94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JanáJ #40439 Tudtommal már ki is vették az alkotmányból, hogy csak védelemre használhatják a hadsereget. Szerintem még itt is volt róla szó, de nyakam nem tenném rá.
2-3 ezer éves kultusza (?) van a japó katonáknak, nem hiszem, hogy papír kutyák lennének oda csapni. -
JanáJ #40438 Köszi. Én azt hittem rakétáznak, vagy robotrepülőgépeznek. -
#40437 Ki tudja, hogy a kinaiak hogy reagalnanak a dologra. Attol meg, hogy papiron kina se szereti eszak koreat meg nem jelenti azt, hogy ne vennek rossz neven, ha usa beugrani egy koreai buliba. -
Zenty #40436 2 külön fegyvert itthon?
nálunk a konzerválás azt jelenti, hogy az bizony rohadni fog XD, és amikor kéne szerintem használhatatlan lenne.
Az amd-65ről eléggé hallgatnak, gondolom kukába ment a nagy része vagy rohad valahol.
-
#40435 Na persze mert pártunk és kormányunk kijelentette - az a barom Szekeres barmabb elődje a Juhász mondta anno-, hogy nekünk már nem kell olyan honvédségben gondolkodnunk mint 25 évvel ezelött mert már nem lesznek olyan nagy háborús konfliktusok mint 70 éve, és különben is nekünk itt van a NATO és az majd megvéd minket. Áááááá értelem az van -
#40434 Mit értesz "régi" gép alatt? Az 1950-es években a radar távolságmérők rohadt megbízhatattlanok voltak kis magasságban, földháttérben. Az 1960-as években indul meg komolyabban a földháttér kiszűrésének folyamata. Az 1950-es évek színvonalán a közelebbi cél adatait adta meg a radar távolságmérő, az 1960-as években már a MiG-21F-13 is képes volt arra, hogy a befogott célt "kövesse" ilyen téren. -
#40433 már bocs de akkor lett volna 20 ezer használható + 70 ezer konzervált vésztartalék baj esetére.
amúgy a többi vasat már mind elajándékozták? elméletileg több mint fél millió AMD lett legyártva, azt mind szétosztogatták vagy mi? a többiről nem is beszélve..... -
Zenty #40432 jelenleg már az nagyszám lenne ha összetudnának gyűjteni 70 ezer embert :)
De örök reménykedő vagyok, hogy a honvédség nem válik teljesen, vagy végleg terrorista elhárítós missziós csapattá. A 20 ezer g36 ezt a nato vonalat erősítené, amiből nekem már t@köm ki van :).
Szégyen, hogy semmi ország védelembe nem gondolkodnak. -
#40431 Yupp. Koreában és Vietnam esetében azért még sűrűn előfordult, hogy két CV/CVN egymás közelében volt, ilyenkor 10-15km távolság nem tétel... -
#40430 Cifu, a régi gépeken levő céltávolságmérők fölkdháttérben repülő célokkal is boldogultak? Ha két cél is a látómezőben volt akkor melyikét mérte? -
#40429 ehhez vedd hozzá még a logisztika/tárolás átalakítását, az újraképzést, stb. -
#40428 Na ja. 70 ezer az mire elég? Két gyalog hadosztály? És a többi baka mit fog kapni egy háború esetén? Betörnek a Hadtörténeti Múzeumba és kilopkodják a KuK puskákat? -
Zenty #40427 még ez is csodának számít, hogy az elcs@szet nato misszió "nemzeti" stratégiában megtartottak ennyi mennyiségű fegyvert. -
Zenty #40426 7700 ( nato hülyéskedéshez) + ugyanoly alap felépítésű 50 ezer tartalékban + a lőszer. Ezt mind ki kellet volna dobni, és teljes "rendszerváltás" kellene csinálni új 20 ezer darabért.. Mégha modern is szerintem l@fasz mennyiségben ennyi. Azt jelentené, hogy az összes fegyver tartalékkal együtt is csak 20 ezer.
Ennyi mennyiség Nato hülyéskedéshez biztos jó, de remélhetőleg a jövőben már az ország védelemre fognak koncentrálni.
-
#40425 Mármint, ha csak tévedésből? Mert később ritkán operált két CV egymás mellett.. -
#40424 Asszem egyszer felvetette egy japán miniszter(elnök?), hogy kellene japán atomfegyver biztos ami biztos alapon. Ha jól emlékszem másnap már nem volt miniszterelnök. Van amitt ott sem vesznek jó néven... -
#40423 Egy kis érdekesség addig is:
Az US NAVY hordozóin a II.Vh ideje alatt kialakult egy kis "mókás" szokás. Ha egy hordozóra egy másik hordozó repülőgépe szállt le, a szerelők a "visszaküldés" előtt kipingálták a gépet. A szokásból tradíció lett később, igaz az egyre modernebb navigációs berendezések miatt egyre ritkábban fordul elő ilyesmi...
[center]
-
#40422 7700 db-ot akarnak sufnituningolni annyi pénzért amiért vehetnének 20-25 ezer modern fegyvert. -
#40421 Ez egy elég komplikált dolog. A háború után a japókat totál átnevelték és az alkotmányukban benne van, hogy támadó háborút nem viselhetnek. Namost ugye mindannyian tudjuk, hogy a japcsik eléggé mereven ragaszkodnak a hagyományaikhoz. Egyszerűen nem tudnának kivitelezni egy támadó háborút mert az az adott kormány bukását jelentené. Sőt még az alkotmányt sem lennének képesek megváltoztatni ilyen téren, mert egyszerűen nem szavaznák meg. -
Zenty #40420 kiszolgáltattnak --> kiszolgáltatottnak ( ma fáradt vagyok :D) -
Zenty #40419 Azt picit eltúloztam :) Ha van eszük nem lesz f@s, hanem hozza mondjuk az alap szintet.
Az előny pedig az lehetne, hogy ennyiből már normális gyárat lehetne venni, és újra beindulhatna egy alap szintű fegyvergyártás itthon, ami folyamatos fejlesztést is vonna maga után.
Kézi fegyverben érdek lenne, hogy itthoni gyártás legyen. Nem kell minden téren kiszolgáltattnak lenni
-
#40418 Megvan a hazai gyártás előnyei is mégha fos is.
Mi értelme egy fost legyártani és rendszerbe állítani? Pénzkidobás. Aztán vehetsz helyette hamar mást. Tényleg okos húzás.. -
Zenty #40417 szerintem nem tudnak másolni, mert ahhoz olyan felszerelés vagy gyár kéne. -
Zenty #40416 hol írtam, hogy fikázod? Magamra mondtam, hogy nem szeretem előre leírni még nincs kész, és HM :) -
Zenty #40415 Az tök mindegy, hogy más kitalált jobbat. A lobbi sehol sem úgy működik, hogy mi a legjobb hanem mi az érdek :)
Mindig elsődlegesnek számít bármelyik országban a hazai fejlesztés, hazai gyártás, hazai mutyi. ( nálunk a mostani helyzetben nem hiszem, hogy hazafiság játszana szerepet, hanem az itthoni lobbi jó lehet :D)
Megvan a hazai gyártás előnyei is mégha fos is.
Például a többlet nyereséget kihasználhatnák (amit már említettem). Mert így a jövőben lehetnének jobb fegyverek is. De sajna szerintem ez szép :) álom, mert valszeg nem lesz előrelépés.. -
#40414 Simán. Dél-Koreának vannak GBU-31 bombái (GPS vezérlésű) és az F-15K hatótávolsága elég nagy ahhoz, hogy körberepülje az egész Koreai félszigetet...
Sok csöves cucc, csak mind reménytelenül elavult. Mit kezd egy éjszaka 10-12 km-en repülő 1 Mach sebességű cél ellen? Semmit...
Hajító bombázásban csak az SA-5 megsemmisítési zónájába kéne berepülni de abból jó, ha 3-4 üteg van és szétszórva. 30-40 km-re el lehet hajítani így a bombákat. -
#40413 Nem fikázom azért, mert MH. Azért "fikázom", mert őszintén szólva összehasonlítva a többi AK felújításokkal, vagy akár a civil piacon elérhető AK válltámaszokkal és szereléksínekkel, nem csak szánalmasan néz ki (és nem csak a kinézet, de a használhatóság terén is problémás lehet), de drága is, ráadásul most kiderül, hogy a minőséggel is komoly problémák vannak. -
#40412 Kétlem, hogy nem élne a lehetőséggel. Közelebb lehetne Kína és Oroszországhoz pár száz km-el. Szvsz legalább mobil radarrendszeket, és kisebb reptereket biztosan kiépítene. Az állapotokról pedig elég annyi, hogy Kazahsztánban is megoldották, pedig az sem volt kutya állapotok terén.... -
#40411 Csak annyit kellett volna csinálni, hogy vesznek néhány különböző kiegészítőt. Kipróbálják, és amelyik tetszik és jó azt lemásolják. Ha már mindenáron itt akarják gyártani. -
JanáJ #40410 Ezzel csak az a gond, hogy létezik (rész)megoldás a problémára.
Ők ki találtak egy jobbat, pontosabban Szép-ebbet. -
Zenty #40409 G36 jó, de abból tuti(még ekkora "mutyi" költségvetésnél) sem vennénk 70 ezer darabot + lőszer logisztika stb.
Ennek az egésznek akkor lesz értelme ha Szépék ebből vesznek egy rendes gyárat, vagy valami fejlesztést eszközölnek ( amit sajna kétlek).
Mert főleg ezért drága, mert nem tudják könnyen legyártani.
-
JanáJ #40408 Nekem elég felszínes a légi/légvédelmi tudásom, de tudtommal nagyon sok csöves védelmük van és gondolom robotgépnek az sem esik jól.
A másik hogy vannak-e D. Koreánek vagy Japánnak ilyen támadó fegyverei, tudja-e hova kell lőni és az ottani védelmen át tud-e jutni (légvédelem, bunker, stb.)
Mert gondolom egy olyan berepülés - mint anno Izrael tette Irakba - már nem megoldható, vagy csak nagyon sok veszteséggel. -
#40407 a külföldi fegyverek, telepakolva minden jóval, hány lövés után esnek szét? -
JanáJ #40406 No ezt most nem értem.
Az alkotmányt kb 3 perc alatt változtatják meg, ha atom fegyvert szegeznek a szigetüknek... -
Zenty #40405 valszeg nem is az ak-63 eset szét hanem a sín amit rá tettek. Nem védem őket, de tény, hogy ezért van a csapatpróba hogy nyúzzák.
Ha nem javítanak akkor szimplán megint tusk@k.
De nem szeretek előre már fikázni valami mert honvédségi. Az annyira uncsi meg egyébként is uncsi a honvéd fika :) -
#40404 Miért telepítene oda? Borzalmas állapotok lennének ott. Dél-Koreában pont elég van és ebben az esetben a régi határközeli támaszpontok is biztonságosabbak lennének. -
#40403 Az Oroszok feltehetően a politikai állásfoglalás szintjén lesznek a dologgal. Őket Észak-Korea nem érdekli, maximum abból a szempontból fognak szenvedni, ha egy esetleges Koreai egyesítés után az USA légi támaszpontokat telepít É-Korea területére. -
#40402 7700 gépkarabély modernizálása 7 260 000 000 Ft. Tehát még nem költötték el annyit. -
#40401 Kína nem tudom, hogy hogyan reagálna.
Technikailag simán megvalósítható. Ahogy már írtam, a KNDK fegyveres ereje múzeumba való alapvetően... -
#40400 Ez nekem is eszembe jutott. Vigyázni kell, hogy mit nem bombázznak. Mondjuk erre az tudom mondani, hogy a talán ne hajózzon oda kínai ahol lőnek...