795
Kijütt A Filmzene!A Film is nemsokára meglesz:)
  • Eye-scream
    Ő sem azt mondta, csak hiányolta az intim jeleneteket Neo meg Trin között.
    Egyébként a szerelmi rész sztem nagyon eltalált. Érződik, hogy ők ketten szeretik egymást, csak a körülmények miatt egyszerűen nincs idejük arra, hogy kimutassák.
  • Eye-scream
    SZPOJLER!!!!!!

Nemazé' de a vasút az nem a Mátrix és a gépek világa közti átjáró? Ergo kiscsaj szülei a gépek világában voltak vmi energiavezérlő programok...
  • neménvoltam
    Végre megnéztem! Ez nem volt semmi film!
  • Bandew
    Jaja tényleg. Ez eszembe se jutott.
  • precision
    SPOILER:

Ne felejtsd el, hogy azzal a smith-el bunyózott amelyik az orákulumból lett...nézd meg, hogy mikor lemásolja magát az orákulumból, a többi smith hogy néz...érzik, hogy ő sokkal erősebb.
  • Bandew
    SPOILER

Viszont az tetszett, hogy Neo meghal a végén. Végülis ő egy próféta volt. Bár Smith elég hülye volt, hogy átmásolta magát Neoba, hisz gondolhatott volna rá, hogy kihúzhatják.
  • Bandew
    Én inkább azt nem értem, hogy míg a 2. részben lazán elvert 200 Smith ügynököt, most nehezére esett egyet.
  • Gladiator
    a faszom ki van, egy csomóan basznak az üzenetük elé írni, hog SPOILER. kössz
  • precision
    Gondolom mindenki tudta, hogy nem a "kisjóska" véleménye, hanem az enyém, mivel én írtam...miért kéne még külön hangsúlyozni, hogy: "Az én véleményem szerint nagyon jó film, mindenki nézze meg..."...úgyis tudja mindenki, hogy az én véleményem, nem?:)
  • precision
    Ha ilyen nyálas szerelmesfilmekre vágysz, nézzél vmi szappanoperát délutánonként a tévébe...ez nem az a műfaj. Még jó hogy nem látszik rajtuk h szerelmesek...mivel kib.szott gépek ostromolják a városukat...kipusztulás fenyegeti őket...asszem te se vigyorognál...
  • precision
    Smith nem "csak" egy vírus. Ő "átitatódott" a kiválasztottal, mikor neo kinyírta az első részben. Az építész is mondta, hogy neo a mátrix mittudomén milyének...vmi egyenlet kiegyensúlyozatlanságának maradékának az összege. Szal ő is egy program...amit az építész "a legnagyobb erőfeszítése árán se tudott kiküszöbölni". Ez a programkód került bele smithbe is...ezért nem tudta a főgép (építész) csak úgy kitörölni. Smith nagyon kemény dió, csak úgy lazán képes átjárni a két "világ" között. Szal ne gyere ilyenkkel hogy van egy gép és akkor azon van egy vírus, és akkor azt egy formattal v. mittudomén mivel kell kiírtani...pfff...ez teljesen más ez nem PC :DD

Ja és van a "vasút" ami a két világ (mátrix és valóság) közti átjáró...egy köztes rész ami se nem a matrixhoz se nem a valósághoz nem tartozik, de összeköti a kettőt. Amikor újratöltés volt, tehát az egész mátrixot újratöltötték, a merovingi ott bújt el, és ezért tudta "túlélni" az újratöltéseket.
  • Blasta
    Szerinted a Deus Ex, aki a jelenlegi ismereteink szerint a gépek főnöke és a matrix-ért felelős, nem vágná le, hogy egy saját vírusölő programja új életet kezdett és az összes emberi tudatot saját magáéra kezdte formálni, átalakitva matrixot és később esetleg a gépek világát???? A fő gép ezt nem tudná megoldani? Fel sem ismerné a problémát? Egy ember hívja rá fel a figyelmét? Mitőbb az ő segítségével képes csak megszüntetni?
    Ezt nem veszem be.

Egy forráskód ellopása és a föld összes emberének zombivá alakítása azért nem ugyan az a súlycsoport...
  • Blasta
    Jah, direkt figyeltem és akkor írtam be, hogy én legyek a PÍedik :-D
  • harakiri
    huh Blasta ez volt a piedik üzenet a topikban :DD
  • ollie
    akkor biztos egy szőke írta a forgatókönyvet
  • Blasta
    Oké, lehet.
    Csak épp nem logikus....:-)
  • Eye-scream
    Hát nemtom, nekem egyáltalán nem hiányzott Trinity amint rózsaszín csipkefodrokban, könnyes szemmel epekedik Zion hangárjában :) Szvsz marha jól megjátszotta azt, hogy kívölről kemény marad ugyan, ám belül forrong benne a feszültség. A szerelmükrők meg csak annyit, hogy nyilván mosolyognának egy másra meg járnának étterembe stb. ha nem épp a hazájukat rontanák szét az őrszemek...
    Ami meg a programok lelkivilágát illeti, a film elején pont azt mutatják be, hogy a programok mostanra már képesek érezni, és vannak érzelmeik. Ezért aztán a gépek vezére nyugodtan lehet szavatartó vagy akár "felvágós" is...
  • ollie
    háhá. ma este nézem meg, és biztos szétröhögöm magam :P
  • Blasta
    Amúgy a wincsesztert meg a formázást csak képletesen értettem, ha nem vagy képes elképzelni bármilyen hasonló megoldást, az a te bajod.
    Én nem fogadom el, hogy egy virtuális valóságban ne tudjon egy destruktív programot kiszűrni a v.v. készítője, rendszergazdája, főleg ha az ilyen méreteket ölt mint maga Smith ügynök...
  • Blasta
    Pont az a faszság, hogy úgy fogod fel, mintha valami ISTENSETUDJAMILYENEXTRATECHNIKÁRÓL lenne szó.
    Egy virtuális valóságot valahogy MEG KELL ALKOTNI! És ez igen valószinű, hogy az általunk ismert rendszereken alapszik, csak természetesen sokkal high-tech-ebben megkreálva. (bio-számitástechnikával, vagy mittom én)
    Egy vírust a virtuális valóságban szerintem ALAP megtalálnia a főgépnek, pláne, ha a Főgép saját programjáról van szó.

Ugázol itt okosakat, de cáfolni már nem cáfolsz. LOL.
  • Gery1980
    Azért abban egyetérthetünk, ha arról lenne szó, egész jól el tudnánk adni a filmet.:DDD
  • harakiri
    na ja..
  • Blasta
    Kinek a pap...:-D
  • harakiri
    engem nem zavart, hogy nem játszottak jobban rá erre a szerelem témára, valszeg eléggé nehéz megtalálni az egyensúlyt
    (nem is mindig sikerült), hogy ne csöpögjön a dolog...
    szerelem és szerelem között is van különbség, és egyik karakter sem az a szentimentális típus, és a lánglelkű kamasz kifejezés sem lenne rájuk találó..:))
    inkább úgy érzem itt arról a fajta közös hullámhosszról van szó, amikor szavak nélkül is tudják , mit gondol a másik..
    én a "robot fejet" betudtam annak, hogy Trinity nem akarja kimutatni a benne dúló harcokat, ez egyébként sem passzolna, a nőiesnek nem mondható jelleméhez, ő is harcos...
  • Gery1980
    De ebben a kiélezett szituációban ennyi pont elég volt szerintem.Ez nem egy romantikus film, bár a kapcsoltanak igen nagy jelentősége van, de nekem meggyőző volt:)
  • Blasta
    "hiszen egyérzést kell megjeleníteni képileg"

Erre eddig több tucat film, könyv, színész volt képes.... :-)
  • Gery1980
    De az M1-ben nem is ismertük a Zioni helyzetet, honnan tudhattuk volna, hogy hogyan reagálnak az ottaniak Morpheus konspirációira?!...A szerelemet pedig elég nehéz lenne kifejezni, hiszen egyérzést kell megjeleníteni képileg, de az, hogy együtt mennek a kilátástalan küzdelembe, ezzel Trinity aki ugye "halandó" effektíve az életét áldozza, és hogy Neo a 2. rész végén Trinityt válaszja nekem meggyőző volt.
  • Blasta
    Még pár dolog, ami zavar a matrixal kapcs.
    -Számomra hihetetlen Neo és Trinity szerelme.
    Szinte egyszer nem mosolyognak egymásra, alig vannak együtt NEM HARCI szituációkban, nincs olyan dolog, amitől én elhinném, hogy Ők annyira-de annyira szeretik egymást, hogy meghalnának egymásért. Semmi ilyesmit nem láttunk. A M2 elején szexelnek. Ennyi. Persze nem tudni mennyit voltak együtt a M1 és a M2 között, de nekem úgy tűnt, hogy nem sokat. Nem tűnnek szerelmespárnak és azt várták tőlünk a rendezők, hogy ezt a tényt fogadjuk el, mert ők azt mondták, hogy Trinity szerelmes lesz a kiválasztottba és mivel Neo a kiválasztott, így Trinity SZABÁLY SZERINT szerelmes is belé. De vazze, ez csak egy szó. Kéne látni is valami szerelemre utaló jelet, nem csak Trin robot fejét és Neo összezavarodott arckifejezését...
    -Lawrence Fishburne DURVÁN meghízott a M1 óta. Nem jött be.
    -Mitahogy az sem, hogy a Forradalmakban már nem tündököl Morpheus abban a nagy bölcs szerepében. MIndenki hülyének és ábrándozónak hiszi, és leugatják. Ő meg csak kussol. Nem ilyen volt Morpheus a M1-ben. Ő volt a bölcs tanító, aki tud mindent és a megérzései aranyat érnek. Erről a M1 végén meg is győződhettünk. Ezután semmi....
  • Blasta
    EZ KORREKT :-DDDDDD
  • Gery1980
    Van benne igazság, de nem fogadom el ezt a kritikát.
  • Blasta
    A Hardwired kritikáját elég objektívnek tartom:

"Abban reménykedtem, hogy a második rész után ért megrázkódtatások nem fognak újból mellbevágni. A film első negyede, egy az egyben egy rusnya, megtépázott és kifacsart kan macskát juttat az eszembe, ami az előd összes jelenetében integetett felénk. Ültem a székemben, néztem a hiteltelen és ismeretlen szereplők tömkelegét, akik összességében nagyobb szerephez jutottak, mint Neo két belevaló társa. Niobe újfent szenzációs mimikai képességeivel kápráztatott, mely csókos ajkaira és gödrében forgó szemgolyóira korlátozódott. Elcsépelt karakterek, szerencsétlenül belőtt helyzetekben hánykolódtak egy kupacban, s fölöttük a második rész óta teljes mértékben hanyagolt Morfeusz és Trinity ült unalmas trónján. Morfeusznak mindenki beszól, úgy bánnak vele, mint egy sza*os hülyegyerekkel, Trinity pedig rideg, mint az edzetlen acél. Aztán jött az orákulum, aki újabb csapást mért az idők során szépen felépített illuzióváramra. Az első részben tényleg egy bölcs, rövid, lényegi mondatokkal operáló karaktert ismerhettünk meg. Most azonban Chris Tucker bőrébe bújt nagymamival szembesühetünk, aki mindent Neo szájába rág, ráadásul Haribo gumicukorkával kínálja a Kiválasztottat. Merv, az előző rész pápája, maga a megtestesült karakter, kinek balján az Istennő, Monica Belucci pislog szendén. Őt szó szerint kivégezték. Eljátsza a mindent a markában tartó atyaúristent, majd a jelenlévők úgy gondolják, inkább nem kérnek a nagyszájú francia és őt körbevevő latex házi állatkák hülyeségeiből és házimacskát csinálnak belőle. Így is lett, én pedig kezdtem gondolkodni az evakuálási útvonalon, ám ekkor képbe került Mifune, a zioni milícia vezetője és átvette az uralmat az érzelmeim felett.

Innentől kezdve magunk mögött tudhatjuk a rémálmot és az első, eredeti részből megismert lendületes, adrenalintól szürcsögő akciójelenetek kapják a főszerepet. Egyre csak gyorsul és gyorsul az ütem, újabb és újabb, eddig sehol nem látott jelenetekkel sokkoltak, melyek mindegyike profin kivitelezett, sehol nem éreztem hülyén magamat. Az iszonyatos fegyverekkel megrakott embert szolgáló robotok és a sentinelek között vívott csata közben visítva markoltam a karfát, mint anno a gatlingos jelenet alkalmával. Mifune úgy trónol az ember alkotta robot szívében, mint egy elszánt szamuráj, aki ezer sebből vérezve, a földön kúszva is kaszabol. Tekintetén az elszántság, az önkívület és az őrültség képei cikáznak. Nincs megállás, brutális CGI effektorgia, kiváló harci koreográfia, újfent büntető napszemüvegek és az Animátrixban elejtett apróságok kacsintása a film végéig gondoskodik róla, hogy a beszlopált lónyálat elpárologtassuk a film végére. A beharangozott, helikopteres jelenet pedig a jelek szerint ment a levesbe, de nem is hiányzik.

Mifune-nál Neo és Smith karaktere volt csak jobban kivitelezve. Hugo Weaving alakítása végig sugárzó volt, minden helyzetben hozta a formáját. Az igen rossz színészi képességekkel rendelkező Keanu Reeves-nek sosem álltak jól a kúl szerepek, inkább sztárként, mint egy jelenség állja meg a helyét. Ezt végre észrevették és egy kicsit helyretették az egyensúly érdekében, ami nagyon jót tett a filmes karakterének. Öröm végigkísérni a felemelkedését."
  • harakiri
    jaj bocs a Tront tényleg ki hagytam a "Mire hajaz a Mátrix!"
    felsorolásból, egyébként az nem ellenérv valamire, hogy biztos azért nem így van, mert az akkor nagyon Tronos lenne...:))
    igen Blasta ez egy amerikai film lett.. sajnos..
    pont ez vele a bajom
    azt nem tudom, hogy eredetileg is így akarták-e, vagy a mani volt a legfőbb mozgatórugó, és meg kellett csavarni mégegyszer a sztorit, azt azért sajnálom, hogyegy olyan dolog jött ki belőle, ami filmtörténetileg igazán csak a technikai megoldások miatt lesz mérföldkő, persze nem kell sokat várni egy filmtől sem..:)
  • Gery1980
    Az attól függ mit szeretnél látni:)
  • Gery1980
    Sokat szoktam agyalni, persze nem csak a Martixon, de az ilyen műveket is szeretem továbbgondolni, bármennyire is hálivúúúúdi:DD
  • Punker
    1 egyszerű kérdés, nem vagyok matrix fan szal megéri a mozijegy árát vagy szedjem le dc-ről?
  • Lantee
    Csak arra vigyázz, hogy be ne csavarodj! :)
    Olyan leszel, mint az Esőember, aki megpróbálja megérteni a "Ki kezd? Ki!" kezdetű mondókát! :)
  • Gery1980
    Egyébként ha ennyi pénzt kifizettünk már ezért az egész hülyeségért, akkor fenttartoma jogot, hogy megideologizáljam a dolgot, és elrendezzem a lelkiismeretemmel, hogy érdemes volt befektetni:DDDDDDDDDD
  • Lantee
    Sajna! Ez van! :(

Ja..mellesleg bejelentkeztem! :))
  • Gery1980
    :D
  • Blasta
    Kurva kevés volt a poén a M3-ban. A reloaded-ben meg szinte nem is volt....
    M1 über ilyen szinten is....