Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A VPOP-nál voltam a nyáron, ott így gondolják. Még ha nem is veszi be a gyomrod.

Punker
kis falu rendõrkapitánya mesélte nekem, elkapták a C kategóriás kölköt ahog ypakolja ki a boltot, este 10-kor elkezdték vallatni, reggel 6-kor elõkerült az anyja és mondta hiába ütik a süketnéma gyerek nem fog megszólalni...

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Ezek után miért is csodálkozok, ha az utcára kivezényelt rendõrök bucira verik a békés tüntetõk fejét, mikor a nyomozók úgy kezdenék a munkájukat, hogy veréssel vallomásra bírják a gyanúsítottat.
Punker
"Önellátó fegyverkezésre rendezkedik be Irán
| 2007. augusztus 06., hétfõ 16:22

Irán megkezdte elsõ saját fejlesztésû harci repülõgépének ipari méretû sorozatgyártását - jelentette hétfõn a teheráni állami televízió. Az ázsiai ország erõfeszítéseket tesz arra, hogy saját hadiipart alakítson ki, és önellátó legyen a fegyverkezés területén.

Az új gép, amellyel tavaly már próbarepüléseket végeztek, valószínûleg egy korábban, még a sah idejében beszerzett F-5-ös típusú amerikai vadászgép korszerûsített változata. Az átalakításokat iráni szakemberek végezték el, és a légi jármû olyan fejlettségi szintre jutott, hogy elkezdhették sorozatgyártását - idézte a televízió Mosztafa Mohammed Nadzsar védelmi minisztert.

Nadzsar azt is közölte, hogy Irán hadiipari fejlesztési tervei között szerepel a mostaninál korszerûbb légierõ kifejlesztése, és az Azarahs eredményes tesztjével megkezdõdött az ötödik generációs harci gépek gyártása. Ezeket a repülõgépeket már lopakodó technikával és fejlett radarrendszerrel is ellátják."

ennek mennyi a valóság alapja? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hanem gyereküket elvesztõ anyákkal?

Sadist
Nyílván tapasztalat, mert a börtönök sem hipóreklámból szabadult állampolgárokkal vannak tele...

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Hétvégén beszélgettem egy rendõr ismerõssel. Feljött témaként, hogy eltûnt egy kisgyerek a Duna-parton, és nem találták. Erre azt találta reagálni, hogy tuti az enyja eltette a gyereket láb alól, úgy kellett volna kezdeni, hogy félholtra verik az asszonyt, az úgyis bevallja, hogy hol a gyerek, és akkor sok pénzt megspóroltak volna. Hasonlóan ahhoz a múltkori esethez, amikor egy cigány családnál a gyereket az emésztõben találták meg. Ott is az apa ölte meg a gyereket, már az elején tudni lehetett, mi az ábra, jól szét kellet volna verni a fejét, mikor bejelentést tett, és azonnal bevallotta volna, hogy õ volt a tettes. Ráadásul nem õ az elsõ rendõr, aki így reagált a dolgokra.
Namármost milyen esélyekkel megy egy cigány a rendõrségre, ha alapból õ a bûnös, és úgyis jól megverik. Tök jó, hogy a rendõrök egy prekoncepció alapján nyomoznak egy ügyben. Ennek pedig semmi köze a pártpolitikai hozzáálláshoz.
Úr Isten! Ezt a szakmailag is jó tokikot is bemocskolja a moslék polikika? Ráadásul meglepõen nem ismeritek a magyar rendõrséget, pláne a REBISZ-t?
"Amúgy a VPOP-nél azt beszélik, hogy a REBISZ-be fel se veszik a rendõrt, ha nem baloldali meggyõzõdésû.
Úgyhogy ennyit a REBISZ-rõl, meg a magyar rendõrség semlegességérõl. "

Ezt ugye senki nem gongolja komolyan!
Jó lenne ha valóban a topik eredeti vonalát vinnétek tovább. Azt öröm olvasni. Tényleg. Üdv!

Pont a németek találták ki a gépkarabély nevet, valamelyik elõzõ hozzászólásomban ott a típusjelzés MKb rövidítéssel.
A beaming nem jelenség, hanem manõver, vagyis amikor kb. 90 fokos irányon igyekszik valaki a dopplerradarhoz képest repülni. Amúgy pedig, ha a két gép között kicsi a sebességkülönbség (pl. azonos irányon, azonos sebességgel, egymást követve repülnek), akkor ugyancsak nehezen detektálnak a radarok.
Molnibalage
Fõleg Cifu-nak szól ez a kérdés.

A doppler radaroknál a beaming jelenség pontosan mikor is jelentekezik? Merõlges irányon repülõ célkövetés esetén vagy akkor, ha a radarnyalábot kibocsájtó gép és a keresett gép között nagyon kicsi a sebbességkülönbség?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Most akartam ugyanezt belinkelni... 😊

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Sadist
Inkább elkanyarodnék a politikától vissza a haditechnikára, és lenne egy kérdésem.
#26268-ban volt egy HK416 mûködését szemléltetõ flash:
http://www.armytimes.com/projects/flash/2007_02_20_carbine/

A zárnak nem akkor kéne elfordulnia, amikor a lövedék már elhagyta a gázelvezetõ nyílást? Mert a képen az látszik, hogy a lövés pillanatában már fordul is a zár, és amikor megnõ a gáznyomás a gázdugattyúban akkor húzza ki az üres hüvelyt.

Meg a heartbeat szenzoros dologról sem írt senki semmit, pedig jobban érdekelne, mint egy párt szervezete.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

repvez
Mákja volt a srácnak:
Serencse
Azokról a budapesti rendõrökrõl beszéltem, akik a REBISZ-hez kérik az átvételüket.

Hülyeség. Láttam én már rendõrt a vonaton Demokratát olvasni.
De nehéz mondjuk valakinél úgy bevágodni, hogy 3 órát szidod a k anyját és az arcába köpködsz. A parlamenti kordonnál ezt csinálták velük.
Punker
rendõrség soha nem volt és nem is lesz semleges, mivel a mindenkori kormánytól kapja a lóvét.....

A REBISZ már csak hivtalból sem mûködhetne együtt velük.
Amúgy a VPOP-nél azt beszélik, hogy a REBISZ-be fel se veszik a rendõrt, ha nem baloldali meggyõzõdésû.
Úgyhogy ennyit a REBISZ-rõl, meg a magyar rendõrség semlegességérõl.

Dehát a jobbikos ötletnek nincs köze a nemzeti gárdához, hiszen az katonai szervezet. Ez pedig civil szervezet lesz (ha lesz, szvsz ne legyen), tehát valóban inkább az SA-hoz hasonló. Következésképpen jogköreik se lesznek igazán, legalábbis nem több, mint bármelyik állampolgárnak.

És még egy dolog. Ne tessék ezt összemosni a Fidesszel, ez a Jobbik nevû párt kezdeményezése, ami a fidesztõl sokkal jobbra áll, közelebb a miéphez, mint a fideszhez. A miéppel pedig épeszû politikai erõ semmi szín alatt nem vállal közösséget, így a Fidesz sem.

Punker
nem lehetne lezárni a politikai témát?

A jobbik gárdának a világon semmi köze nincs semmiféle az US. NG. jellegû alakulathoz.
Ha van valamihez köze az kizárólag az SA. Az is párthoz kapcsolható egyenruhát viselõ, az emberiség szemetéhez tartozó emberek gyülekezete volt. A Jobbik ideológiája a "egység" létrehozásának magyarázata is egyértelmûen a összekapcsolja õket.
Többet nem érdemes velük foglalkozni, mert ez is ugyanolyan egyenruhás bélyeggyûjtõ egység (ugyanis a jogi státuszuk illetve jogosultságaik ugyanazok mint a bélyeggyûjtõknek), mint a "Nemzetõrségnek" nevezett bohóccsapatnak volt. Több mint röhejes volt, hogy altábornagyi rendfokozatokat osztogattak egymásnak. Bármilyen jogosultságuk illetve jogi védelmük, intézkedés során kizárólagosan akkor kellettkezne, ha rendeszéti szervekkel együtt müködve a polgárõrökhöz hasonlóan, egyenruhás rendõr intézkedését segítenék. Ilyenkor megilleti õket a hivatalos személynek intézkedés közben járó jogi védelem.
Az meg nem kell részletezni, hogy mekkora esélye van, hogy mondjuk REBISZ együttmûködne ezekkel. Ennek az esélye max. akkor merülne fel ha a Jobbik a Fidesszel kormányzati tényezõ lenne, akkor meg úgy ez lesz a legkisebb baja ennek a szegény országnak.
Sorry!
Nem állt szándékomban szítani a kedélyeket. Én a Nemzeti gárda tisztán katonai aspektusai miatt tettem be a dolgot, mert nagyon érdekel. AZ amerikai megfelelõje is érdekelne, ha valaki tudan valami jó linket megköszönném. Csak ezt találtam, ez lefedi a témát?:
http://www.honvedelem.hu/hirek/kiadvanyok/uj_honvedsesegi_szemle/az_usa_szarazfoldi_tartalekos

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Bucser
mi követett mit?😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Tudom, nem is neked mondtam, hanem csak a belinkelt cikkrõl jutott eszembe. Szal nem neked szólt, hanem a cikknek.

degenerator
annak a tüntetõ, aki molotov koktélt dob a rendõrre, utcakövet, és lángoló kordont épít, az én szemléletem szerint nincsenek jogai. a rendõr mégis csak hivatalos személy, a magyar államot képviseli.
viszont az a rendõr, aki szemmagasságban céloz, 8aadmagával rugdos agyon azonosító nélkül öregeket, ne hivatkozzon már a feszültségre, meg a kimerültségre...

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
magyar önvédelmi mozgalom tábor?😛

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator
pont a szülinapomon teszik el az eksüt😊

Abban a hozzászólásban csak ezek az én szavaim:NOL;részlet;globalprojekt.hu .Mentegetésrõl nincs szó.

Javalom visszatérni a topik témájához.
Tényleg annyira a magyar rendõrök mellett szól, hogy elvétve még nyugateurópában is akadnak olyan szakmájukhoz nemértõ kollégáik, mint õk? Szerintem ez nemigazán menti fel õket bármi alól is!

Behúzták a zsarukat a tömegbe? LOL! Elképzelem, ahogy egy szakszerûen menetelõ rendõrsorfalat a tüntetõk 'behúznak a tömegbe'! <#hehe>Ezt a kifejést hol sikerült felszedned? És vajon mi a fenét akarhattál közölni vele? <#confused>

Respektálható álláspont. Tegyünk így.

vagy bármelyik G8-as balhét, ott a yardokat molotov koktéllal dobálják mégis erõszak nélkül ki tudják terelni a tömeget,

NOL

részet:
Röviddel éjfél után a rendõrség megrohamozta a Független Médiaközpont épületét és a szomszédos pihenõhelyet.
A lábamra vertek, lebuktam a földre. Újságíró vagyok – kiabáltam – nem akarok ellenállni! Egyszerre öten támadtak rám, és kirugdostak az utcára. Ekkorra kész voltak a bordáim, a tüdõm kilyukadt, és kezdett megtelni vérrel.
Mikor a rendõrök végre távoztak, vér borította a falakat, összetört kamerák és megrongált merevlemezek hevertek a padlón. Emberek tucatjait vitték kórházba.
A kórházban fekvõket viszont letartóztatták, és bevitték a rendõrõrsre.
globalprojekt.hu

teljesen egyetértek veled, azt hiszem valóban ez a helyes gondolkodásmód. amikor egy másfajta véleménynek is megadjuk az esélyt hogy talán igaz is lehet, és átrágjuk magunkat rajta, végiggondoljuk. és a végsõ következtetést ezután vonjuk le, annak tudatában, hogy talán nem ismerjük az összes részletet ahhoz, hogy teljesen objektíven vonjunk le következtetést

ami a rendõri fellépést illeti, 6 rendõr ismerõsöm volt felvezényelve, és megintcsak nem látja a lényeget aki a rendõröket hibáztatja. egyikük rendõrszakközépiskolásként páncél nélkül állt a tévészékház elõtt, részletek ismertek. a politika a felelõs azért hgoy szándékosan így alakította az eseményeket, másképp is lehetett volna intézni az ügyet. de kapóra jött hogy egy "jobbos" csürhe (ami nem kizárt hogy a kormány titkos biztatásával a vezetõik megvételével)alakított egy szépet, amit aztán jól meg lehetett torolni. és nem kellett ezek után biztatni a rendõröket sem

amúgy az emberre válogatja hogy ki ütött vagy lõtt "fizikailag nem támadó szándékú" tüntetõkre, sajnos el kell ismerni, hogy a rendõrség berkeiben számos olyan munkatárs van, aki alig várja hogy törvényesen legyek oka erõszakot alkalmazni, tehát büntetlenül verhet embereket. késõbb pedig a nyilvánosságra került ügyekbõl jó nagy sztorit csinálnak, ahol megáll a bizonyítás ott valószínûleg súlyos ítéletek fognak születni, és a kormány mossa kezeit, hogy lám lám, látjátok emberek, mi törvénytisztelõek vagyunk, mi humánus, európai normáknak megfelelõ helyzetkezelésre küldtük ki a rendõröket, de hát ez lett belõle. akire bizonyítják hogy nem a tv szellemében járt el és aránytalanul nagy erõszakot alkalmazott, azt majd most jól megbüntetjük, mert mi egy ilyen igazságos kormány vagyunk

az hoyg mi lett volna ha a fidesz van hatalmon, kár feszegetni, mert valószínûleg erre sor sem kerül. nem kellett volna eljutni idáig. az emberek többsége nem ideológiai alapon ment ki az utcára tüntetni, hanem az elbaszott gazdaságpolitika miatti megélhetési nehézségek miatti ellenérzések kifejezésére.

akik esetleg nem lennének tisztába a dologgal, írom hogy a kormányzati negyed megépítése azért olyan lényeges momentum, mert a következõ választásokkor egészen bizonyosan bukik a balos kormány,nyer a fidesz, csak kérdés mennyivel. namármost nem szabad hogy mozgásteret adjanak nekik ahhoz, hogy egy jó gazdaságpolitikát megvalósítva jelentõsen növekedjen a hazai életszínvonal és így az azt követõ választásokat is megnyerjék, ezért fõ cél hogy az ország ne tudjon kilábalni a céltalan ( a kormányzati negyed egyértelmûen az, legalábbis józan ész szerint)hosszútávú kiadásoktól. a fidesz is csinált hasonlót 2002-ban, csak összehasonlíthatatlanul kisebb volumenben, persze sokkal nagyobb médiavisszhangot kapott. ott a saját cégek következõ pár évi megbízása volt a cél, most meg egy egész ország/kormány pénzügyi lehetõségeinek a behatárolása

ennek tudatában tessék majd menni szavazni legközelebb

szegény Cifu mit fog itt találni ha megjön 😞

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Sadist
27 új üzenet - És tudtam elõre, hogy több mint fele politika.

PrasCo
Nézd, sohasem fogunk dûlõre jutni. Zsigerbõl rühellek minden olyan gondolkodást, ami feketére és fehérre szedi a világot; engem ezért náciz le a balos, és ezért kommunistáz le a jobbos kolléga. Mert egyben mind közös: soha, de SOHA nem fognak olyant csinálni, hogy "két vélemény szintézise". Vagyunk "mi", és van az "ellenség", és minden, ami ehhez még hozzákapcsolható (okos/hülye; becsületes/zsarnok stbstbstb). És a határ nem átjárható számukra. Meglátásom szerint EZ a gond Magyarországon. Nem megoldást keresünk, hanem pártot.
Annyit viszont megtanultam a számos fórumon és topicokban róluk, hogy teljesen mindegy, mit írsz. Dogmák vannak, amiket õk úgy hívnak, hogy "igaz gondolkodás", náluk az eltérõ vélemény = nem gondolkodás, és ez befolyásolhatatlan. Nézz be bármelyik témába - mindenhol így van. Hogy miért - nem tudom, és most már nem is érdekel.
Úgyhogy azt hiszem, itt is az lesz a legokosabb, ha most szépen "elfelejtek" reagálni, és itt rövidre is zárom részemrõl a dolgot. Semmi értelme, hogy ismeretlenként egymás pocskondiázásába forduljon a dolog.
Maradok a haditechnikánál. Annál a kevésnél.
Bucser
Bocs ha valaki kultúráltan képes a véleményét megfogalmazni tegye.

De valszeg amit 2 jelzõtábla elhajítása között kiabál a zsaruknak nem ebbe a kategóriába tartozik...

És kérlek a békés tûntetõk kardlapozásával ne is próbálkozz ha okt 23-a gondolsz: Az ott baromi szarul kezelt szituáció volt hisz a randalírozók belehúzták a zsarukat a tömegbe.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
dehogynem volt. csak a média nem csinált belõle ekkora cirkuszt...

Hamár így felhoztad a szólásszabadságot, had kérdezzem meg, hogy akkor mi a helyzet a rendõrség által összevert tüntetõk szólásszabadságával?
Vagy nekik nincs joguk politikai kérdésben véleményt nyilvánítani, mert akkor összeverik õket a rendõrök? Meg megvakítják õket?

Persze, azt mondasz, amit akarsz, mégha minden logikát nélkülöz is.
Ezt senki sem vitatja.

'Még' jogod van? Talán fenyegetve érzed a szólásszabadságodat? <#nyes>

Punker
szal a lényeg szerintem elsõsorban a nem megfelelõ kiképzés miatt történt ami történt.

Punker
ne beszélj félre, azt mondom hogy ott sokkal durvábban fellépõ emberek ellen nem volt olyan támadás mint itt.

PrasCo
(mondd két D), nem mondom, írom, másfelõl nem MEGmondom, hanem véleményezem. Tudommal ebben a fene nagy kommunizmusban ehheze (még) jogom van. Ha nem tetszik, akkor is. Ha talán nincs igazam, akkor is. Nem?
Belátjuk, nem véletlenül hoztam fel az SA párhuzamot.

Azt pedig nehogymár te mond meg, mi lett volna, HA a fidesz kerül hasonló helyzetbe. Nem tudhatod mi lett volna. Szvsz ha a fidesz lett volna a kormány helyében, nem is hagyták volna idáig fajulni a helyzetet.

Maradjunk inkább abban, hogy általunk jelenleg nem megállapítható, hogy a kormánynak mennyi szerepe volt a rendõrök viselkedésében. Így a korrekt.

PrasCo
Ha már itt tartunk... Nem újkeletû dolog ez, a választásokkor beszórt Jobbik-os lapon kerek-perec Nemzetõrséget akartak csinálni, a szuverén országunk minél hathatósabb õrzése végett (a dolog pikantériája, hogy az ezt megelõzõ pont Trianon revíziójával foglalkozott...)

A Rendõrség NEM párthadsereg. Ha a FIDESZ küldte volna ki a Rendõrséget tömegoszlatásra, ugyanez történt volna. (és most nem kell jönni az "ez nem történt volna meg" stb. hasonló szövegekkel.)
A szóbanforgó alakulat viszont szervesen kapcsolódna egy párthoz. "Független", ahhaaa, a lakóhelyemen is épp elég sok ilyen "független" dolgot látok... Ha az MSZP csinálna ilynet, már jönnének is a "munkásõrség!", meg "karhatalmisták"-ozók... és részben igazuk lenne! Csakhogy fordítva is így van ez... és ezt is be kéne látni.
Oké, ne menjünk bele. Azt azért meg néztem volna, hogyan magyarázod ki a kilõtt szemeket meg a földön fekvõ, fegyvertelen civilek nyolc rendõr általi, gumibottal történõ megverését. A tényeket ugyanis nemigen lehet félremagyarázni, erre még a Heti Hetes sem képes.

A túlkapások nem a mostani kormányon múltak. Egyszerûen a rendõrség olyan feladatot kellett ellásson amire nincs semelyik egysége sem kiképezve. Aztán persze hogy fejbe lõdösték akit láttak miután az anyjukat mondták, megdobálták õket, õ meg a puskájával válaszolt. Igazából erõsebb csoportkohézió volt a tüntetõk közt mint a rendõrök közt. Értem ezalatt azt hogy a rendõrök nem mûködtek egyáltalán csapatként, paracsot csak arra kaptak hogy hova menjenek, senki nem fogta vissza õket mikor már lehetett látni hogy ez már jobban fáj mint kéne. DE EZ A RENDÕRÖK SARA.

SgtChris
Csak két idézetet engedj meg az elõbbi hozzászólásodból: "ott a yardokat molotov koktéllal dobálják " illetve "nem vernek össze lõnek meg teljesen ártalmatlan embereket". Na most akkor mi van? Teljesen ártalmatlan emberek amúgy, csak épp molotov-koktéllal a zsebükben járnak-kelnek. És ha már arra van egy rendõrkordon, akkor pánik szerûen be is dobják közéjük???
Na de tényleg ne folytassuk, mert ez télleg off-topic.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD