Tűzfal
  • mx5 kevin
    Azért a vírusirtónál se mindegy hogy a böngészőt figyeli vagy a böngésző által használt portokat nagy különbség.Pl az Esetnél böngészőként és levelezőprogramként megjelölt alkalmazások vagy böngészőként és levelezőprogramként megjelölt alkalmazások és portok,nagy különbség. Ha a másodikat választod már ütöttél egy lyukat a tűzfalon és az adott portokon egy csomó progi ki be mászkálhat köztük akár Trójai is.Ezt egyszerű észrevenni a progik pl lazán frissítik magukat és ezt a tűzfal engedi. Még az első esetben engedélyt kér ha nincs jogosultként beállítva. Amit vírus irtón keresztül használom böngészők letöltő progik E-mail ott sem enged át orba szájba mindent az adott porton csak azt az adott programokat . És ha rosszul állítod be benne van a pakliban hogy nem ellenőrzi a vírusirtó a forgalmat. Én részemről azt mondhatom hogy elégedett vagyok vele Kaptam egy kém progit gyönyörűen visszafogta a kéretlen kezdeményezéseket ugyan így+ IP cím blokkolása. Gyönyörűen átlátható az adatforgalom (ezért látom ha nincs valami jól beállítva) mert látom a tűzfalon min megy át a forgalom és hogyan, látom ha nem megfelelő helyen megy át a forgalom. Plusz progikon belüli Remote/local port beállítás vagy adott programhoz ip beállítás. Most hogy normálisan beállítottam én azt mondhatom a kettő együtt kifogástalan és én nem keresgélek tovább mert felesleges.