795
Kijütt A Filmzene!A Film is nemsokára meglesz:)
  • Gery1980
    Miért is?
  • Gery1980
    Miért is?
  • Gery1980
    Hülyeeeeeeeeeee!..Ezzel csak el akartam amgyarázni, hogy nekem mi jött le.Egyszerűbb leírni, hogy azok az elképzeléseim vetíthetők a filmre, minthogy végtelen sorokat írjak:DDD
  • Blasta
    Erről van szó. Olyan mintha a M1 mostani szemmel egy teljesen különálló film lenne, semmi köze a sztorihoz, csak annyi, hogy megtudjuk ki is az a Neo.
    Az én agyamban a M1 egy full különálló film, és a M2&M3 is egy másik különálló film. Gáááz.
  • Gery1980
    Jaja:DDDD
    Csak egy film az egész, de szerintem érdekes a téma, és ha már úgy döntöttek, hogy lehúznak róla még két bőrt, akkor legalább csinálják meg jól...Nekem tetszik a befejezés, és kompletten a teljes sorozat, a fő gond inkább a megjelenítéssel volt és néhány giccses párbeszéden és poénon:)
  • Blasta
    Egy film nem támaszt alá semmiféle elképzelést, hisz csak fikció az egész :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

• Blasta
    Mondom, meg lehet magyarázni mindent, főleg ha az ember megnézte az Animatrix-ot is, de AZ IS CSAK A M1 UTÁÁÁÁÁN készült, kvázi igazolva a készítők okát, hogy miért is folytatják a Matrixot.
    Az Animatrix egy "kézikönyv" lehet a M2 és M3 megértésére, de inkább a TÚLÉRTELMEZÉSÉBE.
  • Gery1980
    Blasta veled nagyon sokat beszélgettünk arról, hogy vajon meddig fejlődhet a mesterséges intelligencia.Azt hiszem ez a film az én elképzeléseimet támasztja alá, amiben te nem hiszel.Egy lehetséges jövőkép, melyben csak a matematika van jelen...
  • Blasta
    Én ezzek az álláspontal értek egyet leginkább.
    M2 és M3 egy naaaaaaaagy bullshit.
    Attól eltekintve, hogy számomra a M3 egy fasza sci-fi/akciófilm. És Felesleges a mélyebb értlemet keresni benne, mert
    a.) NINCS
    b.) Van, de mindenki máshogy fogja fel
    c.) A készítők se tudják mi az.

És ne feledjük amikor abba gondolunk bele, hogy valami mélyebb értelme volt a sztorinak: EZT A FILMET/FILMEKET AMERIKAI EMBEREK KÉSZÍTETTÉK AMERIKAI EMBEREKNEK! :-))
  • Gery1980
    Valamikor volt egy emberiség, de annak már lőttek.A gépek átvették az irányítást, és az embereket is gépekké tették, ennyi az egész.Ez megmagyaráz mindent, nincsenek nyitott kérdések.Nem fizikailag kell szemlélni a rendszert hanem programszinten.
  • tomsolo
    ilyen szép körmondatot régen olvastam :D
  • Gery1980
    Az is bizonyíték a komplex világra, hogy a forráskód a legfelső szinten található, a gépek városában.A matrix és a gépek vársa kölcsönösen függ egymástól, ha nincs az egyik akkor nincs a másik sem.És még egyszer mondom, a legfontosabb, hogy a gépeket is csak szoftverek irányítják...Mi különbség van abban, hogy ez a szoftver egy fémtestbe van zárva, vagy egy fémtestek által ellenőrzött bioorganizmusba?...Mert azok a testek már nem emberek akik a burokban pihiznek, ők már csak hordozók, effektíve gépek....Köréjük programoztak egy világot, teremtettek egy Ziont, és ennyi.Ha egyetlen program is képes innen kiszakadni, máris veszélyt jelent azokra a programokra amelyek a gépeket irányítják.Csak technika van jelen, az emberi lét nagyon rég a feledésbe merült már..
  • Blasta
    Ezzel csak az a gondom, hogy a M1 kerek, lezárt sztoriját bővítették ki esetleg erre az általad felvázolt lehetőségre, amire semmi szükség nem lett volna, ha a PÉNZ nem szól bele.
    Viszont így bevállalták azt a rengeteg elvarratlan szálat, amit a 2 folytatás eredményez.

Ezen az elméleten még gondolkoznom kell nekem is...
  • Gery1980
    Ott van pl a francia, ő is egy program, tudatában van, és így él a rendszerben.Megvan a szerepe, hordozza az információt, és átjárást biztosít a szintek közt..A gépek és a Matrix világa közti kapu örzője, de onnantól, hogy létezik egy ilyen átjáró, ráadásul ez is csak egy generált tér, bebizonyosodik, hogy a két világ egy és ugyanaz.
  • Gery1980
    De igen, Neo megérti, és ki is jelenti, hogy "mostmár értem"...Ugyanis Smith ráébreszti, hiszen ő mindvégig tudatában van annak, hogy csak egy program.Ez már az első részben is lejön, mikor Morpheust vallatja.Igaz csak csel, de igazat mond.Mikor neo szerelme megsemmisül, már nincs ami kösse Neot, és szembenéz a valósággal.
  • Gery1980
    Nem véletlenül volt a párbeszéd az állomáson, mikor a program akarta bejuttatni a mátrixba a gyermekét...Nevetségesen hangzik ugye, de ezzel bizonyítandó, hogy bárki, akár Morpheus, Neo vagy bárki aki a matrixon belül vagy kívül van, nem más csak egy program...A gépeket is programok irányítják, nincs tudatuk.Itt egy magasfokú AI kifejlődéséről van szó, aki már érzéseket is képes generálni..Eredetileg talán a gépek alkották az egészet, de túlnőtt rajtuk a dolog, és a részévé váltak...Gondolj bele, hogy ők is onnan kapják az energiát, ninc már olyan, hogy való világ, csak egy rendszer, ahol a matrix az erőforrás, és az emberi test az elem, de maga a tudat már nem létező fogalom, leredukálták szoftverszintre.
  • Blasta
    És Neo nem tudja magáról, hogy szoftver?
    Senki sem tudja magáról, hogy szoftver, akik nem a matrixban élnek?
  • Blasta
    Tehát az emberek a kinti világban nem is amberek, csak emberi testben élő programok?
    Ez azért gáz, mert vannak sokan, akik ugye már kinn születtek, tehát nem a matrix-ból lettek kiemelve.
    Vagy rosszul látom?
  • Gery1980
    Lentebb olvastam a sablonos kijelentésekről is, pl. mikor Neo azzal indokolja folyamatos ellenállását Smithnek, hogy "ő így döntött"..
    Ha mint program szemléljük Neot akkor máris értelmet nyer a mondat, ugyanis a rendszer szabájait felrugva, "saját akaratát" érvényesíti egy szoftver.Smith pedig pontosan az ellentettje, aki cselekedetével ellen kell, hogy súlyozza Neo tevékenységét, és ezzel egyensúlyba hozzni a rendszert.De mivel Neo is egyre nagyobb "önnállósággal" bír, így az ellentettje is ezen az úton halad....vírus vs antivírus......És ha elfogadjuk, hogy az egész "világ" alkot egy teljes rendszert, akkor megmagyarázható az átjárás a Matrix és a gépek világa közt, valamint a gépek felett történő uralmat a matrixon kívül, hiszen az egész egy és ugyan az, csak Neo egy szintel feljebb lépett, és eljutott a forráshoz.
  • Gery1980
    PONTOSAN!
    Ez az én véleményem is, csak még át akarom látni.
    Itt nem gépekről és emberekről van szó, hanem programokról egy komplex világban!
  • Blasta
    Helyes! :-D
    Engem is érdekel és én is tervezek egy újrtanézést (M2, M3, animatrix és M1 teljesen tiszta és sokszor látott, azt nem terveztem újra megnézni)...
  • Blasta
    Nem is tudom.
    Szerintem egyszerüen a sok elvarratlan szál és a lyukak a sztoriban teszik azt, hogy a néző elkezd gondolkozni ezeken és megpróbál egyéb, extrémebb, tetszetősebb értelmet adni a sztorinak.
    Pedig ne felejtsük el, hogy az első rész TELJESEN KORREKT, lezárt film volt kérdések és logikai hibák nélkül. Ha onnan indulunk ki, akkor a M2 és M3 egy folytatásért megírt rész, amik jól összekutyulják a tiszta, egyértelmü, de mégis brilliáns sztorit, és a nézőre bízzák, hogy ő milyen értelmet, milyen befejezést talál ki a filmnek. Pedig azt még wacsovszkiék se tudják :-DDDDD
  • Gery1980
    A filmes topicba a vetítés után le is írtam, hogy ez egy erőltetett befejezés, és a hoszonszerzés az igazi cél, de maradtak fekete foltok, és mivel érdekel a téma, így utánajárok:)
  • Blasta
    Magyarán megpróbálod bemesélni magadnak, hogy a MAtrix folytatásai nem csupán a lenyúzott bőrről szólnak, és megpróbálsz mélyebb értelmet adni az egésznek, perig szvsz nincs neki, csak el kellett adniuk a folytatásokat is?! :-DDDDDD
  • harakiri
    na akkor én is "becstalakozom"
    igazat megvallva, amikor kijöttem a filmről
    az volt az első reakcióm, hogy láttam, már sokkal jobb filmet, scifit, arról meg, hogy olvastam már jobbat, nem is beszélve...
    SPOILER
    baromira nem tetszett, hogy más filmek megoldásaira ismertem benne, mind képileg, mind szövegileg...
    volt egy kicsi Végtelen történet, Ötödik elem, Final Fantasi...egy kis Asimov Alapítvány és még ki tudja mi...
    Nagyon zavart, hogy ennyire egyértelmű szimbólumokkal zártak, értsd, hogy Neo (the ONE) meghalt érettünk, és hogy ez a meghalás ennyire kereszthalál megjelenítéssel dolgozott, mialatt az emberek az utolsó menedékben a templomban várták a Véget, ez nekem ennyire direktbe sok volt...
    Az hogy a Trinity meghalt, az jó volt, érthetővé teszi, hogy Neo miért képes meghozni az áldozatot, amit eddig nem tudott..
    Ez a gépek becsületesek és megtartják a szavukat faszság engem is nagyon idegesített..

Aztán hazaúton beszélgettünk a filmről, és egy srác mondott valamit, ami kicsit más megvilágításba helyezte az egészet:
    szerinte nincsen Emberek v. Gépek kategória ... csak gépek
    (programok) vannak, amelyek vagy gép karakterként, vagy Ember karakterként részei egy "világnak", az a lényeg, hogy nincs valóság a filmben...a sokat emlegetett egyensúly a programon belül zajlik, ami vagy az "emberek" vagy a "gépek"
    felé túlsúlyba kerül, ergo háború lesz..."megszületik" egy Neo...aztán az Architektnél vagy rebutol, vagy békét kötve feláll egy másik "rend" ...aztán kezdődik előről minden..
    Ebben az értelmezésben érthető, hogy Neo miért tud a "kinti világban" gépeket megállítani, és tulajdonképpen úgy látja a végén a kinti világot is, mint a bentit, csak éppen pirosban...
    Így már érdekesebb az egész, de az a gyanúm, hogy az első megérzésem, így is fennáll..
  • Pheel
    egy gép SIMÁN képes hazudni, ha az érdekeit veszi figyelembe

Ellenpéldája Asimov robotbirodalma, bár azokat kicsit más elv szerint készítették, de ott is voltak már sokadik generációs robotok, amiket gép tervezett. Persze azokba beleágyazták a 3 alaptörvényt. Ki tudja ezekben van-e ilyen. Elvégre az elsőket emberek csinálták, mint a Terminátorban.

Eltértem a tárgytól :))))))))
  • Gery1980
    Pont ez az, hogy én ezt kicsit máshogy látom, csak bizonyítékot keresek az elméletemre:)
  • Gery1980
    Annyit azért elmondhatok, hogy a túleffektezett jelenetek, pl. a Smith vs. Neo az esőben az abszolút nem tetszett, nekem ez már túl erőltetett volt, és az olyan poénokat is kihagytam volna belőle, mikor Neo ül az állomáson, töpreng, hogy mi legyen, aztán elindul balra és megjelenik a jobb oldalon.És még van nagyon sok ilyen...A történetet pedig majd a következő vetítés és az összes eddigi rész megtekintése után, beleértve az animatrixot is.De ez csak a jövőhéten lesz esedékes:)..Addig olvasgatom a konspirációkat:)
  • Blasta
    A végén láttad, mennyi volt a szétcseszett város újraformázni.
    Hipp-hopp minden szép lett. :-DDD

Amúgy még valami eszembe jutott ami nagyon tetszett:

a végén az Architect szövege. "Hát mi vagyok én, ember???"
    Ez jó volt, de mindazonáltal egy gép SIMÁN képes hazudni, ha az érdekeit veszi figyelembe. Ez ma is megvalósítható, egyszerü rutin, egy MI ennél sokkal fejledtebb lehet szvsz...
  • Gery1980
    Csak szeretném még1x megnézni a filmet, hogy tisztázzak néhánykérdést az architectel és az orákulummal kapcsoltaban.
  • Pheel
    Hehe! Ez a városformat jó ötlet. Mondjuk ki tudja mik az összefüggések a városok között, mert ugye arról volt szó, hogy Smith már az egész mátrixban jelen van, illetve ki is lépett belőle, függetlenné vált tőle. Szal az én interpretációmban visszajöhetne.
  • Blasta
    Ne tartsd magadban
  • Blasta
    HEH :-DDDDDD
    Tudom, hogy a format durvább mint a reset, de a reset-tel újraindul az egész, míg a format-tal leformázhatsz csak egy meghajtót (ezért írtam az L:-ot), azt a megyét vagy várost vagy kerületet ahol a banzály megy.
    Egy szerintem logikus. Oda nem kerül be mégegyszer sem Neo sem Smith ügynök, mert ELMÚLTAK.
    A gép nem írja meg Smith-t, Neo meg ugye halott. Legközelebb meg ha újra feléled újra FORMAT :-DDDDDDD
  • Pheel
    Namost nemtom, te hogy tudod, de a format durvább, mint a reset :)))))) És mivel nem öli meg Smith-t, ezért többször is szükséges. Áh mindegy! Ki tudja milyen OS van ez alatt! Lehet kernelt cserélni futásidőben :)))))
  • Gery1980
    Nekem mások az elképzeléseim az egészről:D
  • Blasta
    Akkor nem resetelek.
    Format L: (L: mint Los Angeles, vagy hol élt Neo :-DDDD)
    És csá. Elpusztul pár ezer ember. És? A mátrix létezéséért és Zion lealázásáért nem nagy ár.
  • Blasta
    Ja.
    Az ikrek MEGHALTAK a reloaded-ben, mert felrobbant velük a kamion?
    Mondjuk a matrix is egy program, így a pisztolylövés/robbanás egyenlő lehet a DEL paranccsal... :-D
  • Pheel
    Maradjunk abban, hogy resetelsz, aztán bemásolja magát újra és ez megy a végtelenségig. Gondolom egy reset megviseli a benne "lakó" embereket és kockázatos, hogy felébrednek. Mittomén :))))))
  • Blasta
    Tudod mit? Igazad van.
    6/10-re módosítom az értékelésem, és egyelőre kizárólag a csata és az izgalom miatt maradt a 6.
    Sajnos logikátlan lett ez az egész sztori, így jobban belegondolva.
  • Pheel
    POZOR! SPOILER!

Lealázzák Zion-t ROXXX :)))))))))

Mondjuk tényleg az ugrott be nekem is ott a moziban erre, hogy a gépnek nem éri meg betartani a békét. Mondjuk a franciának sem érte meg, mert ugye mikor Trinity elmetrózott Neo-ért, akkor már nem fogta a fegyvert a francia fejéhez. Mellesleg meghal egy program, ha fejbelövik?