Tűzfal
-
mx5 kevin #1484 Én a következőt figyeltem meg a tűzfalon. Vannak progik amik folyamatosan kapcsolatba vannak a nettel de nem feltétlenül aktívak.XP-proof SP3nál NT-kernel és a rendszer,Generic Host,LSA shel export,Aplication Layer Getavey, ezek mindig mennek a net felé de nem aktívak.Aztán amiket használ az ember pl böngésző ezek akkor mennek ha használom. És akkor vannak amiket alapból tiltok, mert nem tudom mi a célja Pl amikor elindítok egy játékot vagy akár milyen progit aminek a futtatásához net nem kell mégis akar menni. Nos a progik portjainak nem szabad látszani tűzfal nélkül sem mivel pl ha kiírja a tűzfal hogy pl a firefox ezt és ezt a modult frissítette azt a
program kérte le és nem külső behatásra történt és épp ezért nincs mit külső jelzésre reagálni a programnak ezért nem is fogadja őket. Én úgy tudom hogy külsőleg nem lehet belepiszkálni a progikba úgy hogy megcélzok egy portot és belepiszkálok a progiba akár van tűzfal akár nincs. Én úgy tudom hogy amikor cserélődik egy programmodul vagy pluszba megy hozzá azt mindig a gép kezdeményezi és külső behatásra ilyen nem történik. Az már más dolog amikor valami rossz van a gépen és a tűzfal se az igazi mert akkor van a baj .Én úgy tudom ha nincs semmi rossz a gépen akkor csak belső kezdeményezésre lehet rossz dolgokat a gépre juttatni külsőleg nem és itt jön képbe a böngésző. Persze vannak olyan programok amelyek külső kezdeményezést fogadnak pl a szerverek na ez teljesen más ebbe külsőleg viszont bele lehet piszkálni és reagálnak külső behatásra. Ha rosszul tudom javítsatok ki