Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Tessék már léptékkel godolkozni! Mennyi víz van a világ óceánjaiban összesen?? Ha 1000 tonna arzént és ciánt egyenletesen elkevernél benne, akkor is kimutathatatlan lenne az egász. A sugárszennyzés max. lokális gond lehet...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A lopakodó technológiával kapcsolatban egyetértek, de a második terén egyáltalán nem. Nagyon is régóta készítenek robotrepülõgépeket, és nem is rosszakat...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Hiába volt csak egy makett a bemutatott repülõgép egyesek mégis aggódnak a Skat miatt. Az orosz mérnökök szerint 2 év múlva repülni fog a prototípus, persze hallottunk már ígéreteket máskor is. Szerintem könnyen meglehet, hogy ez a gép is eltûnik a süllyesztõben mint sok más orosz projekt, ráadásul az oroszoknak nincs túl nagy tapasztalatuk a lopakodó technológiában és a robotrepülõgép fejlesztésben.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ez most olyan hasraütésszerûen hangzott nekem....
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Tudom, magas labda, de Koreai-háború...
Ezen eltöprengve kíváncsi vagyok, hogy a szovjet haditengerészeti légierõ hogyan robbantotta le volna az angol flottát 5 perc alatt az óceán felszínérõl egy háborúban...
Hát ha tisztán nézzük az orosz haditengerészeti légierõ vs. királyi flotta, akkor fix 1-es. De az angol flotta alapvetõen az északi tengeren és az atlanti-óceánon lett volna egy NATO vs. VSz háborúban, amerikai repülõgép-hordozókról és szárazföldrõl (Norvégiából és Angliából) felszálló repülõgépek oltalma alatt.
és azt se modntam hogy nem döntö fontossági, de a tiszta képhez nem elég csak azon lovagolni 😉
és mondom, ne érts félre, õszintén szolva én is veled értek egyet inkább azokkal szemben akik a nagy divatos amerika utálat miatt állandoan szarozzák az amerikai hadigépezetet, én csak arra céloztam hogy nagyon mindig a légioerõvel indokolsz meg mindent, ami nem feltétlen baj, csak vannak más részei is a hadászatnak, ennyi 😉
a területmegtartásban meg megint egyetértünk, szóval ne nekem magyarázd, az amcsi hadserõnél sokszor bebizonyosodott már hogy amig hagyják játszani a "saját" módszereik szerint kiválóan müködik, a gondjaik a gerrila taktikák meg a nem szokványos harcászat ami még nem fekszik nekik annyira, és õszitnén szolva én nem is nagyon tudom elképezlni hogy az ilyen modszerek ellen hogyan lehet bármilyen "demokratikus" mai modszerrel védekezni (magyarul ahol számit a hátország és a világ közvéleménye...), bár lehet csak a képzelõerõm a szegényes 😄
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Igen, de "CSAK" döntõ fontosságú ez.. Nézd meg az utóbbi 50 év háborúit, hány olyan REGULÁRIS háború volt, amit az nyert akié nem volt a légi fölény. Egy sem...
'73-ben is addig voltak a janik az arabok, amíg nem dolgozták ki a megfelelõ ellenlépéseket a SAM-ek ellen. Aztán szépen be is darálták az arabokat.
Falkland? Az angoloké nem volt teljes légi fölény és mi lett a vége? A fél angol flotta majdnem ott végezte a dél-atlanti vizeken pedig csak õsöreg A-4 gépekkel támadtak és MK "buta" bombákkal, ha precízebben lett volna a gyújtási idõ beállítva, akkor MÉG 4-5 hajó simán a tenger fenekén végezte volna.... Ezen eltöprengve kíváncsi vagyok, hogy a szovjet haditengerészeti légierõ hogyan robbantotta le volna az angol flottát 5 perc alatt az óceán felszínérõl egy háborúban...
Az a gond, hogy nem reguáris hadviselést kényszerítenek rá, egy nagyrész reguláris ellenség ellen kiképzett hadseregre. Nehogy már azt hidd, hogy a világ bármely más hadereje jobban helyt állna irakban, mert még röhögõgörcsöt kapok. Cifu jól írta, 150-200 évvel ezelõtti módszerekkel pikk-pakk rendet lehetne tenni, csak ebbe 2 perc alatt belebukna mindenki politikilag, és bajos lenne ma egy ilyen parancsot végrehajatni...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Viszont nem szabad elfelejteni, hogy ez EGY területe egy haditechnikai versengésnek. Az oroszok elõrébb jártak a reaktív páncélzatok, a szuperszonikus robotrepülõgépek vagy a szuperkavitációs torpedók terén. A lopakodótechnológia terén especiel nem.
Szerk.: na valakinek jól kiütöttem a hsz.-ét a dupplázás miatt...
JSDF 2007 Fuji éles lõgyakorlat II. rész
Érdemes megnézni a JSDF csatorna többi videóját is.
BTW ez a Stage6 végre egy normális videó-lelõhely, nem olyan gyenge minõségre lebutított anyagokkal van tele, mint a Youtube...
Az F-22 elleni válasz alatt mit értesz?
4 év alatt 3731 halott (ebbõl 674 nem ellenséges kezektõl, hanem balesetben halt meg)? Gyakorlatiasan nézve ez szinte semmi. Legalábbis ha háborús helyzetett veszük figyelembe. A probléma politikai jellegû, hiszen azt tényleg nem lehet beadni, hogy irakban béke és nyugalom van...
Gyakorlatilag teljes a csõd, semmit nem tudnak felmutatni.
Azért ez túlzás. Szaddam rendszerét megdöntötték. Az tény, hogy a jelenlegi iraki kormányzat az USA fegyveres erõi nélkül összeomlana, mivel nem tudtak megfelelõen stabil rendszert kiépíteni. De hozzáteszem az ilyen helyzetekben ez egyáltalán nem egyszerû. Itt van tõlünk nem messze Koszovó. Lassan 10 éve küzdenek körülötte, nemzetközi együttmûködés, részleges fennhatóság, és a többi. Mégsem képesek egy mûködõképes, életképes és békés Koszovót létrehozni...
Egy sikeres háborúhoz nem elég a haditechnika, szinte ma már az a legkevesebb (pici túlzás). Olyan mint a nõ, sokkal könnyebb megszerezni (odacsapni erõvel), mint megtartani (lásd Afganisztán, Irak).
Megtarthatnák, olyan módszerekkel, mint azt tették 150 éve a brittek és a franciák. 😊
Csak azt manapság sokkal nehezebb elfogadtatni.
Szu47-el mi van? Láttam maks-os videót róla, nagyon tetszett. Itt a vége, fuss el véle?
Gyakorlatilag igen. Noha eredetileg szóban igéretett kapott a típus rendszeresítésére az akkori orosz légierõ parancsnok, gyakorlatilag semmi sem lett belõle. Jelenleg a szuhoj vezette PAK-FA programot tervezik utódjául:
A PAK-FA-ról még nem került ki hivatalos kép vagy rajz, ez is csak egy fantáziarajz, vagyis "ilyenis lehetne"...
Egy sikeres háborúhoz nem elég a haditechnika, szinte ma már az a legkevesebb (pici túlzás). Olyan mint a nõ, sokkal könnyebb megszerezni (odacsapni erõvel), mint megtartani (lásd Afganisztán, Irak). Ezt sem bírják, ma már egyértelmû.
Anélkül, hogy bárki halálát kívánnám, azért megnézném az orosz légvédelmet élesben mit tud. persze hiába a technika, ha a kezelõk nem tudják maximálisan kihasználni.