Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak egy volt az oroszok többszáz világmegváltó találmánya közül ami sosem jutott túl az elmélet és a hype fázison.
Az orosz egy letûnt nyelv, az oroszokon kívül a kutyát nem érdekli már.
(hála a jó égnek)
Szerintem is annak szabad hinni amit biztos adatokkal támasztanak alá és kész.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Az pedig 100%, hogy negatív kihatással van a hajtómû teljesítményére, elvégre nem plazmára van optimalizálva. Áramlásterelõkkel mindenesetre lehet ezt a hatást csökkenteni. Persze áramlástani veszteség így is lesz nem kevés.
Az index nem referencia.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A radarkeresztmetszet szempontjából nem elhanyagolható a radar ill. a radartányér. Ezt ugye álcázni másképpen nem nagyon lehet, csak ilyen megoldásokkal. Az fázisvezérelt radarok esetében azt is említik egyes források, hogy a hagyományos radartányéros megoldáshoz képest sokkal kissebb a radarjel visszaverõ jellemzõjük.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Dara, amit te csinálsz az túlzott nyelvészkedés, én leszarom, nekem az is megfelel, ha be tudom azonosítani egyértelmûen azt amirõl írnuk vagy beszélünk. Ha mindenki a te verziódat követné elég nagy lenne a káosz. Rajtad kívûl érdkes módon nem sok embert zavar..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Igen, csak ugye Hofi ezt ahányszor elmondta, annyi féle képpen. Mint ahogy minden mondatára igaz ez.
Ugyanakkor a túlzott nyelvészkedést nem szeretem. Ez nem nyelvészeti topic, hanem haditechnikai. Nyugodtan lehet ellene ágálni, de ez akkor is így volt, van és lesz.
Harmadszor pedig ha már ennyire odavagy a részletekért, akkor a klasszikusokat esetleg idézhetnéd szó szerint...
A legelfogadott plazma-álcázó elv szerint a gép orrában egy szerkezet gyakorlatilag plazma állapotú anyagfelhõbe burkolta a gép orrészét, ezáltal csökkentve a radarkeresztmetszetett. A rendszer mûködése körül sok kérdés maradt válasz nélkül (például az, hogy a plazmafelhõ vizuálisan mennyire tette könnyen felderíthetõvé a gépet, hogy a plazma elõállító rendszer mennyi ideig tudott mûködni folyamatosan, illetve mennyi energiát igényelt, vagy például, hogy a pilóta látását mennyire akadályozta, stb.). A plazma-álcázó ráadásul ilyenformán szinte kizárólag a szembõl érkezõ radarjelek elõl fedte el a gépet.
A Shilka megint szar példa, az is nyugatról átvett átírás.
A magyar átírás szempontjából nem releváns, hogyan írják más nyelvekre át! Csak az eredeti számít!
Szóval ennyire kell szolgalelkûen és elvtelenül átvenni minden nyugati leírási módot. Ennyi erõvel el is lehetne törölni a magyar nyelvtan összes szabályát és mondjuk valamelyik nyugaton beszélt nyelvét átvenni. Ahogy Hofi mondta: "Mert ilyen a magyar ember: nem nyugszik míg nem szaros a szája!"
Mint már megmondtam, én csak leírtam magyarul, hogy mi található a cikkben, azok kedvéért akik esetleg nem tudnak angolul.
Egyszer se mondtam, hogy a cikkben írtak megfelelnek a valóságnak. Egyszerûen azt írtam le ami oda volt írva és kész.
De szerintem már kár ezen vitatkozni.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Csak mert ugye ott is volt par "onkentes" orosz zsoldos😊
Dara-át meg nem értem mint baszakodik, mindenhol Kh rakétacsaládnak írják a nyaugtai irodalomban, de majd õ megmondja a frankót.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A "Шилка" átírása mind a GOSZT, mind az ISO szerint "¹ilka" lenne. Mi meg "shilka" néven ismerjük, ahol a "ш"-t ugye "sh"-nak írjuk át....
Régen ugye a GOSZT dívott nálunk is erre, ma meg az ISO. Mindkettõben sima h.
Mondj legalább egyet a plazmán (asszem ezt tesztelték SZU-34-esen) kívûl, mert az egy rádióvezérlet gép esetéb nem járható út.
Attól, hogy egy szétesett F-117-est megvizsgálnak a festékerõl lehet adatuk, de a radarkeresztmetszet konkrét mértéke akkor is relytély továbbra is. Becsülgetni meg én is tudok...
"pilótanélküli alatt a klasszikus UAV-okat, akkor ezekkel már évtizedek óta folytatnak kísérleteket"
Na az USA-ben meg már ennyi ideje használnak! HATALMAS különbség. Én 6 éve tanulok gépésznek, de aki már 6 éve dolgozik gépészként az mindjárt más nem?
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Nem csodálkoznék rajta, hogy ha az oroszok tudnának 1-2 dolgot az amcsi lopakodó technológiáról. Attól, hogy a repülõgép még csak fejlesztés allatt éll, még lehet már olyan álcázó technológiájuk amelyet felszerelhetnek a gépre.
mi az, hogy nem néz ki vadászgépnek?Ha megnézed az új amerikai robotrepülõgép fejlesztéseket, láthatnád hogy azok igencsak hasonlítanak erre.
Ja és a cikkben ott is van, hogy még kevés adat áll rendelkezésre.
Az UAV-ot és a robotrepülõgépet pont az különbözteti meg egymástól, hogy elõbbi többször is bevethetõ, míg utóbbi egyszerhasználatos. (Le is fosom rendszeresen a bokám, mikor pl Tomahawk esetén hatósugarat adnak meg.)
Kicsit tényszerûbben:
-Mintegy két éve dolgoznak rajta, eddig a tervezési fázisban és az aerodinamikai teszteken vannak túl. A kialakítás tényleg emlékeztet az amerikai X-45-re és az X-47-re, de ez nem ok nélküli, az oroszok mindenféle kialakítást leteszteltek, vezérsíkokkal, a nélkül, különféle szárnyformákat próbáltak, végül ez a forma bizonyult a legjobbnak a lopakodás és a repülési jellemzõk figyelembevételével.
-Egy másik hasonló UCAV program is folyik oroszországban. Ugyan nem nevezték meg a konkurenst, de több, mint valószinû, hogy a Szuhoj-ról van szó.
-A Skat Ráját jelent magyarul.
-Miután ez egy reklám promo (a MAKS 2007 kapcsán került ki), nyilván minden szépet elmondanak róla. Az amerikai lopakodó technológiáról pedig azért az oroszok tudhatnak egy-két dolgot (ugye a Szerbia felett lelõtt F-117A roncsait az oroszok bizonyosan alaposan megvizsgálták).
-Két prototípust építenek belõle, az elsõ egy embervezette változat lesz, mivel az orosz repülésügyi hivatal ezt elõírja. A második protopéldány lesz valójában pilóta nélküli. A protopéldányok 2 éven belül elkészülhetnek.
-Két bombatárolója lesz, és akár két Kh-31-est is vihet magával.
-A gép hossza 10.25m, fesztávja 11.5m, max. sebessége mintegy 800km/h, harci hatósugara 2000km. A meghajtását egy Klimov RD-5000B hajtómûre bízzák.
Valszeg soha semmi nem lesz belõle, mert nem néz ki vadászgépnek és ma az egyfeladatos típus halott ötlet.
Ezt a marhaságot ki mondta neked? Lásd A-10A, ami egyfeladatú, és olyannyira halott, hogy bár már többször ki akarták vonni, de ehhez képest a leginkább respektált típusa az USAF-nak jelenleg, és nemrég kezdték el a komplett felújítását a teljes flottának az A-10C szintre, meghosszabítva az rendszerben tartás idõtartamát legalább 2015-ig.
Az oroszknak tudtommal soha semmilyen "piltanélküli" eszközük nem votl még, elég ambíciózus (ökörség) kapsából egy ilyet megcsinálni.
Ez alatt nem tudom pontosan mit értesz, ha a pilótanélküli alatt a klasszikus UAV-okat, akkor ezekkel már évtizedek óta folytatnak kísérleteket, az 1960-as években a nagyobb orosz irodák egymással versengve építettek például kvázi egyszerhasználatos, szuperszonikus harcászati felderítõ UAV-okat. Szintén pilótanélküli gép végülis a robotrepülõgép. Szintén említésre méltó például a Granit hajó elleni robotrepülõgép, amikkel például a Kuznyecov osztályú repülõgép-hordozó, az Oscar II. osztályú SSGN, vagy a Kirov osztályú rakétás cirkáló rendelkezik. Ezek a robotgépeknek volt olyan bevetési sémája, hogy falkában repülnek, az egyikük a többi felett, nagy magasságban, radarjával igyekszik felderíteni az ellenséges repülõgép-hordozó flottacsoportot, az adatokat pedig továbbítja a "társainak", amelyek a tengerszint közelében, rejtve repülnek. Ha a "vezért" kilövik, a falka egy másik tagja veszi át a helyét. Ez csak azért érdekes, mert látható, hogy hol áltak a hálózat alapú, egymással együtmûködõ robotgépek terén az oroszok - az 1980-as években.
Ja és nem tudom, hogy ki találta ki a "pilótanélküli" kifejezést, de nagy állat volt. Nem, pilótanélküli egyik sem, pilóta VAN, de távirányítással vezérli a gépet, tehát inkább operátor.
Viszont a fedélzetén nincs pilóta, az operátornak pedig nem feltétlen kell valóban pilótaszinten irányítani a gépet.
Az persze természetes, hogy szkeptikusak vagyunk az orosz csodagépekkel szemben, lévén láttunk már eleget, és a leggtöbbje soha nem repült.
Hamár orosz csodagépek, nekem a Szu-47 es tetszett a legjobban. De sajna abból se lett semmi.
1. Ez csak egy MAKETT semmi több!! Hol a hajtómû és egyebek?? Az is számít "lopakodás" szempontjából! Valszeg soha semmi nem lesz belõle, mert nem néz ki vadászgépnek és ma az egyfeladatos típus halott ötlet. Az oroszknak tudtommal soha semmilyen "piltanélküli" eszközük nem votl még, elég ambíciózus (ökörség) kapsából egy ilyet megcsinálni.
2. Honnan a túróból tudják, hogy mennyire jó stealth képességel bír egy B-2 vagy F-117?? Az orszok soha az életben nem találkoztak a gét géppel..
Tehát bulvár cikk a javából, az ilyenekre nem kell figyelni. Az USA hadiipara stealth technológáik terén kb. 25 éves elõnyben van...
Ja és nem tudom, hogy ki találta ki a "pilótanélküli" kifejezést, de nagy állat volt. Nem, pilótanélküli egyik sem, pilóta VAN, de távirányítással vezérli a gépet, tehát inkább operátor. (Az umanned inkább csak arra utal, hogy a FEDÉLZETEN nincs ember..)
A repülõgép neve SKAT(angolul:Stingray) és a MIG fejleszti. Eddig még csak az életnagyságú modelt muttaták be a nagyközönségnek egy Moszkva melletti reülõgépbemutatón.

Cikk a spacewar.com-on
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Meg mostanában a youtubeon nézek a háborúból videokat és meglepõen veszem észre hogy minél külömb felszerelésekkel vannak ellátva a felek. Shotguntól kezdve M60-ig, amcsi sisakokat viselnek, mintha egy egy helyen aza német ködvetõ is feltûnne, aminek ilyen 6 csöve van körben. Milyen arzenál szerepelt akkor a feleknél. kb. 1995 tájékán? Szerb légierõ és légerhárítás milyen szerepet játszott? Angol nem nagyon megy, valahol van magyar leírás?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"