94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Vogel
    Oroszok reagálnak valamit az ügyben? Gondolok itt a fokozott amerikai jelenlétre a térségben, ha beindul a buli. Határ menti készültség?
  • Pluskast
    Japán tuti nem fog megindúlni. Márcsak azért sem mert az alkotmányuk ezt nem engedi. Én inkább É-Kóreát látom esélyesnek. Szar a gazdasági helyzetük, éhínség várható ott van egy totál degenerált vezető.. Mondjuk ebben az esetben talán Kína nem lépne fel olyan mértékben mint abban az esetben ha a KNDK-t támadnák meg.

• Vogel
    Elbszták már a 7 mrd-t? És most újra el akarnak ennyit? Enyje, sok lesz így a 30 millió feletti lakás...
  • JanáJ
    Van rá esély hogy valaki megindul (Japán, Dél K.) hogy szétbombázza az atomlétesítményeit az észekiaknak?
    Kína mit reagálna? Mennyire megvalósítható. Rendelkeznének ilyen fegyverrel a támadók. (Itt elsősorban valami pilóta nélküli megoldásra gondolok)
  • JanáJ
    Pedig olyan jó lenne, ha ezt nem b@sznák el. legyen inkább 7 helyett 20 milliárd a program és vegyen jót, és a lopásra is több marad.
    Ez kicsit fontosabb lenne mint hogy mennyire jó bakkancsot rendszeresítenek...
  • [NST]Cifu
    Tűzszünetet kötöttek, de formálisan nem szünt meg a két ország között a háborús állapot, vagyis békekötés nem volt.
  • [NST]Cifu
    A fenét nem. Csak gondolj bele, hogy a jelenlévő Kínai hajókra külön figyelni kell, ha egy tengót észlelnek, akkor jöhet a kérdés, hogy Észak-Koreai vagy Kínai-e, és a többi. Hidd el, nagyon is jelent az valamit, ha felvonul a Kínai flotta akár csak erődemonstrációs célból...
  • [NST]Cifu
    Ne hidd, hogy az USA és D-Korea keresni fogja a konfrontációt Kínával. Nem fogják, mert nem hiányzik nekik, hogy magukra haragítsák a térség egyik nagyhatalmát...
  • veszelka
    formálisan japán és oroszország se kötött békét.
  • MuldR
    Ja, tenyleg, 2009 van :P
  • Pluskast
    "Mondjuk en az index cikkben azt nem ertem, hogy azt irja, hogy haduzenetnek tekinti a csatlakozast. De hat... 15 eve hadban allnak! :)"

Őőőő lemaradtam valamiről?? Tudtommal a fegyverszünet óta fegyverszünet van :) Vagy tévedek?
  • MuldR
    55 eve. csak megzavartak iras kozben :)
  • Molnibalage
    Mármint 56?
  • Molnibalage
    Felvonulna. Jó. Katonai szempontból számít ez? Szerintem nem.
  • MuldR
    Ha barmit tesz, elsullyed a dragan es lassan epitett flotta. :)
    Raadasul egy ilyen fellepessel nemcsak E-koreat veszitene el, hanem a tajvani kozeledes is megallna, es tajvan egyertelmuen kina ellensege lenne (megint).

Arrol nem beszelve, hogy japan valoszinuleg szivesen vallalna magara a kinai flotta semlegesiteset :)

Mondjuk en az index cikkben azt nem ertem, hogy azt irja, hogy haduzenetnek tekinti a csatlakozast. De hat... 15 eve hadban allnak! :)
  • veszelka
    A lap információi szerint a fegyverek tízezer lövés után darabokra estek volna, és ezt a Magyar Honvédség főtisztjei is elismerték a parlament honvédelmi bizottságának hódmezővásárhelyi kihelyezett ülésén. A honvédelmi tárca módosításokat és javításokat kért a gyártótól, amelyek után vélhetően folytatható a tesztelés. A lap ugyanakkor úgy tudja: a szaktárca nem zárkózik el attól se, hogy a Kalasnyikovok felújítása helyett mégis új fegyvereket vásároljanak a honvédségnek.
  • Pluskast
    Sztálin elvtárs meg kimaradt a sztoriból?? Enyje-enyje...
  • veszelka
    hát hogy mondhatsz ilyet a tiszteletreméltó vezérről?

"A kis Kim Dzsong Ilről írják, hogy már alsótagozatos korában a tanítói tátott szájjal hallgatták a kis Kim Dzsong bámulatos fejtegetéseit Kim Ir Szen elvtárs eszméiről. Egyszer meglátta, hogy az előtte menő teherautóról leesett néhány szál búza. Megállította az autóját, fölvette a búzaszálakat és a teherautó után vitte. "
  • Pluskast
    Az enyimet
  • Pluskast
    Ilyesmit írtam én is csak valamiért nem jelenítette meg a hozzászólásomat...
  • [NST]Cifu
    Na valakinek sikeresen kiütöttem a hozzászólását...

Ha akció lesz, akkor a Kínaiak sem maradnak tétlenek, ebben biztos lehetsz. Nem valószínű, hogy aktívan részt vennének a harcokban, de az biztos, hogy a Kínai flotta felvonulna a térségben. Kínának mindenképpen éreztetnie kell, hogy a térség nagyhatalma, és nem lehet a véleményét figyelmen kívül hagyni...
  • Pluskast
    Igazság szerint az a rendszer semmi több mint egy örökletes diktatúra. Kezdte a papa a Kim Jong mit tudom én ki, most meg a fia vezeti az országot. Miközben a nép éhezik meg nyomorog addig neki luxus villája van, farmja meghát gondolom mindent megszerez amit csak akar.
  • Molnibalage
    Mellegleg mit adna át? J-10/11 gépet biztos nem, mert arra nincs kiképezve a KNDK pilóta és hülyék lennének ekkora értéket odaadni. Én abban is kételkedek, hogy van -e rendszerben annyira elavult gép a Kínai légierben, amivel a KNDK tudna még kezdeni valamit...
  • Molnibalage
    Szerintem semmit. Csak púp neki a hátán a KNDK.
  • Molnibalage
    Azért ez elég gusztustalan a javából. Háborúval élelmiszert zsarolni. Viszont perpillanat nem tudom, hogy a zsarolással szemben mit lehetne tenni, mert senki nem akar egy háborút Dél-Koreában szerintem. Továbbá az észak-koreai civil nem tehet arról, hogy egy tetves köcsögök vezetik az országot és miattuk éheznek.

Komolyan mondom nem értem az ottani vezetők mentalitását. Miért nem képesek kínához hasonlóan pici rugalmasságot belevinni a rendszerbe? Miért állt meg ott az idő az '50-es évek személyi kultuszánál? Bár agyonlőhetném az egész tetű bagázst...
  • Pluskast
    Mondjuk nem tudom.. A kérdés az, hogy egy kirobbanó háború esetén mit tenne Kína. Még ha nem is száll be de fegyverekkel akkor is támogatná az elvtársakat.
  • [NST]Cifu
    Nézd meg mi új rajta: válltámasz, szereléksínek, optika. Feltehetően ezeknél jelentkeztek a problémák.
  • [NST]Cifu
    Ha buli lesz, akkor valószínűleg Észak-Korea húzza a rövidebbet. Számukra az a gond, hogy leálltak a Dél-Koreai és Japán élelmiszer szállítmányok már egy ideje, és az utóbbi időben Kína sem túl adakozó, megvannak a saját gondjai. Ha így meg tovább, idén télen újra az 1990-es évekhez hasonló éhínséggel kell szembenéznie az országnak. Akkor bejött a fenyegetőzés, felteszem újra eljátsszák, hátha most is bejön...
  • Pluskast
    Hm pont ma olvastam, hogy görögök meg 30 darab új F-16.-t vásároltak.
  • Sequoyah
    Hát igen, a végeredmény elkerülhetetlen, de sajnos az áldozatok is...
  • Molnibalage
    Nem értem méiér fenyegetőzik A KNDK. A déli lépésnek tudtommal semmi következménye nincs északra nézve.

Ha észak támad egy iszonyatosan véres háború lesz a vége, de a végeredmény elkerülhetetlen. A D-K + USA ellen teljesen esélytelen hosszú távon. Iszonyatosan sokan meghalnának mindkét oldalon egy ilyen léptékű háborúban, de kiporolnák az északiakat akik 40-50 éves haditechnikát használnak két XXI. századi haderő ellen...

Ne adja az ég, hogy ezt élőben lássuk.
  • Punker
    szerinted miért vesznek 10x-es áron szart? 2009-ben magyarisztánban? K-val kezdődik és orupció a vége.
  • JanáJ
    De mi a fenét csinálhattak vele? Az AK-nál már csak egy faék egyszerübb.

Ha jól értem akkor most 7 milliárdból elérik, hogy a missziósoknak ne csak megvenniük és felszerelniük kelljen a saját optikáikat és egyébb plusz dolgokat, hanem elötte le is kelljen szerelni ezt a sok szart.

Mit kell ezen tervezni? A fele már létezik és másolható/megvehető. (gránátvető, markolat, infra bak,...)
  • veszelka
    üres fenyegetőzés, vagy buli lesz aprajafalván?
  • [NST]Cifu
    Itt a fő probléma az, hogy az AK-63-asokra nem volt eddig jellemző, hogy 10.000 lövés után szétesnének. :)
  • Punker
    a hibás alap ötleten nem.....
  • qtab986
    Kíváncsi vagyok mit csináltak a csapatpróbán.
  • Punker
    kivételesen nem, leírják hogy a sokszoros ráköltéssel elérték hogy 2 k lövés után szétessenek.
  • I.C.ram
    Meg szerencse, hogy a jol bejaratott, egy ket teszten mar atesett G36-okat stb melloztuk fele ennyiert :)
  • Zenty
    ezért van csapatpróbán, hogy ha sz@r akkor még lehet rajta javítani.