Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Tanulságos volt. Remélem, a Csapat is így gondolja, na és segítenek Rapatyinak elemezni.
Különösen BB! (Tegnap hazafelé részese voltam egy beszélgetésnek, melybõl kiderült: BB ugyancsak érti a szakmáját. <#eljen>#eljen>)
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Sztem Görbe és Mica már ennek a körnek az utolsó 2 meccsén januárban tud majd érdemben segíteni a többieknek.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ahogy olvasom Só nálad már már Trefilov babérjaira tör <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
"17:30 Alcoa FKC - Dunaújvárosi NKKSE
A 2009. október 25-én lejátszott mérkõzés ismétlése. - NB1. 7.forduló"
ami még nagyon meglepett, a gyenge védekezés (ebben a kapusteljesítmény is benne van) pedig ilyen játékosokkal mint Spiridon,Amorim, Tomori meg kellene tudni oldalni...
Ehhez még hozzájött, hogy Vérten sem volt top formában -tõle szokatlanul kihagyott gyorsindítást, ziccert... (lehet még érezte a sérülését)
valahogy az volt az érzésem, hogy az egész csapat leblokkolt - kérdés, hogy mitõl... nem megfelelõ felkészítés -taktikai-, vagy elhitték, h. ha itthon mindenkit simán vernek, a Bl-ben is könnyedén gyõzhetnek (mentális felkészítés hiánya)?
persze világvége azért nincsen -handball.hu-n már néhányan temetik a Gyõrt- legalább az elsõ meccsen jött ki minden amit javítani kell. Továbbra is azt gondolom, hogy azokkal is hozni kell a továbbjutást akik most rendelkezésére állnak az ETOnak, és a következõ körökben felépült Görbével és Bradeanuval pedig bármi lehetséges.
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
pontosabban, miután egy emberrel szemben majdnem tettlegességig jutott, megijedtek a többiek 😄D
többre számítottam a meccsel kapcsolatban, de most ez így jött össze. Az elsõ félidõ remekül indult, szép dolgokat mutattak a csajok, de már akkor látszott, h. Bokinak pl. nem igazán megy a játék.
Fel is jött az ellenfél, mert védekezésben néha csak moziztak a csajok, faultokat elfelejtettek kiosztani -bár Boki azért megtette 😄DD
Sajnos aztán támadásban is egyre kevésbé jöttek be a dolgok, a lövõink is inkább tologatták a labdát 😞 ha meg lõttünk, akkor Pasi kiszedte a kapuba tartó lasztikat.
de az elsõ félidõs 3 gólos hátrány még belefért volna, de a második félidõben el is fáradtunk, a Fehérvár is összekapta magát,és továbbra sem tudtuk megoldani Trischuk elleni védekezést.
A fáradtságnak köszönhetõen az elõl rosszul elõtt labdákra épülve Vincze Meli igencsak megszórta magát gyorsindulásokból -félpályáig sem értünk a visszafutásban, mikor õ már gólt ünnepelt- na meg néha szabálytalan középkezdésekbõl, nem igazán tudtunk visszazárni.
na majd otthon jobban megy ellenük, remélem 😊
Sajnos ez most nem jött össze. <#schmoll2>#schmoll2>
Igen, gyorsulni kellene, nem csak támadásban, hanem védekezésben is.
Valamint evidens dolgokat meg kellene tudni oldani, ilyen pl., hogy ellenfél legveszélyesebb támadóját hatásosan tudjuk megakadályozni az átlövésben.
Mindenképpen szükségesnek látszik, hogy a csapat egy teljes felkészülést végigdolgozzon ahhoz, hogy tudásának megfelelõen kiegyensúlyozottan teljesítsen, hogy Detti és Boki megfelelõ erõnlétre tegyen szert. A mai vereségben ugyanis nem az fájt, hogy kikaptunk, hanem inkább ahogy kikaptunk. Ennél több van ebben a társaságban.
Na és Rapatyinak is éreznie kellene, hogy váltani kell alkalomadtán. Mégha nincs is egyszerû dolga.
Nagyon remélem, hogy a csajok ettõl az eredménytõl nem törnek le nagyon, mert nem szabadna. De jelenleg biztosan csalódottak.
Abban azonban bízom, hogy sikerül majd, egymást biztatva, túltenniük magukat a ma történteken. Még normál körülmények között is elõfordul, hogy egy meccs nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk. Ezek pedig most, lássuk be, nem egészen átlagos körülmények.
A Fehérvárnak grat. a gyõzelemhez. Miután Sótonyi leordította a fejüket, nagyon összekapták magukat.
Hajrá csajok!
ps: A csarnokban ott volt egyébként a Veszprém edzõje is, mint ahogy a tegnapi siófoki meccsen is. Folyamatosan megfigyelés alatt tartja a potenciális ellenfeleket?
DUNAFERR FOREVER!!!
Az elsõ 15 percben jól játszott a csapat. A 2 emberhátrány azután döntõnek bizonyult, 5 gólt szerezve fordítottak a hazaiak (8-10-rõl 13-10). Eközben volt sajnos egy 11 perces gólcsend. Az utolsó percekben tartottuk a 3 gól hátrányt.
A 2. félidõben egyre jobban elhúzott a Fehérép, de tartotta magát a csapat 6-7 gólon. Sajnos az utolsó 1,5 percet sikerült 0-3-al zárni (kihagyott 7-es, eladott labdák) és így lett pont a végére 10 közte.
Sokat kell még dolgozni a csapatnak, hogy összeálljanak. Meg gyorsulni támadásban és védekezésben is, ha a 8. helyet el akarjuk érni. Nagyon kemény munka vár a csapatra, sok sikert nekik és kitartást!
Közben megy a fiúk meccse a Sportklubon. A meccs közben a riporter megemlítette a dunaújvárosi sportkoncepciót és hogy abban mennyire elõtérbe tolták a férfi csapatot. Hozzátette a kommentátor, hogy Detti és Böbe nehezményezte azt, hogy ebbõl a mõi csapatot szinte teljesen kihagyták. A riporter szerint a miértre az volt a válasz, hogy csõdbe ment csapatot nem támogatnak.
Na erre inkább nem írok semmit...<#boxer>#boxer><#violent>#violent>
Melinek pedig gratulálok, ismét csapata vezére volt a 9 góljával! <#taps>#taps>
DUNAFERR FOREVER!!!
Bizony Isthy igazad van!
Mert igenis vannak a Fradi táborában, NORMÁLIS, és a kézilabdát szeretõ, és az ellenfelet tisztelõ emberek! De sajnos a hangos, és magáról megfeledkezõ kisebbség, elveszi egyre több normális ember kedvét a meccs látogatástól!!
Bocs, hogy beleszóltam!
Remélem mindenki jól van, és rendületlenül szurkol a sikerekért!
SZT
De nincs veszve semmi, ki kell elemezni és összerakni a csapatot, fejben kell szerintem javulni elsõsorban.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ezek szerint nem sokat vesztettem. Ez még így is soknak tûnik
Vérten Orsi játszott?
Fél napon belül másodszor éltem át ugyanazt... Komoly betli mindkét csapatnál, amelyiknek szurkoltam. Tegnap este a Buducnost meccsén, ma délben meg az ETO meccsén. A rengeteg támadásban elkövetett hibát az ellenfél lerohanás gólok sorával büntette. A Zvezda és a Larvik is elsõsorban ennek köszönhette a sikert. Meg a jobb kapusteljesítménynek is.
Sajnos ráadásul az ETO felállt falas védekezése is gyenge volt, nem is emlékszem mikor kaptak õk 34 gólt. Még szerencse, hogy a végén sikerült elviselhetõbbé tenni a vereség mértékét. Talán Mravikovát tudnám egyedül maradéktalanul dícsérni. Lesz dolga Konkolynak bõven, hogy rendet tegyen a csapatban.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ezek szerint egy izgalmas és szoros meccset láttatok, érdemes volt ott lennetek. A végén kevesebbet hibázó csapat nyert. Remélem a ma esti meccsrõl is lesz 2 helyszíni beszámolósunk <#wink>#wink>
A tegnapi a vendégcsapatok napja volt a nõi kéziben. Hej, ha ez ma is így lenne <#wink>#wink>
Hunnia-DVSC 21-36
Siófok-FTC 25-27
Kiskunhalas-Hódmezõvásárhely 20-29
BL:
Byasen-Viborg 21-26 (6-0-ás kezdés után végig vezetett a Viborg és simán nyert)
Metz-Krim 30-37 (Biztosan nyertek a szlovénok végig kézben tartva a meccset. Szandra 4 gólt lõtt, gratula neki!)
Itxaco-Valcea 24-27 ( szoros meccsen, ha nehezen is, de nyertek a románok)
Buducnost-Larvik 23-27 (botrányosan gyengén játszó hazaiak és 8 könnyû lerohanásgólt szerzõ, végig vezetõ norvégok)
Mostantól pedig: HAJRÁ ETO!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem sok fradi meccsen voltam, de ahol voltam ez általában így volt, a szokatlan biztonsági intézkedést, értem, de mégsem, szerintem itt nem volt érdeke senkinek, hogy balhé legyen... a sima fradi szurkolóktól pedig nem kell tartani, semmivel sem másabbak mint akár a ferr drukkerek.
Köszönjük mindkettõtöknek a tartalmas beszámolót!
Az egész csapatukra jellemzõ volt egyébként az a hozzáállás, hogy nagy skalpot akarnak begyûjteni. (a serdülõ/ifi edzõjük errõl meg is volt gyõzõdve, szerencsénkre nem lett igaza)
Az ifimeccs egyébként az elsõ félidõben nagyon komoly és kiélezett küzdelmet hozott, közel sem volt olyan sima meccs, mint amit a végeredmény mutat. Igaz, ebbe belejátszott az a két szerencsétlen inkubátorszökevény is, akik sárga mezben rohangáltak a csapatok után teljesen tehetetlenül és - valljuk be - értelmetlenül.
Ami mindenképpen említésre méltó:
- le a kalappal a Siófok szurkolói elõtt, mert derekasan helytálltak, noha végig buzdították az ifimeccset is
- lehet, hogy Varga József jó edzõ, érthet a csapatépítéshez is, de meccselnie nem volna szabad. Az a stílus, ahogy a lányokat "irányítja", a szódáskocsisok közé való, nem kézilabdapályára.
A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
Ennek ellenére pár szó a siófoki összecsapásról:
Zsúfolásig megtelt lelátók, elõmeccsnek szoros ifi-találkozó, prominens személyek jelenléte (Hajdú úr, Andorka úr + felesége, aki egy nagyon rendes tanárnõ, pl., Gyurka János) jellemezte az elõzményeket, valamint helyi viszonyok között szokatlanul erõs biztonsági készülõdés. (Ezzel együtt ültek fradisták a mi szektorunkban is.)
A meccs bátor siófoki kezdéssel indult, ami szinte végig jellemezte a találkozót. Sajnos, a bátorság siófoki oldalon sokszor nem járt együtt a jó védekezéssel, néha elaludtak a siófoki csajok. Ezt kihasználva a Fradi mindig kiegyenlítette az eredményt, az elsõ idõszakban. Aztán ez nem jött össze nekik az elsõ félidõ zárása elõtt, így meglepetésre siófoki vezetéssel fordultak a csapatok.
A 1-2 gólos hazai vezetés megmaradt egészen sokáig, gondoltam is, hogy talán sikerül legyõzni a Fradit. Sajnos, nem lett igazam, mert az utolsó 2 perc már Fradi vezetést hozott, a Siófok nem lõtte be helyzeteit, így ezt sikerült is megõrizni.
A meccset elég sok technikai hiba jellemezte. Miközben a Fradi mestere egyre kereste csapatát, a Siófokban kimondottan jó teljesítményt nyújtott Bloj Teo, a román átlövõ, valamint a kapus, Scholcz Andi. Még Valovics és Szepesi Ivett játékát is dícsérni lehet, elsõsorban a küzdõszelleme miatt.
A Fradiban jó volt Dajka Betti, Gridnyeva. Nem volt rossz Szucsánszki sem, akinek rutinja sokat számított most, valamint Trufán Noémi.
Kimondottan csalódást okozott viszont Kenyeres Fanni. Nem tudom, mi lehetett az oka mérsékelt teljesítményének.
Izgalmas meccset vívott a 2 csapat végig, bár elég sok volt a technikai hiba, a kihagyott helyzet.
A Siófokot mindenképpen dícséret illeti, nem csak ezért a meccsért, hanem eddigi teljesítményükért is, mert hogy úgy mondjam, felnõttek a feladathoz, vagyis egyenrangú ellenfelei a Beszédes iskola csarnokába látogató csapatoknak.
A végén nagyon szomorúak voltak a vereség miatt, pedig nincs okuk szégyenkezni, mert közel álltak ahhoz, hogy meglepetést okozzanak ma este. <#worship>#worship>
A Fradista vezetésen és a csajokon is némi megkönnyebbülés látszott. <#circling>#circling>
(Remélem, Gábor jó képeket készített, a fényviszonyok ellenére. Nem lenne rossz, ha esetleg õ is írna pár szót, más szemszögbõl. <#wink>#wink>
TV-sek is voltak, talán lesz a heti összefoglalóban a meccsrõl összeállítás.)
A helyi közönség megtapsolta csapatát, mert tényleg megérdemelték.
A viszonylag szûk tér ellenére nem volt semmiféle gondja a szervezõknek.
A gyõzelem nem, de annak aránya azért meglepõ.
Mai bajnokik:
17:00 Hunnia-DVSC (lehet utoljára léphetnek pályára a hazaiak...)
18:00 Siófok-FTC (valami azt súgja, hogy errõl a meccsrõl lesz beszámolónk <#wink>#wink>)
18:00 Kiskunhalas-Hódmezõvásárhely
Mai nõi BL meccsek:
15:15 Byasen-Viborg
18:00 Metz-Krim
18:00 Buducsnost-Larvik (ezt nézni fogom <#wink>#wink>)
19:00 Itxaco-Valcea (ETO csoport másik meccse)
DUNAFERR FOREVER!!!
Még egy Kati interjú
Sztem a tervek szerint 2011 nyara a vége.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mi meg nem lépünk tovább, viszont a jelenlegi helyzetben tényleg jó, hogy nem kell utazásra költeni.
Rossz hír: úgy tûnik hétfõn dõl el a Hunnia KSK további sorsa és az elõjelek nem kedvezõek...
DUNAFERR FOREVER!!!
egyébként ideiglenesen Lele Ambrus fog a padon ülni, hûha 😛 .... csak egy nóta jut eszembe róla: ...Óvjad meg, óvjad meg! Lele Ambrus, óvjad meg!.. 😄D bocs, de ezt nem lehetett kihagyni 😊
komolyra fordítva a szót, Maticnak már régen mennie kellett volna, õ inkább szurkoló volt a padon, mint edzõ.
A Magyar Kézilabda-szövetség elkészítette a férfi és nõi Magyar Kupa következõ fordulójának párosítását.
A továbbjutás egy mérkõzésen dõl el. A férfiak találkozóit november 25-én, a nõkét december 28-án rendezik.
KÉZILABDA, MAGYAR KUPA FÉRFIAK, 3. FORDULÓ
Ercsi SE–Orosházi FKSE
Tatai HAC–Balatonfüredi KSE
Gyõri ETO–Tatabánya Carbonex KC
Dabas-Diego KC–FTC Cityline
Gyöngyösi KK–DKSE - Hotel Lycium
Szigetvári KSE–Uniqa-Pécsi VSE
Le Belier KK Ajka–Várpalotai Bányász SK
Nyíregyházi KSK–Hajdúböszörményi KSE
Siklósi Takarék–Csurgói KK
Diósgyõri KC-Miskolc–Mezõkövesdi KC
Dunaharaszti MTK-Hunyadi KSK–DOGERITA Ásványvíz Ceglédi KKSE
CLAAS-Törökszentmiklósi KE–Budapest Bank Kecskemét KKSE
NÕK, NYOLCADDÖNTÕ
Siófok KC–Mondi Békéscsabai ENK SE
Váci NKSE–Gyõri Audi ETO KC
VKL SE Gyõr–Alcoa Fehérvár KC
ÉTV-Érdi VSE–Fõgáz-Gázmûvek MTE
UKSE Szekszárd–FTC RightPhone
Ferbonex-Gyulai SE–Bugyi SE-Újbuda
Dunaújvárosi NKKSE–DVSC-Aquaticum
Hajdúnánás Termál SC–ASA-Consolis-HNKC "
Siófokon nem kell külön kívni csapatot az évvégi sportnapokra. <#taps>#taps>
Az Újváros viszont legalább otthon fogadja a Lokit.
2 ünnep között tétmeccset rendezni szerintem nem fehér embernek való, bár tudom, nem újkeletû ötlet, sajnos. <#violent>#violent>
A kupának amúgy szerintem már semmi tekintélye nincs, értelme sem sok.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Én is az voltam valaha. <#nevetes1>#nevetes1>
Az az FCK inkább FKC <#wink>#wink> Természetesen gratula Babának is <#taps>#taps>
DUNAFERR FOREVER!!!
Gyõrben valami nagyon eltérõ félidõk lehettek.
Meglepett a Csaba visszaesése a második játékrészre. Minhta nem lenne náluk vezéregyéniség.
A Fradi-FCK-ból keveset láttam, azt viszont igen, hogy a holnap szülinapos Baba 7! góllal ünnepelt. <#worship>#worship><#taps>#taps>
Ahogy olvasom a Fradi végig vezetve hozta a meccset. Melinek pedig gratulálok a pazar teljesítményéhez! <#taps>#taps><#worship>#worship>
DUNAFERR FOREVER!!!
A 2. félidõ elején 12-10 után elléptek a gyõri lányok és egyre növelték az elõnyüket. Kati jól védett, hozta a formáját, elöl pedig kezdett mûködni a hazai támadójáték. Voltak átlövésgólok és jól játszották meg a beállót is. 23-13-nál jött a számolás és pörgött az ETO. A Békéscsaba mintha fel is adta volna a félidõ utolsó 10 percére és megérdemelten nyerte az ETO a meccset.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ja és a Lengyel-Ukrán pályázat sem véletlen nyert fociban, bár ott gondok vannak, de várjuk ki a végét.
Egyetértek Kaloz véleményével, ez az egész egy hatalmas lobbi és természetesen üzlet, mely hosszú évekig befolyásolja az adott ország gazdasági lehetõségeit, nyilván ez ügyben bizonyos ajtókat ki kell nyitni.
A félidõben 8-7 az ETO javára. Ez a meccs eddig a védekezésrõl és a kapusokról szól, a támadások elég vérszegények mindkét oldalon. Az átlövõknek nagyon nem megy egyik csapatban sem.
DUNAFERR FOREVER!!!
Mint ahogy már írtam is, ezt talán leginkább nem rajta kellene számon kérni. Nekem sem tetszik igazán a dolog, mert sztem az olimpia után be kellett volna fejeznie a válogatott dolgot. Ha jól tudom ezt õ is így szerette volna, jöjjenek az utódok és érjenek be Londonra. Persze "nagyjaink" (szövetségestõl, kapitányostól, mindenestõl) mindent megtettek azért, hogy mégsem így legyen és ha visszaemlékszel a tavalyi EB elõtt fújtam is emiatt, hogy hagyják már békén. Ezzel az egésszel Katinak ártanak a legtöbbet, mert rajta csattan az ostor, nem azokon akik az egészben a fõkolomposok. Persze õ is lehetett volna durván kemény, talán abból értettek volna. Ennyiben talán lehet neki is valamit felróni. Persze ez is hozzáállás kérdése. Egyébként meg ez volt eddig szinte az élete, nem olyan egyszerû ám egy pillanat alatt otthagyni a válogatott mezt, amiért nem egyszer az egészségét is kockára tette. Viszont annál egyszerûbb a billentyûzet mögül okosakat mondani, mint ahogy szinte minden fórumon sokan meg is teszik.
Azt gondolom ezzel most már teljesen kifejtettem a véleményem, nem rágom tovább a csontot <#wink>#wink> Inkább nézem a bajnoki rangadón, hogy miként teljesít.
Luca!
Nagyon Boldog Névnapot Orsinak!!! Remélem vasárnapra teljesen meggyógyul és a BL-ben újra csodálhatjuk a játékát a pályán.
DUNAFERR FOREVER!!!
Te leszel a szurkoló én meg a fotelszurkoló <#wink>#wink> De ne fekete pólóban <#vigyor>#vigyor>
DUNAFERR FOREVER!!!