3392
-
#172 adatra jó mindegyik, princom is van. Filmre nem jó mert asztalin rángat..
Általános tapasztalat, nem csak az 5112-es baja.
Viszont PIO író mindent eszik, (princo 4*, stb), és a lejátszásra sem panaszkodtak sokan (azért volt itt is probléma).
Azé gondold el, 4*-es írás az 5520kb/sec, azért ez nemsemmi, ilyen formátumnál mint a dvd.
(cd kapacitás 10*-ese ugyanakkora helyen).
-
#171 még régebbi asztali dvd-player-en ( onkyo ) is simán mentAz alapanyag nagyon fontos!ezen nem lehet spórolni -
#170 sony dvd: tapasztalatból mondon, nyáron meló alatt sokat írtunk 2x-esen és senkinek semmi baja nem volt vele, mindenkinél rendesen ment! az imation párszor írtam, eddig csak datat, de annál sem jelentkeztek gondok! -
#169 Oké, beszerzek Ritek G04-est. Közben annyit sikerült kiderítenem, hogy csak az xbox cd-kép nem látszik Windows alatt, mert a felírt játék hibátlanul futott a konzolon. Az átmásolt filmről pedig, hogy egy másik asztali playerben akadásmentesen megy, míg a Daewooban rángatózott. Ezek szerint a lejátszók sem mind eszik meg a gyenge lemezeket, hiába egyszeresen írtam. Nem is szenvednék én ezekkel, de egyszerűen nem kaptam más alapanyagot a boltokban. Bár lehet, rossz helyen kerestem.
Ubi: 5112-es tapasztalat, vagy általánosságban igaz?
Újabb 'gyöngyszem' van előttem, egy Sentinel DVD-RW... :)Kiváncsi vagyok, mit mutat majd.
Elnézést mindenkitől, ha untatom a fórumot ezekkel, de jobb más kárán tanulni, mint a sajátunkon...
Egy kis összefoglaló a Toshiba-tól:
These media are fully approved for the use in SD-R5112:
(DVD-R Media):
Taiyo-Yuden
TDK
Mitsubishi Chemical
Hitachi Maxell
Fuji-Film
PVC (Pioneer)
Ritek
Panasonic
Mitsui Chemical
Sony
CMC -
#168 Ritek meg 500 bruttó körül, és a legjobb...
Sony télleg jó, imation-ról még nem HALLOTTAM.. -
#167 ajánlom a sony és imation dvd-r-eket! nagyon jó minőség, az utóbbit 4x-sen is lehet írni! áruk 800-1000ft között van! -
#166 Szia!
Mindhárom problémád a szar alapanyag miatt van.
Princo és Sky a legolcsóbb és legszarabb.
Emtec se lehet jobb, mivel az a "márka" VHS kaziban a legolcsóbb és legszarabb.
Princo nálam is szaggat az asztali JVC ben. Mondtam, hogy ez az író csak jó alapanyagokkal hajlandó jól működni.
Szal szerezz Ritek g04-est.... -
#165 Toshiba 5112-témában lenne pár dolog...
1. vettem valami Emtec DVD-RW-t, nem tudok rá írni. Formázni se tudja, meg semmi. TDK íróban sikerült egyszeres írásra bírni, és itthon beolvasni, de se folytatni, se újraírni nem.
2. Princo lemezre írtam egy XBOX iso-t (Neroval), végig is írta szépen (1x-esen), de a cd-n nem látszik fájlrendszer. Xbox cd directoryjából mi lenne látható PC-n beolvasva?
3. Másolt DVD-film (A szállító) RITEK G04-es lemezről Nero 6.0.0.15-tel (nincs még meg a 6.0.0.19) átkopiztam egy kib... 'Sky' DVD-R -re, 1x-esen meg is írta szépen, az íróban patentül játssza, Daewoo asztali dvdplayerben is megy, de szaggatottan és a hang is baszakszik.
Összefoglalva, a fa..om kivan. :) Igaz, ami igaz, eddig csak mindenféle dzsunka csocsó alapanyagra próbáltam írni.
-
#164 Sztem azt 2*-esen viszi. Még nem próbáltam ki, nem vettem belőle mégsem. -
#163 Boltban sehol, csak "import"-ból. A ritek jobb mint a tdk stb... Amúgy a lemezre vagy semmi nincs rászitázva, vagy általában Traxdata. Még a szitázás elött "eljön" a gyárból.
Ha gondolod adok teledonszámot privátba...
Az 511-es kúrvára válogatós, és abban sem vagyok biztos, hogy nem-e 5002-es módosított firmware-vel. De ha ritekre dolkgozól gyorsan ír (4*), és mindennel vissza lehet olvastatni.
Ritek 500/db körül van + 50 a tok.Bruttó. -
#162 A Pio tudtommal már 46.000 -
#159 hello
tud valaki valami progit DVD authoringra amit le lehet huzni a netrol es nem foglal sokat (ugyanis munkaba vagyok es a sokszaz megat eszre lehet venni...) -
#158 Hello,
Tegnap vettem egy Toshiba 5112-est, de még nem volt időm tesztelni. Itt Miskolcon kicsit drágább, 34900 volt. Gondolkodtam Pio 106-oson is, de az 50 rugó, ez mégiscsak kevesebb 15-tel, bár ahogy olvasom, lehet hogy pórul jártam? NeoMan, ha lehet ossz meg velünk minden új infót, tapasztalatot légy szíves... Itt sajnos nincs Ritek G04 5 kilóért, csak G 03 6-ért, azt meg csak 1x-esen írja, ugye?
-
#157 Attól függ...
500-tól már bárhol van. -
#156 a Ritek mennyi? -
#155 Nemtom, de azé 5mega másodpercenként sztem normális. Ez asszem 4*-es DVD sebesség. Írt lemeznél ez normális. A gyárit sem viszi egyik se 10*-esnél gyorsabban szvsz akárhányszoros a meghajtó.
Toshiba 5112-d van?
Most sikerált olyan Ritek G04-est vennem amit csont nélkül ítr 4*-esen és faszán vissza is olvas mindent.
Amúgy miért veszel te TDK-át boltban? Bazidrága lehet.... -
savafan #152 Nem, mert még csak most töprengünk a szervízbe viteltől. Értenek azok hozzá? Nem csak a hifi cuccokat tudják buherálni? -
#151 Sony szervízt próbáltál már? -
savafan #150 Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki egy olyan szervízt ahol DVD írót javítanak? Egy Sony DRU 510A DVD íróm van és már írtam, nem akar minuszosat írni. Csak plusszosat hajlandó, azt minden mennyiségben. Mivel külföldön lett véve nem garanciális. Más ajánlotta a javíttatást, hátha az a gond.
Köszi előre is! -
#149 És mennyi vagy áfa nélkül?
:) -
#148 én pillanatok alatt végzek bármelyik lemezzel -
#147 15 perc és kész.
DVD sebesség nem egyenlő a CD sebességgel.
(DVD-nél a 4*-es sebesség 5520 KB/SEC)
Az új, 8*-os DVD írók már 8 perc alatt végeznek 1 lemezzel. -
#146 nem igazán értem, hogy jon ki a 15 perc -
#145 15 perc.
DE BAZZEG!! NEM MINDEGYIK RITEK G04-EST VISZI 4-ESEN!!
Most kúúúúrva mérges vagyok....
Nagy, de nagyon válogatós ez az író, remélem nagyonhamar kijön egy új firmware hozzá, mert szívgörcsöt kapok.
Most van olyan Ritek-em, AMIT FEL SEM ISMER PEDIG G04-ES!
FASZOMBA..... -
#144 akkor egy DVD-t hány perc alatt ir meg? -
#142 Kiváncsi vagyok, hogy ki nyeri meg a moderátor háborút.
Borg vs Laalee
Szavazzunk!!!:))))) -
#141 Igen 4*-es, de mondom, hogy csak a drága RITEK G04-est, és az ezekre épülő lemezeket írja 4*-esen (Traxdata,TDK stb...) -
#140 nem is író, hanem olvasó (egy helyen írót írtam) -
#139 Rajta van a címoldalán az újságnak, konkrétan az egyik oldalán van egy megrendelő, amit ki kell tölteni és elküldeni a PC Gurunak. Nem tudom mi a bukta, talán ez csak egy OEM olvasó, mert semmi nem derűl ki a szövegből az íróról, csak annyi, hogy Samsung (még a sebessége sem). Az újság tűrhető, bár rohadt nagyokat szoktam röhögni a segítségkérő levelekre írt válaszokon. Nagyon primitív és semmitmondó, ill. amatőr válaszokat adnak a hw-s kérdésekre. Arra jó az újság, hogy a játékokról olvasson valami ismertetőt az ember, de ennyi. Igazából szinte csak akkor veszem meg, ha érdekel a mellé adott játék. -
#138 hogy hol olvastad
mi a pontos szöveg
mi a bukta benne
milyen az ujság?
(tudtommal a régi pc guru-sok visszajöttek)
ilyesmiket -
#137 miért még mit írjak? -
#136 ember ez neked a részletes? P -
#135 de négyes ugye? -
#134 A mostaniak mindkettőt, a régebbiek csak a mínuszost, úgytudom.
A +os a gázabb. -
#132 Jah, megvan. Gyors, csendes, egyszerű design.
Sajna a mostani firmware-jével csak a ritek g04-es DVD-ket írja négyszeresen, minden mást csak 1*-esen ír. Monnyuk annyira nem gáz, én mindig is riteket használtam, csak kicsit drágább mint a többi.32900 bruttó volt, és minden boltban úgy árulják, hogy ez 2*-es író. LOLka... -
#131 igen, a mostani számot -
#130 jólhallom megvetted a Toshiba-t?
Irhatnál róla bővebben, hogy jött be -
#129 hogyvan ez pontosan?
egy számot megveszel? -
#128 Mióta netezem, nem veszek PC-s magazint...
Azelött állandójan azokból szívtam magamba az infót (demo, hardware stb.)
Aki online tud lenni, és nem ma kezdte az ipart annak szvsz semmilyen újdonságot nem tud produkálni egy PC-s magazin, bár az biztos hogy jól esik lapozgatni néha, de pénzt (főleg ezreket) már nem adok értük. -
#127 Na, ezaz...