Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
#2: Volt már a másik topikban
ha a legutolsó kéket mond ha páratlan számú kék sapkát lát, különben meg pirosat mond
Na akkor egy gondolkodós:
Gonosz király nem szereti a matematikusokat és bezár 100-at a börtönébe. De mielõtt bezárná õket, kap mindegyik egy sapkát. Véletlenszerûen kéket vagy pirosat. Sorba állitja õket, (Sorban állnak, mindenki látja az elõttelévõ összes ember sapkáját, de a sajátját nem, meg aki mögötte van azokét sem. Tehát az utolsó látja mindenki sapkáját kivéve a sajátját. Az elsõ meg nem lát egy sapkát sem.) és aki eltalálja hogy milyen színû sapka van a fején, az kiszabadulhat. Csak annyit mondhatnak hogy "PIROS" vagy "KÉK". Semmilyen más módon nem jelezhetnek egymásnak. Ki kell tervelniük egy jó kis taktikát amivel minnél többen szabadulhatnak ki. Mi legyen ez a taktika amibõl biztosan ki tudnak néhányan szabadulni, és 100-ból hány menekülne meg?!
Nyilván az nem megoldás hogy: Mindenki mondja hogy KÉK és akkor ha szerencséjük van mindenki kiszabadul.. 😊
porki fagyok fállalon
Amúgy mindenképpen hiányos lesz, de valamit villantanom kell mindenképp.
t=sqrt(1+(e^x)^2)
ebbõl:
x=ln(sqrt(t^2-1))
és innen kapok: Integrál( (t^2)/(t^2-1) dt) amit 1/1-x^2 alakra hozok. Remélem elfogadják a háziban :S
Amúgy milyen dolog már hogy egyetemen házit íratnak, beszedik, és ellenõrzik??
😉 😊
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Sqrt(1 + (e^x)^2) primitív függvénye kellene. Annyira régen integráltam, hogy fogalmam sincs, hogy kell elindulni. Helyettesítéssel? Valaki segítsen légyszi, sürgõs lenne.
a piros vektort keresem a w1,w2,w3 háromszöghöz.
például:
<0;0;0>0;0;0>
<1;0;0>1;0;0>
<0;1;1>0;1;1>
esetében
<1/2;-1;-1>1/2;-1;-1> -nek kéne lenni szerintem
viszont a vektoriális szorzat
<0;1;-1>0;1;-1> -et ad
vagy elszámoltam valamit?
Az összeg sajnos szintén nem jó (ebben a speciális esetben igen), de másoknál megbukik, például a
<1;0;0>1;0;0>
<0;0;1>0;0;1>
<0;1;1>0;1;1>
esetben
Ahogy itt szórakozom vele, úgy tûnik, mintha a háromszög alatti terület felezõjét kéne megkeresni.
De ez még csak erõs sejtés.
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)
Kis segítséget kérnék: 3 dimenzióban adott egy háromszög, a három csúcsával. Meg kell adni a dölés irányát reprezentáló irányvektort. Hogy számolom ezt ki?
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
3. találat a négyzetgyök szóra.
Mellesleg matekkönyvben ezek nincsenek benne? Tanár nem tanította?
grafikus megoldás?
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
írd le egy papírra, fotózzad le és töltsd fel a képet...
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
CoolerMaster Elite 330, ASUS M2N-E SLI, AMD Athlon64 X2 3800+, 4*512 MB DDRII 667 MHz, nVIDIA GeForce 7950GT 256MB, SAMSUNG 250GB SATAII, SAMSUNG 500 GB SATAII
extr xnégyzet-4x-y
y-2x <= 3
már ezer éve nem írtam ide, de mostmár eljött az ideje.
Most kezdtem az egyetemet és már kapásból vannak nehézségeim matekból.
Nem nagyon értem a szintvonalas módszert, már egy csomó midnent megpróbáltam, de sehogyan sem tudtam megoldani. Pls segítsetek. Kösz elõre is.
A péda a következö lenne:
extr x - 4x - y
y - 2x <= (kisebb egyenlõ) 3
Oszdd el 60 000-rel, az eredmény egészrésze a percek száma. (5.9333 -> 5 perc)
A törtrészt szorozd meg 60-nal, ez a másodpercek száma. (0.9333*60 -> 56s )
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Van itt egy jó kis feladatom nektek:
tudjuk, hogy 3 perc 47 másodperc = 215894 milliszekundum (ms)
(1 s = 1000 ms)
Hogyan tudom a millisecundumokból kiszámolni a perceket illetve másodperceket (zeneszámok hossza miatt kellene)?
Pl: 356000 ms hány perc, hány másodperc? Ha valaki ezt le tudná nekem írni, hogy hogy számoljam ki, nagyon megköszönném!
(hogy ne gondoljatok teljesen hülyének, azért annyi megvan, hogy a percek hogy jönnek ki, de a másodpercekkel nem sikerül megbirkózni :S)
CoolerMaster Elite 330, ASUS M2N-E SLI, AMD Athlon64 X2 3800+, 4*512 MB DDRII 667 MHz, nVIDIA GeForce 7950GT 256MB, SAMSUNG 250GB SATAII, SAMSUNG 500 GB SATAII
vagyis azok, amelyek vagy öttel és/vagy kettõvel is oszthatók.
mivel a páros számok viszonylag gyakoriak (kb minden második az), ezért ezekkel nem annyira kell törõdnünk.
az öttel oszthatóak ritkábbak.
a 10db nulla a végén akkor van, ha a szám primtényezõs felbontásában legalább 10db 2-es és 10 db 5-ös szerepel.
mivel a legkisebbet keressük ezért addig kell a számokat összeszorozgatnunk, míg meg nem lesz a legylább 10 kettes és a legalább 10 ötös.
mondtam hogy a kettes gyakori, ezért nézzük az ötösöket.
minden pozitív egész, mely 5-re vagy 0-ra végzõdik jó lesz.
vagyis az elsõ 10 olyan számnál már jók vagyunk, amelyik ilyen.
megszámoljuk, és kijön az 50-es. (5,10,15,20,25,30,35,40,45,50)
van elég kettesünk? persze, 50-ig kb 25db.
akkor nyertünk, a válasz legalább 50-et.
meg kell nézni, ha összeszorozzuk a pozitív egészeket, elsõ hány szám szorzatánál fog összejönni 10db 5*2-õs ;>
porki fagyok fállalon
Szép levezetés<#eljen>#eljen>
hát azért mer mit is jelöltünk a-val?
a: a legkisebb csoportösszeg
vagyis számok összege.
egész számok összege meg egész, tehát a-nak egésznek kell lennie.
de mivel nem az, így az eredeti kérdésre (lehet-e?), a válasz az, hogy nem, nem lehet.
bocs ha ez tök egyértelmû lett volna
ami ha négy csoportba osztjuk õket és a csoportok tagjainak összegét a,b,c,d-vel jelöljük, akkor a négy csoportösszeg összege egyenlõ a teljes halmaz elemeinek összegével, ugye?
a+b+c+d = (1 + 100) * 100 / 2 = 5050
b = a + 10
c = b + 10
d = c + 10
tehát: a + a + 10 + a + 10 + 10 + a + 10 + 10 + 10 = 5050
4a + 60 = 5050
a = 1022,5
De a-nak egész számnak kellene lennie, így ezt nem lehet megtenni. (remélem nem néztem el sehol semmit)
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
porki fagyok fállalon