3392
-
#362 Nekem járt az írómhoz egy db DVD-RAM, úgyhogy használom, de általában én is DVD+/-RW-re írok. Amúgy nem rossz a cucc, és most kijött pár asztali eszköz is, ami támogatja a DVD-RAM-ot, lehet, hogy kicsit népszerűsíteni fogják a technológiát... -
#361 120GB-os vinyók és 300Ft-os DVD-R lemezek korában DVD-ramozni....
Monnyuk kipróbálni jó dolog lehet. -
#360 Igen, de az InCD-nek telepítve kell lennie azon a gépen, ahol be akarod olvasni a lemezt nem? A DVD-RAM-ot meg bármilyen rendszer alatt lehet látni, csak kell hozzá egy DVD-RAM meghajtó. -
Callisto #359 Ez igaz és tök jó, de ugyanezt (tény, hogy pl. InCD-vel, de észre sem veszed, hogy segédprogi van alatta) sima DVD+-RW vel is megteszem és azt legalább máshol is lehet olvasni. Igaz ez 2x-es, a DVD-RAM meg mondjuk 3xos, de a DVD-RAM-nál automatikus ellenőrzés van amit ha jól tudom nem lehet kikapcsolni és ezáltal van hogy lassabb az RW-nél. -
#358 DVD-RAM-ot úgy lehet kezelni mint egy HDD-t, lehet simán akár Total Commanderből, vagy intézőből is másolni/törölni file-okat a lemezen, nem kell külön program hozzá, és nem kell teljesen törölni a lemezt, ha valamit le akarsz rajta cserélni. -
#357 Én úgy tudom nem szabad 4X lemezt betenni 2X íróba, (csak esetleg firmware frissítés után) mert tönkremegy (elbessza a fejet)
A normálisabb lemezekre rá is van írva! -
#356 Az kész ráfizetés.
Lehet, hogy hibás próbáld meg visszacseréltetni. -
#355 nem P -
#354 ASUS DRW-0402P íróm van
kb. 5-10 DVDt írtam vele ebből 2-3at rontott el
nem kell valakinek? -
bunny #353 Egyetértünk, én sem tömörítem újra a filmet soha.
Mégegyszer hangsúlyoznám, hogy a shrinker-rel nem módosíttattam a video file-on, egy-egyben kértem a másolást és úgy barmolt bele! Nálam ezért borult a bili.
De az instantcopy viszont nekem egészen jól bevált, ismeritek?
-
#349 Shrink-nek főleg az egyszerűségében van az ereje. Ha azonban két óránál hosszabb filmed van és esetleg több 5.1-es hangsávot is meg akarsz tartani akkor már nem lesz túl jó a minősége.
Főleg ilyen (illetve akár bármilyen más) esetekre már a Cinema Craft Encodert ajánlom. Jelenleg már nagyon profi "supportprogramjai" léteznek. Név szerint a DoItFast4U, DoCCE4U, ill. ReAuthorist . Ezek segítségével gyakorlatilag tökéletes minőségű marad a film tömörírés után is.
A részletes guide a használathoz itt található :
http://www.doom9.org/index.html?/mpg/ra-guide.htm -
bunny #347 Nékem is TEAC íróm van, azon oknál fogva hogy sulinet-es vétel, és az tűnt leginkább jónak. Nekem valahogy előítéleteim vannak az LG-vel, bár alaptalanok, mert állítólag a mostaniak már jók.
Amúgy TEAC w50d = Pioneer 06 totál. Csak más a cégszita az elején.
EGyébként most éppen a szokásos 2 réteg -> a réteg problémával játszom otthon. Ti mit használtok ?
Én találtam egy isten programot, gyors, egyszerű, mindent tud (DVD Shrinker vagy valami hasonló neve), csak sajnos annak ellenére hogy a video-hoz azt írtam eredetit hagyja meg, melerondított, csúnya mpeg hibák vannak benne.
Most az instantcopy-t használom, azt úgy tűnik elég normálisan dolgozik, de jobb lenne egy gyorsabb, jobban kézbentartható program. 5let ? -
TTomi #346 Hali!
Nem tud valaki oljan MAGYAR oldalt ahonnan DVD firmwareket lehet letölteni?
Nem csak irókra hanem romokra is gondolok...
Esetleg CD-RWkre is...
HA tud valaki ilyet, irja meg. ELőre is köszi...
-
#345 Nekem is TEAC íróm volt és most a Pio DVD vétele miatt eladtam, fájt a szívem érte nagyon. Mondjuk nekem a Pio 16x-os sebessége is bőven elég (6-7 perc/cd).
Mire jó az a DVD-Ram?
-
#344 En az LG es TEAC kozott vacilaltam
Azert valasztottam a TEAC-et mert nem akartam rontani a osszkepet DVD-Romom is TEAC a Cd-irom is TEAC, most vegyek mellejuk egy LG-t?
Amugy ar/teljesitmenybe egyertelmuen a LG jobb.
a DVD-RAM igen is jo cucc, aki mast allit az meg nem lattot DVD-RAMot hasznalat kozbe -
#343 E örö és bódottá, hogy ittvagy körünkben!
Ja, újabban ez az, amióta Borg bezárta a másikat és átírta ennek a címét.
Szóval kérdezz bátran (én is azt tettem) választ úgysem kapsz rá.
Na jó, mondjuk abban ki lettem okosítva, hogy milyen írót vegyek de abban nem is kell kérdezned, csak olvass vissza. -
bunny #342 Tsókolom Sótész Gögy vagyok, ez itten kéremszépen az általános DVD írós okosodó fórum ? Mert annyi van mint a nyűh ... -
#341 Régen én is így voltam vele, CD-íróból sosem vettem volna LG-t. Mindig is Teac-em volt/van is. Ellenben Ez az LG GSA-4040B tejesen korrekt cucc, igaz a 24x-es CD-írás az kamu, jó ha 18x-osan ír, a Teac CDW524E íróm sokkal gyorsabb (pedig az is 24x-es...), viszont a DVD-ket remekül írja. És a DVD-RAM tényleg jó cucc, ha az ember kihasználja. -
Lacika 79 #338 Hi!
Tudtok valamit a Fibra (asszem így írjk) lemezekről? Ha valakinek van tapasztalata, az plíz írjon. -
Borg #336 Akkor ird már le, miért is jobb a NEC, légyszi. -
#335 azért nehogy már érdemesebb LG-t venni a NEC-el szemben mert az ír dvd-ram formátumot...LOL
Tudod hányszor fogsz te olyat írni? -
reszcsi #333 sulinetben van teac W50D, aztv ett. A pioneer belseje van benne, de amúgy a teac is jókat gyárt. Vagy esetleg a sony-t, bár én spec. utálom a sony cuccokat. -
#332 Vedd meg, szvsz a legjobb.
Ennyire miért ajánlgatjátok az LG-t? Sose merném megvenni.... -
#331 Inkább az LG-t. Az írja a DVD-Ram-ot is ha jól tévedek. -
#329 Eger -
#328 Nem rossz ár.
Én 39500-ért vettem, igaz vidéken. -
#327 DVD-W Pioneer DVR-106 36 889 most ezen gondolkozok
-
#326 Ezen biztos a frissebb FWk segitenek, majd egy idovel.
The Firmware Flash Page
Eleg gyorsan adogatjak ki az egyre frissebbeket.
Mar az 1.03nal tartanak. -
#325 közben utána kérdeztem sajna a Plextor nagyon válogatós a lemezekkel (az olcsóbbakat néha nem ismeri fel) -
#324 Hat , nem tudom megeri e.
Az biztos, ahogy zuhannak mostanaban a DVD irok arai, ezt a kutya se tudja eldonteni.
Bar az is biztos, hogy igy a karacsonyi idoszakban, megszoktak az arak allni, sot majdnem mindig emelkednek az arak.
Aztan majd februar-marcius kornyeken ismet lefele tendal a szamtechboltok arai. -
#323 Plextor sajna válogatós a lemezekkel :((((( -
#322 Ja, légyszi írjatok valami olyan üzletet ami vidéken is van (Metro, Tesco, Spar meg ilyenek) és lehet olcsó jó minőségű lemezeket kapni.
Én ma vettem egy Emtec DVD-R-t 899ért, gondolom van olcsóbb is meg jobb is... -
#321 Valaki regélje el nekem légyszives, hogy mi a különbség a +os és -on írható és újraírható lemezek között. Valahol olvastam róla egy írást régebben és nem csak a nevében van eltérés azt tudom.
Melyiket érdemes venni DVD-R-t vagy DVD+R-t? -
#320 Sulinetben -
#319 http://www.mikland.hu/arlista.php?v=2&hwt=66
van Plextor PX-708A -
#318 http://ado.sulinet.hu/--> termékek listája -
#317 az a másik lehetőség ebben a 2-ben gondolkodok én is, csak jó lenne ha valamelyik lenne sulinetben. -
#316 Plextor PX-708A van sulinetben? -
#315 Szerintem ha vársz még egy kicsit, olcsóbb lesz, már jönnek a 8X-os -R-es írók, amúgy utánaolvasgattam és elég jónak tűnik, sok esetben jobb, mint az A06(106D)-os Pio!mindkettő Made in China -
#314 thx a választ! én a nyárom a pioneer korábbi írójával, dvr-105d, rengeteget írtam 2x.írható sony dvd-r-re, és semmi gond nem volt velük sem filmkként, sem adatként! legtöbb lemez amúgy is 1x,2x volt mostanáig, így nem értem, miért ne lenne szabvány