Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Volt valami érdekes újdonság a mûsorban?
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
Aki azt a meccset látta (na és ismeri pályafutását), nem kételkedik benne, hogy már ezért az egy meccsért is megérte.
Azt gondolom, nincs olyan kézibarát, aki látta a meccset, legyen az bármelyik csapat szurkolója, aki azt mondaná, ezt nem kellett volna. Bizony kellett!!!
Neki is, a csapatnak is!
Már ezzel nagyon sokat segített. <#worship>#worship> Ez egyértelmûen érzékelhetõ beszélgetésekbõl, riportokból, egyéb jelekbõl a csapat házatáján.
Hogy mi lesz a jövõ, az más kérdés. (Boki is kijelentette, hogy nem tervez elõre. Segít, amennyit tud - mert azt szeretne.) Ez az élmény - a meccs a Hunnia ellen, Boki visszatérésével - azonban jelenleg nagyon is pozitívan hat az egész újvárosi nõi kézilabda világára.
Ezt nem csak hiszem. Tudom is, mert meggyõzõdtem róla.
Véleményedet tudomásul vettem. Nem kell többet hangsúlyoznod. Azt viszont kérem, hogy ne csak bizonyos - általában negatív - mondatokat hallj meg a híradásokból.
Mostanában nem jársz meccsekre, ha jól sejtem. Ez valahogy, már ne haragudj, de érzõdik.
ps: Boki térdével a gond, hogy úgy mondjam, nem újkeletû. Sajnos, majdnem egyidõs pályafutásával. Ellenben ennek köszönhetjük, na meg Katona Sándornak, hogy Magyarországra került.
Amiben mégis egyetértünk: mielõbbi gyógyulást neki, természetesen! Na és türelmet hozzá!
Hát igen.
Amúgy a vk mecsen az volt fura, hogy a Dánoknak szurkoltam.
Ez talán még sosem fordult elõ velem, de a németeknél még õkis szimpibbek voltak most nekem.
Jó régen nem láttunk már. Most aztán van, mit olvasnod. <#awink>#awink>
Szerintem a norvégok ma nagyon magul alatt voltak, mintha erre a meccsre már nem igazán tudták volna a figyelmüket összpontosítani.
Idõnként mintha még azt is felfedeztem volna rajtuk, hogy stresszelnek. <#vigyor2>#vigyor2> Gondolom, inkább csak képzelõdtem. Azt viszont látni lehetett, hogy tudnak azért õk is elég sok technikai hibát véteni, ha úgy adódik. Magyarul: õk is emberbõl vannak azért. <#nevetes1>#nevetes1>
Természetesen én is nagyon aggódtam, meg is mondtam neki a meccs után, elõtte meg szólni sem mertem hozzá nagyon.
Ennek ellenére azt mondom: a lelkének nagyon kellett ez a meccs. <#eljen>#eljen>
(Na meg a Csapatnak is.😊)
Remélhetõleg már ismeri a regeneráció legjobb módját. (Mint ahogy azt is tudta, hogy meccs elõtt pihennie kell.) Azt hiszem, hosszú éveken keresztül kellett, hogy ebben folyamatosan gyakorlata legyen. Ha csak a kezdetekre gondolunk, még az is kérdéses volt, hogy képes lesz játszani, az elsõ nagy sérülések után.
Mindenesetre ez a dolog remélhetõleg arra inti a csapatvezetõket (na és õt is), hogy akkor és annyit játsszon, amennyit feltétlenül kell és tud.
A helyezést én is így gondolom. Nem is nagyon tartom fontosnak, hogy most ez hogyan alakul. Sokkal inkább lényeges, hogy stabilizálódjon a Csapat helyzete, úgy a pályán, mint a pályán kívül.
Az tény, hogy tavaszra állhatunk össze igazán, de azért sztem maradjunk annyiban, hogy inkább a 7-8. hely tûnik reálisabbnak. Sok minden történhet még az idény végéig. Ha netán ennél feljebb végeznénk az óriási bravúr lenne.
DUNAFERR FOREVER!!!
Ez az egész kb olyan lehet mint amikor valakivel történik valami, adott pillanatban, onnantól fogva egész nap jobb ha nem csinál semmit, persze ha teheti, mert ugyebár ez munkahelyen fordul általában elõ ott meg dolgozni kéne..
Megmagyarázni meg nem egyszerû ilyenkor, hogy mi történt...
egyébként szintén rengeteg eladott labda, tehnikai hiba és a védõfal elõtti szöszmötölés volt...
nyilvánvaló, hogy ezek jórésze az összeszokatlanság miatt vannak, ennek a strassznek viszont nem szabad kitenni a csapatot egy olyan tiornán, ahol a világ legjobb csapatai képviseltetik magukat. Egy hazai turnén igen, lehet kisérlezetni, próbálkozni. De repülõre ülni és a játék szinhelyén tréningezve egyet, képezni csapatot 5-6 csapatban játszó játékosokból, akik elõször játszanak ebben a felállásban!
Gratula Herr Orsinak és Bulath-nak mai játékukért, de tetszett Bódi és Tóth Kata is s némileg (védelemben) Szabó V. is. Persze, Vérten amig a pályán volt. Továbbra is kérdés, hogy Tóth Timea, Szûcs Gabi mikor lesznek újra formában. A fiatalokról vagy jót vagy semmit....a többiek meg felejthetõk.....
Kérdésem, hogy amikor biztos, hogy Görbére nem lehet számitani a közeljövõben, akkor Orbán Annamária miért nem jön számitásba? Debrecenben egyre jobban teljesit mióta viszatért...
Megint csak nem legyen igazam, de szép lassan, vagy nem is olyan lassan a kettõ közelít egymáshoz, mint ahogyan eddig is tette, csak lehet sajna felgyorsul...
DUNAFERR FOREVER!!!
Már elmondtam errõl a véleményemet korábban. Megy minden tovább, a sportág meg sûllyed...
DUNAFERR FOREVER!!!
"Közbeszóltak a sérülések - két játékossal erõsített a Siófok KC!
Az elmúlt napokban - elsõsorban sérülések okán - töréntek változások élvonalbeli felnõtt csapatunk játékoskeretében. Mint ismert, Tóth Zsuzsanna hosszú idõre harcképtelenné vált, hozzá csatlakozott Vasas Edina, aki Veszprémben kezét törte, ...a Siófok KC színeiben folytatja pályafutását az Olaszországból hazatérõ, ex-dunaferres Szûcs Viktória, valamint az évekig Dániában légióskodó Tóth Mária egyaránt."
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Mégis abban reménykedem, hogy legalább ennek a KO szintû dolognak lesz valamiféle pozitív hatása is, ami a válogatott felkészülését, felkészítését illeti, az igazán jelentõs világversenyekre.
Hiányoltam annakidején én is a komolyabb meccseket, felkészülési idõszakban is. Így azonban, hogy semmit nem készül együtt a csapat elõtte, ennek nem sok értelme van, ez most sajnos, nagyon erõs bizonyítást nyert.
A szakszövetségnek megvan a maga sara, nem vitás, de ne tessék már a lélektelen játékot is az õ nyakukba varni.....
Veletek szemben én még emlékszem azokra a sportolókra, akik nem a sportból éltek, s ha alibibõl is de be kellett járniuk a munkahelyükre, legtöbb tanulás mellett sportolt s jóval rosszabb felétételek közt értek el tisztes eredményeket!
DUNAFERR FOREVER!!!
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
Egy meccs után ilyet számon kérni a kapitánytól... Az Északi mentalitást meg szerintem ne forszírozzuk, mert értelmetlen.
"valamit nyújtani is kellene azért a kevésért is amit kapnak!" Ezt pont a kézis csajokra mondani, hát ez nem semmi.
Ja egyébként én a magam részérõl semmit nem várok ettõl a tornától, legalábbis ami az eredményt illeti!
Ezt már az elmúlt 2-3 évben többször leírtam itt is, most teszem meg utoljára. Remélem egyszer majd eljön az is, hogy errõl már csak mint a sötét múltról kell említést tennem. Bár egyelõre nem látok rá sok esélyt...
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Szerintem, lehet valaki a világ legtehetségesebb sportolója is, ha nincs elég tartása, nem képes mozgósitani belsõ energiáit végszükség esetén! Illetve, képes kell legyen a túlpergéstõl is megóvni magát. A sportolóink kiválasztási rendszerében láthatóan a lelkialkati/személyiségi jellegek jóval kisebb szerepet játszanak, mint a fizikai adottságok! Ellentétben pl. az északi országokéval, vagy éppen a balkáni népekkel. Nem tehetségesebbek/sportra termettebbek az õ sportolóik sem mint a miéink, de sokkal több önbizalom/tartás/soha fel nem adás szorult beléjük, mint a mieinkbe. Ez fõleg a csapatsportokban mutatkozik meg, ahol egymást biztatva ez a lelki állapot ragadósá válik nálunk. Nálunk meg a letargia ragályos....
Ilyen primér környezetben, kvázi szarból kristálypalotát, lehetetlen építeni. Erre csak jönnek a játékos-minõségromlás, hiányposztok, utánpótlás-problémák, merítési lehetõség szûkülése és egyebek.
Arról beszélgetni, azt megszakérteni, a jelenlegi körülmények között, hogy adott meccsen ki mit hibázott, ki volt jó, milyen taktika volt jó, ki kinek (nem) passzol, ki mennyit fut, ki mennyit tud, stb, stb, bármikor, bármilyen meccs után teljesen felesleges. Ülhetne 15 Marit Breivik is a magyar kispadon, pályára léphetne 6 Görbe és egy Gin, amíg az érdemi fórumokon a válogatottak kvázi mostohagyerekek, addig itt csak a szar kenegetése folyhat.
(Elnézést kérek a stílusért, mindenki sípolja ki magának, amit úgy gondol.)
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Ha elmegy az EB és rosszul sikerül a Vb, utána már mind lehet elemezgetni a semmit....
(Láttam, hogy nyilatkoznak a csajok, de azt nem tudtam, melyik csatornának.😊)
Válogatott meccseket nem nagyon tudom nézni, mivel nincs s1 nálunk. Tegnap az idõpont is elég kedvezõtlen volt. Az eredmény alakulása arra enged következtetni, hogy Esztinek lesz elég gondja-dolga a csapattal.
máshol még biztos nem hallottak róla
Egyébként láttok arra esélyt, hogy Detti visszatérjen a válogatottba, baba mellett szerintetek bevállalná, ha hívnák? (nem állunk jól góllövõ ügyileg) Mert az kétségtelen tény, hogy szülés ide, kihagyott hónapok oda, ha fizikailag összeszedi magát, õ lenne az egyik oszlopa a válogattotnak!
DUNAFERR FOREVER!!!
Ezért nem is várok sokat ettõl a tornától, csak annyit, hogy sikerüljön valamennyire összegyúrni a mostani csapatot. Ezt a tornát leginkább ennek tükrében fogom nézni. Az értékmérõ majd az év végi VB lesz. Az ott mutatottak alapján fogom majd véleményezni a csapatot, a játékosokat és az új kapitány és a stábja munkáját.
A mai meccs hûen tükrözte a jelenlegi áldatlan állapotokat, de az idõ múltával lesz ez még jobb is. Én sok erõt és kitartást kívánok a csapatnak és a stábnak. Szükségük lesz rá...
HAJRÁ MAGYAROK!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Sajnos továbbra sincs jobb átlövõnk, Bulath bár elfogadhatóan játszott, nem az igazi megoldás. A beállós, a balszélsõ poszt megoldódhat a hiányzók visszatértével, a többiek közül sajnos Trifa - ahogy Sopronyi sem - továbbra sem tud élni a felkinált lehetõséggel.
Ráadásul újra igazolódik, hogy a légiósaink töbségének nem használ a külföldi szerzõdés. Szûcs és Tóth (még õt is ide számitom, hiszen csak a nyáron jött vissza) árnyékuk önmaguknak, de ez látható volt Siti Esztinél és Borbásnál is, no meg jól kivehetõ volt ma K.Mónikánál is.
Kiváncsi vagyok, mire mennek holnap a norvégokkal, akik ma a tipikus játékukat játszák továbbra is.
Érdekes volt, hogy a ruszkik is ugyanabba a verembe sétáltak bele mint mi, igaz kisebb mértékben.
Ami késik, nem múlik. Pótolni fogom. <#vigyor2>#vigyor2>
A lényeg, hogy láttam élõben. Na és egészen onnan, idõben is, ahonnan csak kevesek. <#wink>#wink>
Sajátos kézis világképük van.
DUNAFERR FOREVER!!!
2009. szeptember 21. hétfõ
Ismétlés
17.30 órától Dunaújvárosi NKKSE - Hunnia KSK (A 2009. szeptember 18-án lejátszott mérkõzés isméltése. - NB1.4.forduló)
19.30 órától ASA-Consolis-HNKC SE - Gyõri Audi ETO KC (A 2009. szeptember 19-én lejátszott mérkõzés isméltése. - NB1.4.forduló)
2009. szeptember 22. kedd
Ismétlés
17.30 órától Gyõri Audi ETO KC - Váci NKSE (A 2009. szeptember 2-án lejátszott mérkõzés ismétlése. - NB1.1.forduló)
19.30 órától Mondi Békéscsabai ENKSE - ASA-Consolis-HNKC SE (A 2009. szeptember 2-án lejátszott mérkõzés ismétlése.-NB1.1.forduló)
2009. szeptember 24. csütörtök
Ismétlés
16.00 órától Dunaújvárosi NKKSE - Siófok KC (A 2009. szeptember 6-án lejátszott mérkõzés ismétlése. - NB1. 2.forduló)
18.00 órától Alcoa FKC - DVSC-Aquaticum (A 2009. szeptember 6-án lejátszott mérkõzés ismétlése. - NB1. 2.forduló)
20.00 órától ASA-Consolis-Hódmezõvásárhelyi NKC - FTC-Rightphone (A 2009. szeptember 5-én lejátszott mérkõzés ismétlése. - NB1.2.forduló)
2009. szeptember 25. péntek
Ismétlés
17.30 órától Gyõri Audi ETO KC - Dunaújvárosi NKKSE (A 2009. szeptember 13-án lejátszott mérkõzés ismétlése. - NB1.3.forduló)
19.30 órától Alcoa FKC - Váci NKSE (A 2009. szeptember 12-én lejátszott mérkõzés ismétlése. - NB1.3.forduló)