4415
Matematika feladatok
-
#2454 megvan már, csak rohadt késő van:D -
#2453 Üdv!
A piros négyzetek szélességét, és a szürke rész bal szélétől számított távolságát ismerem. Továbbá ismerem a kék rész szélességét.
Hogyan tudom kiszámolni, hogy a kék rész milyen távolságra legyen a szürke rész bal szélétől úgy, hogy a piros rész közepénél legyen?:) -
xDJCx #2452 5.b. feladat:
with(Student[MultivariateCalculus]);
f := x^3+2*y^2-3*x*y;
Gradient(f, [x, y] = [1, 2]);
DirectionalDerivative(f, [x, y] = [1, 2], [3, 4]); -
xDJCx #2451
Maple 12-ben pl. így: az integárálás lépéseit is kiírva (Next step, All Steps a feljövő ablakban, oldalt meg kiírja az alkalmazott szabályt:
restart;
with(Student[Calculus1]):
IntTutor(sin(sqrt(x)), x); -
#2450 Köszi, megpróbálok kezdeni valamit a Maple-vel, bár nekem is tudnom kéne elvileg integrálni... :D -
gerrob #2449 Vektornak nincs értéke, amire te gondolsz az a vektor nagysága. Amúgy jó amit írtál. -
pet0330 #2448 Nah szia!
Lehet hogy hülyeséget mondok, de én ugy csinálnám, hogy ha egy vektort negatívval szorzok akkor sztem fordul az iránya ha pedig valamilyen számmal az pedig az értékét változtatja. Nah összeadásnál azt csinálod, hogy az origóba berajzolod az első vektort, annak a végpontjába a másikat és így tovább. És lesz a kezdeti és a végpontod, összekötöd és ott a vektor. -
gerrob #2447 Paralelogramma szabályt kell hozzá ismerned, és azt, hogy egy skalárral hogyan szorzunk meg egy vektort (illetve a megszerkesztését). -
Tsol #2446 Itt van.
-
Tsol #2445 fákk -
Tsol #2444 Üdv, nekem ennek a feladatnak a megoldása kellene vázlatban, nem szerkesztve.
-
#2443 sehogy, az a rossz válasz -
xDJCx #2442 A megoldásokat Maple-vel vagy Mathematica-val tudnád ellenőrizni.
A Mapleben korlátozottan, de van lehetőség a megoldás menetét is kiíratni az újabb veriókban, pl.integrálásnál. -
#2441 Hello! Lenne egy nagy kérésem, ha van egy kis szabadidőtök. Egy feladatsort kéne megoldani, ugyanis gyakorlok, és szeretném ellenőrizni magamat, mert nem vagyok biztos a megoldásokban. A feladatsor elérhető: Első oldal , Második oldal .
Előre is köszi. Részeredmények is jöhetnek. -
Sir Ny #2440 ez az IQ teszt elég gyenge, nagyon sok benne a kétértelmű.
egyébként hogyan lehet egy állítás részben igaz? -
#2439 igen, tényleg annyi. valszeg akkor elírták vagy nagyon iq-sak. -
dopli #2438 Ezzel csak az a baj, hogy a 6. szám a 16-os. De lehet, hogy elírták. Én is erre gondoltam először, csak nem gondoltam rá, hogy hibás a feladat. :P
Itt a link, nézd meg (54-es kérdés)
http://www.freeweb.hu/kovy/teszt/iq.html -
#2437 ha, kigúgliztam, nem is oly bonyolult
link -
#2436 vajon viccnek szántam a kijönt ly-al írni?
lehet.
csak öregszem?
mert nem emlékszem... -
#2435 vagy egyik szám primtényezős felbontásában sem szerepel a 3, kivéve a 48-at. -
#2434 vagy minden számmal osztható a 603200 maradék nélkül, kivéve a 48-at. -
#2433 vagy mert minden szám kilyön az előző kettő összege, vagy szorzataként (mondjuk az 5 meg csókos, vagy ilyesmi), a 48 meg nem. -
#2432 pl minden szám kisebb 45-nél, de a 48 nem. -
#2431 persze te sem tudod, most ugrott be -
#2430 negyvennyolc...fogalmam sincs miért.. egy kis segítség? -
dopli #2429 Megnéztem az oldal forrását, és ott volt a megoldás is. Nem volt valami bonyolult rájönni... Amúgy a 48 -
#2428 más módszer? tippeltél,mi? szerintem a 13. -
dopli #2427 Hali!
Egy iq tesztben láttam ezt a kérdést, de sajnos nem tudok rájönni a helyes megoldásra. Azaz sikerült, csak más módszerrel :D Kérlek segítsetek:
Melyik szám nem illik a sorozatba: 1,2,5,10,13,16,29,48 ?
-
#2426 Lateral earth pressure
Soil mechanics
ezeket is nézd meg Wikin! (Sajnos senki nem veszi a fáradtságot, hogy ezeket magyarra is lefordítsa, de sebaj... Jól mutatja egy ország "nemtörődömségét", hogy melyik cikkek vannak meg magyar fordításban és melyek nem...) -
#2425 jegyzet - a 64-65. oldal környékén kezdj el kutakodni... Ha nem megy, akkor még mindig kereskedhetsz wikipedian (Mohr-Coulomb stress, Shear strength (soil), Mohr circle, stb...) -
#2424 ezek már más egyenletek
nos, ha behelyettesítesz, látni fogod h a második egyenlőség nem teljesül, szal vagy az eredmények nem jó, vagy a 2. egyenlőség.
ha a 2. egyenlőségben a 380 helyett 320 lenne, akkor kijönne. -
#2423 az előadó tanárnak meg nem mer szólni senki, mert ő Magyarországon geotechnikából az atyaúristen, aztán jól leolt h milyen hülye balf*sz emberek járnak egyetemre -
#2422 ja, talajfeszültségek számítása, de basszus senki nem tudja hogyan jött ki, tanár is olyan hülye, hogy kiment a laborból megnézni h mi az eredmény addig számoljatok....visszajött mondott valamit aztán jólvan, de levezetni minek...holnap reggel meg zh, mind1 köszi az eddigi válaszokat -
#2421 ez azért is furcsa, mert ha a 2. egyenletedet végigosztod 2vel és kivonod az elsőből, akkor azt kapod, h C*tg(45+X/2)=0, ami akkor igaz, ha C=0 és/vagy X=-90fok.
biztosan így vannak ezek?
ez vmi talajmechanika? mikor csúszik meg egy földkupac? -
#2420 vagyis
180=100*tg'(45+X/2)+2*C*tg(45+X/2)
360=200*tg'(45+X/2)+2*C*tg(45+X/2) -
#2419 igazából ez nekem geotechnikából kell és ez a 2 db egyenlet van:
180=tg'(45+X/2)+2*C*tg(45+X/2)
360=tg'(45+X/2)+2*C*tg(45+X/2)
és C és X értékét kell megadni csak nem tudjuk hogyan jött ki X-re 9,6 fok
C-re meg 16,9 -
#2418 a tg(45+X/2) -t elnevezed egy ismeretlennek, mondjuk a-nak és megoldod az egyenleteket:
1. 180=a' + 2*C*a - másodfokú egyenlet
2. C=180-100*a -egyszerű elsőfokú egyenlet
majd az X= 2*((arctg a)-45) - több megoldás is van, nem írtad mi az értelmezési tartomány és h radiánban vagy fokokban van e a 45 a tangensben. -
#2417 helló! valaki légyszíves fejezze nekem ki X-et a következő egyenletekből:
X=fí(szög)
tg'= tg a négyzeten
1. 180=tg'(45+X/2)+2*C*tg(45+X/2)
2. C=180-100*tg(45+X/2) -
#2416 "Kicsit szerényebben!.. "
bocsánat ha bárkit is megsértettem ezzel, de nem kell ezt mellre szívni akkor sem, ha matematikus vagy, én pedig nem.
egyébként bizonyára szép eszmefuttatást írtál, aki olvassa, értse meg. -
7evenb #2415 Most nézem, hogy nem is te kérdeztél. Ez esetben visszavonva az off rész
mondjuk akinek írtam ezek szerint már el is tűnt, csak mi rágódunk itt. Mindegy, végül is érdekességként jó a téma. Egy kis valszám sosem árt.