Tûzfal HELP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szerverprogramoknak (Lásd a példádban szereplõ Quick'n Easy FTP Servert, vagy a példámban a Cerberus FTP szervert, vagy a 139-es porton figyelõ fájlmegosztást - mondjuk ezt utóbbinak belsõ hálózaton van értelme), igenis látszódniuk kell, mert anélkül nem lehetne hozzájuk csatlakozni.
Például ha az sg.hu-nak nem látszódna a 80-as portja, nem lehetne elérni a weboldalukat.
"Én úgy tudom hogy külsõleg nem lehet belepiszkálni a progikba úgy hogy megcélzok egy portot és belepiszkálok a progiba akár van tûzfal akár nincs."
Pediglen lehet. Ha az adott program kapcsolatot nyit a hálózat felé, és a programban van biztonsági rés, akkor könnyen megeshet.
Vagy ha egy (szerver)programot túlterhelnek - lásd DoS, illetve DDoS-támadások.
"Van egy Advenced Port Scanner nevü progi ezzel a saját gépedet nem tudod megnézni de a hálózaton lévõ gépekét igen ha én végignyomom ezt nyitott portokat keresve ezt egy csomó felhasználó tûzfala engedni fogja"
1. Ha nincs olyan alkalmazás, ami fogadni tudja az adott portra érkezõ kérést, akkor az operációs rendszer vissza fog válaszolni egy RST flaggel ellátott TCP csomaggal.
2. Ha van olyan alkalmazás ami fogadni tudja az adott portra érkezõ kérést, akkor két eset állhat fenn:
- ha kivételek közé tettük, akkor a tûzfal átengedi a program irányába - teljesen logikusan, hisz átengedtük.
- ha nem tettük kivételek közé, a tûzfal meg fogja fogni (lásd #1480-as hozzászólásomban a tûzfal megfogott mindent, amit nem raktam kivételek közé).
program kérte le és nem külsõ behatásra történt és épp ezért nincs mit külsõ jelzésre reagálni a programnak ezért nem is fogadja õket. Én úgy tudom hogy külsõleg nem lehet belepiszkálni a progikba úgy hogy megcélzok egy portot és belepiszkálok a progiba akár van tûzfal akár nincs. Én úgy tudom hogy amikor cserélõdik egy programmodul vagy pluszba megy hozzá azt mindig a gép kezdeményezi és külsõ behatásra ilyen nem történik. Az már más dolog amikor valami rossz van a gépen és a tûzfal se az igazi mert akkor van a baj .Én úgy tudom ha nincs semmi rossz a gépen akkor csak belsõ kezdeményezésre lehet rossz dolgokat a gépre juttatni külsõleg nem és itt jön képbe a böngészõ. Persze vannak olyan programok amelyek külsõ kezdeményezést fogadnak pl a szerverek na ez teljesen más ebbe külsõleg viszont bele lehet piszkálni és reagálnak külsõ behatásra. Ha rosszul tudom javítsatok ki
Így önmagában csak az ellen védene, hogy kifelé ne tudjon kommunikálni rosszakaró alkalmazás, illetve hogy befelé ne tudjon jönni nem kívánt forgalom. Csak ha a rosszakaró alkalmazás letiltja a tûzfalat, vagy a jó alkalmazásban meg valamilyen exploit van (amit kívülrõl jövõ csomagokkal meg lehet fektetni), akkor borul az egész.
A célrendszer: Windows XP SP3, a legújabb frissítésekkel, Ubuntu 9.10 alatti VMWare Player 3.0.1 build 227600 virtuális gépbe frissen feltelepítve.
Google Chrome 5.0.375.99, Skype 4.2.0.169 (bejelentkezve), és Cerberus FTP 4.0.3.3 (megosztás létrehozva) programok vannak alapból felrakva.
Hálózat: a célrendszer a virtuális gép bridgelt hálózati interfészét használja, router mögött, DMZ-be rakva, 192.168.1.3-as fix IP címmel rendelkezik.
1. lépés: Windows tûzfal kikapcsol, t1shopper oldalán összes kijelölõnégyzet bejelöl. Teszt eredménye:
*.*.*.* isn't responding on port 23 (telnet).
*.*.*.* isn't responding on port 25 (smtp).
*.*.*.* is responding on port 80 (http).
*.*.*.* isn't responding on port 110 (pop3).
*.*.*.* is responding on port 139 (netbios-ssn).
*.*.*.* isn't responding on port 445 (microsoft-ds).
*.*.*.* isn't responding on port 1433 (ms-sql-s).
*.*.*.* isn't responding on port 1521 (ncube-lm).
*.*.*.* isn't responding on port 1723 (pptp).
*.*.*.* isn't responding on port 3306 (mysql).
*.*.*.* isn't responding on port 3389 (ms-wbt-server).
*.*.*.* isn't responding on port 5900 ().
*.*.*.* isn't responding on port 8080 (webcache).
A Cerberus logjában az alábbi jelenik meg:
FTP Connection request accepted from 208.64.252.230
The client closed the connection
Connection terminated
2. lépés: Windows tûzfal bekapcsol (Cerberus, Skype nincs a kivételek között), t1shopper oldalán összes kijelölõnégyzet bejelöl. Teszt eredménye:
*.*.*.* isn't responding on port 80 (http).
*.*.*.* isn't responding on port 139 (netbios-ssn).
Logikus, hisz nem tettünk semmit a kivételek közé.
3. lépés: Windows tûzfal bekapcsol (Cerberus, Skype a kivételek között), t1shopper oldalán összes kijelölõnégyzet bejelöl. Teszt eredménye:
*.*.*.* is responding on port 80 (http).
*.*.*.* isn't responding on port 139 (netbios-ssn).
A Cerberus logjában az alábbi jelenik meg:
FTP Connection request accepted from 208.64.252.230
The client closed the connection
Connection terminated
A Windows biztonsági naplójában (C:\WINDOWS\pfirewall.log - ha bekapcsoljuk) meg ilyesmik.
Rendben, hisz a Cerberus FTP-szervert és a Skype-ot kivételek közé raktuk, a Windowsos fájlmegosztás (139-es port) és társait meg nem.
ideje lenne foglalkoznom a géppel is... nem csak sg-zni..?? <#idiota>#idiota>
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
valami vadiúj cucc volt... :)
...olyannyira hogy még nyilván ki se adták, én is csak a bétát kaptam meg... :)))
"csak a hangom miatt nem lettem énekes"?
:)
Nekem mostanában tiszta a gép.
Tavaly decemberben szedtem össze valami szart, ami annyira új volt, h semmi nem találta meg, többször újra kellett raknom miatta a rendszert, majd mivel okosan minden archív anyagomat visszaraktam a gépre, nyilván visszajött az a szar is.
Majd kb 2 hónap múlva frissült a NOD és megtalálta egy archív DVD-n a vírust.
AVIRA - \"More than security.\"
- A LEGJOBB antivírus a Kaspersky!!!!!! Tesztek, szakemberek, barátok, rendszergizdák, cikkek szerint egybehangzóan.
- A másik legjobb meg az AVG.. (?)
Aztán jött az Avast! õrület is...
változik ez évrõl évre... :)
heh
Jól néz ki a tálcán? :-)
(nekem az eddigiek közül a Comodo ikonja tetszett a legjobban, ha itt tartunk.. )
ezek a fránya tûzfalak.. :))
Comodo-t használtam 2 évig, majd win7-re váltásnál win7 alap tûzfalat.
Nem vagyok nagy mágus, teljesen átlag alap felhasználóként a Comodo-t is be tudtam állítani úgy, hogy az elsõ 1056 portra GRC-n True Stealth vizsgálaton átmenjen hibátlanul. (WigWam-nál detto)
Win7 alap tûzfala alapbeállításokkal ugyanezt hozza.
Feltettem itt anno a kérdéseimet, éppen vagy Doomista vagy Slime válaszolt ennyit: "így sem vagy veszélyben". Nem is volt eddig baj. :))
Az elméletem az, hogy azért nem hülyegyerekek írják ezeket a tûzfalakat, nyilván van közöttük különbség (ebben a témában nem vagyok kompetens) de alapvetõen nem hiszem, hogy 80%-uk "használhatatlan" lenne.
Sokan kicsit "túlizgulják" magukat ezen a témán szerintem.. :))
maga a sok nem oda illõ beállítás és sokból a leg fontosabb kimaradt maga a progik amik aktuálisan a netre mennek. Átváltottam SPF prof tûzfalra5.5 a block all trafick while the serwice ist not loaded és Enblade anti IP spoofing kivételével mindenen pipa akár honnan indultam a harmadik portnál Port Skan Attack nem sokkal késõbb a cím tiltva,a többi meg lazán engedett mindent semmi jelzést nem adott le az összes portot végignyomhattam volna. Ezután elvégeztem az Arkon által javasolt tesztet is gond nélkül átment külön nálam a piros portok és a a weboldalon oldalon jelölt portok. Nem elég hogy simán átment az összes de a 3. próbánál már szintén Port scan Attack késõbb cím tiltva és regelve.A többi a felét se tudta ennek akkor mit mondhatok? Plusz nem egy új tûzfal mert márt évek óta megvan csak pro ra váltottam. Persze még windows tûzfallal is kipróbáltam mert a kettõ nem üti egymást ami megint csak+ . Egyébként sima verziót 5.6.28080 használtam eddig a 2 évig. 3 napot szántam rá hátha van jobb tûzfal de én a többiben nagyot csalódtam.Nem azért kerestem másikat mert nem volt jó hanem a professional verzió elõtt még körbenéztem,ismert bevált tûzfalról van szó.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
némileg egyetértve - bár stilisztikailag máshogyan hozzáállva - az elõttem hozzászólókkal, nem igazán értem hogyan jutsz arra a végkövetkeztetésre, hogy a Comodo, Pc-tools, Zonealarm, Sunbelt Personal Firewall, Online Armor, Norton Internet Security használhatatlan.
Nem egyértelmû a tesztkörnyezet (Operációs rendszer, hálózati beállítások, az "önmegtámadás" metodikája, a tûzfalak verziója, beállításai); az általad felállított teszt - "felrakok egy FTP-szervert meg Skype-ot, meg egy tûzfalat, utána online portszkennert futtatok" (milyen FTP szerver, milyen verziójú Skype, kiengeded-e az említett alkalmazásokat a tûzfalon, a portszkenner pontosan milyen eredményeket ad vissza) - nem éppen követhetõ; és az utána felállított "végkövetkeztetés" (miszerint a fent felsorolt termékek vackok) nem igazán konzekvens.
Szóval mielõtt messzemenõ következtetéseket vonnál le egy-egy tûzfaltermék használhatóságáról, kérünk - azt hiszem ezt kérhetem a többi fórumozó nevében is - írj pontos, mindenre kiterjedõ esetleírás közlését. Elõre is köszönjük.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Sunbelt:hirdetésblokolás, Scriptek blokolálsa(java,vb,ActiveX)és igen a böngészõ is tudja:), Hips,Nips behatolás védelem,oktatható....
No comment
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
És én magasról leszarom a tied és a hozzád hasonló kis suttyókét,van egy két ilyen. Felírtam egy lehetõséget jó szándékkal, ha nem értesz vele egyet a te dolgod!
Én is sok mindennel nem értek egyet. Egy lehetõséget kínálok ki lehet próbálni nálam bevált. Tetszik tetszik nem tetszik nem tetszik! Attól hogy neked nem segít másnak még igen izlések és pofonok!
"Nem kell válaszolnod, igazam van."
<#gun>#gun><#banplz>#banplz><#violent>#violent>
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.