1586
Tűzfal
-
mumeen #1386 Win xp-m van.Az ESS konfigurálásán mit értesz?
És a win tűzfalat ne is kapcsoljam be,vagy csak addig kapcsoljam ki,amíg játszom?
Mivel a tűzfalat nem szívesen kapcsolom ki,nincs arra megoldás,hogy csak egyszer kelljen kivételt tennem a tűzfalnál? -
#1385 Ha Xp-d van akkor windows tűzfalat kapcsold ki, az ESS-t pedig konfiguráld.
Külső tűzfal összeakadás XP tűzfalával gyakoribb mint win7-nél.
Bár 7-nél teljesen elegendő lehet az alaptűzfal, ha csak nem vagy pro és nincs ésszerű indokod rá hogy ne azt használd (win7 tűzfal GRC full stealth analysis-en simán átmegy 1056 porttal, alapbeállítás esetén is..)
Ha külső tűzfalat szeretnél akkor az ESS (vírusírtóval egyben) jó, de a win tűzfalat tiltsd le.
Vagy ha csak Nod-od van (tűzfal nélkül) akkor vagy a win tűzfalat használd (de XP-nél NE!) vagy felraksz egy megbízható tűzfalat (én Comodo-t használtam, tudom ajánlani).
-
#1384 Azthiszem a ESS-ben van tűzfal.Ha igaz az állításom és az is be lett kapcsolva(csak nem sikerült megnézned a sok menü miatt) akkor összeakadás lehet szerintem. -
mumeen #1383 Hát nem tudom...
A sima alapot,amit alapból telepített a windows...
Meg Eset Smart Security-m van,de annál megmaradt a kivétel. -
#1382 elvileg nem kéne...
milyen tűzfalat használsz? -
mumeen #1381 Sziasztok!Nekem van egy online játékom,amihez kell a tűzfalnál kivételt tenni.Csak az a gond,hogyha egyszer elindítom,akkor még enged csatlakozni a szerverhez,de ha még egyszer,akkor nem,mer' a tűzfalnál megszűnik a kivétel.Ez miért van.Mindig,mielőtt be akarok lépni,meg kell csinálnom a kivételt?? -
feri22 #1380 nemtudni -
#1379 "Legalábbis a Comodo IT-biztonségi szoftvercég állítása szerint." -
feri22 #1378 Jelenleg Comodo Dragon a legbiztonságosabb böngésző forrás -
#1377 Win7 tűzfal, alap beállításokkal, GRC-SU-n
True Stealthen 1056 porton:
:)
-
feri22 #1376 port test WIGWAM gondolom mindenkinek megvan -
#1375 Az egy alap dolog kell hogy legyen :DDD -
feri22 #1374 wigwam port tesztjén nem volt nyitott portja a "comodo" tüzfalnak -
#1373 Miről beszélsz? -
feri22 #1372 comodo tüzfal teszt: a port nem válaszol (jorrekt) -
#1371 Ez nagyon komoly: GRC -
#1370 Sziasztok!
Melyik online tűzfal teszt megbízható? Melyiket ajánljátok?
Köszi! -
#1369 ja. A főnököm. (komolyan) :) -
#1368 Sziasztok!
Használ valaki Zone Alarm tűzfalat? (8.0.298) -
#1367 "sorry comodo"
A Comodo nem volt képes megbocsájtani neked, sajnáljuk.
[Ajánlom Chuck Norrist, talán ő ráveszi a Comodo-t, hogy elfogadja a bocsánat kérésedet]
-
feri22 #1366 sorry comodo -
feri22 #1365 ez azt tudja amit állit: -
#1364 Semennyivel. Így sem vagy veszélyben. -
ba32107 #1363 Comodot használok. Az ikon néha átvált, a fehér pajzson van egy piros áthúzott kör (amolyan stop, vagy tilos jelzés). Ez mit jelent? -
#1362 Comodo-val full stealthben vagyok. 1056 portom láthatatlan.
De ha van net kapcsolat akkor a 80-as portom mindenképpen nyitva van, nemde?? :-)
Mennyivel adna több biztonságot egy beépített tűzfallal rendelkező router? -
#1361 Köszönöm. Átnézem. Hasznos oldal ez (ezek szerint jelenleg a Comodo IS a legjobb...)
Thanx!
-
Mikeee76 #1360 http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php -
oszt ezt hogy...? -
etele34 #1358 Tud a KIS2010 tűzfala ilyet is. -
#1357 2 tűzfal párhuzamosan?
A router-é végülis "hol" van? ez hogy működik? -
Puhos #1356 Nekem van routerem, és a tűzfala be van kapcsolva. Továbbá használom az az ESS4-et. Gondom eddig nem volt velük. -
#1355 megnéztem, köszönöm!!
Ezek szerint a legtöbb portom stealth, a többi meg zárva van.
Ez jó jel.
Mennyire jelent plusz biztonságot a routeres tűzfal???
Valahol azt olvastam hogy azt feltörni, azon bejutni szinte lehetetlen. Ez igaz?
Gondolom azt is okosan kell konfigurálni.
Szoftveres tűzfallal együtt használható??
más: ha letöltök egy zenét, vagy akármilyen nagyobb file-t (80-150 Mb) akkor arra az időre a portjaim egy része nyitva van, nem??? -
#1354 Van ez így másnál is ;-)
Nálam 11 éve tart. - Olyan nőt keress aki ezt elviseli. Nekem sikerült. -
#1353 Köszönöm.
Beszartam.
Mostanában törlődtek file-ok a gépemről, de lehet hogy valami más van a háttérben (én basztam el valamit..??) ezenkívül volt egy msn vírusom. SpySweepert felraktam, lefuttattam, talált 3 spying cookie-t, ezeket leírtottam. (ezek okozhatták az msn-es visszaélést???) :-/
Most már paranoiás vagyok.
Leszedtem a Comodo-t, meg a nod32-t (csak av). Felraktam a Kaspersky IS-t. Comodo mindig csendben volt, a Kaspersky meg naponta 2-3-szor jelez betörést win.MSSQL.worm.helkern -t, különböző IP-kről.
A következőket használom:
AVIRA - nem talál semmit.
SpySweeper - a 3 süti óta nem talál semmit (viszont aznap 4 óráig keresett!! ez se normális..)
Kaspersky - semmit nem talált, a betöréseken kívül (amit ugye blokkolt)
SpyBot Search&Destroy - semmilyen kémrobotot nem talál
Blacklight - rootkit szerinte nincs.
Lassan megszállott leszek, ezeket naponta lefuttatom, tűzfalat figyelem, böngészek a témában, de a legtöbb cikk nekem mélyvíz.
Menyasszonyom már lázad, meg van sértődve hogy csak a gépet basztatom állandóan, és nem őt...
lassan olyan leszek mint egy kómában lévő félhalott - csak a GÉPEK tartanak életben.. -
#1352 Semmi baj nincs.
A pirossal jelölt portok azok ahol tipikusan be szoktak jönni az ott felsorolt trójaiak. De neked - mint ahogy láthatod - ezek a portok zárva vannak. -
Puhos #1351 A wigwamot felejtsd el, használ teszteléshez ezt az oldalt. -
#1350 ok, ez a része lámaság volt: a parancssort cmd-vel érem el.
:-)
Az a baj hogy a dos-os ablakban lefut a netstat, de itt olyat hogy UDP nem ír ki..
A wigwamos pirossal jelzett port használók csak azt jelentik hogy ÁLTALÁBAN ezek használják ezeket a portokat, vagy NÁLAM EZEK fent vannak és használják?
(bár ott áll az is hogy OK) -
#1349 Segítsen valaki!
Tűzfalam jelenleg: Kaspersky IS (előző: Comodo)
Kértem egy lekérést a wigwam-ról, és az alábbi eredményt adta (lásd kép)
a pirossal jelöltek TRÓJAIK? Valaki betört, vagy mi van most?
Egy magyar oldalon ezt írják erről:
"1, Nyisd meg a DOS Parancssort
2, Írd be: NETSTAT -a -n. Ez kilistázza számodra minden kapcsolatodat és nyitott portodat. Ha látsz egy nyitott UDP kapcsolatott a következõ kritériumok alatt, akkor fertõzött vagy:
a, Az UDP port: 31337, 666 vagy 411 ( más is lehet, ezek általánsokak )
b, Az UDP IP -je: 0.0.0.0.
Ha nem tudod indítani a netstat.exe, arp.exe, vagy más hálózati csekkoló progit, akkor a hekker azokat már kilõtte :-(. Ha nem tudod használni a netstat -ot, akkor keresd meg a START gomb feletti Keresés.. opcióval a windll.dll ( általában a C:\WINDOWS\SYSTEM könyvtárban van ). Még megjegyzendõ itt, hogy nem minden 0.0.0.0 UDP kapcsolat jelenti a fertõzést! A legegyszerûbb természetesen a legújabb BO detektáló progikkal megtalálni. "
nekem ezzel az a gondom hogy start gomb feletti futtatásból elindítom a netstatot akkor egy ablakban lefut villámgyorsan aztán eltűnik..
A windll.dll-t nem találom sehol!!!
Valaki segítsen már hogy most mi van???
Itt a wigwamos eredmény egy része:
-
#1348 Ez szerintem nem nekem ment :D -
#1347 Az Outpost free erősen korlátozott funkciókkal bír. ( mert hogy vedd meg a fullt ) Gyakorlatilag egy sima alap tűzfal. Míg a PC Tools egy teljes tűzfalas védelem korlátozások nélkül.
Egyébként az Outpost full tűzfal meg eszi a gépet rendesen.