1586
Tűzfal
-
destroyer91 #1426 hy all! Vki hozzáértő ajánlon már nekem Windows Xp Sp3-ra egy aránylag jó ingyenes antivírus+ tűzfal kombót,ami nem terheli halálra a gépet és nem is akad össze.Eddig Comodo Firewall-t használtam,mellé pedig Avira Antivirt,de vhogy nem az igazi.Előre is köszönöm a segítséget. -
#1425 Nod-ot kivéve ezek elavult szoftverek, régen talán jók voltak, de ma már... -
#1424 ,,Eset anti vírus 4.2nem csak azt találja meg ami az adatbázisában van"
A Nod semmit sem talál meg. A Spybot meg régimódi, idejétmúlt progi szerintem. Egyedül a tűzfal ami elmegy, a Sunbelt elégjó, úgy gondolom, főleg a pro változat.
Nálam Online Armor Free és avast! Home powa.:D -
mx5 kevin #1423 Én a következőket tudom ajánlani ha valaki egy normálisabb biztonsági rendszert szeretne XP hez.Total Uninstall 5.2.0 ez lenyomatot készít a rendszerről telepítés előtt és után persze ezen keresztül kell a progikat telepíteni ha kifogsz gyanús progit egy az egybe leszedi,és a vacakabb progiknál is kiszedi azokat amiket a telepítő uninstallja hátra hagy. Eset anti vírus 4.2nem csak azt találja meg ami az adatbázisában van és emellett van benne egy Syslsnpector funkció amivel az ember maga átnézheti a gépet és maga törölheti ha gyanúsat talál, persze ezt az embernek magának kell eldönteni. Féregkereső kémkereső Spybot - Search & Destroy ez pluszba ha jól van beállítva egy csomó felesleges dolgot kiszed a rendszerből amit hasonló programok nem tudnak. Tűzfalnak SPF-proof 5.5 szerverekhez vállalati hálózatokhoz tervezték otthon ezt használom és jobbat keresve se találtam egy igazi örök zöld. Böngészőnek pedig Firefox biztonsági kiegészítőkkel ezen belül a kiegészítőknél kihagyhatatlan: No sript, better privacy,link extend,Libery guard,Adblok plus,Minden amit az oldalak akarnak a böngészőbe tárolni nyom nélkül eltávolítható ami azért fontos mert a net tele van minden féle nyomkövető sütivel és nagy részükkel a kémprogram irtók nem tudnak mit kezdeni és ez a sok vacak egy gombnyomással kisöpörhető. Persze a sütiket mindenkinek magának kell lesöpörni. És emellett megbízhatóan mutatja mely webhelyeket nem tanácsos látogatni.És ez a négy progi nem üti egymást jól megvannak ami azért lényeges mert sok biztonsági rendszer üti egymást. És ami fontos én rengeteg mindent töltök le de soha nem kellet vírus miatt a gépet újra rakni. Néha belenézek másik vírus irtókkal is de jóformán semmit nem találnak 2 év alatt volt kb 2 alkalom hogy hogy a sok letöltésnél becsúszott valami ami azért nagy dolog. Ezt a 4 progit le nem cserélném nagyon hatékonyak együtt.
-
#1422 Jah, vagy az. :D -
#1421 vagy online armor:D -
#1420 Akkor miért használja még? Én nem használnék olyan programot aminek már évek óta megszűnt a támogatása. ZoneAlarm vagy Outpost és kész. -
#1419 Az Arkon által javasolt teszt UDP protokollon keresztül végzi a tesztet. Viszont az FTP TCP protokollon (a TCP/20-as és a TCP/21-es portokon) keresztül működik.
Hogy külön-külön el tudd végezni a tesztet az általad javasolt oldal "Scan this list of port numbers" részénél adhatod meg az ellenőrizni kívánt TCP portot (bár nem nagyon írnak arról, hogy milyen módszerrel/beállítással végzik el a tesztet).
"Ezt a Sygate-t felvásárolta a Symantec még 2005-ben, nem?:D "
2005 végén, így van:
-
mx5 kevin #1418 Köszönöm szerver porton teszteltem lezárta ( a weboldalnál a port a hálózat számára láthatatlan) a szerverig el se jutott az üzenet semmit se logolt a szerver. -
Arkon #1417 Tessék.
Beírod a 'Szimulált támadás szabadon választott porton' mezőbe, hogy melyik portot akarod támadtatni és rövid időn belül kapod a választ egy értesítési ablakban az eredményről. -
#1416 Ezt a Sygate-t felvásárolta a Symantec még 2005-ben, nem?:D -
mx5 kevin #1415 Értem mit mondasz most egy adott portot azt nem tudom hol lehetne neten keresztül letesztelni hogy elkezdem támadni ami azért fontos lenne,de ha egy tűzfal szó nélkül engedi hogy rést keresek a pajzson az már nagy hiba. -
#1414 Van egy tévedés a felállított vizsgálatodban: ha felrakok a gépre egy webszervert és azt szeretném, hogy használják, akkor a tűzfalon ki kell engednem a 80-as illetve a HTTPS esetén a 443-as portokat. Ha ráengedek egy portszkennert a 80-as/443-as portra (szimpla kapcsolatkezdeményező SYN scan), akkor természetesen nyitottnak kell látnia azokat (ezt csinálja az általad linkelt online portszkenner is), hiszen anélkül nem lenne elérhető a webszerver. Ilyenkor a tűzfalnak nem kell riasztania (hisz kiengedtük a tűzfalon a 80-as/443-as portot).
Más eset az, amikor ezt a portot rövid időn belül többször próbáljuk elérni (SYN flood). Más eset az, amikor végigmegyünk az összes létező porton, hátha találunk valamit.
Illetve még valamit: attól, hogy felraksz egy tűzfalat, attól még nem leszel automatikusan védve. Be kell állítanod, be kell tanítanod mit engedjen ki és be. -
mx5 kevin #1413 Fel kell rakni olyan progikat amik hasonlóak mint egy szerver el kell végezni ezt a kísérletet csak tűzfal nélkül ezeknél a részeknél piros lesz. Jó tűzfallal nem szabadna listázni a portokat akár nyitott akár zárt a 3. portot amikor már vizsgálom Pl a 40-es porttól indulok 43-nál már akár nyitott akár zárt jeleznie kel és cím tiltása az enyém ilyen. Fogtam a 2 progit (Skype FTP) kikapcsoltam és tűzfal teljesen ki.Az összes port fekete volt portok zárva. Progik be Tűzfallal Tűzfal nélkül eredmény ugyan az pirosak a port skan figyelmen kívűl hagyva. Egyébként ezt a szkent tűzfal nélkül is el kell végezni. -
#1412 iptables (DD-WRT)
*.*.*.* isn't responding on port 21 (ftp).
*.*.*.* isn't responding on port 23 (telnet).
*.*.*.* isn't responding on port 25 (smtp).
*.*.*.* isn't responding on port 80 (http).
*.*.*.* isn't responding on port 110 (pop3).
*.*.*.* isn't responding on port 139 (netbios-ssn).
*.*.*.* isn't responding on port 445 (microsoft-ds).
*.*.*.* isn't responding on port 1433 (ms-sql-s).
*.*.*.* isn't responding on port 1521 (ncube-lm).
*.*.*.* isn't responding on port 1723 (pptp).
*.*.*.* isn't responding on port 3306 (mysql).
*.*.*.* isn't responding on port 3389 (ms-wbt-server).
*.*.*.* isn't responding on port 5900 ().
*.*.*.* isn't responding on port 8080 (webcache). -
mx5 kevin #1411 Kipróbálgattam ezeket a tűzfalakat de maradok Sygate pro 5.5-nél kicsit állítottam rajta és jelez a 3. port nál már jelzett Port Scan Attack és tiltotta nemsokkal az ip címet és mindent logolt.Könnyű beállítani minden forgalmat logol lényegre törő egyértelmű kis tűzfal könnyű kezelőfelülettel.A többinél meg végignyomathattam mind a 65535 portot is akkor se tünt volna fel nekik a sorozatos kéretlen kezdeményezés a gép felé, pont mintha természetes forgalom lenne. -
Lovermann #1410 kurva anyátoknak köszöngessetek, 2 buzi -
#1409 -
#1408 Szia Máté! -
#1407 Avira Security Suite
80.99.115.141 isn't responding on port 21 (ftp).
80.99.115.141 isn't responding on port 23 (telnet).
80.99.115.141 isn't responding on port 25 (smtp).
80.99.115.141 isn't responding on port 80 (http).
80.99.115.141 isn't responding on port 110 (pop3).
80.99.115.141 isn't responding on port 139 (netbios-ssn).
80.99.115.141 isn't responding on port 445 (microsoft-ds).
80.99.115.141 isn't responding on port 1433 (ms-sql-s).
80.99.115.141 isn't responding on port 1521 (ncube-lm).
80.99.115.141 isn't responding on port 1723 (pptp).
80.99.115.141 isn't responding on port 3306 (mysql).
80.99.115.141 isn't responding on port 3389 (ms-wbt-server).
80.99.115.141 isn't responding on port 5900 ().
80.99.115.141 isn't responding on port 8080 (webcache). -
#1406 -
#1405 Outpost PRO Firewall 7.0.1
isn't responding on port 21 (ftp).
isn't responding on port 23 (telnet).
isn't responding on port 25 (smtp).
isn't responding on port 80 (http).
isn't responding on port 110 (pop3).
isn't responding on port 139 (netbios-ssn).
isn't responding on port 445 (microsoft-ds).
isn't responding on port 1433 (ms-sql-s).
isn't responding on port 1521 (ncube-lm).
isn't responding on port 1723 (pptp).
isn't responding on port 3306 (mysql).
isn't responding on port 3389 (ms-wbt-server).
isn't responding on port 5900 ().
isn't responding on port 8080 (webcache). -
#1404 -
#1403 -
mx5 kevin #1402 Ezeknek a tűzfalaknak a nagy része egy nagy rakás sz... semmit se védenek csak egy dísz az egész.Rakj fel Skypot és egy Ftp progit ezek a portjaikon fogadják a külső kapcsolatot.Az ftp teszteld le online ftp teszterrel. A tűzfalat nézd át ha fent vannak a porogik online Port skennel.A tűzfalak nagy része észre se vette hogy a port szken döngeti a gépet és ezeket a végtelen portokat meg se védte még csak nem is riasztott le se zárt semmi átengedtek mindent ennyit is érnek. A Skygate Personal Firewall az ingyenes verzió ugyan bejelez a port szkennél de nem zár le de legalább figyelmeztet.A professional verzió meg lezárta a skennél a 21.-es portot de a Skyp-nál átengedte és a prof verzió nem jelez hiába döngeted a gépet mint ha semmi se lenne.És a másik a legtöbbön mindent mutatnak csak a progikat nem amik akarnak a netre menni.Az egy dolog hogy megkérdezik engedem vagy nem de funkció sincs amivel ha kell bármikor átállíthatom.A skygate az egyik legjobb legalább jelez a szkennél és mindig látom mi akar a netre menni ha a prof verzió jelezne a port szkennél az egyik legjobb tűzfal lenne csak abból kiszedték ami azért fontos mert ha már a tűzfal hülye akkor kinyomom a modemet ha jelez és csá.Gratulálni tudok a sok okos programozónak a munkájukért az árát azt azért megkérnék...
Port Szken:http://www.t1shopper.com/tools/port-scan/
Ftp Teszt:http://ftptest.net/ -
#1401 Helyes! -
#1400 Én ma raktam fel az Online Armor Free-t. Eddig nagyonjó. -
feri22 #1399 Én COMODOT használok és teljesen elégedet vagyok vele lehet, hogy hw tüzfal jobb de én maradok a COMODOnál -
#1398 nem szállok vitába mert nem értek a lovakhoz...
annyit tudok, hogy sokan ezt mondják amit Te is, mások szerint hülyeség.
Én jelenleg Win7 tűzfalát használom, baj még nem volt.
-
#1397 Legjobb tűzfal a hardveres tűzfal. Router, beállít, nem foglalkozik vele többet:) -
feri22 #1396 alapvetö, hogy 1 tüzfalad legyen (ha több van azok ütik egymást) -
#1395 Próbáltad már telepítési módban indítani a játékot? -
#1394 normális ingyenes tűzfal a Comodo. A legjobbnak mondják, nemcsak a lenti tesztben.
Én használtam, korrekt. -
#1393 PC Tools Firewall
Teszteken is elég jól szerepelt.
[IMG][/IMG] -
ba32107 #1392 Én is pont így vagyok. Szerintem azért van, mert ilyenkor a tűzfal feldobja a figyelmeztető szöveget, hogy engedélyezed-e a hozzáférést, stb... és néhány játékot nem lehet tálcára tenni, a megerősítést várja, és ennyi, nem tudod leokézni. Talán ez? Mert a Comodoban ezt utálom én is, hogy 5 percenként le kell okézni a dolgokat.
Kéne valami normális ingyenes tűzfal... a zonealarmal az volt a bajom, hogy folyamatosan crackeket meg serialokat kellett hozzá keresni. -
#1391 Hali !
Comodo tűzfalat használok 64 bites win7 alatt.
A következő lenne a problémám:
bizonyos játékoknál valamit bezavar, mert látszólag lefagy a rendszer (nem tölt be a játék, csak sötétség, és nem reagál semmire, se alt-tab, se ctrl+alt+del, semmi...)
, ha megy a tűzfal (pontosabban ha a Defense + Security level nincs disabled-re állítva.. érdekes módon nem ugyanott halnak ki tőle a játékok... a cnc4 például már indításkor feldob még 1 pillanatra valami képet, de nincs időm leokézni, indulna a játék, majd sötétség (még az induló videók se mennek)..próbáltam, hogy az összes exe fájlját megbízhatónak állítottam be, de akkor is behal...ha disabled-es verzióban indítom, majd egy alt-tab után engedélyezem, akkor is visszaváltáskor behal... az Assassin Creed 2 simán elindul, ha nincs disabled-en, alt-tabot is bírja, viszont kilépéskor jön a dolog (ugyanúgy ha kilövöm a tűzfal azon részét, akkor simán kilép).. a GTA 4-gyel semmi problémája, de például a most megjelent kieg (Episodes From Liberty City) szintén behal a tűzfaltól...néztem a tűzfal log-ját, de semmi olyat nem találtam benne, ami utalna rá, hogy miért áll be a rendszer... tippek esetleg ? vagy próbáljak meg más tűzfalat ? mit lenne érdemes ? sunbelt kerio-t használtam régen, még az x86-os xp rendszerrel, de annak sajna nem tetszik se a 64 bit, se a win7.. zone alarmom is volt 1 ideig még 3-4 éve, az valamiért nem tetszett...nem is tom, tán nem tudtam benne engedélyezni valamit az istennek se, vagy valami ilyesmi..a keriot szerettem, abban egyértelműen betudtam állítani, hogy mely fájl melyik porton mehet, satöbbi...de hát az bacik működni most :( -
#1390 nm
remélem beválik. -
mumeen #1389 Bocsi,elfelejtettem a "válasz erre" gombot:D
Okey,értem.Akkor windows tűzfal ki,ESS-é pedig be,meg kivétel a játékra.Köszi szépen a segítséget:D -
#1388 gondolom nekem szántad. :)
XP esetén a windows-tűzfalat tiltsd le, az ESS tűzfalát kapcsold BE, és konfiguráld a kivételeknél azt a játékot amelynek (gondolom) a hálózati hozzáférését blokkolja.
Elvileg benne kell hogy maradjon, így ha újraindítod a játékot akkor nem kellene tiltania... -
#1387 Nem tudom hogy kinek címezted,erre a "válasz erre" gombot alkalmazd.
Legalább 1 tűzfal legyen bekapcsolva,bár szerintem az ess tűzfala legyen bekapcsolva a windowstűzfala pedig ki