Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt bombát valaminek 20 km közel kell vinnie egy USA célponthoz. Milyen repülõgépe képes Iránnak az AWACS-ok által ellenõrzött F-15/16/18 esetleg F-22 által uralt légtérben PAC4 légvédelem által védelmezett területet támadni?"
Azt mondtam az ellenségnek, és nem azt hogy Amerikának. Lehetnek ott más célpontok is amiket könnyebben likvidálhatnak. Az amerikaiak által uralt területen szerintem se jutna át egykönnyedén.K itudja, hogy mik juttnak majd eszébe Iránnak. Ki tudja milyen célpontok ellen vettik majd be.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A pontosságot hogyan lehet %-ban megadni? Ez legfeljebb találati valószínûségre jó, a pontosságot méterben szokás.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Mit?
Ezt bombát valaminek 20 km közel kell vinnie egy USA célponthoz. Milyen repülõgépe képes Iránnak az AWACS-ok által ellenõrzött F-15/16/18 esetleg F-22 által uralt légtérben PAC4 légvédelem által védelmezett területet támadni?
Irán egy igazán hatékony fegyvere van a keménymagos IED-ek. Ezt meg nem reklámozhatják, hogy milyen hatékony Irakban, amikor mindenhol tagadják, hogy beavatkoznának.
??? Volt ilyen "vita"??? Nem volt ilyen és nem is tendált efele, de kergesd csak fantomjaidat...
"Kinai GDP-t egész jól haladnak elõre !"
Na ez kicsit csalóka. Egy olyan gazdaság ami sokszor kisebb az USA-nál naná, hogy kétszámjegyû növekedést produkál. A nagyobb gazdaság 2-3%-os növekedése mennyiséglileg nagyobb, mint a kisebb 10-20%-a is akár.
Cifu már egy párszor tiztáta az elköltött pénzek mennyiségét. Igen, lassan jönnek fel a többek, de figyeljetk már! Az USA védelmi kiadása KÉTSZERESE a TELJES orosz költségvetések!! A többi "nagyhatalomhoz" képest az USA többet költ, mint õk ÖSSZESEN... Az USA-t belátható idõn belül senki nem szorongatja meg...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyébbként én is olvastam az egyik cikket errõl a bombáról . Valóban ott is F-4-eseket és F-5-ösöket említettek. Ez a szokásos iráni erõfitogtatás, bár okozhat néhány nehézséget az ellenségnek.
Ezt a védelmi miniszter nyilatkozta:
"We will use this weapon where we want to ... hit enemy's strategic and defense targets," Najjar said. "This will be used against our enemies, against those who violate our land and air space..."
Megnyugtatóan hangzik nem? 😊
Hát, ha ezt elviszi egy F-5-ös akkor nagyot nézek. Elvileg asszem lehet 1 db MK-84-est tenni a törzs alá, na de kb. 0 hatótávolsága lesz a gépnek...
Hát a lézer irányítású fegyverek nem a '60-as éveket képviselik, az USA-ban is már 3 generációt megéltek az LGB-k (Paveway széria) és egyre pontosabbak és megbízhatóbbak lettek. Az elsõ széria pontossága még ideális körülmények között is kb. 50% volt, a maiaké 90% körüli.
Azt, hogy mennyire nem egyszerû ilyet léterhozni mutatja, hogy a franciák (!) felhagyatak a saját LGB kifejlesztésével (bár ez inkább pénzkérdés lehetett) és inkább vettek amerikait. Az francia hadipar pedig a legmagasabb szintû talán egész európában...
TV irányúítású Walleye-t meg 16 éve is használtak irak felett. Az irániak le vannak maradva, de valahol el kell kezdeni.

Azért a boltokban nálunk sokan beszélnek angolul, ha csak egy kicsit is...
On
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Nem a köznépre értettem azt, hogy at "ellenség nyelvét" taulták. Mérnökök, tudósok, hírszerzõk (nem csak KGB!!), diplomaták és még sokan mások. Nálunk is az utcán a fiatalokat leszámítva alig találsz valakit aki nyelvet beszél...
ON
Azok katonák sem beszéltek angolul, akikkel összeakaszkodtam... =)
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
GBU-78/A. Honnan szedték ezt a hülyeséget?? Az USA CSAK saját fegyvert lát el ilyen kódjelzéssel,idgent nem... F-15 az meg mi???? Iáránnak olyan nincs.. F-14, igen az van, de kétlem ,hogy az arra pazarolnák, hogy ezt vigye. Akkor inkább F-5 és F-4. Bazz ekkora hülyeségeket írni..
Nem akarlak megsérteni, de amióta benyomtam azt a cikket arról az orosz repülõrõl, minden hozzászólásomba belekötöl. Elõször volt az elõbb említett cikk. Egybõl nekem estél, hogy nem vagy te normális, ez csak egy makett, pedig én csak a cikkben foglaltakat írtam le magyarul, nagy vonalakban(mint ezt késõbb világosan is leírtam). Aztán jött ez a "nagyhatalmas" mondatom, akkor egybõl kioktatsz, hogy Oroszország már lehet, hogy Zuluföldet se tudná lerohanni, pedig mint késõbb leírtam én inkább olaj-földgáz ügyekre gondoltam. Szerintem meg aki régen, olyan munkakörben dolgozott, hogy kellett tudnia az oroszt annak nincs még ma se szüksége fordítói állásra vagy már nyugdíjazták(de ez tényleg csak az én feltételezésem, ezt nem tényként mondom).
Tényleg nem akarok tovább ezen vitzáni, mert ennek nem ezen a fórumon a helye, ha majd más nem, akkor mennyünk ki a hóra 😊 (ez csak vicc volt, mielõtt félreértenéd)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
"ahol olyan sokan nem tudnak angolul"
Ez igen relatív, attól függ kik között vizsgálod. Mellesleg az oroszoknál igen sokan beszélnek, mert az ellenség nyelvét igencsak tanulák. Meglepõdnél hányan beszélnek oroszul az USA-ban. A régi "testvéri" országokban szerte a világon elég sokan beszélik és értik az oroszt.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Most nem találom a képet.

Egy balszerencsés M1.
A lövés után. 😊

A nagyhatalom szót nem csak katonai nagyhatalomként lehet értelmezni. Ugyan nem nagyon lehet manapság Oroszországban gazdaságról beszélni, de akkor is az olaj és a földgáz révén igencsak nagy befolyásuk lehet sok területen(pl. az európai térségekben).
Nem tudom, hogy engem nem nagyon bírsz vagy alapból mindenkinek így neki esel. Nekem semmi bajom veled, de egyszer-kétszer lehetnél valamivel kedvesebb is a fórumozókkal.
A két felsõ képet köszönöm, azok marha jók (az éjszakai nem jáccik) 😊
HTXVM!
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
De ha specialitásokra vágysz, tessék:
Strv.122 /Svédország/
Strv.122 /Svédország/
M1A2SEP északai lövészet /USA/
Olyan oldalt/oldalakat keresek, ahol sok (esetleg nagyfelbontású) képet találok tankokról.
Konkrétan olyan fotókat keresek, amiken a tank éppen tüzel. A tank típusa mindegy.
Elõre is köszönöm a segítséget!
...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...
AWACS géük szinte nincs, ARH légiharcrajétával felszerelt gép alig-alig, a piltóák is évi 60-100 órát, ha repülnek, kint 200-240 órát.
Azért térjél már mahadhoz? Mikor volt utoljára összhaderõnemi nagy hadgyakorlat az oroszoknál?? Még a Hidegháboróban tudtommal...
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Inkább azt kellene megnézni, hogy most hányan TANULNAK oroszt, amikor már nem kötelezõ. Majd nézd meg 50 év múlva hányan beszélik majd az oroszt, amikor már kihal az a generáció, amilyiket kényszerítették az orosztanulásra.
Te, lassan a csúsztatásaiddal már a Népszabadságot is lekörözöd.
Büszke lehetsz.
Ezen röhögnöm kell. A cégtõl függ a fizetés, nem attól, hogy egy országról az gondolod, hogy nagyahatalom -e vagy sem.
Ez a "nagyhatalom" jelenleg Hollnadia haderejével sem bírkózna meg talán...
Én az iskolában szívesebben tanultam volna oroszt, mint olaszt...(mert azt kellett, de már semmire nem emlélszem belõle, nem érdekelt és szart sem ért) Nem világnyelv, de igenis használható.
ON
Hozod a szokásos színvonalad a fél, vagy méginkább negyedinformációiddal.