Matrix Revolutions

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gery1980
hámer az amcsik butáááák és kell nekik a szájbarágás:DD

Dutch Flander
Én arra lennék nagyon kiváncsi, hogy mi lett volna, ha európai rendezõk rendezik a filmet. Én nagyon szeretem a francia filmeket, megnézném szívesen a Mátrixot francia felfogásban!

Úgy érzem, teljesen normális vagyok. És a hangok is ezt mondják...

Pontosan.
Nagyon érdekes pl. hogy míg európában viszonylagos siker a film, addig amerikában kezd - önmagához képest - megbukni.
El lehet gondolkodni, hogy vajon miért.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Dutch Flander
Kez itt mindenki elamerikásodni? Miért kell mindent az ember szájába rágni? Miért kell mindent agyon magyarázni? Már nem vagyunk képesek mi EURÓPAIak gondolkodni? Maradjon már annyi szabadságunk, hogy önálló véleményeket alkossunk valamirõl!

Így van!
Mint már írtam, a Reneszánszok a játék intrói :)

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

ÁjjLe BoBBi
igaz! viszont ha a film 30 perccel, vagy 20-al hosszabb lett volna, amibõl minden kiderül, akkor nem írtam volna azt hogy legyen 4. is :) de nem lett hosszabb. csomó kérdés megvan a végén. egyszerüen nem tetszik hogy ot lett vége.

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Dutch Flander
Én nagyon reménykedem, nem lesz több rész. Nem mintha nem tetszene a film, csak ezekután már nincs mit vászonravinni. Az már tényleg a lerágott csont lerágása lenne.

ÁjjLe BoBBi
7végén én is megnéztem:)) szerintem eszelõs jó film!! csak a végén sajnos nem derül ki minden. legalábis bennem felmerült néhány kérdés...
remélem lesz matrix 4

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Lynx_TWL
hát az úgy volt, hogy volt!

๏̯͡๏﴿

Dutch Flander
Ja, egyébként nagyon jókat mulatok a dupla mátrix teóriákon. Ha tényleg komolyan akarjátok ezt venni, akkor már az Animatrix-ban lévõ csaták is a Mátrixon belül kellett hogy zajlanak. Ezt is magyarázzátok bele és akkor elhiszem a többszörös mátrixolást...

Dutch Flander
1. Ha valami létezik, annak van kezdete.
2. Ha úgy jobban tetszik, ez az alkotás (Mátrix trilógia) egy "In medias res" (remélem, jól írtam)
3. Miért kell a kezdetre választ keresni? Az emberek világszerte léteznek, mégsem tudjuk hogy Istan teremtett minket, vagy volt egy Õsrobbanás!

Lynx_TWL
de még így is ébredhetnének fel:)
sztem meg egyébként is a mátrix az jó volt, de reloaded, meg revolutions az nem:)

๏̯͡๏﴿

Szimpatikus hozzászólás

Kandurex
lol...Ti még mindig keresitek ebben a filmben a rejtett értékeket, filozófiai eszméket?

Eccer meg néztem uszt annyi. Átlag hállíwuuud-os eksön film, semmi több!...

ennyi erõvel a Barátok közt -et is kilehetne facsarni, nyamalni míg csak nem találunk valami értéket benne...vagy nem...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Ezzel nem értek egyet.
Miért nem lehetne "rejtvény" egy film?
Csak az a mûvészet, aminek egy, mindenki számára nyilvánvaló megoldása van, amit még jól szájba is rágnak?

Gery1980
Jól beszélsz!

Nézd, án maximum a magam nevében tudok nyilatkozni (azaz szart sem ér a válasz).
Válaszom az, hogy két hete gondolkodom folyamatosan, hogy mi is volt az, amit láttam, és eddig bármire jutottam, bármit olvastam, úgy éreztem, hogy maradt benne következetlenség és hiba.
Nyilvánvaló, hogy az én verzióm is ezer sebbõl vérzik, de pillanatnyilag én ezt érzem magyarázatnak.
Ezért tudom, hogy gumiszobába csuknának többen, de ez van :P

Jo. Ok, én tiszteletben tartom, de valaki már mondja meg miért??

Utálom, ha hülyeséget magyaráznak meg...

Eddig én senkit nem olvastam, aki nem indokolta meg valahogyan, hogy mit miért gondol.
Az egy más kérdés, hogy ezzel esetleg valaki nem ért egyet. De attól még tiszteletben lehet tartani.
Szerintem pl. a Reneszánsz 1-2 a játék intrója...

Bocs hülyén fog hangzani, bizos én vagyok a hülye, DE:
mi a fasznak hiszi mindenki azt, hogy ez mátrix-a mátrixban, meg az orákulum ember volt, neo meg nem?

Könyörgöm, mondja már meg valaki!!! Ne idézzetek, utaljatok, mondjátok meg miért! Mi alapján szeditek ezt a tézist???

De kérek mindenkit, hogy tényekkel és ne ködös kitalációkkal magyarázzon. Régen én is ezt gondoltam, de amióta láttam az Animatrix-reneszánsz 2-t azóta nem. Szerintem elég egyértemlû volt.

Légyszi valaki mondja meg....

Utálom, ha hülyeséget magyaráznak meg...

RelakS
uff, leesett, hogy milyen gyertyát

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Ezzel félig-meddig tudok csak egyetérteni.
Szerintem ugyanis egyetlen ember volt a filmben, az Orákulum. Õ egy Építész nevû mesterséges intelligenciával játszott egy mátrix nevû játékot.
Egyetlen mátrix van, de abba beletartozik Zion és a "külvilág" is. Játékukat immár hatodszorra játszották el, az elsõ öt menetet simán nyerte az építész. Neo egyszerûen felfogható az orákulum legmagasabb szintû top-harcosának. Az emberek és a gépek is a játék részei, melyek korlátozott mértékben érzésekre és önálló cselekedetetkre képesek, de a fontosabb döntéseket, melyek a játék kimenetelét befolyásolhatják, csak az orákulum vagy az építész segítségével képesek meghozni.
Minden, amit a három részben láthatunk a játékszabályoknak megfelelõ emberi döntések sorozata, akárcsak a lépések a sakkban.
Egyértelmû, hogy egyetlen világ része mind a "mátrix", mind a kinti világ, másképpen nem magyarázható Neo és Smith ügynök (mindketten olyan cselekedeteket hajtanak végre a "kinti" világban, amik elvileg csak a mátrixban lennének kivitelezhetõk - fogjuk fel úgy, hogy kezdik feszegetni a program által nekik kitalált határokat, pont ebbõl lesz a baj, ugyanis magának a játéknak a problémamentes mûködését akadályozza majdnem meg a Smith-vírus, ezért rövid idõre kénytelen a két fél kooperálni)
A film végi mondat (lehet, hogy még Neo visszatér) egy esetleges újabb játékra vonatkozik, ahol hetedszerre is összeméri a két fél az erejét.

Lynx_TWL
benyomnak

๏̯͡๏﴿

RelakSfromhome
Na ezt írd le mégegyszer, mert képtelen vagyok kihámozni, hogy mi van a szaltóval meg a gyertyával!!

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

:):(

Lynx_TWL
tudom mi volt a lényege, de én asszittem benoymnka tripla szaltót, meg gyertyát, és úgy hentelnek mitn az állat:?)

๏̯͡๏﴿

alakzatról annyit, hogy azért vették azt fel, mert úgy 360fokban belátták az ellenséget

RelakSfromhome
Hát istenem, belejöttek a hentelésbe :P

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Lynx_TWL
ja és amíg csak pár sentinel jött be zinba azok leírtottak vagy 50 robotot, de amikor betódultak vagy 100en akkor 13 tank még mindig állta a sarat jobban, mint mikor nekik kedveztekaz arányok:)

๏̯͡๏﴿

Lynx_TWL
üveg azért, hogy ki is lássanak:)
páncélzat akadályozta volna õket látásban
de az is poén volt, hgyo modnja a csávó alakzatot fel erre beállnak 3an egy kupacba:)

๏̯͡๏﴿

üveget azt nem igazából értettem, én bámiylen páncélzatra gondolook, mindegy csak ne ilyen nyilt

Lynx_TWL
igne ezt is mondták mások, de ez sztem azért jobb így, mert jobban körbe látnak, aztán amikor a kapitány ordibált, hát azt üveen keresztül nem hallják meg:)
meg jobban is néztek így ki:)
a fém már csak gátolta volna a menekülést esetleg, ha üveg van és törik az még nagoybb sebeket okozhat
de védelmi szempotnból pont jó lett voln,a hogy ne halljon meg a nífusz vagy ki:)

๏̯͡๏﴿

a psztknek még egy üveg ablakuk se vlt, simán nyíllal, paríttyával kilehetett õket lõni:)

Lynx_TWL
tök poén, hogy itt volt a 3 elején is ez a zöld kódos cucc, aohgy távoldott a kamera, mutatta a várost, meg minden, de már azt se tudom mit akartam mondani:)
mindenesetre zion ostroma tetszett, bár sztem sokkal ütõsebb védelmet is csinálhattak volna:)

๏̯͡๏﴿

számok a városok tetején:)

Lynx_TWL
poén ha éppen civilzation menne:)
de akkor mi kik vagyunk?

๏̯͡๏﴿

Lynx_TWL
hát így volt a mátrix is:
ahogy éntudaotot kaptak, rájöttek, hogy baszni jó, és sok kis gép lett:)
de nem volt elég energia, ezért az embereket használták fel:)

๏̯͡๏﴿

úgynézki

Lynx_TWL
nagyon komoly filozófiai kérdéseket vetünk itten fel teccikérteni?

๏̯͡๏﴿

mirõl ismerhetõ fel az élet, az intelligencia?

Mi lesz , ha egyszer öntudatra ébred bármilyen program, kérdéseket tesz fel/ miért vagyok itt, miez a hely stb.../Hogyan definiálható az élet? anyagcsere, szaporodás?

belegondolok, mi van ha érez vmit a külvilágból bármilyen játék szereplõje pl. sims. nem tudja miért csinálja azt amit, de megteszi. Ez felfogható sorsként is, ahol maga az ember irányítja mások "életét". Tegyük fel hogy az oracle+ az építész csak játszanak egymás ellen Civilisationt, Black and Whiteot/építész a jó, oracle a rossz/

Lynx_TWL
naja de lehet modnom az is, hogy neo meg smith még feljebb törtek azér királyok, sõt egy szinten már az oracle fõle mert azt is lemásolta, aztán meg mittudomén:)
én meg nem akaork belemenni enniyre komolyna, mert nagoyn sok mindent ki lehet belõle hozni, de én inkább maradok azon,h ogy amit láttam az van, és kész :)

๏̯͡๏﴿

The Garrett
én véleményem hogy tényleg 2 matrix van... ami ugy néz ki mint a mi világunk, amibõl felébred neo, és van amit õk hittek valóságnak.
Ez a 2 van a harmadik már tényleg a 100% valóság ahol az építész sés az orákulum van.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Lynx_TWL
nem tudom ezt kiírta, de ezt mondták wacsovszkiék?:D
animátrixban ez bennne volt/melyik részben ha igen, mert nagoyn figyelmetlen voltam..
de ez csak vélemény, ez belemagyarázás, mindenbe bele lehet magyarázni ami szerinted van, ezért lehetne tényleg az, hogy oracle, meg építész is egy mátrixban van.
na de akár 4 mátrixnak kell lennie így elvileg várjunk csak:D
van az alap ahonnan kijönnek morpheusék, ezért õk ott tudnak ugrálni kettõ között, de neo és smith már egy harmadikban van, mert õk ég több hatalommal rendelkeznek, és az építész ill oracle még egy feljebb való mátrixban lehetnek akár, mert õk még királyabbak:)
mind ez a gép vs gép is hülyeség sztem, mert belemagyarázás, de nem kel feltétlenül enek lennie, persze lehet mondani,h ogy jajj hülye vagy nem értetted meg... na ja persze vagy te vagy elszállva:)
mindenesetre lényeg,hogy az elsõ részt én teljesen megértettem anno,és nem kellett volna folytatni, itt már csak a szart kavarták, és várták,h ogy pénz legyen belõle, ami lett is.

๏̯͡๏﴿

Lynx_TWL
az, hogy az emberek olyanok voltak, mint az emberek, a gépek olyanok mitn a gépek:)

๏̯͡๏﴿

The Garrett
És mi is volt ez a nagy különbség? :)

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

mer ugye lefele van hatalma minden kulsobb szinten levo egyennek/robotnak/programnak/akarminek...de akik feleszmelnek (ascension) mint pl neo es smith ok kepesek kijutni a kuslobb burkokra is...ezert volt hatalma a sentinelek felett ezert latta a kodokat stb...

csak kerdes hogy mi van akkor ha az a ket ember (orakulum meg az epitesz) akik azt hiszik magukrol hogy emberek, valojaban ok is gepek ?:D es van meg egy csomo kulso burok ?:D

ergo matrix a matrixban :)