14177
- Ennyien nézik most a topikot!
a1_2012_10_25_5uo9ccoy91.jpg
  • Zolcsi01
    Kép róla:
  • Zolcsi01
    Egy-két infó az új szerzeményrõl.

Most már nem lehet elmondani, hogy nem jön új ember a csapathoz a következõ szezonra. A Bayern kissé váratlanul, elõzetes hírek nélkül jelentette be: Ali Karimi személyében egy újabb iráni játékos érkezik a klubhoz (Hashemian után).

A 26 éves támadójátékos eddig az Arab Emirségekben játszott, az Al-Ahli Dubai csapatában. Mivel a szerzõdése idén lejár a klubjánál, "díjmentesen" érkezik a Bayernhez, csak a fizetésben kellett megegyeznie a vezetõséggel.

"Ali Karimi egy gyors, céltudatos és gólérzékeny támadó" - mondta az új szerzeményrõl Magath - "az év Ázsiai játékosává választották, mindenképp érdekes játékos, és örülök, hogy hamarosan Münchenben üdvözölhetjük"

Philipp Lahm mellet, aki egy évig a Stuttgartnak volt kölcsönadva, Karimi a második újonc ebben az évben. Karimi, a tavalyi gólkirály ázsiában, és aki az "ázsia Maradonája" becenevet is kiérdemelte, a harmadik iráni játékos a Bayern történelmében (Hashemiant Ali Daei elõzte meg, õ az 1998/99-es szezonban hordta a Bayern mezét)

Karimi támadó szellemû játékos, a középpályán és a csatársorman egyaránt bevethetõ. 87 válogatott mérkõzésen 32 gólt szerzett, a jó cselezõ képességérõl pedig a német válogatott is meggyõzõdhetett, amikor tavaly az iráni válogatott ellen játszottak (2:0). A 1,79 m magas játékos akkor a meccs legjobbja volt az irániak oldalán.

A nyári szünet alatt azonban új játékosok is érkezhetnek a csapathoz, fõleg a védelembe várható erõsítés. "Már biztos, hogy Robert Kovac és Sammy Kuffour elmennek a csapattól" - erõsítette meg a híreket Karl-Heiz Rummenigge. Thomas Linke is talált magának új klubot (Austria Salzburg), így igencsak megcsappan a védelemben bevethetõ játékosok száma.

"Egy klasszisra van szükségünk Lucio mellé, aki agresszív, hajtja a többieket és jól fejel" - fogalmazta meg nem túl alacsony igényét Rummenigge - "a legtöbb meccset azon buktuk el, hogy a levegõben vívott párharcokat elvesztettük, így fontos a jó fejelõkészség".

De a költséges megoldások mellett gazdaságosabb eszközökhöz is folyamodhat Magath, aki azt mondta: "Fontos, hogy lehetõséget adjunk a fiataloknak. A Bayern utánpótlása kitûnõ, kár lenne veszni hagyni a fiatal tehetségeket". Ezzel a felfogással a vezetõség is egyetért, így az új igazolások mellett számítani lehet a Schweinsteiger-féle tehetségek felbukkanására is.
  • Rudee
    És hány meccsen jáccott? 4 esetleg 5?
  • Zolcsi01
    Eddig egyetlen egy gólt lőtt a Freiburg elleni 6-0-kor!(kupa)
  • Rudee
    Szerintem nincs semmi gond Hashemiannal, ennyi játéklehetőséggel senki se alkotna maradandót.
  • Buddy
    Hashemiannak volt egy jó szezonja, azt annyi....már az elején megmondtam, nem fogja sokat húzni, nem Bayern-szintű....fölös igazolás volt (mintha most megvennék Mintalt, mert sok gólt lőtt)
  • Taranov
    Biztos jó lesz, Hashemian is jó, csak nem láttam még sosem játszani :)
    A Chelsea ellen Guerrero helyett talán betehette volna Magath.
  • Falconer
    Na erre kiváncsi leszek
  • Zolcsi01
    Íme!
  • Zolcsi01
  • Zolcsi01
    Jó pillanat!
  • Taranov
    Persze!
  • Zolcsi01
    Tegyek be róla képet?
  • Taranov
    Kíváncsi leszek rá. Gondolom akkor Bellamy nem jön.
    A védőket is lassan el kell kezdeni keresgélni, hiszen 3 elmegy.
  • Zolcsi01
    Ja.
  • Taranov
    Wow, Hashemian is iráni, nem?
  • Zolcsi01
    ÁZSIAI LABDARÚGÓT IGAZOLTUNK!!!

A Bayern München csapata leigazolta a 2004-es év legjobb ázsiai labdarúgójának választott iráni Ali Karimit. A 26 éves futballista tavaly az Ázsia-kupa gólkirálya lett, s a németek az Egyesült Arab Emírségekbõl, az Al-Ahli csapatától igazolták.
  • Zolcsi01
    ÁÁÁÁ!!!Én lennék Magath helyébe!
  • OPM
    1 Marek Mintal (1.FC Nürnberg) 22
    2 Marcelinho (Hertha BSC Berlin) 17
    3 Roy Makaay (FC Bayern München) 16
  • grebber
    Makaay hány golos a bajnokságban?
  • Taranov
    Pofáncsapnám, ha így leöntene :D
  • Falconer
    Lol ez a Ballack nagyon :)
  • Falconer

• Falconer
    Egy korsó sört bitte!

• Taranov
    Én bírtam eddig az Intert, de múltkor nagy gázak voltak.
  • Falconer
    Én sem, de akik petárdát dobtak, biztos úgy gondolják :D
  • Taranov
    Senki sem érdemli meg. Egyébként nem tudom miért gezi.
  • Falconer
    A Dida meg gezi, megérdemli
  • Falconer
    Mert azok tahóak
  • Taranov
    Olaszországban is éppúgy szeretnek, mégis megdobálják a Didát petárdával meg köpködnek :)
  • Falconer
    Ott a foci életérzés, úgyh ozzátartozik egy német ember életéhez mint a sör, eztán senki nem köpi le a másikat, köcsögözi le, szidja az anját, ott szeretnek focizni, békében
  • Taranov
    Nálunk meg van egy utcával arrébb egy Borussia Dortmundos parabola-antenna.
    Mondjuk nekem az is tetszik, minden német csapatot szeretek, mert ott nincs bunyó a meccseken.
  • Falconer
    Én csak Bayernes sálat szoktam látni, meg műholdon Real Madrid TVt :)
  • Falconer
  • Taranov
    Szép volt!
  • Láma!
    grat
  • Buddy
    Makaay 3-at gurított...na jövőre remélem lehet varrni már a negyedik csillagot is :)
  • Gabe18

2004-2005-ben bajnok az FC Bayern!!
  • Buddy
    a go west zenéjére :)
  • Buddy
    csak a Trabzonról eszembejutott....Schalke-nóta: Steht auf, wenn Ihr Schalker seid