11900
-
donpedro #1179 Ja, amit elfelejtettem írni, hogy a legnagyobb változás véleményem szerint a korábbi rrészekhez képest, hogy az AI sokkal hamarabb megtalálja a legtöbb taktika ellenszerét, elég neki kb. 8-10 forduló, legalábbis a legtöbb esetben az volt a jellemző, hogy kiváló kezdés után hirtelen jelentkezett egy súlyos visszaesés a csapat játékában. -
donpedro #1178 Úgy gondoltam, hogy kikapcsolódásképpen csinálok egy kis taktikatesztet.
Létrehoztam egy mentett állást, amelynél beállítottam az edzést, az assistant manager-re bíztam a csapatösszeállítást, és ezután benyomtam a holiday módot 14 forduló erejéig. Amikor kész lett, akkor feljegyeztem a tpasztalataimat, majd a mentett állást visszatöltve taktikát cseréltem és újra holiday.
Eddig 4 taktikán vagyok túl, amelyből 1 saját, a többit a netről szedtem le.
Érdekes, hogy egyikkel sem értem el kiugróan rossz, vagy jó eredményt. A konkrét eredményeken kívül azt is megnéztem, hogy milyenek a kapuralövési statisztikák, és ez különösen érdekesnek bizonyult, hiszen pl. a saját taktikámmal eleinte nagyon sokat lőttem kapura, de csak nagyon kevés gólt értünk el, míg egy másik taktikával kevesebb kapuralövéssel is sikerült tűrhető eredményeket produkálni.
Eddig Vulcanius 4-1-3-2-je tűnik a legjobbnak, ez hazai pályán kiválóan szerepelt, idegenben azonban jóval gyengébb. A CMGamer-féle 3-6-1 ellenben pont idegenben hozott extrát, és otthon volt bizonytalan, ráadásul jóval rosszabb kapuralövési arány mellett. (Vulcaniuséval 119-104 ide 14 meccs alatt, a másikkal 78-100 oda, mégis összességében véve csak 2 pont lett a különbség: 22, illetve 20 ponttal zártuk a 14 meccset.)
A másik két taktika elmaradt a várakozásoktól, csupán 16, illetve 14 pontra futotta tőlük.
Később még folytatom a tesztet, taktikám van bőven. (legközelebb kipróbálom a Ponton-t, illetve az abból kiinduló saját verziómat, valamint a régi CM4-ben bevált taktikámat.) -
#1177 már szóltam az 1ik górénak, szépen bannolták is -
Takezó #1176 kisficege: szerintem sem a legjobb stílust választottad... állítsd le magad pls és ezentúl csak a CM-mel foglalkozz ezen a topicon. Előre is köszi! -
wizso #1175 kisficege már az elején láttam hogy te egy kis köcsög vagy... Szégyenlem ilyenkor hogy ugyanazt a játékot szeretjük.szoval szerintem jobb lenne ha lekopnál és olyan fórumokban vernéd a nyálad ami erre való. -
Takezó #1174 Hát kevésbé jól folytatódott fiaim számára a szezon :( Egyelőre a 7. helyen tanyázunk 20 meccs után, így még két meccsünk van arra, hogy feljöjjünk az első hat hely valamelyikére. A Magyar Kupában elődöntőt fogok jáccani a Sopron ellen, most a Fradin jutottam túl 3:2-vel. -
#1173 na jó kisficege, ha azonnal nem szállsz le a nickemről&logomról, az összes hozzászólásodat törlöm a topicból -
#1172 na szóval, hosszas kínlódás és több legenerált, és több újrakezdett játékállás után végre sikerült megtalálnom a helyes utat a Madridommal. hiába no, hozzá kellett szoknom egy kicsit. az év elején körülnéztem a védelem megerősítésének céljából. Samuel-t nem adta a Róma 25 milkáért sem úgyhogy célpontot váltottam. Lucióra "mindössze" 16 millió €-s kivásárlási pénz volt, amit le is perkáltam. örömmel jött, a MU, a Chelsea és a Dortmund ajánlatának elutasítása után. Megvettem még Mexés-t az Auxerretől, mivel neki még nevetségesebb, 4.6 milliós lelépési záradéka volt élből landolt a csapatban.
Ezután a nyáron tönkretett tartalék állomány bővítésébe kezdtem. Leigazoltam egy CMben régóta ismert, és lassan IRL is befutó középpályást, a svéd Kallströmöt 3.5 millióért. Gondolom nem sok embernek kell bemutatnom... Majd a CMek csatárcsászárát is magamhoz édesgettem: Tsigalko a dinamo minsktől 425k €ért érkezett - később kiderült, megérte - a sokszor sérült Ronaldo-t remekül helyettesítette (pl győztes gólt lőtt a Barcelonának).
a téliszünetben megnéztem Bosman bácsi segítségével kit lehetne elcsaklizni még szerződéshosszabbítás előtt.
Leigazoltam Emrét az Intertől, és Yakubu-t az Ajaxtól - közben egyetlen fillért sem költve. Ők a nyáron érkeznek majd. Sajnos nekem elég gyenge a gépem ahhoz hogy large database-el játszam, így meg kellett elégednem a közepessel - ennek az az átka, hogy egyetlen valamire való generált ifit sem sikerült talánom az ifi kereséssel, scoutjaim ilyen "ismeretlen" Torresekkel meg Fernando Navarrokkal dobáltak... :/
a taktika, és a legerősebb csapatfelállás:
-
Takezó #1171 kisficege: figy, benyomom, de a Zakis cuccot szedd ki,nem a Tiéd!!! ÉS qrvára nem vicces!
-
Takezó #1167 hát folytattam a Halis menetelést :) még mindig harmadik vagyok mostmár 12 meccs után. Idáig minden nyert meccsemhez gratulált a vezetőség és mindenki imád ;) Az a gáz, hogy jövőre még nem lesz átigazolási keret, attól tartok, de sebaj, majd megoldjuk valahogy. -
Takezó #1166 ezek után a Bodajkkal kellett játszanom Kupa-meccset és hát a 34. percre már 2:0-s vezetést szerzett az ellenfél. A 60. percben ugyan cseréltem, de sokáig úgy tűnt, hogy buktam :S A 80. perctől azonban elkezdtünk nyomni és ezt 2 gól is bizonyította a 82. (Legáth) és a 90. (Kincses)percben. Következhetett a hosszabbítás, aminek 1. percében újra betalált Kincses, úgy tűnt, megnyertük, de ezt még Pál kiegyenlítette. 11-esekkel végülis 4:2-re hoztuk a meccset, de ajáték enyhényszólva is elkeserítő volt 80 percen keresztül :S A köv meccsen a Balaton FC ellen kaptunk ki 2:1-re hazai pályán -> olyan elszomorító, mint a Sopron elleni meccs: jobbak voltunk. Szegény Pécs mindeközben 6 meccs 6 vereséggel állt és mi mentünk hozzájuk: mi is vágtunk egy laza 4-est ;) A köv meccs hazai pályán Győr ellen: Kincses és Somfalvi lőtték a mi góljainkat, de a végeredmény 2:2 lett, így most 4. vagyok 12 ponttal (Debrecen 1. 18-al). Célunk az Intertotó-kupa, de egy első felsőházzal is elégedett lennék, csak ezt ne áruljátok el a játékosaimnak ;) -
#1165 gratula -
Takezó #1164 huhh megvertem a Fradit 4:2-re nagy küzdelemben, pedig még egy kamu (a játék írta) tizenegyest is kaptak. Szal kúúúl -
Takezó #1162 sztem teljesen ok ez a fórum, de mind1...
na hát halival küzdünk :S
egyelőre eredményeim:
Haladás - Békéscsaba 6:2
ZTE - Haladás 4:4
Haladás - Sopron 0:0
Debrecen - Haladás 3:1
amit nagyon sajnálok, az a Sopron elleni meccs. Csak mi támadtunk, lazán hozhattuk volna. A Debrecen jobb csapat, ezt pedig szomorúan kellett konstatálnom :) Most a Fradi következik, hazai pályán, remélem megrakjuk őket ;) -
#1160 na ez az, amit ne szeretek, az ilyen fórumokat. én inkább maradnék ennél a "primitívebb" változatnál. ha akarsz, nyugodtan nyiss egy fórumot, de sztem felesleges -
#1158 jó 8, de nekem asszem ma már nem lesz manager, majd talán holnap -
#1154 na látod, az ilyen képekre kíváncsi a nép, bár ilyet könnyű elérni, akkor szólj, ha te nyertél 9-1-re :PPP -
Takezó #1153 amúgy a bajnoki esélyem 2000-1 :) sebaj, ebből leszek milliomos ;) -
Takezó #1152 "kisebb zakó" :)) hát ez nagy gáz. Amúgy most kezdtem egyet Haladással. Hát szegények, nincs igazolási pénz, nincs másodedző. Sebaj, megjöttem :)) Első meccsen 6:2-re vertük a Békéscsabát hazai pályán, remélem így jáccunk majd mindig :) -
#1150 editorral gondolom -
Takezó #1149 hogyan igazoltad le??? -
#1146 velem is volt egyszer ilyen, asszem a 01-02-ben még a Parmával, valami 20 év játék után, de volt olyan eset is, hogy 15 év utáni játéknál (év nem biztos) egyszerűen nem lehetett tovább nyomni a continue-t -
Takezó #1145 jah, ezt megszívtam :( -
#1142 hogy jön ez ide? írj a nfs underground topicba -
Takezó #1139 Robotnyik: ha megváltoztatod a méretét, az gáz lesz! Ugyanúgy nem lsz olvasható na mind1
Amúgy nagy a gáz, behalt a mentésem, nem tölti vissza, tok valamit csinálni??? -
#1136 köszi, tomsolo-tól kaptam :) -
#1134 ha akarszcsinálj fórumot, bár nem hiszem, hogy sok mindenre vinnéd vele. marha primitív? ezt azért nem kellett volna, most majdnem mondtam vmit, aminek biztos nem örülél, de sztem tudni fogod, mit mondtam majdnem -
#1132 hát szerintem jó ez, mert ezt egyszerű kezelni, mellesleg én nyitottam a fórumot, szal enem nem érdekel a dolog, valszeg megérted -
#1130 amúgy nálam meg bejutott az MTK a BL csoportkörbe. szép! :)
eddig 1 vereségük van, MU verte őket 1-0ra, bravúr. -
#1129 át is lehet méretezni a képet ám :)
a téma nekem is tetszik, honnan szedted? :) -
#1128 sajnálom... ez a realitás, azért sztem örülj, hogy odáig si eljutottál, a való életben max 2 fordulót ment volna csapat -
Takezó #1127 hát igen... Liverpool - FTC 5:2, FTC - Liverpool 0:1, sajna így alakult, de jövőre BL-t nyerek. Egyelőre bajnokságban 4. vagyok, de egy pontra az elsőtől :) -
#1126 véged van, mint a botnak -
Takezó #1125 huhh Dinamo Zagreb - Ferencváros 1:1; Ferencváros - Dinamo Zagreb 0:0 (Juanlu kiállítva tőlünk GRR) szal megint továbbjutottam. A köv ellenfél a negyeddöntőben a Liverpool idegenben kezdünk :S hát sztem mostmár tényleg itt a vége! -
#1124 de az #1104-es is az! -
#1123 nincs mit -
#1121 jaja, CMHUNGARY -
#1119 köszi, tomsolo-tól kaptam... 1ébként Logo :) -
Takezó #1118 Huhh megtörtént a sorsolás. A Dinamo Zagrebet kaptam, de volt itt Nyúkásztl, Reál, Barsza, Láció, Szelta Vígó, Galataszeráj meg minden nyalánkság szal nagy mákos vagyok ;) így még lehet esélyem a 8 közé jutásra is -
Takezó #1117 uhh vazz.. most jáccottam le a visszavágót. Minden ugyanaz, csak Csurka Zolika hiányzik, mert túl sok sárgát gyűjtött össze. Helyére Leandro állt be, na meg Ultra Defenzívre vettem a taktikát. Hát első félidőben Leandro 3-ast teljesített és kaptunk 4 (!!!) gólt! Második félidőben attackingre raktam a csapatot és néhányat cseréltem. Végülis Kriston betalált a 66. percben (az idényben ez volt az első gólja :)) és így csak 4:1-re kaptunk ki. Továbbjutottunk ;)