94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#40479 a sorozást nem megszüntették, csak felfüggesztették.
az mh pedig nagy erölködések közepette, ha jól emlékszem, havonta 36 ezer embert tudna kiképezni. (bár ebben nem vagyok biztos) -
etnies #40478 Jól látod... :) -
#40477 Hangulatos lövöldözős videó. Házi videóhoz lépest komoly. Valami M4A1 szerű. -
Cnut #40476 A tartalék arra az esetre kell ha megtámadnának hogy ne csak golyófogó legyen akiket behívnak. -
#40475 Nem értem a kérdést. -
bgabor #40474 Aha. Tehát akkor egy katonára 27 fegyver jut. Akkor ezek gyakrabban cserélnek puskát mint zoknit, vagy mi?
Értem én hogy kellenek cseredarabok is, de nem ennyi. Elég feltankolni pótalkatrészekből. -
Zenty #40473 Jó igaz lehet az orosz módszert is használni.
Csak 1 embernek jut fegyver a másik 5 meg követi, és ha elhull felveszik a fegyverét, és így tovább lánc szerűen. Így is lehet... XD -
Zenty #40472 igen... és a csere után hivatalosan is gyarmatnak nevezhetnénk magunkat. -
Zenty #40471 mondjuk elég lenne fele ennyi ember ha full extrás a cucc minden téről, és agyon gyakorlott a felhasználói.
De nem is kell mondani, hogy a HM a technikára nem épít...
-
MuldR #40470 Ez a teljes tartalek.
Ha egy haboruba keverednenk, akkor kb 300 000 embert kellene felfegyverezni!
Itt ilyen delszalav partizanhaboru szerusegre gondolj, amikro mar nem katonakrol beszelunk, hanem felfegyverzett honvedo lakossagrol. Ez a leghatekonyabb.
De valoban 6000 regularis katonanak boven eleg. De akar be is gyujthetnenk toluk is. Minek? Harcerteke 0!
Nem veletlen, hogy nem egy kis orszag valasztja azt a taktikat, hogy felfegyverzi a lakossagot. Igy ha bejon az ellenfel tobb millio "katonaval" kell szembeneznie.
Svajc, szlovakia, finnorszag. De nezhetjuk usat, vagy kanadat is. Barki aki ezekbe az orszagokba benyomul, szamitania kell ra, hogy minden utcasarkon ellenallasba utkozik.
Ahogy valamelyik hadvezer meg is allapitotta. -
bgabor #40469 Áruld már el hogy a 6000 magyar katonának miért kevés 167.000 AK?
Bárcsak el lehetne cserélni a majd százhetvenezer AK-t tízezer G36-osra, bőven megérné.
-
JanáJ #40468 Köszi. Egy rakétától elvileg 100%-osnak kellene lenniük ugye?
Mert annyi rakétájuk van hogy csak na.
-
MuldR #40467 Pont, hogy valsag idejen a legkonnyebb haboruba hivni az elegedetlen tomegeket.
Ja es usanak kinek kellene fizetnie? Kinanak. Na egy jo kis ellensegeskedes, es kina szaladhat a penze utan.
Idealis az ido egy jo kis haborura.
Mar csak indok kell. :) -
#40466 Bármely ország admiráloiának csorog a nyála, ha hozzávágnának egyet. :)
(Természetesen önmagában ez így nem igaz.) -
#40465 Nem írsz egyszer egy cikket a SAM rendszerekről? Jó lenne. :)
Az SM redszer táján gyakorlatilag teljesen elveszett vagyok, hogy mi merre és mikortól képes mire. -
tomcat1 #40464 A Ticondegora osztály elég komoly cucc a sok radarrendszerével, hogy mondják? Decens :) -
#40463 Van direkt erre a célra kifejlesztett AEGIS upgrade (BMD - Ballistic Missile Defense) és rakéta (SM-2 Block IVA és SM-3). Ezt az upgrade-t a Japán és a Dél-Koreai haditengerészet is átvette például. az US NAVY jelenleg 3 Ticondegora osztályú AEGIS cirkálót és 15 Aerligh Burke osztályú AEGIS rombolót láttot el a BMD-vel.
[center]
-
tomcat1 #40462 Világgazdassági válság közepette? Mikor mindenki látja hogy módosúlnak az erőviszonyok, usa lehet őszre fizetésképtelen, mi kell még ahhoz hogy csak nézzék a mészárlást. Régebben be lehetett hülyiteni amcsikat hogy mi vagyunk a jófiuk, de most hogy kevesebb a munka, van ahol kaja se lesz, nehéz háborúra birni bárkit is. Nem lessz itt semmi sztem, még legalább 2 cikluson át. -
#40461 Jó a a 3.vh lehet kicsit túlzás volt. De, hogy regionális háború lenne belőle az tuti. -
MuldR #40460 Azert nagyobb lenne az.
Valoszinu Japan, Ausztralia, Anglia, Uj Zeland is rogton csatlakozna. -
#40459 Miért is? Kínai a hátari közelét leszámítva 0 akcióra képest. Az USA-t leszámítva senki nem képes rövid idő alatt komoly erőt felvonultatni a határain túl...
Magyarán a világ nagy része katonailag magasról tojna arra, hogy ott mi lesz.
Nem értem miért van az, hogy egyesek olyan könnyen vesznek III.Vh. forgatókönyveket.. -
#40458 Koalíciós erő = RoK + USA -
#40457 Azért én azt hiszem, hogy egy esetleges Kína vs Koalíciós Erők háború kirobbantaná a 3. világégést. Ebben az esetben a kutyát nem érdekelné, hogy milyen a gazdasági helyzet meg az sem lenne érdekes, hogy mennyi katonánk van mert szó nélkül elkezdenének sorozni. -
#40456 Van, de nem sok. Viszont jó sok rakéta van rajta... -
tomcat1 #40455 "Kicsivel nagyobb lenne a koalíciós erők vesztesége"
Hát ez az, szvsz nem volnának koalíciós erők. Még a afgán biluba is úgy kell bárkit lasszóval fogniuk az amcsiknak, max britek, esetleg auszik. De a mai gazdasági helyzetbe mindenki mindent 2x meggondol, még usa is... nincs miből... -
JanáJ #40454 Szerintetek mennyire megoldható elvi szinten, hogy egy Aegis cirkáló eltaláljon egy visszatérő ballisztikus rakétát szoftveres átprogramozás után.
Most olvasgatok egy Tom Clancy könyvet és abban van, ez nekem túl sci-fi. -
JanáJ #40453 "hivatalosan úgy van, hogy elsődleges az országvédelem, és utána csak minden más."
Ez most már nyelvészkedés, de szerintem az adott téma honvédelem, tekintve hogy nincs 100%-os rakéta elhárító rendszer. Tudtommal. -
JanáJ #40452 -
#40451 én úgy tudtam csak a munkásőrségnek több csúzlija volt ezek szerint 20 év alatt több mint 1 milliót eladtunk ide-oda...
mondjuk oly mindegy mikor nincs 5 ezer bevethető ember jelenleg a honvédségben. -
MuldR #40450 kb ket hete irtak valahol, hogy 167 000 gepkarabely van az orszagban raktaron.
Az nem sok, ellenben keves. :( -
Zenty #40449 :D -
#40448 nem a hivatalos HM irányelv a lopjunk el lehetőleg mindent. -
#40447 Na ja. Az HBO-n nemrég volt egy dokumentumfilm Észak-Kóreáról. Sajna nem az elejétől láttam de a lényeg, hogy 4-5 emberke kiment oda és egy rakás video felvételt készítettek. A lényeg amin röhögtem és nagyot néztem, hogy amikor vonattal átértek a KNDK-Kínai határon azt kezdték el ismételgetni egymás után vagy ötször, hogy végre szabad országban vagyunk. Azért Kínát ennek nevezni.. Bár Észak-Kóreához képest ez teljesen igaz. -
Zenty #40446 hivatalosan úgy van, hogy elsődleges az országvédelem, és utána csak minden más. Jelnleg gyakorlatban ez fordítót esetben történik.. -
#40445 Azt nem kétlem, hogy nagy katonai hagyományokkal rendelkeznek, de pont a hagyománytiszteletük miatt tesznek/nem tesznek meg dolgokat. A japcsikat nagyon demilitarizálták a 2.vh után, akárcsak a németeket. -
Gunslinger #40444 Az AN/PEQ lesz és nem lőszer ill. fegyverfüggő, hogy mire rakják fel. -
#40443 A gond az, hogy a kínai haderő nem áll erre készen. Szétkapnák azokat is. Kicsivel nagyobb lenne a koalíciós erők vesztesége, de semmi több. Miért lépne be egy csődtömeg ország oldalán aminek az szökött állapolgárait még egy ideig asszem hazaküldte. Lehet sejteni, hogy az ő sorsuk mi lett... -
JanáJ #40442 Miért tök mindegy?
A tok bal oldalára fel kellene tenni az infra bak felfogatását. Ilyen van is a HM-nek. Így a 40 éves távcsővek és éjjellátók is feltehetőek, vagy egy erre feltett szereléksín is. A sínre bármit felaggathatsz optikának, amit úgy is veszünk, nem mi gyártjuk.
Gránátvetőnek van orosz ami jó rá, de ha M203-azni akarnak azt sem tartom nehezen megoldhatónak.
Az éjjellátó fejre, vagy szereléksínre. A am/paq szerű inra kütyü meg nem tudom mennyire lőszer/fegyver függő.
Szerintem egy jobb védőképességű mellény/kényelmesebb bakkancs/ivózsák/stb több pluszt adna, mint egy új fegyver.
Ez persze mind szerintem. -
#40441 ment az mindenfelé, horvátország, grúzia, anno fatah. -
#40440 Lehet, hogy JSOW-154 is van. Az még messzebről indítható.