795
Kijütt A Filmzene!A Film is nemsokára meglesz:)
-
#667 uff, leesett, hogy milyen gyertyát -
Ramza #666 Ezzel félig-meddig tudok csak egyetérteni.
Szerintem ugyanis egyetlen ember volt a filmben, az Orákulum. Ő egy Építész nevű mesterséges intelligenciával játszott egy mátrix nevű játékot.
Egyetlen mátrix van, de abba beletartozik Zion és a "külvilág" is. Játékukat immár hatodszorra játszották el, az első öt menetet simán nyerte az építész. Neo egyszerűen felfogható az orákulum legmagasabb szintű top-harcosának. Az emberek és a gépek is a játék részei, melyek korlátozott mértékben érzésekre és önálló cselekedetetkre képesek, de a fontosabb döntéseket, melyek a játék kimenetelét befolyásolhatják, csak az orákulum vagy az építész segítségével képesek meghozni.
Minden, amit a három részben láthatunk a játékszabályoknak megfelelő emberi döntések sorozata, akárcsak a lépések a sakkban.
Egyértelmű, hogy egyetlen világ része mind a "mátrix", mind a kinti világ, másképpen nem magyarázható Neo és Smith ügynök (mindketten olyan cselekedeteket hajtanak végre a "kinti" világban, amik elvileg csak a mátrixban lennének kivitelezhetők - fogjuk fel úgy, hogy kezdik feszegetni a program által nekik kitalált határokat, pont ebből lesz a baj, ugyanis magának a játéknak a problémamentes működését akadályozza majdnem meg a Smith-vírus, ezért rövid időre kénytelen a két fél kooperálni)
A film végi mondat (lehet, hogy még Neo visszatér) egy esetleges újabb játékra vonatkozik, ahol hetedszerre is összeméri a két fél az erejét.
-
#665 benyomnak -
#664 Na ezt írd le mégegyszer, mert képtelen vagyok kihámozni, hogy mi van a szaltóval meg a gyertyával!! -
Augustus Gigo #663 :):( -
#662 tudom mi volt a lényege, de én asszittem benoymnka tripla szaltót, meg gyertyát, és úgy hentelnek mitn az állat:?) -
Augustus Gigo #661 alakzatról annyit, hogy azért vették azt fel, mert úgy 360fokban belátták az ellenséget -
#660 Hát istenem, belejöttek a hentelésbe :P -
#659 ja és amíg csak pár sentinel jött be zinba azok leírtottak vagy 50 robotot, de amikor betódultak vagy 100en akkor 13 tank még mindig állta a sarat jobban, mint mikor nekik kedveztekaz arányok:) -
#658 üveg azért, hogy ki is lássanak:)
páncélzat akadályozta volna őket látásban
de az is poén volt, hgyo modnja a csávó alakzatot fel erre beállnak 3an egy kupacba:) -
Augustus Gigo #657 üveget azt nem igazából értettem, én bámiylen páncélzatra gondolook, mindegy csak ne ilyen nyilt -
#656 igne ezt is mondták mások, de ez sztem azért jobb így, mert jobban körbe látnak, aztán amikor a kapitány ordibált, hát azt üveen keresztül nem hallják meg:)
meg jobban is néztek így ki:)
a fém már csak gátolta volna a menekülést esetleg, ha üveg van és törik az még nagoybb sebeket okozhat
de védelmi szempotnból pont jó lett voln,a hogy ne halljon meg a nífusz vagy ki:) -
Augustus Gigo #655 a psztknek még egy üveg ablakuk se vlt, simán nyíllal, paríttyával kilehetett őket lőni:) -
#654 tök poén, hogy itt volt a 3 elején is ez a zöld kódos cucc, aohgy távoldott a kamera, mutatta a várost, meg minden, de már azt se tudom mit akartam mondani:)
mindenesetre zion ostroma tetszett, bár sztem sokkal ütősebb védelmet is csinálhattak volna:) -
Augustus Gigo #653 számok a városok tetején:) -
#652 poén ha éppen civilzation menne:)
de akkor mi kik vagyunk? -
#651 hát így volt a mátrix is:
ahogy éntudaotot kaptak, rájöttek, hogy baszni jó, és sok kis gép lett:)
de nem volt elég energia, ezért az embereket használták fel:) -
Augustus Gigo #650 úgynézki -
#649 nagyon komoly filozófiai kérdéseket vetünk itten fel teccikérteni? -
Augustus Gigo #648 miről ismerhető fel az élet, az intelligencia? -
Augustus Gigo #647 Mi lesz , ha egyszer öntudatra ébred bármilyen program, kérdéseket tesz fel/ miért vagyok itt, miez a hely stb.../Hogyan definiálható az élet? anyagcsere, szaporodás? -
Augustus Gigo #646 belegondolok, mi van ha érez vmit a külvilágból bármilyen játék szereplője pl. sims. nem tudja miért csinálja azt amit, de megteszi. Ez felfogható sorsként is, ahol maga az ember irányítja mások "életét". Tegyük fel hogy az oracle+ az építész csak játszanak egymás ellen Civilisationt, Black and Whiteot/építész a jó, oracle a rossz/ -
#645 naja de lehet modnom az is, hogy neo meg smith még feljebb törtek azér királyok, sőt egy szinten már az oracle főle mert azt is lemásolta, aztán meg mittudomén:)
én meg nem akaork belemenni enniyre komolyna, mert nagoyn sok mindent ki lehet belőle hozni, de én inkább maradok azon,h ogy amit láttam az van, és kész :) -
#644 én véleményem hogy tényleg 2 matrix van... ami ugy néz ki mint a mi világunk, amiből felébred neo, és van amit ők hittek valóságnak.
Ez a 2 van a harmadik már tényleg a 100% valóság ahol az építész sés az orákulum van. -
#642 nem tudom ezt kiírta, de ezt mondták wacsovszkiék?:D
animátrixban ez bennne volt/melyik részben ha igen, mert nagoyn figyelmetlen voltam..
de ez csak vélemény, ez belemagyarázás, mindenbe bele lehet magyarázni ami szerinted van, ezért lehetne tényleg az, hogy oracle, meg építész is egy mátrixban van.
na de akár 4 mátrixnak kell lennie így elvileg várjunk csak:D
van az alap ahonnan kijönnek morpheusék, ezért ők ott tudnak ugrálni kettő között, de neo és smith már egy harmadikban van, mert ők ég több hatalommal rendelkeznek, és az építész ill oracle még egy feljebb való mátrixban lehetnek akár, mert ők még királyabbak:)
mind ez a gép vs gép is hülyeség sztem, mert belemagyarázás, de nem kel feltétlenül enek lennie, persze lehet mondani,h ogy jajj hülye vagy nem értetted meg... na ja persze vagy te vagy elszállva:)
mindenesetre lényeg,hogy az első részt én teljesen megértettem anno,és nem kellett volna folytatni, itt már csak a szart kavarták, és várták,h ogy pénz legyen belőle, ami lett is. -
#641 az, hogy az emberek olyanok voltak, mint az emberek, a gépek olyanok mitn a gépek:)
-
#640 És mi is volt ez a nagy különbség? :) -
ShaiHulud #637 mer ugye lefele van hatalma minden kulsobb szinten levo egyennek/robotnak/programnak/akarminek...de akik feleszmelnek (ascension) mint pl neo es smith ok kepesek kijutni a kuslobb burkokra is...ezert volt hatalma a sentinelek felett ezert latta a kodokat stb... -
ShaiHulud #636 csak kerdes hogy mi van akkor ha az a ket ember (orakulum meg az epitesz) akik azt hiszik magukrol hogy emberek, valojaban ok is gepek ?:D es van meg egy csomo kulso burok ?:D -
ShaiHulud #635 ergo matrix a matrixban :) -
#634 #507
Érdekes a hozzászólók véleménye és figyelmetlensége. Sokan azt írták a film
megtekintése után, hogy semmi váratlan nincs a filmben. Érdekes. Úgy látszik számukra nem volt váratlan az, hogy az egész háború gépek között zajlott, akik az emberek alkotta mátrixban harcoltak. Még a Zionban lakók is gépek
voltak, akik embereknek képzelték magukat.
Valójában két valódi ember volt a filmben: az Orákulum és az Építész. A valódi emberek a gépeket dolgoztatják a valódi életben és, hogy ne
lázadjanak fel létrehozták számukra a Mátrixot, amelynek létezett egy külső burka és létezett a belső burok (amit a gépek alkottak, hogy az emberek tudatát vakítsák el. Legalább is ezt hiszik)
A gépek harcoltak önmagukkal és az Orákulum az Építésszel egyetemben ezt karosszékből nézte végig. :)
Azt hiszem ennél nagyobb csattanó nem kell egy kult film befejezéséhez. Aki meg ezt nem látja az megjárta, mert nem érti és csak badarságokat beszél. (Ajánlom nekik az Animátrixot megnézésre)
Kérem, hogy olyan kritikusok is írjanak, akik megértették azt, amit én is.
-
#633 olvass már még visszább. Le van írvam, hogy azok is megértsék akik nemlátták az animatrixot. Vagy ajánlom figyelmedbe a cinema magazint. -
#632 "Az Animatrix, az innen-onnan származó infók, és a 2-3. rész megadta a Matrix rengeteg kérdésére a választ, ezért most, 3-4 évvel később úgy tűnik, az egy tökéletesen átgondolt, felépített film volt. Pedig NEM."
És mi van, ha valaki nem akar fizetni az animatrixért, meg nem szereti az anime-ot? Akkor az nem élvezheti a filmet, mert nem érti meg? Mekkora anyagi húzás ez már?
A másik meg, ha annyi minden világos, akkor azt magyarázd már el, hogy miért látott mindent arany színben, és hogy tudta megállítani a sentineleket?
Szerintem ez nem más mint egy jó akciófilm, de semmi extra nincs benne, csak értelmetlenségek, meg mese, mint minden filmben.
-
#631 EZ LOL !!!!!!!! -
ShaiHulud #630 azt a reszt en sem vagom amikor atment rajta a sentinel...arra tudok gondolni hogy tenyleg matrix a matrixban van es azert ment at rajta mert valojaban fizikalisan ott sem voltak...es ezt neo tudta..erezte...vagy mi a fasz. -
#629 na megnéztem én is.... -
#628 mert úgy van beprogramozva, de ezt tudhatnád! -
#627 meg miért a fehér a fehér mikor kék is lehetne?... -
#626 lol. -
#625 jajj megbántottam a lelki világod...
faszért kell mindenkinek tetszenie, mert neked tetszik?
vannak itt abnormális barmok(én), úgyhogy mondjátok már meg, hogy mitől lett neo acélból illetve smith is
az, hogy nem szórodtak szét az őrszemek, az sztem nem nagy cucc, gondolkoztam(igen ilyet is tudok) rajta mi lehet a válasz, de sztem nincs vele semmi baj, így vannak programozva, és még jól is néz ki:)
ja és persze trinity elmonjda a tízperces szövegét, és a csók után egyből meghal
nekem 3 jobban tetszett mint 2, bár tényleg sok értelme van a köcsög franciának is így szereplnie a filmben, bármeliyk részben. arra jó, hogy teljen az idő, mondjon okosságokat, jól kibasszon a főhőssel (minek neki kulcskészítő,vasutas?) feszítsen mellette az olasz nője...