Tûzfal HELP
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Majd még utánajárok ennek. Csak az a baj, az akció már csak egy napig tart, szóval gyorsan kell döntenem :(
Egyelõre használom a free-t, tegnap este végre sikerült frissíteni is a maleware adatbázisát. Igazából csak emiatt estem gondolkodóba, hogy vajon elég jó-e a vírusirtó része...
Megéri, az ingyenes csak reklám miatt van. A vírusirtó részét a magyar VirusBuster fejleszti. Nem a legjobb, de az Outpost olyan proaktív képességekkel rendelkezik ami ellensúlyozza a vírusirtó gyengeségét, ha ésszel netezel akkor nem lesz gond.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Erõsen elgondolkodtam egy Outpost Pro lifetime licensz beszerzésén, amit most elég jó áron meg tudnék venni.
Régebben használtam a Pro verziót (virágboltból vásároltat), maximálisan meg voltam elégedve vele, egyszerû és nagyszerû, átlátható és érthetõ. Aztán egyszercsak nem akart mûködni, és akkor nem is találtam mûködõ verziót belõle. Azóta ingyenes megoldásokkal próbálkoztam, de elegem lett a szarakodásból. Ha jó áron hozzájutnék egy Outpost-hoz, amivel nagyon-nagyon sokáig nem lenne gondom, akkor megérné a beruházást.
Két kérdésem lenne, aminek most így hirtelen lusta vagyok utánajárni :)
- A lifetime licensz az akkor is érvényes marad, ha mondjuk gépet cserélek vagy másik oprendszerre váltok? Vagy aktiválom a mostani konfigon a jelenlegi szoftverkörnyezettel, és csak erre lesz érvényes ?
- Megéri egyáltalán a Pro-ra váltani? Tud annyival többet, mint a free? A vírusirtó része ér valamit? Vagy
Köszi a segítséget elõre is!
Azt hogy melyik program jogosult küldeni hálózati adatforgalmat az már más kategória (bár tûzfalként nevezik magukat, de nem csak tûzfalfunkciói vannak).
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Erre most nagyon igaz, : - ha nem szóltam volna okos maradtam volna. (ezt rám értem)<#vigyor>#vigyor><#zavart1>#zavart1>
Nah de mindegy.
100% védelem, és csak egy router kell meg egy kúúrva jóóóó beállítás!
Ha (tételezzük fel) a FF frissíti magát és változik az alverzió száma, ez után a számítógépen lévõ tûzfalak többsége (ha csak nem aut. módban futnak) akkor ha legközelebb a FF csatlakozni szeretne a NET-hez, a megváltozott alverzió számmal, azonnal rákérdez a tûzfal! (HIPS)
Ezt a Router tûzfala sosem fogja megtenni. Egyszerûen azért, mert ez és ilyen szinten már nem a feladata.
De ha éppen egy, az AV által el nem kapott és feltelepült trójai szeretne a FF árnyékában kommunikálni a NET felé azt is észreveszi a telepített tûzfal. A Routeré meg nem, mert Õ a portokat figyeli és nem a megváltozott viselkedés formát. És mivel azon a porton engedélyezett a ki/be kommunikáció így felõle tiszta az ügy és mehet a dolog. Ha vírus akkor is.
Csak nagyon általánosan fogalmazva, mert nem szeretnék vitába keveredni, a ROUTER tûzfala a hálózatot védi, az azzal járó egész rendszerre kiterjedõ beállításokkal, míg a számítógépeken futó tûzfalak a konkrét végpont/végpontok biztonságát (is)szolgálják és értelem szerûen ebbõl következve speciálisan, csak arra a gépre hangolt beállításokkal.
A ROUTER tûzfala nem tudja, annak ellenére, - mert az is szoftveres felépítésû és csak hibásan mondják hardveresnek -, hogy milyen/melyik program szeretne kimenni a NET-re. Azt érzékeli csupán, hogy melyik port melyik portot szólítja meg. Ennyit kell tudni semmi többet. Ha ez nem ütközik semmilyen szabályba, akkor a (Router)tûzfala elengedi és itt mindegy a kommunikáció iránya. Ha kívülrõl jön a kérés, de szabály nem tiltja a csomag továbbítását, akkor azt is továbbengedi. Aztán ilyenekbe már ne is menjünk bele, hogy ha nincs portforward vagy éppen virtual server valamelyik portra beállítva, akkor a router bizony nem továbbítja a belsõ hálóra azt a bejövõ csomagot.
Aztán ha például a switch része a Routernek, azaz össze van integrálva a Router switch-el, akkor hogyan juttatja el a csomagban lévõ MAC-cím alapján a bejövõ csomagot a címzetthez...? (önálló csomagkezelés meg ilyesmik..). De ennyire már nem is bonyolítom a kérdést.
Ezzel ellentétben a számítógépekre telepített tûzfalak azt is tudják, hogy melyik program küldi vagy fogadja éppen a csomagot és melyik portokon. Itt már van különbség kicsit. Így részletesebben lehet konfigurálni a rendszert és megadhatjuk (csak példának hozom), hogy melyik szoftverek nem kommunikálhatnak a 80-as porton, míg melyek akik igen. Például a Chrome böngészõ nem mehet ki rajta, a FF meg igen.
[merlinw.org]
Ðävë
Egyébként egy vírus megtudja oldani(ha elmondta ha nem) ezt könnyen hogy kikerüli a tûzfalat vagy éppenséggel leállít egy vírusirtó védelmi modulját(mondjuk a valós-védelmet). Én mondjuk a tesztekben nem is bíznék meg mert csak félrevezetik az embert, bármilyen legyen is az. Ha mégis belenézek akkor egy jóízû röhögés után "elkattintok" onnan.
A biztonságvédelem elsõ alapszabálya: soha ne add mások tudtára a védelmi rendszered típusát. Ez kb. olyan, mintha kiírnád az ajtódra, hogy "Elzett X-11, a kulcskészítõ három sarokra az elsõ lépcsõházban található":)
[merlinw.org]
Egyébként router mögül is összefog ezt-azt a Panda, pedig routeren is be van állítva a tûzfal funkció.
Tehát véleményem szerint nem elég csak a Router. A windows tûzfaláról többeknek többféle véleménye van. Ezek között a jó vélemény ritka, mint a fehér holló.
Arra van valami tippetek, hogy a Pandán mit lehet esetleg beállítani?
szükségen lenne egy kis segítségre.
Két számítógépre van megosztva a net egy routerrel.
Az egyik gépen megy a levelezõ programom,de a másikon azt írja ha mellékletet akarok csatolni,hogy nem lehet,és hogy a hibát valószínûleg proxi vagy tûzfal okozza.A fura az ,hogy eddig tökéletesen mûködött.
Tegnap telepített a gép frissítéseket (WIN 7)és azóta csinálja.Végeztem rendszer visszaállítást és a tûzfalat alaphelyzetbe vissza állítottam,de még mindig nem jó.
A proxi részhez nem igazán értek.
Mivel próbálkozzak?????
Elõre is köszi.
Kellene egy kis segítség.
Itthon az Internet egy Router segítségével van megosztva (kábelen megy az asztali gépbe, a laptopon meg wifi-vel ment a net).
Pár napja gond volt a nettel, amit ki is javítottak, azonban a laptopommal nem tudok felcsatlakozni a netre. A hálózatot látja, de nincs internetkapcsolat.
Kiderült, hogy a laptopon futó Panda Global Protection nem engedi a netet. Ha kikapcsolom a védelmet, akkor van net a laptopon is, de egyrészt nem szeretném állandóan kikapcsolgatni, másrészt pedig nem dísznek van végül is.
Mit kellene beállítanom, hogy ismét úgy mûködjön, mint régen?
Comodom van most, és én azért ezt választottam mert ugye ennek van külön 64 bites változata is, míg az Online Armor csak támogatja.
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi.
v
Outpost Security Suite Pro 7.0.1.3376.514.1234.401
szerintetek?:D
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
PCTools Firewall Plus (free) ez tud magyarul is. Telepítés után választható.
Matousec tesztek alapján erõs középmezõnybeliek.
Szerintem a másodikkal próbáld elõbb. Ebbõl hamarosan jön ki majd a 7-es verzió is.
lejjebb írták: Agnitum Outpostot(ezt 1szer próbáltam régen,lehet vissza is rakom) de ha tudtok jobbat,ami kíméli a régi 1magos gépeket akkor olyan nevet írjatok