94980
10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Animefox
    The High Incident Bandits 1997 február 28. Film story mikorra tehetö?
  • Molnibalage
    Az Alaszkai látogatás volt emlékeim szerint és nem Red Flag.

Ez is egy érdekes dolog. 1989-ben!
  • Animefox
    Jajj emlékszek valamire amikor a bankrablók AK-val voltak felszerelve és mikor több találat után is csak úgy felálltak? az cool felvétel...
  • Freeda Krueger
    Valamely fórumon 1995 öt írnak mint amikor már járt Su-27 az USA ban.
    Egy régebbi Top-Gun ban is volt.
  • Punker
    a "volt valami lövöldözés" elég enyhe kifejezés :D
  • Molnibalage
    Volt valami lövöldözés ahol nem bírtak a "páncélozott" bankrablókkal a rendőrök, azóta vannak ellátva az autóban nagyobb kaliberű fegyverekkel tudtommal. Nem tudom, hogy ez a film forgatása előtt vagy után volt.

Cifu, ez most offtopiknak számít?
  • Animefox
    Téveszme hogy shoti van a csomagtartóban folyton... azért nem ritka hogy egy M4-es lapul, vagy valami hasonló kaliberü... persze attól függ mit pakolnak be...
  • Molnibalage
    Mármint, hogy hogyan került oda?

Most így.

Viszont mintha arról is lenne szó, hogy már ezelőtt is volt ott cucc. Majdnem összes orosz SAM-ből és radarból is van a jenkiknek. Egyszer jártam egy oldalon ahol a tesztelés helyszínán volt fóto majdnem az összesről.
  • JanáJ
    Ezt hogy hogy szabad?
  • JanáJ
    Azt még elhinném, hogy el tudnak szakadni a rendőr sorfaltól és elmenekülni. Mivel a rendőröknél shoti meg pisztoly lehet, de hogy ha odaküldenek 10 kocsit, akkor nem sorfalat raknak belőle az biztos. A legdurvább mikor Deniro úgy lő le rendöröket, hogy azok futnak felé, mintha virágos réten lennének... :-S
  • Animefox
    Sokan fikázzák a Dünét de a hangulata isteni, a Das Boot pedig az amit nem tekintek filmnek. Több az annál, valahogy életem végéig ha meghallom hogy tengeralattjáró, akkor egyböl "arra gondolok"... meg a zene az U-96 tól... sry az offért
  • Molnibalage
    Érdemes lehet végigolvasni, hogy más hogy látja.
  • qtab986
    Rövid csövű FN FNC. Ránézésre rövidebb mint a Para.
  • Zenty
    jah arra én is emlékszem nem rossz, de azért vicc ebben is, hogy 200 lövés után tölt egyet. Biztos spéci tárja van mindenkinek... :D
  • Kurfürst
    Amúgy Pacinonál milyen csúzli van?
  • Kurfürst
    A hangok tényleg jók voltak, de kábé ennyi jót tudok elmondani a filmről.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az akciójelenetek maguk nekem kissé meseszerűek (szokásos hülyeségek pl Al Pacino bekészíti a special skillt, megnyalja a szája szélét és sikerült eltalálnia az egyiket amikor a gyerekkel menekül... ). Maga a forgatókönyv és a sztori meg egy kalap szar, egyike azon, egyébként B-kategóriába tartozó filmeknek ahol a legnagyobb nevű és/vagy legnevesebb színészeknek kell szenvedniük a butyuta történettel, nulla sztorival és papírmasé karakterekkel, hogy végül a nevükkel behozzák a moziba a nézőt.

Háborús filmben egy etalon van, és az a Das Boot... na az olyan, ahogy az a valóságban történhetett, ÉS mint film is működik. Kár hogy Petersen így elkurvult utána, Prochnow meg elment ZS-kategóriás, de Hollywoodi színésznek (bár a Dűne forgatása alatt szegénynek szétbaszták az arcát)
  • Wampa
    Üdv
    Bocs hogy én is offolok,azt tudjátok ,hogy a film érdekessége,hogy ugyanez a rendező,ugyanezt megrendezte szóról szóra,LA Takedown cimen?
    Az nem lett siker ugy tudom.
    Tehát a fil a saját remake-je.
    LA Tkdnw
  • Solt
    Utolsó off, ez sem piti, bár ez már inkább arcade! :D
  • Solt
    Ha már szóba jött... HD

Az egész film zseniális...
  • SgtChris
    Mit értessz ezen az : "egyszer megcsináltuk" és "állandóan gyakoroljuk" eseteken???
    Hol írtam olyant, ami egyszeri esetre utalt??? A svédek gyakorolták/gyakorolják. Ez stimt. A lengyeleknél sem hiszem, hogy egyszeri alkalom lett volna, az a kiképzési terv része volt (ma a MIG-29-esekkel és az F-16-osokkal már valószínűleg nem), akárcsak anno nálunk a füves reptér használata a MIG-21-essel. És még van pár ország, ahol ezt a gyakorlatot időnként megcsinálják.
    Hol van itt egyszeri alkalom? Talán arra gondolsz, hogy csak ezt az egy videót találtam linkelni? Feltételezem nem minden gyakorlat lett megörökítve...
  • Jammer
    Köszi az infot! :)
  • Torzonborz
    alapmű ,nem most készül vmi folytatás szerűség belőle ?
  • Punker
    igen, annak is arról a kb 5 percéről amikor az utcai lövöldözés van és vonulnak vissza, azért az 5 percért kapott legjobb hang Oscar-t + állítólag a LA-i rendőrfőnök is belázadt a filmre mert, hogy túl jó oktató anyag lett a bűnözőknek, hogyan is kell szervezetten visszavonulni.
  • Jammer
    Itt most arról a filmről van szó ami magyarországon Szemtől Szemben címen fut?
  • polluxware
    az egyetlen film a világon ahol NORMÁLIS hangok voltak (fegyver), a golyók nem pattantak le az 1centis asztallapokról, a rendőrautók tényleg úgy viselkedtek mint amit egy m4es lyukasztott ki.

alakítások... áhhh

megismételhetetlen mű

• qtab986
    nem
  • Molnibalage
    OFF

Meg a zene is!

Pár háborús filmben láttam ilyen király jeleneteket. Viszont jó háborús filmekből sem túl bő a kínálat...

ON
  • Punker
    az az 5 perc tényleg megérte az Oscar-t!!!
  • Molnibalage
    Láttad a filmet?
  • Molnibalage
    Nem feltétlen. Mivel részt vett ebben-abban lehet, hogy valaki felkeresné esetleg egy kis renvansra. Az is lehet, hogy az ex SAS tagonkra is vonatkoznak egyéb előírások (Bár ebben azért kételkedem...)
  • qtab986
    Miből lehet megítélni?
  • bgabor
    Poén hogy még mindíg elrejti az arcát, így 18 évvel a Desert Storm-os történések után. Nyilván hozzátartozik az imidzséhez.
  • Molnibalage
    Kicsit talán OFF, mert nem annyira HT.

McNab was technical weapons advisor and trainer on the hit Michael Mann film Heat (1995)...

Szerintem jó munkát végzett.

• veszelka
    Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet
  • Willenbrock
    Csak manapság még ez sincs így általában.Mert a pilóta kiképzése,az üzemenyag stb ma már olyan összegekbe kerül hogy a kurzus végére hatalmas összeget költenek egyetlen pilótára is.Ehez még hozzászámíthatjuk a tapasztalatot is mint értéket és akkor gyakran az jön ki hogy a pilóta "drágább lett" a gépnél is.
  • Zenty
    "nem tudok olyan szitut elképzelni hogy egy pilótának az életét kockáztatva kéne kényszerleszállással próbálkozni"
    nekem kapásból eszembe jutott egy.
    A pilóta "haza szól" hogy katapultálni kéne, mert gáz van. A válasz túl drága volt a gép ha katapultál a földön lövik le :D
  • bgabor
    Amúgy nem tudom nem megjegyezni, milyen hihetetlenül primitív a fogalmazási módod és a felhasznált kifejezéseid. 'Gebasz gép', 'genyó gripen', meg hogy a 'háború szükségletet szül'. Nem 'szükséghelyzetet szül' volt véletlenül ezt az okosság eredetileg? A szükséglet meg a szükséghelyzet nagyon nem ugyanazt jelenti.

Azt már meg sem említem hogy ismét csak fogalmad sincs a témáról, a te fejedben ha egy gripennek bedöglik a hajtóműve, a pilóta nekiáll letenni azt a hepehubás-göröngyös szántóföldre, mint a második világháborúban 65 évvel ezelőtt...
  • Animefox
    56-ban is a Szovjetek azzal kezdték hogy szitává lötték a magyar kifutópályákat... Ilyen esetre viszont számitani kell... Ha nem is igy ilyenre, de arra igen hogy egy autópályát fel kell erre áldozni, vagy ideiglenes repteret tudni kell létrehozni. Bármi áron!!!
  • Animefox
    Szükség állapotot vegyed csak tágas értelemben. Nem feltétlenül kell kiugorni a gépböl mindig ha valami gond van. Leszálló pályán kivüli leszállást nyilván nem viccböl találták ki. Felszállásra ha kell ugyanez igaz... Bármi úgy adódik, nem szarozik egyik fél se ezzel kapcsolatban.
  • bgabor
    Akkor ne okoskodj. Mióta szabvány tartozéka a 00-ás katapultülés minden nyugati vadászgépnek? 30 éve? Több? Azokkal ugyanis 0 magasságban, 0 sebesség mellett is lehet katapultálni. Az 1980-as évek elején kedztek megjelenni az ilyenek.

Ilyen esetekben katapultál a pilóta, nem pedig nekiáll bohóckodni a földreszállással, ami könnyen az életébe kerülhetne.