11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • wollnerd #9647
    Hogy kell a m2dev.exe-nek adni rendszergazdai jogot????(Windows XP)
    Nekem nem akar működni! A teleportáláshoz szeretnék használni!
    Van a teleportáláshoz konzolon kívül más megoldás??
    Ja, és nekem eredeti a game!
  • Vlala #9646
    Van egy "spoilergyanús" rész, arról beszélek, ahol nincs rajtunk cipő, de többet ne áruljunk el róla.

Na, úgy menjetek el a cipőpucolóhoz!
  • MerlinW
    Steam-en a második legjobban fogyó játék.

Számomra megérte az árát, kaptam 5 estényi kellemes kikapcsolódást. Ez nem sandbox játék, hanem egy sima TPS. Annak pedig tökéletes.

Lehet fikázni, hasonlítgatni, meg minden, de semmi értelme. Távolról sem olyan rossz játék ez, mint amilyennek leírjátok.

A DLC mizéria pedig ismét egy 1000x lerágott csont, de minden topikban újra kell futni a köröket... A DLC opcionális tartalom (mondjuk maga játék megvásárlása is az, ha már itt tartunk). Az alapjáték élvezhető nélkülük is.

Ami pedig nem éri meg nekünk, azt nem vesszük meg. Nem kell előrendelni a játékokat, meg kell várni a reakciókat, ha pedig warezolunk, be kell fognunk a pici szánkat, mert ugye ajándék lónak.. meg milyen alapon, ésatöbbi.
  • koschwarz
    ok, most már értem
    akkor én kivétel vagyok, mert inkább kiadok több pénzt egy új játékra és egyben ezzel egy új, "tartósabb" élményre, mint hogy kevesebbet valamiért, amiről általában az az érzésem, hogy feleslegesen a játékba tuszkolt valami, és ami legfeljebb ideig-óráig köt le, és után valószínűleg gyorsan el is felejtem.

(persze elvileg rizikós, mert lehet hogy csalódás lesz az új játék, de gyakorlatilag ma már mindenfajta információ mindenfajta formában elérhető egy játékról, amiről el tudod dönteni, megéri-e vagy sem)
  • Shep
    Akkor olvasd még el vagy 3x :)
    De egy egyszerű példával, van egy biciklid amin nincs se teleszkóp, se dupla falú felnis kerék, egy egyszerű bringa, 2 lehetőség közül választhatsz 1. veszel a mostani kerékpárhoz egy teleszkópot x ezer forintért és tök jó lesz 2. veszel egy új biciklit amiben van teleszkóp, meg dupla falu felnis kerék is 5x ezer Ft-ért Az emberek nagy többsége az első variációt választja érthető okokból.
  • koschwarz
    "a DLC-k a teljes árú játékok eladását is visszavetik, mivel inkább kiad a játékos még 10 dollárt egy általa már jól ismert játék DLC-jéért amivel megint játszhat 1-2 órát minthogy vegyen egy új "ismeretlen" játékot és igazat kell neki adnom"

ezt 3x elolvastam és nem egészen értem az összefüggéseket.
  • Dante73
    Én, (többek közt) ezért is várok egy "teljes" kiadásra. 1-2 év múlva, tutti kiadják majd újra, összes, addig megjelent DLC-vel. Akkor megveszem majd, mert hiába a sok lehúzás, jó játék lett ez, megéri (majd) megvenni. Addig meg marad a warezolás. Mert lehúzni nem hagyom magam.

Tudom, csúnya dolog a warez, de (szerintem) vannak helyzetek, amikor inkább megvenni bűn, nem "ellopni". Ilyen volt pl a GTA4 PC verziója. Nálam most is szaggat, hiába vannak a patch-ek felrakva, de azért már megvan eredetiben, hiába a kriminális optimalizáció. 4 ropit már megért. Viszont többet nem. Legalábbis nekem.
  • kill3r21
    80 a menük meg ijesmi , sztem a párbeszédekhez hozzá sem nyultak még
  • Shep
    Ja hát a gyártónak nem az, csak kissé pofátlan a játékosok felé. Régebben olvastam egy cikket ahol az egyik tag azt írta, hogy a DLC-k a teljes árú játékok eladását is visszavetik, mivel inkább kiad a játékos még 10 dollárt egy általa már jól ismert játék DLC-jéért amivel megint játszhat 1-2 órát minthogy vegyen egy új "ismeretlen" játékot és igazat kell neki adnom. Az meg ,hogy "félkész" játékokat csinálunk és majd a DLC-el teljessé varázsoljuk enyhén pofátlan húzás véleményem szerint.
  • Kit--Kat
    Már csak a zenékből és az autókból is, amit az 50-es évekbe raktak autók 1-2 kivételével, mind 52+ sőt van amelyik 57-es... Érthetetlen amatőrizmus.
  • peter0
    Jó, teljesen igazad van, bocs, természetesen a GTA IV-ről van szó. De ezt te tudod:) És ami elötte volt San Andreas, az volt az igazi szerintem!:)))

Jó persze, ez igaz, hogy rövid a játék, de azért nem annyira, hogy kétségbe kelljen esni. Mondjuk az is tény, hogy én nem napi 10 órát játszok vele, én napi 1-2 órát. Így azért hosszabb ideig tart.:) De nem jó irány ez, de gondolj bele, nem is rossz a gyártóknak. Így el tudják húzni a játékot jóval tovább!! 2 havonta kijön egy DLC és eladják, ha csak 3 ezer forintért is, sokan megveszik majd! Persze ránk nézve nem jó dolog ez, de aki mafia fan igazán ő meg fogja venni a DLC-ket. Én nem:)

Ha 80%-on áll akkor nem kell sok idő reméljük:)
  • Skynet
    Az ilyen játékfejlesztők nem is fognak tőlem 1 forintot sem látni,és szépen lassan lassan senkitől...
  • Shep
    80%-on áll a magyarítás állítólag. GTA V-tel mikor játszottál? :)
    Az egy dolog ,hogy a DLC-ket le lehet warezolni de itt a hozzáállásról van szó és, hogy nem jó irányba halad a dolog, a vége lassan már az lesz, hogy csak DLCk-ből fog állni a játék az alapjáték meg csak egy keretprogram lesz ami a DLC-k indítását teszi lehetővé meg a menüt tartalmazza.
  • wednes
    Ha lesz hozzá magyarítás az nem 2 nap alatt készül el, úgyhogy arra még biztos várni kell, ha valaki(k) egyáltalán elkezdik csinálni.
  • ratgab
    3. Úgy akartad mondani Gta ügyben, hogy a 4-es rész ugye?
  • Prince23
    Nem is mindenki :)
  • peter0
    De most emberek...mindenki fikázza a játékot!
    1, az összes DLC elérhető lesz bárkinek, torrent oldalon fent lesz az összes miután megjelenik!!! Ez 100%! Ezért nem kell szidni a kiadót, akinek meg kell eredetibe megveszi, aki kiad 10 ezer forintot bármilyen játékra, az ki fog adni 2ezret is egy DLC-re!

2, Ez a játék nem arról szól, hogy menj és verj szétt mindenkit az utcán, üss el mindenkit, lőj le mindenkit!! Szerintem ez egyáltalán nem baj, sőt...a történet nagyon jó, az tény, hogy rövid, de majd a DLC-k jönnek hamar!

3, Sokan jönnek a GTA-val, teszem hozzá a V-ös rész nagyon gyenge volt szerintem!!!! A GTA San Andreas volt minden idők legjobban sikerült játéka!!

4, Arra válaszoljon már valaki normális hangnembe, hogy lesz-e magyarosítás ehhez a játékhoz???!!! (mert már minden játékhoz van magyarítás, ehhez meg nem lesz??)
  • CamelX
    1956-ra tervezték az egész szettinget (persze 40-es évek kivételével), de valami oknál fogva 51-re tették át. Ez nagyon meglátszik, mert óriási a különbség az akkori robbanásszerű fejlődéssel. Hogy miért kellett pont 51 azt nem tudom, de hivatalos fórum szerint a történet egésze így áll össze.
  • Metwork
    Végig toltam én is (medium), még egyszer megcsinálom hard-on.
    A hangulata a játéknak rendben van de nem hiszem, hogy még egyszer hozzá nyúlok.
  • Avrack
    Sikerült befejeznem a játékot. Igazából nekem végig tetszett, csak néhány dologgal volt problémám:

Először is a főhős nem igazán szimpatikus, és nem csak azért mert Tommy Angelo után elég nagyok az elvárások, de úgy alapból sem.
    A hangulata a játéknak teljesen rendben van, viszont nagyon messze áll az előzőhöz képest.
    A befejezés szerintem tragikus, amikor vége lett biztos voltam benne, hogy van valami alternatív befejezés,de sajnos nem. Az tény hogy így nyitva marad a történet és könnyen lehet folytatni, de az elöző rész befejezése után én itt is sokkal többet vártam.

Ennek ellenére én élveztem a játékot, végig letudod kötni, és most meglepődve olvasom róla a kritikákat, mert szinte mindenhol lehúzták, de jobban átgondolva igazuk van.
    A játék nagy része az autózásból áll, ami valóban realisztikus, de szerintem nem túl élvezetes, bár ez valószínűleg ízlés kérdése, de én sokkal jobban élveztem a GTA IV-ben való száguldozást és azt hogy nem kell a gyorshajtásra figyelni.
    A lövöldözős részek tényleg elég egyszerűre sikerültek, be kell menni egy fedezék mögé néha előbújni és lőni, a verekedős részek meg semmilyen kihívást nem nyújtanak, simán kilehet bárkit ütni.
    A küldetések valóban lineárisak, és sok estben unalmasak. Bélyegeket vinni a benzinkutakhoz időre, minde küldi után hazamenni és lefeküdni...
    A városban a küldetéseken kívül nem igazán lehet mit csinálni, a ruhaboltot lezámítva minden fölösleges.

Ennek ellenére engem a játék közben ezek dolgok nem zavartak(csak a fent említett három), mert természetesen nagyon sok pozitívum is elmondható róla, de tény hogy messze van az elődjétől, és egyáltalán nem képes akkora játékélémnyt nyújtani, de ettől függetlenül egy jó játék. Mielött bárki letépné a fejem, (mert láttam hogy vannak akik a világ legjobb játékának nevezték) hangsúlyoznám, hogy ez csak az én véleményem:)
  • jocking
    Az a böszme nagy ikon a kocsi mellett mi akar lenni? Ahogy a térképen a sok kis ötszögletű szar? Mi ez, valami mod?
  • Lacee86
    Na jah, csak én ezzel meg úgy vagyok, h most akkor filmet akarunk-e nézni, vagy játszani... Semmi bajom azzal, ha vannak átvezető videók, ha van egy egész jó kis története a játéknak, de ne felejtsük el, h ez egy PC JÁTÉK alapjában, amivel JÁTSZANI lehet, ami ugye egy AKTÍV tevékenység, és nem videók hosszú sorozatát nézegetni, ami meg PASSZÍV. Kiábrándító tud lenni, mikor az ember leülne, h játsszon egy kicsit, de nem tud, mert folyton a videókat kell lesni. Ha meg van is vmi feladat közbe-közbe, az is olyan, h nincs benne köszönet. (Leginkább a börtönös fejezetre gondolok, hát az vérlázítóan szar.)

Na mind1, reméljük h új küldetéseken túl még vmi extra dolgot is kapunk idővel, amivel tényleg egy kicsit "virtuálisan élhető és bejárható" lesz a város.
  • ratgab
    Ne úgy értelmezd! Nem 30 különálló küldetés! Én arra tippelnék, hogy ez kb. 4-5 küldetés, melynek a lépéseit is beleszámolták, szóval 1 küldetés 5-6 alfeladat és így jön ki a 30 összesen. Tehát 30 alfeladat összesen x küldetésre...

Persze ez csak tipp!

Kellett volna bővebbnek lenni ebben biztosan igazad van!

Egyébként több DLC-t is terveznek, mint ahogy az mostanában már divat és üzleti stratégia is! Szerintem lesznek itt majd küldin kívüli tevékenységek is!
  • mikrofonhead
    Nincs a lezárásban csavar, mint az első részben. Legalábbis Nekem nem tetszett annyira. Az biztos, hogy ez alapján könnyű lesz folytatni a játékot :)

Kipróbáltam ezt a FREE RIDE-os patch-et és rémes. :/
  • kill3r21
    nem chapter hanem küldi, az alapban van vagy 50 küldi ha azt veszed csak 15 chapterra van osztva
  • koschwarz
    (ezt leírtam már a hírek topikba is, de ide is illik, természetesen)

néztem ezeket a dlc-ket...98% tömény akció 2% ún. "történet"...szóval csak annyi a lényeg, hogy nyomulsz a térképen, veszed fel a küldetéseket, és mindent szét- vagy lelősz, esetleg ellopsz...hát számomra ez TOTÁL érdektelen.

pont azt szeretettem a mafiában, hogy egy iszonyú jó és hangulatos történetbe és atmoszférába ágyaztak bele eszméletlen jó, érdekes és változatos küldetéseket. de a történet összefogta az egészet. pont ebben különbözött a gta-tól, amiben ugyan szintén van sztori, de nem az a lényeg.

szóval engem speciel hidegen hagynak ezek a mafia 2 dlc-k, egyszerűen a sztoriból eredő bármilyen motiváció és hangulat nélkül nem érdekel a tömény akció.
  • grebber
    Mit nincs értelme.Jó támpont a folytatásra simán jó a vége akárhogy lehet folytatni!
  • mikrofonhead
    Abszolút egyet értek. Most végeztem vele...hát ez a "befejezés". Egyszerűen nincs értelme úgymond...a sztori nagyon jó, bár annak aki nem ért angolul ez egy "értéktelen" de szép játék. Legalább akkor már magyar felirattal adtam volna ki, ha már ennyire csak a sztorira meg a látványra mentek rá. Hol a csinálj amit akarsz rész, hol vannak a mellék küldetések, a b@szd el az időt egy kicsit, hogy ne csak a fő küldetéseket csináld, egyéb kiegészítők, öld meg ezt, azt, kapsz pénzt, vegyél házat - hogy pl. ne abba a patkány lyukba kelljen laknod, vegyél autót, nőket, mászkálj, felfedezz...ez mind mind hol van? Miért nem lehet jóra megcsinálni az alap játékot és kiadni DLC-be meg kiegészítőbe hozzá egy új városrészt, autókat, pályákat történettel..nem értem Én ezt. Annyira jó játék lehetne, de így nem kap többet 8-nál a 10-ből Tőlem. Sokkal nagyobb időintervallumot kellett volna átfognia a történetnek, amiben fejlődnek az épületek, az autók, a város stb. Télből nyárba fordulat 1 videó alatt..

Jó volt a játék, de a free ride rész kihagyása hatalmas érvágás (tudom, patch-el megoldható..)
  • Lacee86
    30 küldi?? Magyarul a kiegészítője 2x annyit fog tartalmazni, mint az alapjáték?? Hát ez LOL...

Amúgy nekem az a bajom vele alapvetően, h a lineáris küldetéseken kívül nem ad semmit. Igazán lehettek volna mellékküldik, vagy vmi plusz. Gondolok itt pl. védelmi pénzszedésre, néha 1-1 tag "lerendezésére" vagy akármire ami vmi pluszt ad. Meg az az érzésem nekem is kicsit, h van egy nagy város, de minek. Meg sem tudja ismerni az ember, annyira hamar vége van az egész játéknak. (pl. a 14. küldetésben jár az ember először a város közepén levő elég nagy parkban...) Na jó, ha jön a DLC, az ok, de azért az alapjátéknak is illett volna sokkal bővebbnek lennie sztem.
  • morvaigaben
    Nekem is ugyan ez volt a problémám.
    Amikor az aulába (vagy mibe-ahol sok embör van) érsz, menj fel vissza a tetőre Joe-ért (ne lőjj le egyet sem!) Engem már ekkor követett.
    Sok sikert hozzá!
  • peti18
    van egy olyan patch amiben lehet szabadon garázdálkodni a városban
  • WuFraZselic
    hm, nem volt rossz játék, csak azt nem értem , hogy a fő küldetések után miért nem lehet a vásorban szórakozni , mint pl a Saboteur-ben...
  • peti18
    ez a mafia 2 csak 15 chapteres???:O
  • ratgab
    Hát beleszaladtál 1 bugba, van ilyen!

Tartalom meg DLC-kkel fog bővülni, lásd szept 7-ei 30 küldetéses DLC!
  • ratgab
    Neked Fps-ekkel kell játszani nem 1 ilyen sandbox játékkal!

"sok értelmetlen vezetés, rengeteg mozi"

Sandbox általában a sok vezetésről szól, az meg, hogy sok az átvezető inkább pozitívum nem, mint ha a játék engine lenne végig csak a szemed előtt.

Komolyan nem értem az ilyet! Mit vártál, hogy 10 órán keresztül 1 tommy gunnal szétlövöd a várost? A mafia élete sem folyton az értelmetlen vérengzésről szól!

Mondom mindezt úgy, hogy csak belekukkantottam a 2. részbe, de Mafia 1 se a folytonos lövöldözésről szólt, szóval nem értem a problémádat és ott is volt "értelmetlen vezetés" dögivel. Ilyet se hallottam még, hogy valaki az átvezetők miatt sírjon....

Egyébként van akinek tetszett ez a játék egyáltalán?
    Szept. 7-ei DLc pack 30 küldetést ad majd a játékhoz, az azért majd bővíti biztosan az élményt!
  • bgabor
    Nagyszerű.
    Chapter 14, joeval mennénk ki az ominózus sokemeletes építkezésről.
    Mindeközben Joe AI-ja egyszerűen kikapcsolt, már a tetőn, nem jön utánam, nem lő, teljesen inaktív. Odalent hiába nyírok ki mindenkit, az utolsó ellenfelet valahol a falban jelzi a gép, hiába jártam végig mindent minden oldalról, sehol sincs.
    És ugyebár amíg joe nem ér le a főterembe, és mindenkit ki nem nyírunk, a játék nem megy tovább.

Lehetőségeim: Újrajátszom a teljes(jó hosszú) 14. Chaptert, és reménykedem, hogy legközelebb nem történik majd ugyanez.

Azért ez nagyon gáz. Nem tudom mi van ezzel a játékkal, de nekem úgy tűnik, hogy még több hónapnyi fejlesztést és finpmítást igényelt volna.
    Persze így is sokkal jobban bejön, mint a totál igénytelen GTAIV és kiegjei, de ennek a játéknak porig kellett volna aláznia a GTA-t.

Emellett az is nagyon idegesítő, hogy miközben a játékmenet és a történet, a pályák nagyon közepes színvonalúak, addig a többi elem, a grafika, a kocsik és a fegyverek mind kivállóak. Karakterek is sokkal szerethetőbbek, mint a GTAIV-ben megismert szerb tömeggyilkosok, igénytelen motoros bunkók és buzik.

Remélem a fejlesztő srácok már neki is kezdtek a patchek készítésének, mert nagyon ráférne néhány patch a játékra. És kellene még vagy tíz pálya is.

Sajnálom, mert nagyon vártam ezt a játékot.
  • Rundstedt17
    Hát ez a játék egy nagy FAIL :D!A Mafia 1 örök klasszikus.DE EZ?XD

Playboy magazinok gyűjtögetése a 40-es évek környékén?:DDD...amikor az elsőt 1953 környékén adták ki xD

Ekkora egy arcul csapó befejezést is már rég láttam,a játék nagyon rövid,mire a sztori beindulna vége is

A másik a sok értelmetlen vezetés,meg a rengeteg mozi,szinte nulla akció:S

SENKI NE VEGYE MEG!Ezt warezoljátok
  • Lacee86
    Nem rád értettem.
  • mikrofonhead
    Jajj bocsánat, hogy már akkor ezredjére teszem fel a kérdést, de nem tudtam, hogyan keressek rá kommentbe, a FAQ-ba meg nem találtam végigjátszást. Ha végigvittem esetleg neki állok 1-nek majd :) köszönöm a segítséget. Azért voltam tanácstalan mert eddig mindig mindent konkrétan elmondott a játék, menj ide - térképen jelölve a helyet - kövesd őt, öld meg ezt az embert. Most meg semmit, felül a bal felső sarokba írta Bruski'-t, hogy lopjak meg raboljak, de az csak olyan átlag információnak tűnt...elmentem hozzá, azt mondta nem tud segíteni most nem ér rá...na de akkor mostmár tudom, Köszönöm szépen mindenkinek :)
  • mike01010101
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Meg kell rabolnod 3ezer $-t (boltok, benzinkut, autoroncs), utana meg kell keresned a haverod es visszavinni a penzt az uzsorasnak