Matrix Revolutions
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
Ja még valami: Az Építész megkérdezi az Orákulumot, hogy meddig tarthat a béke. SZVSZ ennek az a lényege hogy a békét az emberek veszélyeztethetik, csak rajtuk múlik hogy mi lesz a jövõ, tudják-e már egyenrangú félként kezelni a gépeket.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Arról nem is beszélve hogy ha Neo az 1.részben is repült, a 2.részben is repült, akkor most miért nézett ki hülyén?
- mikor Neo ki akar jutni a metróállomásból és kifut bal oldalon a jobb oldalon meg visszajön
- hell club-nál mikor az õr mondja, hogy csak úgy juthatnak be, ha õt hidegre teszik, mire seraph: "megoldható"
- mikor Trin. megérkezik a metróval Neoért, és futnak egymás felé, az úgy néz ki, mintha elfutnának egymás mellett. ezt most csak azért írom le, mert én is pont úgy láttam a moziban
Akkor neked a tripla X meg fast and the furios meg ilyesmi filmek valok...ennyi az egesz...

Sztem úgy változtatta meg, hogy át tudott töltõdni emberi testbe, a tudat helyett mint szoftver töltõdött fel Bane testébe ... azaz ki tud lépni a Matrixból ... és a valódi világban mind az emberekbe (ugyan közvetett úton a mátrixból, mint Bane-be) mind a gépekbe be tud töltõdni (ezért veszélyezteti a gépeket és kell "a gép-fõnöknek" Neo-val szövetkezni)
De szvsz Neo is kapott akkor vmit, azt, hogy a tudata kapcsolódás nélkül benn marad a Mátrixban és a Vasúton keresztül a gépek világában, ezért látja a gépeket és tudja leállítani az õrszemeket (az õket vezérlõ szoftvereket reseteli) ... ezért van az, hogy nem lát semmit, csak a gépeket (pl.: azt nem látja, hogy Trinity-be beleálltak fémdarabok)
Neo azért lehet Smith ellentéte, mert amíg Smith mindenhol terjedni akar, sokszorozza magát, addig Neo képes feláldozni magát
Nagyon fontos Orákulum szerepe, aki ugyancsak átírja a központi Smith programot, egy új sort ír bele (Everything that has a begining, has an end) itt hackeli meg a Smith progit, hisz itt azt mondja Smith a 3-ban, hogy valamit kell mondanom, mit is ja megvan és Everything that has... . Szvsz az Orákulum félrevezeti Smith-t, mert azt hiteti el vele, hogy bele kell magát írnia Neo-ba, akinek törlõfunkciója van (hiszen a mátrixot is õ törli, hogy újra lehessen installálni) és törli a gépek világába is bejutó önmagát többszörözõ és így mindent tönkretévõ programot.
Egyébként Neo (mint Jézus) életét adja a békéért ...
Nagyon tetszett, hogy nem volt hollywoodi vége, hiszen meghalt Trin, Neo és minden maradt a régiben, csak ha valaki ki akar szállni a mátrixból, azt nem kezdik ügynökök levadászni ...
Írjatok, ha van más elképzelésetetek van ...
SPOILER
személyes véleményem:
Iszonyat nagyot csalódtam. Annyira érzelgõs volt, meg szerintem semmit mondó, hogy pfú. nagyon kevés volt a harc, viszont az értelmetlen dumálás annál több. Bár igaz, hogy én a harcért mentem el, nem pedig a mátrix lényege miatt, szal értitek hogy gondolom. A gépes csata nagyon jó volt, viszont a Smithes már kicsit sok, ahogy ott repültek. kellett volna egy rendes felturbózott verekedés, de az a repkedés az hülyeség volt. Viszont az tetszett amikor úgymeteorként becsapódtak, és a kocsik meg minden szétrepült. Viszont, az kurva idegesítõne találtam, hogy mindent kurva jó megcsináltak géppel, a gépekl városát, a csatát, szinte azt mondtam volna, hogy rendesen megtörtént, nem géppel csinálták annyira jó volt, viszont a végén amikor mutatták a szivárványt, annyira szarul volt megcsinálva, hogy az vmi hihetetlen. kidolgozatlanok voltak a házak. pfejj. nos, ez volt az én véleményem. nekem a második jobban tetszett a harcok miatt. de azért ezt is megveszem DVD-n. VÉgülis az elsõ rész se tetszett amikor elõször láttam.
u.i.: viszont a magyar szinkron borzalmas volt. fõleg amikor neo, mikor megtámadja õt az a smith-megszállta-áruló-ember és azt ordítja, hogy Trinity, az kurva szar, egyszerûen nem élték bele magukat, vagy kevés volt az idõ, és nem tudták kidolgozni, vagy akármi, de áhhh.
na, pá
) mert igy biztos volt hogy bar sokan elvesznek de a tuleles garantalt hisz ekkora osszesurusodott tomeg ellen nem lehetett mit tenni...de mondhatnam peldanak a hangyakat is...(a harcosok-sentinelek vedtek a dolgozokat-furokat...bar ugye a hangyaknal maguk a dolgozok is harcolnak
)
amugy en nem vetnem el feltetlen a matrix a matrixban elvet...csak talan kicsit modosult. ugyanis ugey letezik a matrixban a "zold" kodrendszer ami felepit mindent odabent,namar most ugye Neo latta azt a "tuz" kodrendszert ami nyugodtan lehetne egy masik kulso szint alszintje mint a mostani Zioni vilage a MAtrix vilaga...mivel ugye Smith kitort a Matrix vilagbol eggyel feljebb igy valoszinu (mivel NEO-SMITH ugyanazok elv ha el) hogy Neo is feljebb lepett reszben akkor amikor megvakitotta ot Smith es latta a narancssarga tuz kodrendszert.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
- A #391-ben igazad van, a mezõkön tényleg ott vannak az embriók. Csakhogy én nem a mezõkrõl írtam az elején, hanem világosan az éppen a mátrixra csatlakozott emberekrõl. És azok ugye nem a mezõn vannak, hanem az erõmûben. A vezetékekben tényleg volt energia, valamivel táplálni kell a mezõt kiszolgáló gépeket, csakhogy ott az energia nem keletkezik, hanem fogy, itt hibázol te nagyot.
- A #389-re mibõl következtetsz? Honnan veszed hogy az elõtte Smith-é alakult emberek túlélték? Az orákulumot 3-4 másodpercig mutatják feküdni a sárban, és nem lélegzik. Ez ugye filmes nyelven azt jelenti hogy halott. Akkor a sokkal gyengébb tucatemberek miért élték volna túl?
- A #393-ban megint butaságot írsz, mert akkor az Építész egy normális restartot írt le, és a mostani Smith-nek köszönhetõen teljesen más volt. A kettõnek semmi köze egymáshoz.
Írjál már valami konkrétumot, mert szerintem a látottak az én verziómat támasztják alá, és nem tudom te mijen dolgokra alapozod a véleményed. Ja és mint az elejétõl fogva, nem minden emberrõl beszélünk, csak azokról akik éppen "elemek" voltak.
Az Orákulum miért nem fújja ki a bagófüstöt???
Szorgalmasan szívja a cigiket, de füstöt nem láttam a szájából/órrából kijönni!
\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülõk kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülõk kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Ez amolyan Dragonball-os elem. Néha-néha úgy tûnik, mintha valaki felülkerekedne a másikon, de valójában végtelen, kiegyenlített harc, aminek csak valami váratlan csalás vethet véget :)
Pontosan ez történt.
Tudatosan nemigen. Tök véletlenül váltotta ki azt nála egy trauma. És akkor sem a Mátrixba került ugye hanem az Állomásra.
Dramaturgia, nem történeti elem :)
Ez még az Építész eredeti verziója szerint se lett volna így :) Az újraindítás egyszerûen emléktörléssel járt volna. Ha történt volna újraindítás.
Éppen a park azon részén nem voltak emberek.
Abban, hogy nem voltak ott emberek, ne keress semmit, sokkal tisztább így a kép, ennek nem történeti, hanem mûvészeti megfontolása volt :)
Gondolkozz.
Nem halt meg senki.
Nem indult újra semmi.
Nem haltak meg az emberek. Amikor Neo és Trinity a mezõk fölött voltak, látták, hogy megy a munka. Ha az emberek meghaltak volna, nem igazán lett volna energia a három energiavezetékben, amit követtek például :)
Gondolkozz :)
Ha meghaltak volna, nem beszéltek volna róluk :)
Nem halt meg senki :) Csak egy kis ideig Smith-ek voltak. Ennyi az egész.
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
Persze ez csak feltételezés részemrõl...
azt a smith mé nem tudta ezt?
mármint hog õ a negatívja a neonak és semlegesíteni fogják egymást vagy mittom én:)