795
Kijütt A Filmzene!A Film is nemsokára meglesz:)
  • The Garrett
    Lehet kapni ugy hogy MAtrix1-2 + animatrix szép díszdobozban valami 12-3 ezer forint körül. De leht ez csak valami akció volt nemrég.
    DE én lehet megvárom míg a 3 is kijön dvd-n és ugybe veszem meg a 4 et...
    DE pl Medija MArktban láttam külön is őket.
  • dikki*yysw
    Hol lehet egyébként most matrix dvd-t venni? amazon.com -on láttam, mindössze 14 dollárért, az 3000 ft, lófasz. Szal kéne vennem egyet itthon, ha nem jelentősen drágább.
  • dikki*yysw
    A verekedés közben kiszáradt a szám, és dragonball-szerű háztömbnyi energialabdák után sóvárogtam.

Ha egy szimpla verekedés lett volna, most 3 másik ember szüttyögne itt, hogy milyen szar volt a végső bunyó, csak egy szimpla ütésváltás, semmi effekt.
  • Dutch Flander
    Persze nagyon szép a látvány, meg szuper. Kivitelezésében halál profi. Csak tudjátok nekem már kicsit sok volt a második rész verekedős és autópályás jelenetei után a harmadikban gigantikus hidrogénbomba robbanást látni, ráadásul 3 szor. Szerintem NEO magasabbrendűségét nem az határozza meg, hogy mekkora ütést mér Smith-re. Meg amikor a kezét mutatják, meg Smith arcát... Kicsit hatásvadász. Én nem a látványvilágáért szeretem a Mátrix trilógiát (persze az sem utolsó dolog), hanem mert mondanivalójában, történetében egy szép egészet alkot.
    Úgy érzem "hypertrading" rátapintott a lényegre (#604).
  • dikki*yysw
    Egyébként én teljesen egyértelműnek gondoltam, hogy jó, akkor most Neo meghalt, mint ahogy tudtam, hogy meg fog halni.
    Aztán a végén a zórákulum aszondja a kiscsajnak hogy "gyanítom látjuk még". pf?
  • dikki*yysw
    Mindre megvan a válasz egy ép elméjű, 80-as iq feletti ember ha megnézte a filmet ezekre a kérdésekre mind tudja a választ.
  • dikki*yysw
    Olyan hülye vagy hogy belekötsz mindenbe ami eléd jön remélem a reggeli buszba is megpróbálsz majd.
  • Augustus Gigo
    Megmaradt a kódlátása,pl: seraphot látta másképp, orgazmus süti kód stb.., bár ezek mind a reloadedben voltak még, de gondolom nem vesztek el
  • The Garrett
    vannak benne jó poénok ;)
  • RelakSfromhome
    Jah, és miért nem szóródtak szét az őrszemek? Miért volt jó, hogy egy folyamban közlekedtek???
  • RelakSfromhome
    Bocs, hogy csúnyán írok
  • The Garrett
    testileg meghalt de a tudata imho ottvan valahol a mátrikszban még majd...
  • Lynx_TWL
    UGÁBUGÁ:D
  • Lynx_TWL
    tudokén helysn írni csak hadarok bazze:D
    majd megtanulok lassan írni:)
    ja, hogy ketté lett vágva:) attól még látvány film nagoyn sok helyen, az 1 az olyan szürke hangulatú volt, de az volt benne a király, itt meg ilyen ratyi az egész, mert túlzásba viszik a mindent:)
    plafonon mászkálva lövöldöznek..... de ez mire jó nekik?:)
    monica beluccsi beszól egy mondat erejéig illetve liheg amikor elkezdenek bunyózni "Trin"-ék :)
    miért nem hagyta ott a vasutas trinityt, meg neot?:)
    átment egy sentinel az arany látásban neón amikor mennek a városba... akkor mi történt?
    hogyan álltak trinitybe VEZETÉKEK? mert azok mozogtak:) biztos kicsavarta átszúrta magán aztán visszacsavarta:)
    a sentinelek nem olyan fontos szereplőket egy nekifutással ledöntenek a hídról, míg a nem tom mi a neve kapitánynak ezren rohannak neki ebből 400at kinyír, maradék 600 szétkaszabolja lesz 3 vágás a fején, és meghal:)
    a sentinelek megvárják amíg kilőnek pár rakétát a fúókra, addig persze ők robbanak fel,mert őúy jobb, ha kamikázéznak, de egyik se ölné le a rakátésokat, mert túl egyszerű lenne
    sztem sem kellett volna oraclenek magyarázni, hogy miért így néz ki...
    a programok basztak egy jót, és lett egy kicsi program (indiai kiscsaj)
    a végén az ég, vmi eszméletlene rossz volt, ilyen rossz kifestőkönyv szint
    nem csodálom,hogy neo meghalt,mikor olyan sok kábelt dugtak fle a végén a seggébe:)
    szupermenes közben smith meg neo halálra veri egymást, de egy vércsepp nem folyik, mikor 1ben még egy pofon is nyakat tört:)
    mi lett neo zöld betűkód látásával amit az első rész végén szerzett?
  • RelakSfromhome
    VAGÉL = VEGYÉL
    HELYESÍYRÁSI = HELYESÍRÁSI
    BAZZE? = BAZZE,
    KRVANEHÉZ (no, ez direkt volt ;)
  • RelakSfromhome
    1: a 2. és 3. rész az egy, csak a hossza miatt kétfelé vágva lett elkészítve (megírva, akármi)
    2: VAGÉL MÁR EGY HELYESÍYRÁSI SZÓTÁRAT BAZZE? MERT KRVANEHÉZ OLVASNI AMIT ÍRSZ!!!!!!!!!!!
    3: úgynéztem énis, hogy Neo megpurcant
  • RelakSfromhome
    geheh
  • Lynx_TWL
    sztem a 2, meg a 3 akár egy film is lehetne, de az 1 az teljesen más történet...
    a bakancsos beszólásnagoyn ott volt, de amikor mondták,h ogy minden aminke kezdete van ..... azthittem rosszul leszek, vmi kurva szarul hangzott ilyen ratyi volt egyszerűen
    a látványban annyi nem tetszik, hogy az első részben így mentek, és ilyen izé volt de a másodikban meg harmadikban csak villogtak az izék, és fütöltek a bigyók, de annyira, hogy nagyon,és ez nem volt jó!
    mondjuk a zion ostrom az nagoyn jó volt de utána a repűlő fight, meg vízburok robbanás az vitzes volt max:)
    és a nagy kérdés: mi lett neoval végülis?
    sztem meghalt, és ennyi és ez így jól is van...
  • dikki*yysw
    Akik ismerik, és akik nem!

Ez nagyon ott van :DD
  • The Garrett
    Ezt most énse értem... Miért baj az ha ujabb és nagyobb és jobb látványba van részünk?
    Az (is) a jó egy filmben nem?
  • dikki*yysw
    "Az már sajnos a hollywood-i követelmények közé tartozik, hogy látványban ne csak újat, de nagyobbat is mutasson minden rész az előzőnél."

Ez miért baj? Túl látványos volt, túl jól kivitelezett a harc?
    Pixeles, meg 3 perces renderekkel készült CGI-t szerettél volna látni, vagy mi...? Nem értem...
  • Dutch Flander
    Csak röviden:

1. rész: A Kiválasztott létezése, az igaz prófécia.
    2. rész: A Kiválasztott útja. A prófécia megkérdőjelezése.
    3. rész: A döntés ára. A legbölcsebb megoldás.

Mellesleg a trilógia keretes szerkezetű. Történetében minden rész tud újat mondani. Az már sajnos a hollywood-i követelmények közé tartozik, hogy látványban ne csak újat, de nagyobbat is mutasson minden rész az előzőnél.

Ez szerintetek így korrekt?
  • dikki*yysw
    Na tegnap megnéztem én is.

Fikázóknak: tudom, hogy a mainstream-mel szembehelyezkedni menő, és sikkes. De attól nem lesz senki király csávó, hogy elmondja minden szarnak a Matrix 3at.

AKÁRMI lett volna a 2. és 3. rész, UGYANENNYI embernek nem tetszett volna. Ők azok, akik ki szeretnének emelkedni a közemberek közül.

Nekem nagyon tetszett a film. Nem volt tökéletes, de nagyon jó volt.

A kezdetétől a végéig tetszett, ha én csináltam volna módosítok pár apróságon. Az orákulum változását pl. én nem említettem volna meg, hanem mintha mi sem történt volna. Amúgy minden rendben volt.

Nem követtem a topicot, de az alapján amiket werewolf elmondott, hihetetlenül buta és értetlenkedő a közönség. Szomorú, hogy ennyi mindent nem értetek meg.

Arról, hogy tervben volt-e a folytatás. Nos nem tudom, más burokban élt-e, de én tudom, hogy amikor a Matrixot megnéztem másodszorra is moziban, tehát már több mint 3 éve, én úgy jöttem ki, hogy a filmet először látó osztálytársaknak azt mondtam, "és lesz 2 meg 3, ráadásul egyszerre fognak érkezni". Szóval ha én már akkor tudtam, lehet nem egy éve találták ki hogy legyen folytatás.

Szerintem is voltam apróbb következetlenségek, és nyitva hagyott kérdések. Ugyanakkor szeretnék arra emlékeztetni mindenkit, hogy a Matrix megnézése után 4 éve sokkal több nyitott kérdés, furcsának tetsző gondolat maradt. Már akkor sem tetszett, hogy Neo meghal és feléled, meg nagyon sok kérdés maradt nyitva.

Azóta mindenki még 10x látta a filmet. 3-4 évig érlelődött mindenkiben az, hogy mi az a Matrix. EZÉRT értjük már az első rész minden kis gondolatát, és ezért nem a 2-3ét.

Az Animatrix, az innen-onnan származó infók, és a 2-3. rész megadta a Matrix rengeteg kérdésére a választ, ezért most, 3-4 évvel később úgy tűnik, az egy tökéletesen átgondolt, felépített film volt. Pedig NEM.

Szerintem ötödannyi kérdés nem maradt nyitva ezután. Következetesség volt sztem, hogy deja'vu -vel változott a bunyó után vissza a város, az tetszett. Bár a mozi közönsége nem értette, azt hallottam a reakciókból. Buta ember miért néz filmet?

Talán érdekes lett volna, hogy ki a kiscsaj, de lehet ez csak nekem nem volt vili :) A vasutas ugye elvileg maga építette az állomást, ezért nem lehetett onnét kijutni, ezért volt ő ott az "isten". De ahogy Morpheus mondta az egyben: egyes szabályok megszeghetők, a többi kikerülhető. Ha a jump programban tudnak ugrani, az állomásban is biztos tudnának erősködni. De ez csak szőrszálhasogatás.

A látványvilág brutális volt, hihetetlen hogy pl. a dokk ostrománál nézzük a filmet és csak cgi-t látunk hosszú perceken keresztül.

Egyszóval király volt, méltó befejezés. Lassan kell egy Matrix trilógia dvd-sorozat ide a polcomra.

Ez az egész IMHO.
  • gz8
    Okostojás! Nyisd meg a [makrók] linket a beíróablak alatt, aztán meglátod
  • ollie
    LOTR1-hez hasonlítod??? De az egy 50 éves regényből van, nem pedig valami modern agyszülemény!!! Hoyg lehet Tolkien-t a Watchowskyéhez hasonlítani???
  • The Garrett
    A vége meg nekem kiiiiibebassssszottul tetszett, szabályosan belémütött a felismerés mikor végre átláttam az egészet,.. meg megértettem ezt a döntés = következmény jövőbelátás dolgot.
  • The Garrett
    és mért baj az hogy mindenki örül neonak? ő volt a messiás bazd!
  • The Garrett
    Én angolul néztem szal a magyar szinkronról nemtudok nyilatkozni..
    CSak hogy kicsit belekössek smith nem az összes ügynököt konvertálta át, hanem MINDEN EMBERT/tárgyat stb-t a matrixban.
    mint 1 vírus ami megfertőz minden file-t a gépen.
  • Werewolf
    Mondtam, hogy rendszertelen. Másoktól meg nem idézek, tudok egyedül is gondolkodni, és EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM, MÁSÉ NEM ÉRDEKEL. (De attól még kiváncsi vagyok)

ps: És elegem van az olyan f****okból, akik a "nem a te véleményed, meg idézed mástól" blabla-val jönnek.
  • Werewolf
    Francba! Miért nem a normális html kódokat használják?
  • Werewolf
    <b>Sziasztok!</b>

Szeretnék én is hozzászólni a filmhez. Egy kicsit rendszertelen lesz...

<b>A fejbelövéses dologhoz:</b> a mátrixban ettől mindenki meghal, gyakorlatilag a fegyver (golyó)
    szimbolizálja a process kill utasítást.

<b>A pszt:</b> Nem tom, hogy ez tényleg magyar rövidítés-e. Mindegy. Én sem értem, hogy miért
    nem volt jobban védve a vezérlő személy. A fegyver hütés meg bullshit. Ebben a tech. feljett-
    ségben, ahol ilyen "légpárnás" hajók vannak, biztos kivitelezhető. Meg különben is kit érdekel,
    hogy túlhevül-e vagy sem. Én inkább azt nem értettem, hogy minek vannak pszt-k, ha eddig a gépek nem
    tudták, hogy hol van Zion.

<b>Béke:</b> Tény, hogy értekes dolog, de miért ne? Szerintem a "szabadon elhagyhatják a
    Mátrixot" meg azt jelenti, hogy ha valaki ráébred, ez a világ nem is világ, akkor nem lesznek
    ügynökök, akik visszatartsák.

<b>Szivárvány:</b> Ez tényleg gagyi.

<b>Gyerek:</b> A kiscsaj NEM a mátrixból ment az életben, hanem egy gépből (vagy külső programból)
    ment a mátrixba. Ezért is tudta megcsinálni a szivárványt.

<b>Bunyó:</b> Én az mondom, hogy "Ééérdekes...". Nekem bejött, de ilyet inkább egy Dragonball
    filmben akarok látni. És nejöjjön azaz a sok szakbarbár, hogy "cgi vót az egész... blabla". Szart!
    Tényleg bunyóztak így, egy ösrégi "trükköt" használva: dróton lógva. Aztán rakták rá az effekteket.

<b>Szerelem:</b> Nem kellet volna. Azoknak akik fanyalognak, hogy nem volt Shakespeare szintü:
    inkább ne is lett volna. Pörgettem volna, ha a moziban lehetne ilyet. Nem tetszett, hogy Trinity
    a testéból kiálló 4 (3?, 5?) ruddal ennyit makog, pláne hogy 2 a tüdejéből állt ki.

<b>Párbeszéd:</b> Azt azért mindenki ismerje el, hogy a szövegek fele szar volt. Amíg nem látom
    angolul addig elhiszem, hogy a szinkron miatt volt szar.

<b>Ikrek:</b> Én úgy emlékszem, hogy a kocsi felrobbant bár, de az ikrek a levegőben
    szellemmé váltak. Tehát élnek. De akkor meg hova tüntek?

<b>Törlés + format marhaság:</b> Marhaság. Szerintetek kik az ügynökök? Format, delete, find +
    egyéb egyszemélyben. De, mivel Mr. Kovács minden ügynököt átkonvertált, a főgép nem tudott vele
    mit kezdeni. Ezért hagyta Neo, hogy Smith átkonvertálja ÉS mivel Neo a főgépre volt csatlakozva,
    így az végre lokalizálni és törölni tudta Smithet.

<b>Eső:</b> Werkfilm szerint az esőcseppek a Mártix-kódot imitálják. Ennyi.

<b>Körbe-körbe futás:</b> Valaki megjegyezte, milyen hülyeség, hogy Neo ide-oda fut a vasutnál.
    A vasutas is megmondta, innen csak vele (és/vagy a vonattal) lehet kijutni. És mint tudjuk a ciklusból
    való kilépéshez egy (vagy több) feltétel szükséges, tehát mi az hogy ez HÜLYESÉG??? kedves gyökérgyerek?.

<b>Mindenki örül Neonak:</b> Röviden: ez tényleg gáz. De ez van.

<b>Valódi story:</b> Mindenki kitalál sztorikat, de ez így jó. (csak az "emberek is valójában
    gépek" szarságtól kiméljetek). Kritikusok, meg tényleg elöbb gondolkodjanak. Meg kellene kérdezni
    Wachoskiékat, hogy mi is az igazság.

<b>Mátrix 1:</b> Én is azt mondom hogy nem kellett volna folytatni. Nem azért mert nem tetszettek
    a folytatások (tetszettek!), hanem azért mert az egy úgy végződik, hogy Neo beszél a telefonba és:
    "mi csak a kezdetet mutattuk meg..." bla-bla, ami nekem rohadtul tetszett, mert így tényleg
    rámbízták a Mátrix sorsát. (Anno azt hittem, hogy nem lesz folytatás,és elképzeltem egy lehetséges
    befejezést.)

<b>Animatrix - Reneszansz:</b> Itt tök egyértelműen kiderül az emberiség sorsa, emiatt el
    is lehet vetni az "emberek is gépek" blablát.

<b>Emberi hordozók szöveg:</b> Valaki azt írta, hogy szerinte a tenyészetett emberek valójában
    nem mások mint programhordozók (de ugyanakkor emberek is). Ebben van valami. Mert: így megtörténhetett, hogy
    Smith kimásolja magát a külső világba, valamint így Neo tényleg láthatja a többi gépet (programot).

Összeségében nekem tetszett a film. Nem volt akkora durranás mint az 1, de ezt nem is vártam.
    Minden nagy volumenű dolognál csak az első hűha, meg dejó! Én így voltam a LOTR1-el is.
    A kritikáim (észrevételeim) kritikáit várom, de ha lehet akkor a [email protected] címre is küldjétek el.

Sziasztok
  • The Garrett
    Ez v.hogy ugy van ahogy/amivel legyőzte a végén Smith -t:
    S nem értette meg neo miért kel mindig fel=> nem tudta felfogni az emberi érzelmeket, és ugye azt a döntést amit nem értesz nem láthatod előre...
    NEo addig nem láthatta mit tud csinálni, amig nem értette meg hogy miért is csinálja.

Ebből most lehet nemértitek mit akartam kihámozni de aki értelmesebben el tudja magyarázni annak adok 1 tábla csokit. :)
  • The Garrett
    brb csak kezdődik a warunk :/
  • The Garrett
    MErt volt neo nak is amnéziája. Amugy szerintemis felesleges a legkisebb szarokba belekötni...

Inkább a film egyik utolsó mondatára kell csak gondolni... ott ütött belém a megvilágosodás:

-Mit gondolsz mi vagyok? ember?
  • The Garrett
    Mindannyian programok. Emlékezz csak a MAtrix2-ben:

"Hallottűl már meséket, szellemekről vámpírokról farkasemberekről?
    -Mind kiöregedett programo, akik törlés előtt állnak."
  • The Garrett
    ITt a pont. Végre volt alkalmam megtekinteni a filmet. Egyet kell hogy értsek!
  • Ramza
    Uhh, a penge érzékeny pontom, úgyhogy erre most nem reagálok :)
    (gyak. olyan mértékű megalázása minden vámpír-drakula mítosznak, hogy én csont nélkül betiltanám azt a szutykot :)
  • precision
    Na, hát akkor meg igazam volt, pedig nem is játszottam a játékkal :)))
  • precision
    Én úgy emléxem (bár lehet, hogy rosszul), hogy a pengében a Wesley Snipes is ezüstgolyókat használt a vámpírok ellen!
  • Ramza
    És a játékban tényleg vámpírokkal volt tele a kastély.