Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kedves Kézilabda Rajongó!
A nõi bajnokság ugyan szünetel januárig, de nõi felkészülési mérkõzéssel valamint férfi bajnoki rangadóval jelentkezünk a héten. Szerdán a Dunaferr SE férfi csapata fogadja otthonában a Pick-Szeged együttesét az NB1. 12.fordulójában, melyet élõben közvetítünk. Csütörtökön ismét Dunaújvárosból jelentkezünk, ahová a chilei nõi válogatott érkezik vendégszereplésre az újvárosi lányokhoz. Pénteken pedig felkészítõ mérkõzést láthatsz nálunk, az Alcoa Fehérvár KC csapata mérkõzik meg az argentín nõi válogatott együttesével. Részletes információ ... a Mûsorban.
A mérkõzésekhez jó szórakozást, szurkolást kívánunk!
Üdvözlettel,
A Cunder.hu csapata"
Részletes heti mûsor
2009. november 25. szerda
18 órától Dunaferr SE - Pick-Szeged - Nemzeti Bajnokság I.osztály 12.forduló - felnõtt, férfi
2009. november 26. csütörtök
15.30 órától Dunaújvárosi NKKSE - Chile nõi válogatott - Felkészülési mérkõzés
2009. november 27. péntek
18 órától Alcoa Fehérvár KC - Argentína nõi válogatott - Felkészülési mérkõzés"
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
1. A helyi szolgáltató ügyfelesétõl kérdeztem várható-e Digi-TV a válasz egyértelmû nem volt aztán azt is elárulta, hogy próbáltak szerzõdni velük, de nem nagyon foglalkoztak velük nem nagyon akartak megállapodni velük szerinte.
Gondolom ez azt jelenti, hogy az a pénz amit a szolgáltató ajánlott nem volt elég neki ennyiért úgy gondolták nem kötnek szerzõdést
2. A Digi-Tv vételérõl
Egy megfelelõ parabolaantennával és hozzá tartozó beltéri egységgel- ami ha most kell venni kb 30.000 forint megoldható a Digi Sport nézése elõfizetés nélkül. Persze mielõtt bárkit ilyet venne meg kell vizsgálni, hogy adott helyen felszerelhetõ-e illetve kell egy hozzáértõ aki beüzemeli. Viszont ha ez megvalósul és technikailag nincs akadálya a
mûsor vételének akkor a neten van fent egy oldal ahol a csatornakódok megtalálhatóak, tehát jelenleg elõfizetés nélkül parabolával megoldható az adó mûsorának nézése.
Ebbe itt nemis szeretnék jobban belemenni , lehet késõbb ezt a hozzászólást is törlöm, de hátha nem tudtatok errõl a lehetõségrõl.
Érdekelne mint ahogy az ezzel kapcsolatos információi is ha megosztható
Na és volt? <#wink>#wink>
(Nem voltam itthon, kicsit gyakoroltam, nehogy már csak elméletben tudjam, mirõl beszélek - illetve papolok - itt. <#vigyor2>#vigyor2>
2 érdekesség, "házunk tájáról":
A MK-meccs már a handball.hu szerint is dec.29-én lesz.
Kicsit ugyan ott, de talán mégsem annyira: Egy kedves ismerõsrõl 😊
Mondjuk kapusedzõ tényleg nem ártana... De a stábról már korábban írtam véleményt, amit a mai napon csak megerõsítettek mások információi is...
Most megyek kézimagazint nézni a Sportklubon, hátha lesz benne valami érdekes.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
A lányoknak gratulálok a tornagyõzelemhez, a Veszprémnek pedig a gyõzelemhez és a már biztos továbbjutáshoz a csoportból. A Picknek sajnos szinte semmi esélye nincs már a továbblépésre a BL-ben. A Dunaferres fiúknak soknak bizonyult a -8 gól, várható volt a kiesés, kinn ment el a továbbjutás.
DUNAFERR FOREVER!!!
Szerintem meg ezt inkább hagyjuk, hogy melyik nem a részlehajlóbb.
Kicsit utána érdeklõdtem miért nem ugrálnak a szolgáltatok a digi sport csatornáért, úgy tûnik nagyon egyszerû, horribilis pénzt kér a többi szolgáltatótól a sugárzásért és ezért a pár meccsért nem éri meg nekik.
Remélhetõleg a VB igazolja döntését.
Inkább vitte volna Bogdanovicsot, mint Szerekest - kirándulni. Amit tõle láttam eddig, annak alapján még elég sok elsõ osztályban szereplõ kézis lehetne az utazó keretben.
Babát meg sajnálom, leginkább személyes szimpátia okán, õszintén bevallom. Nagyon sokat tett azért, hogy válogatott szintû beállós legyen, na és tényleg remekül védekezik - és zár! Az, hogy támadásban ki volt a jobb, megállapíthatatlan, szerintem, mivel egyszerûen nem kaptak labdát a beállósok.
Jó lenne, ha ez a VB-n nem így történne.
Az már biztosnak tûnik, hogy Tóth K. szerepeltetése esetén folyamatosan cserélni kell védekezésre. Mivel gondolom egy mozgékony beállós is kellett, akkor inkább Borbás Rita lett volna a megfelelõbb jelölt, mivel õ védekezni is tud.
A kapusok esetén is vannak kételyeim. Nem érzem Herr Orsit olyan kiemelkedõ tehetségnek a 3 utazó közül, hogy egyértelmûen õt kellene preferálni.
Na és az egyik vesszõparipám: nem látok mellettük ténykedni kapusedzõt.
(Legalábbis meccseken biztosan nem volt ott senki velük.)
Összességében: semmit nem várok ettõl a VB-tól, csak azt, hogy a magyar csapat - legalább küzdõszellemben - megfeleljen a hagyományoknak.
Na és hogy addig kiderül, hol is tudjuk követni a meccseket, esetleg neten, digitv ellenére.
Dehát, egyrészt hála az IHF-nek és a Diginek, no meg Sinkának is, legalább nem fogunk bosszankodni 60 percig meccsenként, csak a legtöbbjük végén.
na majd ma megnézem a meccset felvételrõl, mert csak az uccsó 30 mp-re sikerült hazaérni 😄
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Holnap viszont megismétlik a handball.hu szerint, a Sportklubon, 16,45-kor.
Addigra már tudni fogjuk, ki marad itthon.
Bárki utazik a beállósok közül, remélem, több labdát kap, mint a felk.meccseken, mert amikor én láttam, szegény beállósok csak vártak, csak vártak, de labda nagyon ritkán tévedt feléjük.
DUNAFERR FOREVER!!!
Az orosz -román csta a férfiaknálsem kedvez a szomszédoknak, mert a Konstanca is kikapott a Medvegyszkitõl! Ha a Pick nem kap ki ma és itthon megveri a románokat kb. megvan a 4. hely!
Tetszett Zizi, jó lenne, ha ezt a teljesítményt többször tudná megismételni a válogatottban. Tetszett Baba védõmunkája, sajnos, támadásban, egyébként egész meccsen, nem kaptak elég labdát a beállósok.
Ami nem tetszett, ezen kívül: nincs kapusedzõ a csapat mellett. Ez meg is látszott a kapuscseréken. (Mivel Herr Orsi már megkapta a lehetõséget, én Pasival kezdtem volna ma, de minimum a második félidõt vele kezdtem volna.) Még nem érzem elég tudatosnak az irányítók játékát.
Mindenesetre ez a meccs sokkal biztatóbb volt összességében, mint a tegnapi. Nyilván az ellenfél stílusa is kedvezõbb volt számunkra.
Szerintem azzal, amit most mutat, nem fér be a keretbe.
Mára kissé felébredtek az átlövõk, de ez még mindig nem az igazi.
Bogdanovicsnak meg pont úgy nem megy mint Tóth Timeának. Túl görcsösek.
Sajnos , Tóth Kata újabban nem bizonyit, ráadásul védekezésben nem is használható (mig a másik kettõ igen).
Pastrovicsnak voltak védései is Trifával szemben. meglátjuk , hogy holnap mi lesz egy mágiscsak könyebb ellenféllel szemben.
Ennek alapján ezt gondoltam, de egyáltalán nem látom értelmét bármilyen fajsúlyos következtetés levonásának.
Sõt! A VB-n való szereplés esélyei is elég bizonytalanok számomra. Tény, én sem várok semmi világrengetõ eredményt. Egy út elejének tartom ezt a VB-t. Jó lenne, ha maradna annyi bizalom a csapat és a stáb iránt is, hogy ez igaz is legyen.
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Kalóz, látatlanban mondom: Bogdanovicsot itthon hagyni nagy hülyeség lenne, egyrészt még rá kell éreznie a társakra, másrészt iszonyat szarul állunk középen, létszámilag kivagyunk, de az átlövõink teljesítménye baromira hullámzó, kell valaki aki tud közbelõni, átlõni, és lát is a pályán, szerintem Anna fog tudni hozni egy jó átlagot, csak hagyni kell neki idõt.
Eszti videós nyilatkozata meg elkeserít...
szegény 😞((
Juhász Gabi sztem kezdhet készülni, mert nem hiszem, hogy egy balszélsõvel menne Mátéfi. Ugye tudjuk, hogy Orsival is mi a helyzet...
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem igazság.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ez nem is lehet vita tárgya. Természetesen számomra is. <#taps>#taps>
Sajnos Meli úgy tûnik komolyabb kézsérülést szenvedett, de talán Kovacsicsé nem annyira vészes és csak pár napot kell majd kihagynia. Megint kritikus a helyzet a balszélen... Õrület, hogy Orsit játszatni kell majd. Pedig nagyon nem kéne. Inkább nem írok semmit, csak remélem nem fog majd sokba kerülni...
Látszott a csapaton, hogy az erõnléti edzések közepén tartanak és még kevesebb a taktikai munka. Sok volt a hiba elöl is és hátul is. Mátéfi sokat cserélt, próbálgatta a játékosokat és így még szembetûnõbb volt az összeszokatlanság. Nem sok idejük van rá, hogy összecsiszolódjanak, keményen és sokat kell dolgozniuk, hogy valamennyire megszokják egymást. Kitartást kívánok ehhez nekik! A sérülteknek pedig mihamarabbi gyógyulást!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ezt remélem a csapat, a poszt miatt is, valamint leginkább Meli egészsége miatt. Jobbulást kívánok neki.
Nem lenne jó dolog, ha egy balszélsõvel utaznánk.
Sokkal inkább gondolom, hogy felesleges 3 irányító. Ha a mai meccs alapján nekem kellene dönteni, akkor Bogdanovicsot hagynám itthon, mert egyáltalán nem viselkedett csapatjátékosként, folyamatosan csak maga akart megoldani mindent, nem játszotta meg a beállóst, a csapattársakat.
Ennek ellenére azt mondom, a mai meccs alapján nem hogy messzemenõ, de semmiféle következtetést nem szerencsés levonni. Leginkább azért, amit Mátéfi Eszti elmondott.
A sérülteknek mielõbbi gyógyulást, a csapatnak meg további eredményes felkészülést.
Sajnos Misi sérülése nem jött jókor...remélhetõleg nem komoly a dolog.
Az átlövõk teljesitménye Bulath és némileg Zácsik kivételével még mindig katasztrófális. Vincze sérülése megoldja Mátéfi gondját, hogy kit hagyjon ki. EWgyetlen + Bogdanovics szereplése, bár látszik, hogy nincs összeszokva a társak többségével.
Ha ez a csapat bekerül a 8-ba a Vb-n az nagy eredmény lesz tõlük!
Rövid interjú Mátéfi Eszterrel
A végén az a videozásos dolog elég érdekes. Ennyire kevéssé foglalkozni ezzel a dologgal... Pedig pl. a norvégokat és a románokat most le lehetne videózni a hétvégén a Möbelringen Cup-on. Amit azután lehetne elemezni és esetleg valamit kitalálni. De mi majd csak a VB-n akarunk úgy hirelen ezzel foglalkozni. Mondjuk a VB-re nevezett stáblistát elnézve, nem tudom ott ki fog ezzel foglalkozni... Talán Marczinka, mint másodedzõ? Miközben mondjuk a norvégok pl. 2 videóelemzõt is visznek. Lehet ez túlzás, de azért legalább egy elkelne valamelyik "jutalomüdülõ" helyett... Egyébként a teljes kísérõ és csapatlistákat meg lehet nézni az IHF oldalán egy tegnapi cikkben. Tanulságos végignézni...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
amúgy unalmas meccs volt, semmi hangulat, semmi játék... Sulic, Peric és Nándi kb. ennyi jó teljesítmény volt tõlünk, talán még Gergõ és Csárli, de õk is elég sokat hibáztak. Sulic meg majdnem megverte Kopcot 😄 az a srác mindenkinél kihúzza a gyufát, kissé alattomosan védekezik. A Dunaferr elég halvány volt, egyébként hova tûnt Zubai Gabi a csapatból, sérült? vagy eligazolt? Yassine nem átlövõ volt valaha, én emléxem rosszul?
Nem könnyû ez, mert Eszti inkább vinne még játékost - ha lenne megfelelõ jelölt - szerintem.
Már elõre félek, milyen stílusú szukolói vélemények jelennek majd meg, természetesen figyelmen kívül hagyva a jelenlegi keret adottságait, lehetõségeit.
Mert a partvonalról mindig könnyû bekiabálni.
Még netes linket sem találtam. <#levele>#levele>
Az eredmény viszont papírforma:
MKB Veszprém - Dunaferr SE: 35-24 (19-10)
Azt viszont elképedve tapasztaltam, hogy egy Veszprém-Dunaferr férfi meccs nem érdekes a tv-s sportcsatornák számára... De remélem Mse majd beszámol nekünk róla <#ravasz1>#ravasz1><#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
Vajon meddig kell arra várni, hogy ebben az országban legyen egy hír amely arról szól, hogy pozitív, jó irányba mutató döntés született???????? Szerintem még nem most lesz...
Sztem így 1-1 irányító és beállós fog kimaradni. A "divatossá vált" 1 balszélsõs keretet nem hiszem, hogy Mátéfi bevállalná a jelenlegi helyzetben.
DUNAFERR FOREVER!!!
Nagyon remélem, hogy jól érzi és nem lesz korai ez a visszatérés.
A hírek szerint a Veszprém szarajevói BL meccsének közvetítését átteszik a TV6-ra. Megint elkezdik a szórakozást...
DUNAFERR FOREVER!!!
Off:
Luca! Írtam privit!
DUNAFERR FOREVER!!!