795
Kijütt A Filmzene!A Film is nemsokára meglesz:)
  • ShaiHulud
    igen es a piranha neked hol nem tamad rajban?? epp ez a lenyeg itt most hogy a piranhak is azert tamadnak rajban mert egyedul nem lenne eselyuk de igy barmivel vegeznek...
  • Augustus Gigo
    ami nekem tetszett:

- mikor Neo ki akar jutni a metróállomásból és kifut bal oldalon a jobb oldalon meg visszajön
    - hell club-nál mikor az őr mondja, hogy csak úgy juthatnak be, ha őt hidegre teszik, mire seraph: "megoldható"
    - mikor Trin. megérkezik a metróval Neoért, és futnak egymás felé, az úgy néz ki, mintha elfutnának egymás mellett. ezt most csak azért írom le, mert én is pont úgy láttam a moziban
  • Eye-scream
    Az említett halfajok elsősorban azért vannak együtt szorosan, mivel a ragadozók egyetlen nagyobb lénynek vélhetik őket így, és kisebb a támadás valószínüsége. Amennyiben a ragadozó mégis támad, minden hal más irányba kezd menekülni és a ragadozó megzavarodik. Ráadásul a tömegben minden egyeshalnak kisebb az esélye, hogy pont őt támadják meg, szal ez az eset meg itt nem áll fenn.
  • ShaiHulud
    ezert kell mindig feliratosan nezni filmet...szinkron altalaban szarabb...jo mondjuk magyar szinkron szokott jo is lenni...de egy ilyen kaliberu filmnel vetek szinkronosra beulni..

Akkor neked a tripla X meg fast and the furios meg ilyesmi filmek valok...ennyi az egesz...
  • Augustus Gigo
    Szerintem a film kulcsa az első részben van, amikor Neo belebújik Smith-be és felrobbantja, mert a 2-ben erről azt mondja Smith, hogy itt kapott valamit Neo-tól, ami megváltoztatta ...

Sztem úgy változtatta meg, hogy át tudott töltődni emberi testbe, a tudat helyett mint szoftver töltődött fel Bane testébe ... azaz ki tud lépni a Matrixból ... és a valódi világban mind az emberekbe (ugyan közvetett úton a mátrixból, mint Bane-be) mind a gépekbe be tud töltődni (ezért veszélyezteti a gépeket és kell "a gép-főnöknek" Neo-val szövetkezni)

De szvsz Neo is kapott akkor vmit, azt, hogy a tudata kapcsolódás nélkül benn marad a Mátrixban és a Vasúton keresztül a gépek világában, ezért látja a gépeket és tudja leállítani az őrszemeket (az őket vezérlő szoftvereket reseteli) ... ezért van az, hogy nem lát semmit, csak a gépeket (pl.: azt nem látja, hogy Trinity-be beleálltak fémdarabok)

Neo azért lehet Smith ellentéte, mert amíg Smith mindenhol terjedni akar, sokszorozza magát, addig Neo képes feláldozni magát

Nagyon fontos Orákulum szerepe, aki ugyancsak átírja a központi Smith programot, egy új sort ír bele (Everything that has a begining, has an end) itt hackeli meg a Smith progit, hisz itt azt mondja Smith a 3-ban, hogy valamit kell mondanom, mit is ja megvan és Everything that has... . Szvsz az Orákulum félrevezeti Smith-t, mert azt hiteti el vele, hogy bele kell magát írnia Neo-ba, akinek törlőfunkciója van (hiszen a mátrixot is ő törli, hogy újra lehessen installálni) és törli a gépek világába is bejutó önmagát többszöröző és így mindent tönkretévő programot.

Egyébként Neo (mint Jézus) életét adja a békéért ...

Nagyon tetszett, hogy nem volt hollywoodi vége, hiszen meghalt Trin, Neo és minden maradt a régiben, csak ha valaki ki akar szállni a mátrixból, azt nem kezdik ügynökök levadászni ...

Írjatok, ha van más elképzelésetetek van ...
  • Gladiator
    Na, és akkor most valaki elmagyarázz anekem, hogy miről is szólt, mert én nem igazán értetem meg a lényegét.

SPOILER

személyes véleményem:

Iszonyat nagyot csalódtam. Annyira érzelgős volt, meg szerintem semmit mondó, hogy pfú. nagyon kevés volt a harc, viszont az értelmetlen dumálás annál több. Bár igaz, hogy én a harcért mentem el, nem pedig a mátrix lényege miatt, szal értitek hogy gondolom. A gépes csata nagyon jó volt, viszont a Smithes már kicsit sok, ahogy ott repültek. kellett volna egy rendes felturbózott verekedés, de az a repkedés az hülyeség volt. Viszont az tetszett amikor úgymeteorként becsapódtak, és a kocsik meg minden szétrepült. Viszont, az kurva idegesítőne találtam, hogy mindent kurva jó megcsináltak géppel, a gépekl városát, a csatát, szinte azt mondtam volna, hogy rendesen megtörtént, nem géppel csinálták annyira jó volt, viszont a végén amikor mutatták a szivárványt, annyira szarul volt megcsinálva, hogy az vmi hihetetlen. kidolgozatlanok voltak a házak. pfejj. nos, ez volt az én véleményem. nekem a második jobban tetszett a harcok miatt. de azért ezt is megveszem DVD-n. VÉgülis az első rész se tetszett amikor először láttam.

u.i.: viszont a magyar szinkron borzalmas volt. főleg amikor neo, mikor megtámadja őt az a smith-megszállta-áruló-ember és azt ordítja, hogy Trinity, az kurva szar, egyszerűen nem élték bele magukat, vagy kevés volt az idő, és nem tudták kidolgozni, vagy akármi, de áhhh.

na, pá
  • ShaiHulud
    a Sentinelek amolyan halrajra (szardella vagy meginkab piranha) emlekezteto tomegben cselekedtek...a kozos tudat miatt (ergo ezeknek a halaknak is van kozos tudatuk, vagy mozgato rugojuk) mert igy biztos volt hogy bar sokan elvesznek de a tuleles garantalt hisz ekkora osszesurusodott tomeg ellen nem lehetett mit tenni...de mondhatnam peldanak a hangyakat is...(a harcosok-sentinelek vedtek a dolgozokat-furokat...bar ugye a hangyaknal maguk a dolgozok is harcolnak)
  • Augustus Gigo
    Zioni csatáról: A gépek serege, ha csak egy csúzlival, vagy egy íjjal fel lettek volna szerelve eghyszerűen kilötték volna az APU/Pszt/-kat. Ja és melyik végső 18 perces jelenet volt az amelyikbe 80-130 milliót invesztáltak?
  • Augustus Gigo
    NEm értem , hogy mik értelkme volt a 2 folytatásnak, mivel a történet szinte semmivel sem ment előre, emberek nem szabadultak föl, zionban éldegélnek tovább nyugalomban. Mi az ami a végén kapott az emberiség? Szinte semmit! Eddig sem halt meg az akit leválasztódott a mátrixról, és zion eddig is biztonságban volt. Szóval ezt a 4 óra nem tudom mennyi hosszúságű részt kivágva megkapjuk az első rész végét. Smith Neo végső harca is hajazott az első részben látottakhoz, max csak új köntösben.
  • ShaiHulud
    szoval igy utana gondolva tenyleg nagyobb a valoszinusege a reboot os elmeletnek...szvsz
  • ShaiHulud
    na meg amikro mondja a Deus Ex Machina hogy It`s DONE! akkor is gondolom arra utalt hogy bekerult a forrasba Neo..vagyis mehet a reboot.
  • ShaiHulud
    VEgulis lehet hogy tenyleg megtortent a reboot hisz a kis csaj a Sati is halott volt es csak akkor kelt fel amikor a dejavu (esetleges reboot?) megtortent...meg amikor kerdi Oraclet hogy latja e meg Neot es a valaszt kapja hogy meg bizonyara fogja..akkor talan arra utal hogy mivel reboot volt ujra lesz kivalaszott..vagyis Neo. vegtere is a programok tulelik(mar amelyik) a restartot es emlekeznek az elozo matrix verziokra,ahogy a Merovigni is emlekezik az elozo choosen oneokra...de a mostani reboot mar egy bekes matrix verzio ahonan barki ha kiakar lepni kilephet.
    amugy en nem vetnem el feltetlen a matrix a matrixban elvet...csak talan kicsit modosult. ugyanis ugey letezik a matrixban a "zold" kodrendszer ami felepit mindent odabent,namar most ugye Neo latta azt a "tuz" kodrendszert ami nyugodtan lehetne egy masik kulso szint alszintje mint a mostani Zioni vilage a MAtrix vilaga...mivel ugye Smith kitort a Matrix vilagbol eggyel feljebb igy valoszinu (mivel NEO-SMITH ugyanazok elv ha el) hogy Neo is feljebb lepett reszben akkor amikor megvakitotta ot Smith es latta a narancssarga tuz kodrendszert.
  • Cvd
    Nemcsak a parkban nem voltak emberek. Nem volt egyetlen hajó pl. a folyón, egyetlen ember, jármű, világító ablak, felszálló füst, semmi élő a folyó túloldalán a városban. Egyáltalán semmi sem mozdult, kivéve pár programot. Ebből szerintem csak az következik, hogy még nem volt benépesítve a mátrix. Ha egy normális városképet vágnak be, akkor ott nyoma lett volna az életnek, de ezeket a nyomokat nyilvánvalóan céllal tüntették el (vagy az egész csak trükk, és nem valódi városképet látunk, a vége ugyanaz), szerinted akkor mi a fenét akar ez sugalni?
  • Cvd
    Még mindig butaság amit írsz.
    - A #391-ben igazad van, a mezőkön tényleg ott vannak az embriók. Csakhogy én nem a mezőkről írtam az elején, hanem világosan az éppen a mátrixra csatlakozott emberekről. És azok ugye nem a mezőn vannak, hanem az erőműben. A vezetékekben tényleg volt energia, valamivel táplálni kell a mezőt kiszolgáló gépeket, csakhogy ott az energia nem keletkezik, hanem fogy, itt hibázol te nagyot.
    - A #389-re miből következtetsz? Honnan veszed hogy az előtte Smith-é alakult emberek túlélték? Az orákulumot 3-4 másodpercig mutatják feküdni a sárban, és nem lélegzik. Ez ugye filmes nyelven azt jelenti hogy halott. Akkor a sokkal gyengébb tucatemberek miért élték volna túl?
    - A #393-ban megint butaságot írsz, mert akkor az Építész egy normális restartot írt le, és a mostani Smith-nek köszönhetően teljesen más volt. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
    Írjál már valami konkrétumot, mert szerintem a látottak az én verziómat támasztják alá, és nem tudom te mijen dolgokra alapozod a véleményed. Ja és mint az elejétől fogva, nem minden emberről beszélünk, csak azokról akik éppen "elemek" voltak.
  • Cheky
    Én csak egyet nem értek:
    Az Orákulum miért nem fújja ki a bagófüstöt???

Szorgalmasan szívja a cigiket, de füstöt nem láttam a szájából/órrából kijönni!
  • SoDI---
    Különben meg melyik marha terjesztette azt a baromságot, hogy az ikrek benne lesznek a harmadik részben? Én már akkor mondtam, hogy egyértelmű, hogy meghaltak a robbanásban :) Úgy néz ki, igazam lett :)
  • ShaiHulud
    amikor beszel az indiai alaku program...hogy Karma miatt marad a vialgaban...akkoor tul kep arrol van szo hogy mindenkinek megvan a helye es a szerepe a vilagban ergo Predesztinacio elve...elore elvan rendeltetve ki mire jo ki mit csinal...ergo el kell fogadnunk magunkat,az eletunket...mert a dolgok folyasa ugyis arra az utra visz amit be kell jarnunk...
  • SoDI---
    A harmadik rész eleje éppen azért tetszett nekem nagyon mert a története nagyon dragonball-os volt. (Semmiből felmerülnek újabb és újabb megoldandó problémák, amellyek kapcsolatban percenként kerülnek a képbe újabb, eddig ismeretlen kulcsfigurák) :-)))
  • SoDI---
    Viszont a fo verekedes resznel ahol elbukott egyertelmu jelzes, hogy megsem erhet fel vele

Ez amolyan Dragonball-os elem. Néha-néha úgy tűnik, mintha valaki felülkerekedne a másikon, de valójában végtelen, kiegyenlített harc, aminek csak valami váratlan csalás vethet véget :)
  • SoDI---
    es ekkor smith halalanak pillnataban neonek is azonnnal meg kellett volna halni

Pontosan ez történt.
  • SoDI---
    Egyebkent azt sem ertem minek kellett gep altal csatlakoznia a matrixra hisz ez volt az egyik kozponti tema, hogy neo kepes becsatlakozas nelkul is belepni a matrixba

Tudatosan nemigen. Tök véletlenül váltotta ki azt nála egy trauma. És akkor sem a Mátrixba került ugye hanem az Állomásra.
  • SoDI---
    keptelen volt megerteni neo donteset

Dramaturgia, nem történeti elem :)
  • ShaiHulud
    Smith csak a tudatukba ferkozott bele, amolyen Posses modjara, mint amikor egy mediumot megszall egy szellem...marha van ilyen :D
  • SoDI---
    Gondolom most újra fel kell tölteni az erőművet (és a mátrixot) új emberekkel

Ez még az Építész eredeti verziója szerint se lett volna így :) Az újraindítás egyszerűen emléktörléssel járt volna. Ha történt volna újraindítás.
  • SoDI---
    Az emberek halálát támasztja alá az is hogy az új verzióban csak programokat látni

Éppen a park azon részén nem voltak emberek.
    Abban, hogy nem voltak ott emberek, ne keress semmit, sokkal tisztább így a kép, ennek nem történeti, hanem művészeti megfontolása volt :)
  • SoDI---
    Mi értelme van azokról beszélni, akik mostantól távozni akarnak, ha nem lenne senki, aki távozhatna? :)
    Gondolkozz.
    Nem halt meg senki.
    Nem indult újra semmi.

Nem haltak meg az emberek. Amikor Neo és Trinity a mezők fölött voltak, látták, hogy megy a munka. Ha az emberek meghaltak volna, nem igazán lett volna energia a három energiavezetékben, amit követtek például :)
    Gondolkozz :)
  • ShaiHulud
    Everything that has a beginning has an End
  • SoDI---
    Ez emberekről beszélnek.
    Ha meghaltak volna, nem beszéltek volna róluk :)
    Nem halt meg senki :) Csak egy kis ideig Smith-ek voltak. Ennyi az egész.
  • ShaiHulud
    nah megneztem masodszor is...jah tuti meghalt Neo mert, amikor mondja Smith ott Neo felett allva hogy Everything has a beginning has an End...ekkor jon ra Neo(latszik rajta) hogy ez tulajdonkeppen azt jelenti, hogy Neonak meg kell halnia csak igy tudja elrendezni Smitht...aki vegtere is O maga (inverze) es ugye csak igy nyirhatja ki, mert maskulonben orokre harcolhattak volna egymas ellen...mert tulajdonkeppen onmaga ellen harcolt...es ezert is engedte hogy Smith aszimilalja...igy a pozitiv kioltotta a negativot es megkaptuk a nullat...vagyis Neo is es Smith is kaputt...
  • Cvd
    Ja persze. Mint egy szép nagy halom Smith? Merthogy a korábbi életükben mind azok voltak a restart/akármi előtt. És mint látható volt, au Orákulum ugyan viszanyerte a gödörben a külsejét, de nem nézett ki élőnek. A programokat nem nagy dolog visszatölteni, biztos van belőlük egy "telepítőlemez" ilyen esetekre, de a normál becsatlakozott embereknél nem ilyen egyszerű a helyzet. SZVSZ azok már akkor meghaltak, amikor Smith megfertőzte őket, a testük meg ment az újrafeldolgozóba. Így szerintem a vége felé a mátrix már nemhogy energiát termelt volna, hanem éppen ellenkezőleg csak fogyasztotta azt. Az emberek halálát támasztja alá az is hogy az új verzióban csak programokat látni, egyetlen embert se. Persze ugye hajnal van, dehát egy nagyváros akkor sem teljesen mozdulatlan. Gondolom most újra fel kell tölteni az erőművet (és a mátrixot) új emberekkel. Csak nekik már szabad lesz szabadon választaniuk.
  • HuAn82
    Én is igy tudtam. A két ellentétes oldal (tudat) semlegesítette egymást.
  • CSOCSO
    vagy... esetleg ... azért csak neonál törölte ki a gép a smith mert így közvetlenűl kapcsolódott a főfőgéphez vagy valami.. de ezek csak találgatások:(((((((
  • CSOCSO
    ja igazad van.. akor valszeg a semlegesítették egymást...
  • Dynamic
    De ha csak ennyi kellet volna, hogy törlik Smith-t Neon keresztül, akkor bármikor meg lehetett volna tenni, hiszen több millió ember van/volt rákapcsolva a mátrixra, akiket szintén áttranszformált Smith.
    Persze ez csak feltételezés részemről...
  • CSOCSO
    amugy legszivesebben már most meglesném megint...hátha valami kitisztul még:)
  • CSOCSO
    akkor most smith azért pusztult meg mert semlegesítették egymást?.. vagy azért mert belemászott neoba.. aki a fő gépre volt csatiza és a fő gép kitörölte a smith-t?...

azt a smith mé nem tudta ezt?
    mármint hog ő a negatívja a neonak és semlegesíteni fogják egymást vagy mittom én:)
  • Dynamic
    Egyébként még több jel is arra utalt, hogy meghalt, de szerintem szándékosan úgy csinálták meg a rendezők, hogy ez ne tűnjön 100%-osnak.
  • Dynamic
    Szerintem is egyértelműen meghalt, de szerintem nem törlés miatt, hanem amit az Orákulum is elmondott, hogy Smith tulajdonképpen a "negatív Neo".Mivel átváltozáskor Smith megkapja a személy tulajdonságait (pl. látta a jövőt, mint az Orákulum)így a két ellentétes tudat semlegesítette egymást.
  • CSOCSO
    ha jol értem nem neo tudata ölte meg.. hanem belement a neo testébe a smith..és mivel neo teste rá volt dugva a gépre.. igy a főfőfőfőfőőőőőőőőőőőőő gép kitörölte a smith-t..ezért halt meg az öszes smith..és nem csak az az 1..
  • CSOCSO
    aha