94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • qtab986
    Hazudnak.
  • qtab986

spykehun (1 year ago) Show Hide
    Marked as spam
    Reply
    Sajnos nincs , az egy Bundeswehr gyakorlaton részt vevő tartalékosokról készült kép.

• dara
    "Szép"-en meg lettek csinálva... Vagy inkább kókányolva.
  • tomcat1
    Hamár AK:

Botrányosra sikeredett azoknak a Kalasnyikovoknak a fegyverpróbája, amelyeket nemrég modernizáltak a honvédelmi tárca megbízásából. A fegyverek információink szerint tízezer lövés után darabokra estek volna, ezért le kellett állítani a tesztjüket. Szakértők szerint az ilyen próbákat ötven-hatvanezer lövésre szokták tervezni.

http://mno.hu/portal/639312

drága is meg sz@r is
  • veszelka
    karabélyainkról
  • Molnibalage
    Ez nagyon nagyon baráti ár...
  • TG Gida
    Lehet,hogy német cserediák.
  • Punker
    G36 az, valszeg a németeknél gyakorlaton.
  • veszelka
    mit keresne egy honvéd kezében?
  • TG Gida
    G36?
  • [NST]Cifu
    Ha jól veszem ki, akkor a fő probléma továbbra is főleg az, hogy gyakorlatilag nem értelmesen tellenek a hétköznapok felétek sem. :)
  • [NST]Cifu
    Gepárd M2 ha jól látom.
  • etnies
    Megnyugtatlak nálunk csak péntekente van karbantartás :)) és ha kell akkor szedjük a csikkeket.Felszedem én is a csikket,csak az nem tetszik h annak kéne aki cigizik is...de előfordult már h annak kellett csikket szednie aki cigizik is,a többinek meg adtak valami más melót...
    Na igen inkább találnának ki valamit h ne unatkozzunk és gyorsabban meg értelmesebben telne a napunk...

• bgabor
    Több mint egy évtizede security magáncégek őrzik a honvédségi területeket. Na nem mintha a katonák nem tudnák ezt megtenni, csakhát abból nem lehetne korrupciót csinálni, állami pénzel munkát adni egyesek őrző-védő cégeinek.
  • Jammer
    Ha Valakit érdekel:

...:::Combat Osprey kiadványok:::...

F-16 Fighting Falcon Units of Operation Iraqi Freedom

US Navy F-14 Tomcat Units of Operation Iraqi Freedom

B-52 Stratofortress Units in Operation Desert Storm

B-1B Lancer Units in Combat

RA-5C Vigilante Units in Combat

US Navy F-4 Phantom II

US Navy Hornet Units of Operation Iraqi Freedom Part 1

US Marine Corps and RAAF Hornet Units of Operation Iraqi Freedom

-----------------------------------------------------------------------
    yD-A magyar királyi honvédség fegyverzete [by A.Bonhardt, Gy.Sárhidai & L.Winkler] (ocr)

Part 1.
    Part 2.
  • JanáJ
    1:05-nél milyen pukka van?
  • veszelka
    2:03nál
  • Gunslinger
    Colt M1911-re gondolsz, de ott van a Colt SAA, amit 136 éve gyártanak folyamatosan.
  • Molnibalage
    Ja. Ez is milyen régi és mióta használják?

Melyik az a pszitoly ami már majd 100 éves és még mindig gyártják is asszem?
  • JanáJ
    A válltámasz szerintem AMP-69 koppintás (csak ez egyenes) szóval az még jó is lehet, ha ugyan olyan "rugózós".
  • JanáJ
    Nekem mondjuk újdonság, hogy az amik ebből kiindúlva tudtak olyan "szuper" fegyvert előállítani mint az M60. :-)
  • Pluskast
    Kezdem elhanyagolni ezt az oldalt. Egyre több baromságot írnak le. Hogy ez mitől újdonság??
  • SZU
    Tetszik, mert olyan kézreálló, mert Szép! =) Mert olyan magas, hogy pont jó átlőni a fedezéket vele. A támadó szuronylángrejtőkompenzátor kombó alulmúlhatatlan! És a válltámasz is valami upgraden esett át! =)
  • JanáJ
    Mármint jaj de Szép? :-)
  • SZU

Jaj de szép!
  • tomcat1
    Inkább csikkszedés, mint éles bevetés.. Persze tudom ismétlés a tudás anyja, és lehetne gyakorlatozni, de ez már vezetői probléma.
  • [NST]Cifu
    Nem a csikkszedés zavar, hanem az, hogy ez egy említésre méltó esemény, mert amúgy nagyon sok időben csak állnak és néznek ki a fejükből.

A cikkszedéssel kapcsolatban meg mondjuk a tétel tényleg az lenne, hogy alapvetőnek számítana az a viselkedésmód, hogy nem dobáljuk el a csikket. Nem csak a laktanya területén, de sehol... :S
  • Punker
    napi 1 0perc csikkszedés ok, heti 3 nap bullshit!
    ahogy a sörhasat eresztett mínusz IQ-s biztonsági őrök is a laktanya kapuban.....
  • Thanatos
    nem ezzel van a gond, hanem azzal hogy ez ott valszeg főtevékenység :) ha meg így van akkor meg nem katonákat kéne keresni a honvédségbe hanem takarítókat... :) mondom ezt úgy hogy engem az olyan urbanlegendek is elborzasztanak hogy manapság a laktanyákba takarítónők járnak takarítani, meg a laktanyák védelmét security cégek látják el a katonák helyet...
  • SgtChris
    Helyőrsége válogatja, én úgy gondolom/látom... Másrészt meg nem tudom miért borzasztó dolog, ha valakivel összeszedetik azt, amit nem a neki való helyre szór el.
    Mert ugye ezeket a csikkeket nem az utcán, hanem a laktanyában szedik össze.
    Ott a hamutartó nyomja el ott, ha már egyszer van. Ha pedig igénytelen és elszórja úton-útfélen, ahol a szájából kiesik, miért derogál, ha azt fel kell szedni???
    Ez a magánvéleményem. Én nem cigizem, de én is szedtem csikket ha kellett! A gyűrű még az ujjamon van azóta is!
  • [NST]Cifu
    Engem az borzasztott el, amikor egy zsoldos leírta, hogy miből áll egy hete. Volt három nap, amikor valami érdemleges dolgot csináltak, a legtöbb esetben viszont semmit, vagy teljesen morbid dolgokat (csikkszedés a laktanya területén...).
  • etnies
    1-2 dolgot én is fűznék hozzá...a fizu honvédként olyan 70 egynéhány.
    kiképzésen meg szerződésesként is korán kell ám kelni,5:45 kor már tesi:)

Amúgy nagyon korrekten és pontosan leírtad az egész lényegét...
    na meg a másik amiben igazatok van, bohóckodás az egész,nem hiába akarok lépni innen...
    de ha nincs más meló akkor el lehet bent lenni,ennyi pénzért nem kell megszakadni,civilbe sokkal többet kell melózni érte(nem mindenhol,de sok helyen).

engem se lehetett volna lebeszélni h bejöjjek,mondjuk én nem kényszerből jöttem be.tele voltam ambícióval,ami már múlóba van:D
  • JanáJ
    Hát akkor ma sem váltom meg a világot. :-S
  • [NST]Cifu
    Úgy tudom azokból sincs. Az E-3-asokon is csak pihenőhely van, és általában egy teljes személyzet. Bizonyos esetekben lehetséges, hogy váltásszemélyzet is legyen a fedélzeten, de ezt ritkán szokták alkalmazni, mivel egyfelől két rakat személyzet kell hozzá, másfelől eléggé belakják a szűk helyet...
  • Molnibalage
    Operátorokból sem?
  • Molnibalage
    Méghozzá elég rossz hatásfokkal. Tehát plusz kerót betenni azért, hogy a légcsavar fékező hatását kompenzálják rosszabb, mint segédberendezzéssel teljesítményt levenni.
  • tomcat1
  • [NST]Cifu
    Nincs váltás személyzet a fedélzeten.
  • JanáJ
    Arra gondoltam, hogy ha nem "csak" békében röpködnek, hanem valami gebasz van akkor van-e akadálya tovább reptetni őket.
    Gondolom a 18 órát sem egy pilótával oldják meg és a többi "munkahelyre" is van váltás.
  • JanáJ
    "Nem hinném hogy a drága kerozint nagyrészt arra költenék hogy abból áramot csiholjanak. Inkább ugy gondolom hogy a menetszelet is befogják munkára :)"

De menetszél meg kerozinból lesz. :-)