Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Isthy
Ezek a hagyományok sztem már 3 évtizedesek a NOB-nál és az egyéb nk-i sportszervezeteknél.

Egy kapcsolódó hír: tegnap Mo.-ra érkezett Hasszan Musztafa az IHF elnöke és megbeszélést folytat Sinka Lászlóval is. Egyeztetni kell, nincs mese...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Na és a "koncepció"-ról mi a véleményed?

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Sok boldogságot!
Remélem, a hétvégén módom lesz személyesen is átadni a gratulációt.😊

kaloz174
Biztos vagyok benne, hogy az egész, úgy ahogy van, egy nagy maffia, azzal a céllal, hogy karriert és köznapi ember számára álomjövedelmet biztosítson azoknak, akik körön belül vannak. Céljaikat és eszközeiket leginkább ennek az állapotnak a fenntartása motíválja, mint ahogy nagyon sok nk. szervezetét, úgy gondolom. <#levele>

Duby
Remélem nem veszitek offnak, de ezt most idéznem kell itt. Így már kicsit érthetõbb, hogy az MKSZ, EHF, IHF milyen hagyományokat is követ, milyen "értékek" mentén tevékenykednek a különbözõ szervezetek a sportban is. A legkisebbtõl a legnagyobbig.

Kínai leleplezés: korrupció a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban

Kidõlt egy büdös bili a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (International Olympic Committee) lausanne-i székházában. A bili egyik fülét Juan Vei-min volt kínai sportminiszter emelte magasba, és a kiömlõ folyadék alaposan ráfröccsent Rogge elnök úrra.

Ugyanis Juan elvtárs megírta az emlékiratait "Yuan Wei-min and the Sports World" címmel, és a hálátlan kínai kommunisták úgy döntöttek, hogy azt angol nyelven is kiadják. A könyv ma került forgalomba Svájcban, és ezzel a belga ortopédus számára kínos percek-órák kezdõdtek.

Juan elvtárs nem köntörfalazott, hanem egyszerûen megírta, hogy mi történt a 2001-es moszkvai NOB ülésen. Azt állítja könyvében, hogy az ülés elõtt titkos találkozókon egyeztettek Rogge úrral: abban állapodtak meg, hogy a kínai delegáció támogatni fogja Jacques Rogge elnökjelöltségét, ha a belga doktor rábeszéli európai társait arra, hogy a 2008-as olimpiát Peking kapja.

És láss csodát: a végsõ olimpiai szavazáson Peking 56 szavazattal gyõzött a 22 pontos Toronto elõtt. Nagy meglepetéssel zárult az új olimpiai elnök személyére kiírt szavazás is: Rogge, aki addig az Európai Olimpiai Bizottság elnöke volt, a második körben 59 szavazattal utasította maga mögé a 23 pontos dél-koreai és a 22 pontos amerikai elnökjelöltet.

A kínai delegáció - az ígéreteik ellenére - nem támogatta kivétel nélkül Roggét, mert egy renitens elvtárs, He Csen-liang a dél-koreai mellett tette le a voksát, de a volt belga vitorlás így is biztos elsõként hajózott be az öbölbe.
A nyolc évvel ezelõtti moszkvai ülés elõtt Rogge hónapokon keresztül azzal kampányolt a világ olimpiai bizottságainál, hogy vele más lesz, mert õ határozott kézzel fog véget vetni a NOB házatáján kiirthatatlannak tûnõ korrupciónak.

Jacques Rogge-t, a sportban eluralkodott korrupció élharcosát Koppenhágában ebben a hónapban további négy évre újraválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének.
(Jack Corn, Szent Korona Rádió)

(forrás: kuruc.info)

Ezeket tényleg már csak kiröhögni érdemes. Elmehetnek az antidoppingos-, aranyéremelvevõs-, antirasszista jó édesanyjukba!
A délafrikai focivébé vajon hány véres gyémánt hatása lett végül?

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

Breki33
Somogyi Gábornak Boldog Születésnapot !

HAJRÁ FRADI
kaloz174
Fotelszurkoló lettél??
A szerdát még értem, de a vasárnapot nem egészen. Sajnálom, hogy nem tudsz jönni. 😞 Érdekes találkozónak ígérkezik. A szó konkrét és átvitt értelmében is.

Naná fõleg ha ott sem tudja nézni!!<#mf1>
Isthy
Köszi!

Szerdán és vasárnap is a net elõtt a helyem. Ugye a fotelszurkolók így szokták <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Én a részemrõl hasonló döntést vártam, de bevallom kicsit egyetértek MSE véleményével is, az tény hogy északi országokban ilyen nem ritka eset.
Én Ginrõl csak jót tudok írni, az egyik kedvenc játékosom a mai napig is, de valahol nem bánnám ha kicsit erõsebb lenne (persze tudom MKSZ- nek ezt nem olyan egyszerû mondani) és azt mondaná ennyi és nem több a válogatottság, valahol a saját érdekében is, persze tudom akkor is lehordanák mindennek, de még idejében vonulna vissza...
Egy biztos érdemei vitathatatlanok, vele szegényebb lesz a válogatott, de ennek is meg kell történnie.
Amennyiben jó tudom egyébként õ már nem akar sokáig aktívan kézizni.
Isthy
Nincs mit <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

Köszi Isthy 😉
Isthy
Még egy dolog, ami ebbõl kimaradt. Ez a döntés nem mostani keletû. Nem véletlenül mondtuk már korábban is néhányan, hogy nem megy a VB-re.

Ha pedig csak szigorúan egy szemszögbõl nézzük a dolgot: az annyira istenített norvégoknál és másoknál is megszokott dolog, hogy a játékosok kihagynak 1 világversenyt és utána visszamennek. Mégsem köpködnek rájuk és mondják el mindennek õket. Persze itthon ismét bizonyítékát láthatjuk, hogy miért is tart itt ez az ország...

DUNAFERR FOREVER!!!

Ennyit a nagy tv szerzõdésrõl...
kaloz174
"Cunder Hírlevél

Kedves Kézilabda Rajongó!

Október 21-én, szerdán Gyõrbõl közvetítünk élõben, ahol a tabella jelenlegi elsõ két helyezettje találkozik egymással, a Mondi Békéscsabai ENKSE érkezik vendégszereplésre. Másnap ismételjük. Vasárnap Fejér megyei csapatok összecsapásáról jelentkezünk, mert a Dunaújvárosi NKKSE látogat a Köfém csarnokba.

További részletek lentebb vagy a Mûsorban.

A mérkõzésekhez jó szórakozást, szurkolást kívánunk!

Üdvözlettel,
A Cunder.hu csapata

2009. október 21. (szerda)
Élõ közvetítés a Magvassy Mihály Sportcsarnokból
18 órától Gyõri Audi ETO KC - Mondi Békéscsabai Elõre NKSE (Nemzeti Bajnokság I.osztály 7.forduló)
2009. október 22. (csütörtök)
Ismétlés
18 órától Gyõri Audi ETO KC - Mondi Békéscsabai Elõre NKSE (A 2009. október 21-én lejátszott mérkõzés ismétlése. NB1. 7.forduló)
2009. október 25. (vasárnap)
Élõ közvetítés a Köfém Sportcsarnokból
18 órától Alcoa FKC - Dunaújvárosi NKKSE (Nemzeti Bajnokság I.osztály 7.forduló)"

Isthy
Hmmm...

Akkor majd januárban derül ki minden a nyilvánosság számára.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Kati világosan megmondta a 2007-es VB után, hogy ez volt az utolsó VB-je, be is tartja. Azt is mondta már 2008 óta, hogy a pekingi volt az utolsó olimpiája és azt is be fogja tartani. Meggyõzõdésem (talán kicsit több is) , hogy õ Peking után nem akart már védeni a válogatottban. De a "nagy" MKSZ és a szöv. kapitányok mindig visszakönyörögték. Mert nem foglalkoztak az utódlása kérdésével, ahogy pl. Boki esetében sem. Nem õ ácsingózik vissza - meg döntöget össze-vissza - hanem ha kérik, akkor rendelkezésre áll és segít a válogatottnak. Ezt mondta most is, hogy ha kell segít a csapatnak.

„Nagyon régen húzom magam után a repülõtereken a hatalmas sporttáskát, és nem tagadom, belefáradtam. Ráadásul fiatalabb se leszek, ezért Sydney, Athén és Peking után a londoni olimpiára már biztosan nem utazom el, ugyanakkor a keret munkáját szívesen segítem, ha erre szükség lesz. Az az elvem, hogy most már jöjjenek és bizonyítsanak a fiatalok, akiknek persze továbbra is szívesen segítek."

Tehát nem õ veszi el a fiatalok elõl a lehetõséget. Persze a "csodálatos" magyar mentalitás itt is szépen megnyilvánul mindenütt a hírnél a kül. portálokon. Meg szokás szerint az újságírók is hozzák a formájukat...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174

Duby
...meg nemcsak teljes mértékben megbecsült (fizetett) szövkapokat, hanem komplett edzõi stábokat, elkötelezett szövetségeket. Semmi értelme a részletekkel foglalkozni.

Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)

szerintem Kati reálisan felmérte a helyzetet a mostani két meccs után. Mivel a keret nem változhat lényegében, nem látja értelmét annak, hogy újabb plussz munkát végezzen, várható eredmény nélkül. A jelenlegi keret vele sem lenne éremesélyes, hát még nélküle! A kudarcokból meg valószinüleg elege van. Sajnos kapus poszton senki sem fenyegeti a lehetõségét sem annak, hogy akkor térjen vissza amikor csak akar. Akkor amikor ténylegesen szükség van rá (pl. majd a svédek elleni meccseken!). Úgy ahogy pl. Kulcsár utódját sem sikerült megtalálni 4 év után sem! S Bokiét sem. Kati elõtt ott volt Farkas, majd Sugár és Sirina, de utána? A többi poszton még vannak mostani ászok, no meg igéretes tehetségek, de ezen a hárman sajnos.....S ha megnézzük pl. a román vagy a német, orosz (norvégról már nem is szólva) kereteket, rendszerint két-két jó kapust, jobbátlövõt vagy beállót találunk!
Pálinger Kati eldönthetné végre válogatott akar-e lenni, vagy sem...egy zseni a "kézilabdakapusság" terén a csaj, de ezzel együtt sem hiszem, hogy vissza-vissza térõ vészkapusra lenne szüksége a magyar válogatottnak, elõrefele kellene nézni, és azzal építkezni ami van... ráadásul nem fair a többi kapussal szemben, hogy õk végigcsinálnak felkészülési ciklusokat, majd egy beugró kapus miatt kihagynak meccseket...

Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!

kaloz174
Közben megjelent a beszámoló a Do oldalán...

Isthy
Sztem ez nyáron készülhetett, mert olyan utalások vannak benne, amelyek csak akkor történtek meg.

Pl.
"A Dunaferr Nõi Kézilabda csapatát mõködtetõ Kft. anyagi csõdbe jutott. A nõi
szakágat megmenteni igyekvõ egykori helyi kézilabdások háttérként létrehozták a
Dunaújvárosi Nõi Kézilabda Közhasznú Sport Egyesületet."

De van több is. Vagy esetleg ezeket utólag toldották bele abba a kevésbe. Úgy tûnik ezzel együtt írták le õket.

Remélem bonyolódni fog, mert különben a nõi kézinek annyi lesz Újvárosban rövid idõn belül...

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Sajnos, teljesen hasonlóan látjuk a helyzetet.
Így szereznek a ffi csapatnak, önhibáján kivül, ellendrukkereket. (Miközben ez az érzés nem is tudatos.)

Ráadásul az egésznek, mint ahogy már megfogalmaztam elõzõleg, ninxs semmi racionális értelme. Mert egyrészt: honnan lesz az az említett összeg, másrészt mire jutnak vele?

Egyben reménykedem. Valahogy az az érzésem, hoy õk eleve leírták a nõi csapatot. Ahhoz képest viszont történt március 13! (Azt gondolom, a "tanulmány" még elõtte készült, ki tudja, kinek a közremûküdésével.)
Aztán pedig visszatértek azok a játékosok, akik igazi tartást adnak a csapatnak.
Tényleg nem egyszerû a helyzet. Sõt, remélhetõleg még bonyolódni is fog!
De kell is neki.
Hajrá csajok!

Isthy
Kati nélkül a VB-n

Ahogy várható volt, legalábbis részemrõl.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Végigmentem nagyjából az egészen, a minket érintõ dolgokat teljesen elolvasva.

Itt egyértelmûen arról van szó, hogy az önkormányzat a mostani Dunaferr SE-t akarja támogatni, az oda jelenleg nem tartozó sportágak a perifériára szorulnak. Mivel a férfi oda tartozik és a nõi nem, így náluk ez határozza meg a dolgot. Nem a korábbi eredményesség és a városnak szerzett hírnév a döntõ. Bár errõl is odaböktek egy-két mondatot, mintha ezt is figyelembe vennék, de látszik, hogy ez nem történt meg. Nyilvánvaló, hogy akik ezt kidolgozták azok a mostani Dunaferr SE "emberei" a város és sportvezetésben egyaránt. Így az õ prioritásaik érvényesülnek benne.
A nõi kézi szakosztályt max. a jelenlegi szinten akarják (?) megtartani, a kézit tekintve itt a férfiakon van a hangsúly. A szándék nyilvánvaló...
Bár az utánpótlás akadémia tekintetében mindkét nemrõl beszélnek, de minden bizonnyal ott is érvényesülnek majd ezek a prioritások. Meg láthatóak ezek a megrendezendõ kézieseményeknél is, csak férfi kézis dolgokról van szó.

Nagyon nem irigylem Dettiéket... Ez a nõi szakág számára vegetálást jelent... És ki tudja meddig bírják... Mert ugye a helyi és a környékbeli szponzorok is meg lesznek dolgozva ezen prioritások mentén az ezt képviselõ egyének által... Így nem sok lehetõség maradhat nekik szponzort szerezni és az érdekcsoport eléri célját...

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Sajnos ez így alakult, hogy 2005 végétõl "egyéb tényezõk" miatt nem kellett itthon. Az évek folyamán keresett más megoldást és végül most úgy tûnik megtalálta a megfelelõ helyet. Nagyon nem örülök neki, hogy külföldön és nem magyar válogatott mezben, de sajnos ez van... Azért szerencsére nekem van egy ereklyém a "szép idõkrõl", a 2004-es hazai EB válogatott melegítõje <#wink><#worship>

Most pedig nekiállok elolvasni ezt sportkoncepciót amirõl itt a nagy diskurzus folyik <#wink>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Bocs!
Gapca=Gabca, term.
(egyébként meg tudom, hogy Gabi, de a régi reflexek😊)

kaloz174
Örülök nagyon, hogy olyan helyet talált magának Gapca, ahol szükség van rá, ahol megbecsülik.
Továbbra is a régi barátsággal gondolok rá. Természetesen nagyon szorítok neki, hogy jól alakuljanak a dolgai.

kaloz174
Elképzelhetõ, hogy félreértettelek.
Kicsit nagyon pipa voltam, mivel én nem csak az elsõ oldalakat olvastam el ebbõl a fogalmazványból.
Sajnos azt a részt is, ahol egyszerûen agyagba döngölik a nõi kézicsapatot, ráadásul elbagatellizálják az eredményeiket, nem említik nagyszerû egyéniségeiket, miközben sorolják az egyébként tényleg nagyon ügyes fiatal srácokat - akik azóta már régen nincsenek Újvárosban, persze. (Ebbõl gondolom pl., hogy ez az egész anyag már több hónappal ezelõtt készült, na és az senkit sem érdekelt, hogy legalább aktualizálja.)

Egyébként a "dokumentum" említ valamiféle pénzügyi forrásokat. Azt viszont nem látom, milyen titkos mecénást nevez meg arra, hogy ez a forrás rendelkezésre is álljon.
Ami azonban leginkább elkeserít engem, az az, hogy az emberektõl elvették a hitet, hogy egyáltalán érdemes ilyen ügyben megszólalni, esetleg tényleg tenni is azért, hogy ne egy szûk csoport érdeke érvényesüljön. Reménytelenség, letargia az egész országban...
Pedig csak mi tudunk változtatni, ennek még szándékát sem érzem, látom.

Szerintem félreértettél vagy én nem voltam elég világos mire gondolok.
Szeretném leszögezni, hogy a 3.oldalt és a 4. oldal felét olvastam el.
A te szemszögedbõl teljesen igazad van, egy is értek veled. Szerintem és ne legyen igazam, de ez a tanulmány marhára nem arról szól mint amirõl szólnia kellene hanem egészen másról. Az egyenlõ elbírálást pedig hagyjuk (persze dehogy hagyjuk) de rég volt soká lesz.
Nekem ne jöjjön most Újváros, hogy milyen fontos a városnak a sport, a frászt fontos ha az lett volna nem itt tartana ahol most van, pl a nõi kézilabda de mondhatnék mást is..
Isthy
Gabit nagyon tisztelik társai

Úgy látszik Gyula is hasonlóan vélekedik Gabi védõmunkájáról mint én. Vagy lehet hogy õ is nagyon elfogult? <#wink><#vigyor>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Senki sem lehet tökéletes, még én sem <#wink><#nyes>

Nem elfelejteni, ma 19:00-tól a Sportklubon a szokásos 1 órás kézimagazin!!!

Vajon lesz benne valami a válogatott kapushelyzetérõl? Mert ugye elvileg ma megbeszélték az illetékesek Gin további sorsát.

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
"Ezt majd megtudom"

36-32! <#eljen>

kaloz174
Köszi az alapos beszámoló sorozatot. <#worship>
Egy dolog nincs benne: a Siófok II. biztosan nyert itthon a Szigetszentmiklós ellen. <#nevetes1>

kaloz174
Ez a tanulmány egyrészt - nekem úgy tûnik - a legalább fél évvel ezelõtti helyzet alapján íródott.
Másrészt nem hiszem, hogy megoldás lenne, ha arra a gyerekre, amelyik egyébként is sérült (nehezebb helyzetû) még adnék egy ólommellényt is, ha elindítom õket egy úszóversenyen. Különösen nem, ha mindegyik az én gyerekem! <#szomoru1>
Ez a vitaanyag egyébként nem csak a nõi kézivel, hanem a többi sportággal szemben is igazságtalan javaslatokat tartalmaz, úgy gondolom.

kaloz174
Semmit sem lehet elérni???
Na ezt nem gondolod komolyan. Pontosan ez az idõszak nagyon fontos abból a szempotból, hogy alapot adjon a jövõre.

Másrészt a ffi csapat mit érhet el??? Max. annyit, hogy a felnevelt tehetséges fiatalok jó helyre tudnak igazolni, miután az újvárosi költségvetésbõl szponzorálták a képzésüket.
Egyébként meg semmi esélyük a bajnokságban az unalmas 3.helynél elõrébb végezni. Onnan pedig, mint ahogy most is ez van, semmi esélyük a nk. kupákban komolyabb eredményekre.

Miközben a nõi csapat még 1 szezonnak ezelõtt is ezüstöt tudott szerezni. Arról nem beszélve, hogy én pl. azt hallottam, hogy a lány utánpótlás kiválóan szerepelt, de a fiúkról ilyen hír nem jelent meg, tudomásom szerint.

Egyébként meg az egész anyag megpróbálja elbagatellizálni a lányok eredmémyeit. Senkit a klasszisok közül meg sem említ. Miközben sorolja - az azóta már eligazolt - ffi játékosokat.

Dunaújváros neve a sportközvélemény elõtt nem a fiúkkal fönódik össze.

Egyébként nem gondolom, hogy a lányokat kellene kiemelni. Mindössze azt gondolom, hogy egyenlõ elbírálásra lennének jogosultak. Na és nem feltétlenül csak a mültbeli eredmények kapcsán, hanem az utánpótlás nevelés, a fiatalok bevonása miatt is.

Köszönöm szépen a beszámolókat, éppen most írtam volna be, hogy valaki legyen kedves írni valamit az eredményen kívül a tegnapi meccsekrõl, de látom beelõztél.
Isthy
Végig fogom olvasni amint lesz idõm rá és megírom majd a véleményem.

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Senkinek semmi véleménye a hétvégi meccsekrõl? Úgy látom tunyul a topic...

Akkor itt az enyém:

Constanca-Pick 32-30 (17-16)

A Pick szuper elsõ 20 percet játszott Katzirz és (végre) Nenadics vezetésével. Azután viszont egy borzalmas 30 perc következett... Az utolsó 10 percre megint összekapták magukat, de ez csak a szoros végjátékra volt elegendõ. Sajnos kapusteljesítmény sem nagyon volt... Kemény csoport ez, nehéz lesz a 4. helyet is elérni, nagyot kell majd harcolni érte a Picknek.

MKB Veszprém-Kielce 33-26 (16-11)

Gratulálok a Veszprémnek! <#taps><#worship> Végig biztosan vezetve hozták a fiúk a meccset, a lengyeleknek esélyük se nagyon volt. Elég jó volt a védekezés és a támadás is. Bár voltak kisebb hullámvölgyek is, de az most simán belefért. Vujin nem semmi mélységbõl jött fel a végére. A veszprémi közönség is hozta a jó formáját. A lengyelek edzõje is dícsére a közönséget és a veszprémi csapatot is. Szavai szerint a Final Fourra is van esélye a Veszprémnek ezzel a játékkal. Én egyelõre a 8-ba kerülést várom el tõlük, azután minden a sorsoláson múlik.

Azerbajdzsán-Magyarország 15-31 (6-16)

Mondjuk azt, hogy ez egy könnyû edzõmeccs volt. A vendéglátók igencsak tanulják még ezt a játékot, talán 1-2 játékosuk üti meg a középszintet. Kb. az elején 5 percig voltak ellenfelek, azután érvényesült a papírforma. Szinte mindenki pályára léphetett a csapatból és majdnem mindenki szerzett is gólt. A pályára lépéssel kapcsolatban felmerül a kérdés: vajon meddig látjuk Gint a válogatott kapujában? Elvileg keddre kiderül a válasz. Vérten Orsi pedig remélem teljesen rendbejött, mert a BL-ben nagy szükség lesz rá, nem úgy mint ma.

Tegnap sikerült a neten megnéznem élõben egy másik EB selejtezõt is:

Montenegro-Oroszország 28-28 (19-16)

Nem semmi meccs volt... Szinte végig a hazaiak uralták a mérkõzést, az oroszok 5 perccel a vége elõtt tudtak elõször egyenlíteni. A hazaiak az utolsó 10 percre elfáradtak és a jobb cserékkel rendelkezõ orosz válogatott így meg tudta szerezni az egyik pontot. Bojana Popovics végig jól vezette és irányította a hazaiakat, de még õ sem bírja a visszatérése után végig a tempót, noha csak támadásban volt pályán. Szavics ma nem tudott annyit hozzátenni, mint a lengyelek ellen. Gabi nagyot jót nyújtott védekezésben (elcsent bejátszások és blokkolások) és támadásban is voltak jó megmozdulásai (átlövésgól, gólpasszok, kiharcolt büntetõk és kiállítás). De voltak hibái is elöl, ezeken még van mit javítania és remélem fog is. Mondjuk a lengyelek ellen szerdán elöl is nagyon jó volt, de az ugye egy más szint.
Ezzel a montenegrói válogatottal sztem komolyan számolni kell az elkövetkezendõ években. Ha Knezevics is felgyógyul év végére és jövõre már Bulatovics is játszhat, jó eredményekre lesznek képesek. Gyenge pontjuk a beálló poszt és talán a kapusaik sem félelmetesek, de a többi posztokon elég jól állnak.

DUNAFERR FOREVER!!!

"Egyenlõ elbírálást!"
Jó lenne ha így lenne, de ez szerintem, kicsiny hazánkban nagyon régen volt, és baromi soká lesz!
Az számomra egyértelmû, hogy jelen helyzetben kiemelt támogatásra nem számíthat a nõi csapat, a csapat múltbéli eredményei, játékosai, mind nagyszerû dolgok, és nagy teljesítmény volt, ám ebben a helyzetben a kutyát nem érdekli!
Ne értsd félre, de velük igazándiból most semmit nem lehet elérni, legalábbis azon a szinten, és érdekekkel ami miatt szerintem e tanulmány létrejött, ami benne van az adott oldalon az szép dolog, lehet nagy hülyeséget írok, de nekem egy dolog jutott eszembe, mindenik tisztában van vele mi lesz jövõ tavasszal...
Isthy
Csak fenntartással bízz a pasik ígéreteiben <#wink><#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
miket írok, ha álmos vagyok😊
"semmiben"!😊 na mindegy, ez már ilyen.😊

a linkek egyébként:
A DO írása
A vitaanyag
(Vajon Bene volt a társszerzõ?)

kaloz174
Ma ezt írtam fel a Dunaferr iwiwes oldalára:
"A hír:
Sportkoncepció: vitára fel!
http://www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3739
A téma:
http://www.dunaujvaros.com/letoltes/sportkoncepcio_vegleges.pdf

Vajon csak én érzem úgy, hogy ez az elemzés igazságtalan, a ffi kézicsapat lobbiérdekein alapul? (3. oldal.)

A nõi kézicsapat eredményeit, válogatottat megjárt tagjait teljesen semmiben veszi a tanulmány készítõje.

Hétfõn errõl állítólag nyilvános vita lesz, legalábbis a fenti írás szerint.

Egyenlõ elbírálást!"

kaloz174
Jó, hogy írtad a mûsort, legalább nem felejtem el. (Szoktam...😊)
Csak azt nem tudom, hogy aki régebben szokta beírni, mikor szándékozik újra aktivizálni magát. <#conf> Tett egy ígéretet. <#wink>

Isthy
Köszi a beszámolókat <#worship> Fiatalos rohanás volt <#wink>

Hétvégi kézis programok:
Ma:
Constanca-Pick BL meccs 15:15-kor a Viasat3-on, majd utána rögtön Veszprém-Kielce BL meccs szintén a Viasat3-on.
Holnap:
Azerbajdzsán-Magyarország EB selejtezõ 14:00-tól a Sportklubon.

(Köszi a privit neked is és Dubynak is <#worship> Remélem a másik kettõt is utoléri a végzete mihamarabb)

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Du. felk. meccs:
Siófok-Újváros: 38-38. <#taps>
Az elsõ félidõben akadozott a játék, igaz, egyre javuló tendenciát mutatott.
A második félidõben azonban az Újvárosi fiatal csapat egyszerûen szétfutotta a nem lassú Siófokot. Igaz, a Siófok, elég reménytelenül, egyre csak kísérletezik új átlövõjével. Majd kiderül, mire jutnak.
Du. a Siófokban nem játszott Kovács Adrienn, na és az igazsághoz hozzátartozik, hogy van két sérültjük, egy beállós és egy irányító. Mindenketten meghatározó szerepkört töltöttek be eddig.

Végül is azt hiszem, mégis jó meccseket sikerült játszani mindkét csapatnak, amelyek jól szolgálták a bajnoki szezonban beállt szünet kitöltését.

(Ivettrõl írtam, hogy de gyengébb volt, mint bajnokikon. Ennek oka az lehet, hogy kisebb sérülése van.)

Válogatott tegnapi szereplése az közepes, illetve gyenge. A védekezés az szerintem jó volt, a támadójátékot azt inkább hagyjuk, nálam kritikán aluli, azt egyet aludva rá sem értem, hogy Sopi mit keres a válogatott keretben, a heteseket jól lõtte, de azt más is tudja, azon kívül semmit nem csinál, a bal oldalt pedig nem ismeri, az, hogy papíron õ lett a meccs legjobbja nálam kivágta a biztosítékot, gondolom valakinek ez volt az érdeke, más okot nem tudok.
Komoly javulás kell a támadójátékban mert egy komolyabb csapat ellen ez nagyon kevés! Ehhez kívánok sok sikert minden játékosnak, és edzõnek, kapitánynak!
kaloz174
Az Újváros felkészülési meccsen Siófokon gyõzött a helyi csapat ellen. A Siófok kezdte jobban a meccset, talán 8-2-re is elhúzott. A újvárosi csapatban egyedül Boki ébredt idõben, mert talán csak õ vitte az elején a csapatot támadásban. A Siófok sokkal frissebb játékot mutatott. Ez jellemezte az elsõ n.órát. Aztán a Siófok talán elhitte, hogy ez a meccs már megvan, én pedig azt gondoltam, az újvárosi csapatnak nem volt érdemes eljönni egy zakóért Siófokra, edzõmeccs ide, edzõmeccs oda.
Szerencsére csak én gondoltam így, mert Dettiék is felébredtek <#taps>, egyre jobban kiegylített lett a játék és az eredmény is. A félidõt egállal zárták a csapatok.
A második fédidõben az Újváros egyre meggyõzõbb lett, Boki változatlanul nagyon ambíciózusan játszott, na és már a többiek is egyre jobbak lettek, különösen Detti.
Ami még tetszett, az az, hogy egyre nagyobb harmóniát mutatott a különbözõ korosztályok összjátéka. Pl. Boki->Detti->Dusmáta. Na és úgy ment a labda, hogy sokan nézhettek ámulva.😊
A klasszisok bizonyítottak, annak ellenére, hogy természetesen Bokin is, Dettin is látszik, hogy még nincsenek csúcsformában. De már jó úton vannak. <#eljen>
BB, "munkahelyi elfoglaltsága" miatt felmentést kapott. A helyén Erdõsi Ildi is egyre ügyesebb, na és most végre belõtte a ziccereit.

Az még a történethez tartozik, hogy mindkét csapatnak megvoltak a céljai, a felk. meccsen. A Siófok esetében pl. hogy sikerüljön az új átlövõt beépíteni. (Idõ kell még, az biztos.) Az Újváros esetében nyilván a meccshiány, na és Detti és Boki formába hozása, valamint a csapat összeszoktatása lehetett a cél.

Du. sajnos, Boki és Detti már nem játszanak. Nem maradtak, érthetõ okokból.
Most a fiataloknak lesz még több lehetõsége és feladata, az újvárosi csapatnál.

Az eredmény? <#wink><#vigyor2>
Ezt majd megtudom du, de talán +3-4. (34-31?) <#nevetes1> Végül is nem ez volt a lényeg.

Du. meccs 15,30-kor.

kaloz174
Köszi a beszámolót. Örülök, hogy végre eljutottál meccsre. <#wink>