14177
- Ennyien nézik most a topikot!
a1_2012_10_25_5uo9ccoy91.jpg
  • Taranov
    Karimi az szimpi.
  • Rudee
    Karimi, Makaay és Ismael
  • Falconer
    Hát az lehet, csak az infót a Bayern weblapjáról szedtem, ott nem írják, a Dessau weblapja meg egy kalap sz*ar, ott meg nem írnak semmit, egy plakát kép van kirakva júniusból, hogy jön a Bayern :), aztán ennyi.
  • OPM
    az ellenfél felállását is illene ideírni
  • Falconer
    Ez mekkora poén, eseménydús meccs lehetett :)

SV Dessau 1-10 Bayern (H-T: 1-4)

Bayern Munich: Rensing - Sagnol, Jeremies (Mauersberger 46), Ismael, Lizarazu - Hargreaves, Karimi (Ottl 46), Salihamidzic (Rau 46), Scholl - Makaay, Santa Cruz

Attendance: 18,000

Goals: Makaay (4), Santa Cruz (4), Scholl (2)
  • OPM
    egyáltalán nem... én a szó legszorosabb értelmében BAYERN FANATIKUS vagyok!
  • djemba-djemba
    komoly harc lesz a középpályáért...
    schweini+ze+deisler
    sztem ők kérdésesek
  • Falconer
    Nem, de gondolom, hogy ez nyílván túlzás :D
  • OPM
    ismersz? nem túlzás...
  • Falconer
    Hát azért a japán túlzás... Meg nyílván nem fog német tanfolyamra járni, hogy ne kelljen az angol gombra kattintani a weblapokon :)
  • OPM
    jobbfelső sarok -> fórum mellett katt -> Szótárak/Német-magyar

beírod a keresés helyére hogy doppelt és láss csodát...
  • Zolcsi01
    sorry
  • Zolcsi01
    Nyugi értem azt, meg ne vedd komolyan egyébként csak egy szót nem értek: doppelten
  • OPM
    haha...
  • OPM
    erről beszélek.....
    ehhez qrva nagy némettudás kell "Ismael kommt, Frings geht"

na jó, nem süllyedek a szintedre, kérem valamelyik moderátor törölje ezt és az előző üzenenet is! htx
  • Zolcsi01
    CSak vicceltem!
  • Zolcsi01
    Bazd meg írj néha magyarúl is!!!!!!
  • OPM
    Wechsel perfekt!

Ismael kommt, Frings geht

Der FC Bayern und der SV Werder Bremen haben sich auf einen doppelten Spielerwechsel geeinigt.
  • Buddy
    sztárokat nem bírom.....nagy felhajtás, de ettől még nem jobbak
  • Taranov
    Igen, az ilyen játékosokat szeretem én, akik a legjobbak közt vannak, de nem olyan "sztárok", mint pl. Roberto Carlos.
  • Buddy
    én 16 éven át tanultam németet és/vagy németül...emellé jön még az FCB, tehát teljes a kép :)

Sammy, ahhoz képest, hogy még mindig fiatal, eléggé betermelte a trófeákat :)
  • Taranov
    Ez derék dolog, mondjuk az angol az megy, csak nem volt sok erőm elolvasni az fcbayern.de-n, de úgy látom veled nem érdemes kötekedni :)
  • OPM
    onnan van tudom, már írtam pár órával ezelőtt, hogy javítsák ki
  • Taranov
    Hát lehet, ez is az fcbayern.hu-ról van :)
  • OPM
    ja és a cikk hibás, a Roma már kiharcolta az UEFA-kupa indulást azzal, hogy a kupadöntőbe került
  • OPM
    ilyen áron?? én japánul is megtanulnék, ha ezen múlna...

egyébként pedig, fcbayern.hu cikkíró vagyok, tehát hozzájárulok a hozzád hasonló emberek megsegítéséhez :)
  • Taranov
    No de nincs semmi gond, ha valaki hozzám hasonlóan nem tud németül, akkor itt a fordítás:

Leigazolta az olasz AS Roma csapata a Bayern München ghánai védõjét, Samuel Kuffourt. A játékosnak a szezon végén járt le a szerzõdése a bajorokkal, így ingyen került az olasz fõvárosi csapathoz. A 28 éves afrikai védõ hároméves szerzõdést kötött az AS Romával, amelynek õ az idei második igazolása.

Kuffour 1996-ban igazolt a Bayern München csapatához, ám elsõ évét még az FC Nürnbergnél töltötte kölcsönben. Ezt követõen azonban sikerült beilleszkednie a bajor csapatba, ahol az egyik meghatározó ember lett. Annyira, hogy a 2001-es BL-gyõzelem egyik záloga volt, majd a Világkupán õ szerezte a Bayern gyõztes gólját a Boca Juniors ellen.

Kuffourt kétszer választották (1998 és 1999) az év ghánai játékosának, míg 1999-ben és 2001-ben az év második legjobb afrikai futballistája lett. Az AS Roma elõtte a brazil Taddeit vette meg a Siena csapatától az idén nyáron, és amennyiben megnyerik a farkasok az Olasz Kupát, úgy kiharcolják a jogot az UEFA-kupa indulásra.
  • Taranov
    Azért az nem olyan egyszerű.
    Ilyen áron inkább nem szurkolok :)
    Nem véletlenül van egyébként a Bayern weboldalán angol nyelv is :)
  • OPM
    szurkolsz a bayernnek? szereted őket?
    akkor illene szerintem 1-2 alap szót megtanulnod németül :)
  • Taranov
    Tudnál fordítani, nem nagyon fekszik a német :-/
  • OPM
    azt hiszem valami ilyesmiről álmodik minden focista...

,,Sammy wurde mit dem FCB sechs Mal deutscher Meister, vier Mal Pokalsieger und 2001 Champions League-Sieger. Im gleichen Jahr schoss er im Weltpokalfinale in Tokio den Siegtreffer gegen die Boca Juniors. Insgesamt lief Kuffour in der Bundesliga 175-mal für die Bayern auf und erzielte dabei sieben Tore.''
  • OPM
    hát ez lol :D 'Schweini saustark!'

és egy fontos hír még:
    ,,Sammy Kuffour wird ein Römer''

SOK SZERENCSÉT, NEKEM AZ EGYIK KEDVENCEM VOLT MÜNCHENBEN!!
  • Taranov
    Igen, játék szempontjából azért az lenne a jó, ha Zé Roberto és Ballack is maradna, anyagi szempontból persze nem.
  • Buddy
    frings nem nyújtott sokat, zé roberto jól játszott
  • Buddy
    és most még jó sok pénzt lehetne kapni érte....és....senki sem pótolhatatlan
  • Taranov
    Azért az necces lenne, ha elmenne Frings, Ballack és Zé Roberto is.
    Bár abban igaza van Hoeneß-nek, hogy így kaphatna lehetőséget Scholl, Schweinsteiger és Deisler is.
  • Taranov
    Fcbayern.hu:

Ballackot ismét megkörnyékezte a Real.

Szenzációs szerzõdési lehetõséget röppentett világgá a spanyol Marca. A Real Madrid körüli hírekben otthonos napilap szerint a spanyol klub elöljárói egyre elkötelezettebbek a német Michael Ballack megszerzésében: a "Casa Blanca" ugyanakkor a technikai vezetés véleményét is kikérte, s a jelek szerint a klub szakmai felelõsei is Madridba csábítanák...

... a német válogatott csapatkapitányát. Ballack szerzõdése 2006 június 30-ig érvényes Münchenben. Így az is elképzelhetõ, hogy meglehetõsen olcsón szerezhetnék meg a németet - akinek neve korábban is felmerült a Realnál (tavaly pedig a Barcelona ajánlott 17 millió eurót, igaz, a tárgyalások megrekedtek), azonban a vezetõk abbéli félelmükben, hogy a bajor klub megemelné a játékos árát, nem jelentkeztek be hivatalosan. A Leverkusen akkori futballistáját a 2002-es BL-döntõt követõen is megkeresték a spanyolok, azonban a 10 millió eurót fizetõ Bayern gyorsabbnak bizonyult.

Jelenleg a Real 12 milliót kínál Ballackért, de az AS sportnapilap információi szerint a blancók 15 milliót is hajlandóak lennének fizetni a Bayernnek. Karl Heinz Rummenigge, a bajorok elnöke ugyan elzárkózott a játékos eladását érintõ kérdések elõl, ugyanakkor 2004 óta ismert, hogy a futballista nem érzi jól magát Münchenben, így nem biztos, hogy meghosszabbítja szerzõdését. Michael Becker, a játékos ügynöke május 31-én az AS-nek nyilatkozva kifejtette, hogy "Minden lehetséges. Ballack még nem döntött, de afelõl kétség nincs, hogy minden valamirevaló labdarúgó kipróbálná magát a Real Madridban."

Bármily hihetetlen, a Bayern München és a Real Madrid még nem cserélt játékost (a királyi klub jeles németjei, így Günther Netzer, vagy Bernd Schuster nem öltötték magukra a Bayern mezét). Az 1990-es világbajnokságot követõen Ramón Mendoza, a Real akkori elnöke komolyan fontolgatta Lothar Matthäus szerzõdtetését - a tárgyalások végül megrekedtek.
  • Buddy
    a boltban volt fasza bayern-es fürdőlepedő, én marha meg nem vettem meg...ráadásul akciós volt...aaargh :)
  • Buddy
    nos, közvetlen a pályudvaron akár, van egy bayern-bolt, ott is vehetsz, de akár a helyszínen is...persze ha van még :)
    amin voltam (wolfsburg), arra még volt, de nem aggódtam, hogy esetleg nem lesz...pl. egy schalke ellenire már azért kapirgálni kell :P
  • Taranov
    És hol lehet venni jegyeket Bayern meccsre?
    Gondolom a meccs előtt nincsen már.