1586
Tűzfal
-
#1466 aha.
-
#1465 Az a véleményem hogy a Kaspersky 2006-os IS-e nagyon jó volt és azután elbaszták az egészet. Meg még az azelőtti sima Kaspersky AV-k. Na azok mindent vittek, de azóta nem használnám egyiket se. -
#1464 Azt hiszem a Kaspersky(?) felületének felső részén volt egy medvebaszás nagy zöld lámpa, ami sárga ha nincs frissítve vagy lejárni készül a trial.. na az nagyon visszataszító volt.. :)) -
-
#1462 [spoiler] az aláírásod anyád máté, szpójler gyula [/url] -
#1461 Comodo ikonja tényleg jó, de szerintem csak tűzfalként:D Egy internet securityhoz szerintem nem passzol egy olyasmi "pajzs":DD De ez csak az én paranoiám. -
#1460 Avira új ikonja is elég fasza!:) -
#1459 "dísznek van"
heh
Jól néz ki a tálcán? :-)
(nekem az eddigiek közül a Comodo ikonja tetszett a legjobban, ha itt tartunk.. ) -
#1458 Az a baj, hogy mindenki azt hiszi, hogy majd őt fogják feltörni és a családi fotójukat lelopkodják vagy nem tudom mitől félnek. Nálam kb csak dísznek van tűzfal és az is csak ami az Avirába van beépítve ami nekem bőven elég. -
#1457 eddig 2 hónapig semmi.. most meg veszettül pörög a topic...
ezek a fránya tűzfalak.. :))
Comodo-t használtam 2 évig, majd win7-re váltásnál win7 alap tűzfalat.
Nem vagyok nagy mágus, teljesen átlag alap felhasználóként a Comodo-t is be tudtam állítani úgy, hogy az első 1056 portra GRC-n True Stealth vizsgálaton átmenjen hibátlanul. (WigWam-nál detto)
Win7 alap tűzfala alapbeállításokkal ugyanezt hozza.
Feltettem itt anno a kérdéseimet, éppen vagy Doomista vagy Slime válaszolt ennyit: "így sem vagy veszélyben". Nem is volt eddig baj. :))
Az elméletem az, hogy azért nem hülyegyerekek írják ezeket a tűzfalakat, nyilván van közöttük különbség (ebben a témában nem vagyok kompetens) de alapvetően nem hiszem, hogy 80%-uk "használhatatlan" lenne.
Sokan kicsit "túlizgulják" magukat ezen a témán szerintem.. :)) -
#1456 :) -
#1455 :S -
#1454 :S -
#1453 :S -
#1452 Online Armor mellett nem indulnak bizonyos dolgok.. Pl játékok, és a telefont sem ismeri fel a gép:\ -
mx5 kevin #1451 qwckn easy ftp szerver 2.4.1 Skype 420169 tűzfal nélkül beleértve a windowst is progikkkal portok pirosak Port Scan figyelmen kívül hagyva amit kipróbáltam tűzfalat ugyan ez.De a másik negatívum
maga a sok nem oda illő beállítás és sokból a leg fontosabb kimaradt maga a progik amik aktuálisan a netre mennek. Átváltottam SPF prof tűzfalra5.5 a block all trafick while the serwice ist not loaded és Enblade anti IP spoofing kivételével mindenen pipa akár honnan indultam a harmadik portnál Port Skan Attack nem sokkal később a cím tiltva,a többi meg lazán engedett mindent semmi jelzést nem adott le az összes portot végignyomhattam volna. Ezután elvégeztem az Arkon által javasolt tesztet is gond nélkül átment külön nálam a piros portok és a a weboldalon oldalon jelölt portok. Nem elég hogy simán átment az összes de a 3. próbánál már szintén Port scan Attack később cím tiltva és regelve.A többi a felét se tudta ennek akkor mit mondhatok? Plusz nem egy új tűzfal mert márt évek óta megvan csak pro ra váltottam. Persze még windows tűzfallal is kipróbáltam mert a kettő nem üti egymást ami megint csak+ . Egyébként sima verziót 5.6.28080 használtam eddig a 2 évig. 3 napot szántam rá hátha van jobb tűzfal de én a többiben nagyot csalódtam.Nem azért kerestem másikat mert nem volt jó hanem a professional verzió előtt még körbenéztem,ismert bevált tűzfalról van szó. -
#1450 De itt mindkettőt számításba vetted, én csak a tapasztalataimra hajtok nem bízom a tesztekben:Olvasd el az aláírásomat mit is használok jelenleg,figyelmeztet ha valamilyen ipcímel kapcsolatot akar építeni egy távoli géppel/szerverrel(és nem teszteltem semmit). -
#1449 Kedves mx5 kevin,
némileg egyetértve - bár stilisztikailag máshogyan hozzáállva - az előttem hozzászólókkal, nem igazán értem hogyan jutsz arra a végkövetkeztetésre, hogy a Comodo, Pc-tools, Zonealarm, Sunbelt Personal Firewall, Online Armor, Norton Internet Security használhatatlan.
Nem egyértelmű a tesztkörnyezet (Operációs rendszer, hálózati beállítások, az "önmegtámadás" metodikája, a tűzfalak verziója, beállításai); az általad felállított teszt - "felrakok egy FTP-szervert meg Skype-ot, meg egy tűzfalat, utána online portszkennert futtatok" (milyen FTP szerver, milyen verziójú Skype, kiengeded-e az említett alkalmazásokat a tűzfalon, a portszkenner pontosan milyen eredményeket ad vissza) - nem éppen követhető; és az utána felállított "végkövetkeztetés" (miszerint a fent felsorolt termékek vackok) nem igazán konzekvens.
Szóval mielőtt messzemenő következtetéseket vonnál le egy-egy tűzfaltermék használhatóságáról, kérünk - azt hiszem ezt kérhetem a többi fórumozó nevében is - írj pontos, mindenre kiterjedő esetleírás közlését. Előre is köszönjük. -
mx5 kevin #1448 Igazad van! És én mind a kettőre alapozok,portok progik átlátható, véd, mindent regel ,lényegre törő funkciók és nem minden nem oda illő dologgal van tele a lényeg helyett.És még a rendszer letapogatását is tiltotta még akkor is amikor nem sorban tapogattam le a portokat. Kell ennél jobb. Régóta megvan csak pro verzióra váltottam és nem csalódtam semmi rosszat nem mondhatok amit elvártam azt lerakta az asztalra le a kalappal. -
#1447 Ne a teszt alapján ítélj hanem a saját tapasztalatid alapján. -
mx5 kevin #1446 Miért vagyok hülye? -
#1445 Kár ragozni, hülye vagy. -
mx5 kevin #1444 Arany apám futtasd végig a teszteket amiről beszélünk a fórumon! Tűzfallal és bármilyen tűzfal nélkül aztán beszélgethetünk. Megfelel neked örülök neki nekem viszont nem!Másik száznak jó és másiknak száznak nem és ezzel én most milyen hülyeségeket is mondtam? Ja igen az én kis elavult tűzfalam átment minden teszten amiért tartom plusz mindent regel és könnyen beállítható lényegre törő a Windows tűzfallal nem ütik egymást.És vírus véget se kellet soha újrarakni a gépet. Biztos a biztonsági rendszerem se jó! Másfél éve telepítettem fel utoljára 2 éve megvan,azóta 60gigára bővült a telepített progik száma. Biztos szar a biztonsági rendszerem és tök hülye is vagyok. -
#1443 És még valami:nem használtam se googlit se a wikit:) -
#1442 "már a beállításoknál nem egyértemü mire képesek"
Sunbelt:hirdetésblokolás, Scriptek blokolálsa(java,vb,ActiveX)és igen a böngésző is tudja:), Hips,Nips behatolás védelem,oktatható....
No comment -
#1441 De most nemis az a lényeg, hogy kíváncsi vagy-e a másik véleményére. Hanem az, hogy hülyeségeket mondasz a témával kapcsolatban. Nézz utána más fórumokon, vagy letöltőhelyeken, hogy mit mondanak a progikra, és meglátod, hogy kinek van igaza:) -
#1440 Az a gond, hogy hiába mondod azt nekem hogy nem vagy rám kíváncsi, hisz épp most olvastad el a válaszaimat, és válaszoltál is rá, szóval fail, + látom sikerült megsértenem, de erre is van ám egy szólás mondás, ha már te ennyire beleélted ebbe magad: "Akinek nem inge, ne vegye magára" epic fail :D -
mx5 kevin #1439 "A vélemény olyan mint a segglyuk mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra"
És én magasról leszarom a tied és a hozzád hasonló kis suttyókét,van egy két ilyen. Felírtam egy lehetőséget jó szándékkal, ha nem értesz vele egyet a te dolgod!
Én is sok mindennel nem értek egyet. Egy lehetőséget kínálok ki lehet próbálni nálam bevált. Tetszik tetszik nem tetszik nem tetszik! Attól hogy neked nem segít másnak még igen izlések és pofonok!
"Nem kell válaszolnod, igazam van."
-
#1438 Igen, lekapcsolja, de gondolom te azonnal visszakapcsoltad... -
#1437 Én már nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek... :D -
#1436 Bocs,de nem tehetek róla elkapott a röhögőgörcs XD -
#1435 ............................................________........................
....................................,.-‘”...................``~.,..................
.............................,.-”...................................“-.,............
.........................,/...............................................”:,........
.....................,?......................................................\,.....
.................../...........................................................,}....
................./......................................................,:`^`..}....
.............../...................................................,:”........./.....
..............?.....__.........................................:`.........../.....
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../........
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/...........
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}...........
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../............
...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../.............
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”...............
............/.`~,......`-...............................\....../\...................
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__...........
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,....
.....`=~-,_\_......`\,.................................\........................
...................`=~-,,.\,...............................\.......................
................................`:,,...........................`\..............__..
.....................................`=-,...................,%`>--==``.......
........................................_\..........._,-%.......`\...............
...................................,<`.._|_,-&``................`\.............. -
#1434 "Az online amor volt a leg rosszabb a windows tűzfalat lekapcsolta "
Nem hinném hogy 2 tűzfalnak kellene futnia... LOL -
#1433 Nem tudom hogy mikor veszed végre észre, hogy szart se tudsz az egész témáról, írni se tudsz rendesen, és csak égetek magad a fél fórum előtt. Mikor fogod már fel ? :) Napiszarra akarsz kerülni vagy mi ? :) Ez a célod? Vagy az hogy hülyét csinálj magadból ? -
#1432 Ezt végig nem olvasom mégegyszer, mert ideges leszek. Ha nem értesz hozzá, legalább ne bíráld a neves tűzfalakat, hogy szarok, meg semmit sem védenek, pláne Comodo, Online Armor.. -
mx5 kevin #1431 Comodo,Pc-tools,Zone alarm,Subelt,Online Amor,Norton Int Sec, Ezeket tuti kipróbáltam töbször is a többire meg nem emlékszem felraktam a gépre teszt célból már a beállításoknál nem egyértemü mire képesek amit lehetett teszteket végig futattam rajtuk és igaz amit mondanak róluk hogy nagy részük semmit sem véd.Az online amor volt a leg rosszabb a windows tűzfalat lekapcsolta és egy az egybe ugyan az volt az eredmény mind amikor minden tűzfalat kikapcsoltam és semmi normális beállítás nincs rajta. Ezt a két tesztert mindenki nyomja át a gépen minimum akár milyen is a tűzfala mert a tűzfalak nagy része katasztrófa. Már ott kezdődik a baj hogy van a gép között és a net között forgalom és pl Comodo online amor amit ebből a forgalomból mutatnak a nullával egyenlő pedig ez tűzfal lelke. Én tiszteletben tartom mások véleményét aki azt mondja milyen szuper az használja de én a gépem közelébe nem engedem őket. És hogy minden féle vacakkal ne gyarapodjon a merevlemez Totall uninstall ezt már leírtam +register cliner És a spybotba is van funkció ami minden futtatásnál tisztítja a gépet.Én annyi mindenre használom ezt a gépet hogy egy újratelepítés+beállítás több mint egy nap 60giga progi feltelepítése+beállítása kemény menet. Tehát kétszer is meggondolom a gép biztonsági rendszerét és én elégedett vagyok azzal amim van mert bizonyított minden téren.
Én azt mondom nem az számít régebbi vagy újabb hanem vagy tudja azt mit tudnia kell vagy nem és ennyi.Sok progi van ami régebbi és nemcsak röhögve lepipálja tudásba a leg újjabbakat de a nyomába se léphetnek. -
#1430 Online Armor Free + Avast -
#1429 nem kell bekapcsolni a gépet, akkor baj nem lehet.. :))
nekem az utcán nincs biztonságérzetem... -
#1428 Nincs biztonságérzete, nekem se mindig van:D -
#1427 hogy érted h "nem az igazi"?
konkrétan?