24504
-
Árnyvadász #1067 Ez a fura. nekem abszolult nem rakta ki a halat! Ráadásúl most olvasom ismét a hw-n, hogy van himbálódzó lámpa is a demóban. Nekem ilyen sem volt. És ha nem lehet megkerülni a szigetet, akkor a terepjárót is meg kellett volna találnom, bár ez most lehet az én hibám és nem mentem arra, de emlékeimben úgy él, hogy én amit lehetett azt bejártam. Szóval fura. Me megnézem mégegyszer, kifejezetten ezekre koncentrálva, de ennek fel kellett volna tünnie. Pláne a halas dolog, hiszen az ott van az elején. Lehet, hogy ezek csak Enviroment Very High-ban vannak, mármint a hal, himbálódzó lámpa, és pont azokon részeken éppen high-ban nyomtam csak. Lehet. Hiszen Enviroment Mediumban, pl. se halak, se madarak nincsenek és sűrű fű se az erdő alján, meg egyéb. Na ma minden kiderül. Aztán lehet más a gond. Mindenesetre fura. -
#1066 ...vagy szeretnél 1 gigás demót??? -
#1065 Talán majd a fullban... -
#1064 A fellógatott hal ott van a demó elején, veled szemben ahol az első pár marcona Barbie katona van... -
Árnyvadász #1063 Plussz még annyi, hogy a főmenűben csak és kizárólag D3D9-et lehet választani, azaz az van mert halvány a gomb és OpenGl-t nem is engedi, gondolom az lenne a másik render, ahogy írták korábban. Estleg erre tipp? Talán át kell írni valamit egy file-ban? Közben azért visszaolvasok hátha van megoldás. -
Árnyvadász #1062 Basszus akkor valami gáz van nálam, fellógatott hallal sem találkoztam!!! Lehet amit én leszedtem valami állatvédelmi kóddal ellátott! :D
Egyáltalán meg lehet kerülni a szigetet? Sikerült valakinek? Mert én a helikoptereken túl nem jutottam. Na majd ma try again. -
Árnyvadász #1061 Okszi és köszi, este meg is nézem! -
#1060 A vér effekt valahogy gagyinak tűnik, azt a fellógatott halat megvagdostam, és hát érdekesen spriccelt: "scriptelt spricc"...
A másik: valaki már írta, azt hiszem Alexease, hogy túl művinek hat a környezet (kezdve a tájtól a fegyvereken át, az emberekig, még a fellógatott, megvagdosott hal is makulátlan..hehe). Semmi, de semmi kosz, sérülés, kopás nincs semmin.
IGEN, engem lehet, hogy a környezet sterilsége miatt nem fog meg a játék annyira!
Far Cry Barbie rulez...
A másik: Ha már ilyen szépnek nevezhető a grafika, akkor faszom már a szögletes hordókba, csövekbe bameg, már a quake3 motoros játékokban is lehetségesek a gömbölyded felületek, akkor - nekem legalábbis - illúzióromboló, amikor kibaszott szögletes ívekkel találkozok a játék közben...
...ja, hogy le kellett butítani, mert túl nagy a gépigény, vagy netántán Xbox über alles???
...Deus Ex:IW dézsávű -
Sufa #1059 A terepjáró lent van a parton!
Amikor mehetnél föl azon a lépcsős részen a dzsungelben, ott ne menj fel, hanem menj tovább előre, és úgy lejutsz a partra, ahol van egy terepjáró!:)
Egyébiránt gratula az értékelőhöz, ha nem toltam volna már 2y végig, most tuti megtenném!:)Csak így tovább! -
Árnyvadász #1058 Valószínű hamarosan fogsz látni. Csak kicsi az önbizalmam, egyenlőre.
Amúgy mindenkinek aki idejön: KÖTELEZŐ A FAR CRY KIPRÓBÁLÁSA!!! És ez tényleg nem vicc. -
#1057 én is már elolvastam, gratula hozzá, szép kis fogalmazás volt :) akik még esetleg nem töltötték le a demot, és elolvasták a cikket, azok tuti mennek keresni 1 linket :) -
Árnyvadász #1056 Szia Zaki!
Most olvastam a hw-n, hogy van terepjáró is a DEMO-ban! Mégis kilehet cselezni a helikoptereket? Vagy ez merre van, mert én egyenlőre (úgy látszik a 8 óra nem volt elég) nem találkoztam vele. Hátha te tudod. Amúgy éljenek a GF3-ak:)
Ennek a GF3-nak, mármint, hogy ilyen jól teljesítenek (nálad is, ugye írtad) szerintem az egyik oka az lehet, hogy a FAR CRY eredetileg egy Nvidia Tech Demónak indult az X-Isle: Dinoszauroszok szigete címmel. És mindezt egy GF3-ra optimalizát kód adta, ezzel mutatták be akkor a harmadik széria képességeit. Persze azóta sokat (rengeteget) fejlődőtt a motor, de tegnap megnéztem ezt a bizonyos X-Isle videót és hát azért már akkor is voltak benne ÁÁÁÁÁÁÁ szintű dolgok. Pl. a víz már abban is ütős volt és a környezet is állt mondjuk több ezer fából, meg egyéb növényből. Ez lehet a GF3-asok titka talán, mielőtt valaki bemorogná, hogy ugyan már, nekem Radeon9800-on is akad. Na mind1, ez csak eszembe jutott.
THX Smokk, de ezt ne hagyd ki! Ez tényleg forradalmi. Nem írtam volna, ha nem lenne az.
Én mindössze csak azt akartam ezzel a demóval, hogy lemérjem mit tud még a gépem, kell e fejleszteni valamit rajta, meg hogy kb. mit várhatók egy majd a további nagy nevektől. Aztán miután kész lettem, mint a lecke, utána már egyértelmű volt: FULL Kötelező, mint a huzat... -
#1055 Na elolvastam....tényleg nem csalódtam :)
Majd este ki is próbálom. :) -
#1054 Ezek szerint csak nalam nem fut el a cucc? :((( -
#1053 Még nem olvastam el, de tuti, hogy meghozod a játékhoz a kedvem. Nagyon tetszenek a leírásaid/kedvcsinálóid/értkéleséeid. Szívesne látnám őket vmilyen újságban. :)
Szóval örülök, hogy újra látlak :)) -
Smokk #1052 Ilyen tokeletesen megirt beszamolo/invitalo utan teljesen osszefutott a nyal a szamba!!!
Azonnal m1ek letolteni!
Es koszi ezt a kis kedvcsinalot,tok jo... -
#1051 -
#1050 Én rövid leszek: nekem is tetszik a demó! -
Árnyvadász #1049 FAR CRY: DEMO
Azt hiszem eljött az idő, amikor lezajlik egy korszakváltás a grafikai megjelenítésben. A FAR CRY minden eddigi játékmotornál szebb, gyakorlatilag megmutatja az utat a jövő grafikai megjelenítése felé. A nagy négyes egyik tagja, szerintem még a nagy DOOM III-nál is ütősebb belsőtér megjelenítéssel rendelkezik a kiváló hatást keltő bump mapping technológiának köszönhetően.
Tegnap 8 órán keresztül játszottam a demóval. Az első öt perc után három cigit szívtam el kint az erkélyen csak a grafika miatt. Pedig akkor még minden Mediumon volt. Nem tértem magamhoz. Ez a program brutálisan szép és egetverően gyönyörű. Végre a PC megint ott van ahol megérdemli: Az első helyen!
Aztán megelégeltem a Medium beállítást és mindent Very Highra raktam, plussz az egész 1024*768-ban futott. Na itt ért az első olyan sokk, hogy azt hittem padlót fogok. Nem akartam elhinni, hogy létezik ilyen grafika! Pedig igen. És amin még jobban meglepődtem, hogy lehet így is élvezetesen játszani vele! A konfigom pedig nem túl erős, de ha mindent High-ra tettem (és így is bebüntet), akkor gyönyörűen, élesen, tisztán és folyamatosan futott, egyedül a sok-sok játékidő után érezhető volt egy pici be-be rángás, de a játék élvezetes volt és folyamatos. Mind1, hogy ellenfelekkel harcoltam, vagy épp robbanás történt, vagy egyszerűen csak a motorcsónakból lövöldöztem, illetve mentem vele, mint a meszes.
1.800Xp
512DDR (266Mhz) 2-2-2-es latency time-al
GF3TI200 128MB (csak emiatt a program miatt meg is húztam)
Így az alap 175/400 helyett 225/480 lett az órajel.
És ezen a konfigon minden High (de akár még Very High-on is) játszható, tűéles és gyors volt a program. Tehát nem igazán értem azokat akiknek csúcsmasinán is aggályaik vannak. Szerintem ott valami a driver-el nem stimmel, meg megint a szokásos Radeon mizéria van. Amúgy az 52.16-os driver van fent.
RAM az elkélne még neki, de mint írtam ilyen beállításokkal is nagyon jól fut és eszméletlenül szép.
Ami szédületes:
Grafika, de ezt már írtam
AI ami néha fura (beakad, kicsit vaksi) de az esetek túlnyomó részében: Nagyon jó!
Sérülésmodell, rongybaba: Új etalon született.
Fizikai motor: Havok szintű, de még jobb is annál, teljesen rendben van.
Bump Mapping totálisan ütős! Erre van is egy sztorim, ugyanis lemerültem a vízbe, és belefulladtam, mert az egyik sziklán olyan bump map megvalósítás volt, hogy elfelejtettem felmenni levegőért.
A környezet megvalósítása fantasztikus, meg az is, hogy minden növényt fújja a szél és az utólsó fűszálig minden lágyan ringatózik.
A halak, madarak, vaddisznók és a hanghatások, teljesen egy tengeri szigetvilágot idéznek.
VÍZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Erre nincsen szó. Nekem az jut erről eszembe, hogy a Morrowind vízeffektje ami etalon volt, az már nem az. Ehhez a vízhez képest az egyszerűen nem rúg labdába.
A belső terek egy az egyben a DOOM III motor képi világát tükrözik, de a karakterek megvalósítása is abszolult mérhető a az új DOOM enginhez. Ráadásúl a bump mapping úgy megdobja az egészet, hogy őszintén nekem ez még jobban tetszett, mint amit a DOOM-ban eddig láttam. Alpha, az új videók, képek alapján.
Döbbenetes de nincs LOADING a külső és belső terek közti váltás közben, ez egy hatalmas csillagos ötös a motornak! Így sokkal reálisabb a játék, olyan egynek érzi az ember az egészet.
Az árnyékok, pláne a fegyveren megérnek egy külön misét. Ennél jobbat nem nagyon láttam még eddig. És a fegyverek is kellően kidolgozottak és részletesek.
A mozgások is nagyon, jók és a motocsónak fizikájaával sincsen különösebb gond, mert élvezetes írányítani és közben lőni sem nehéz. Nagyon klassz.
A textúrák fantasztikusan feszülnek mindenre, a sziklák tényleg sziklák a vízalatti növények, tényleg növények, a fű az tényleg fű vagy fűszál, és a tengerparti homokról vakítóan visszatükröződő napfény na az ami párját ritkítja.
Engem teljesen levett a lábamról a program, bevallom még most így délelőtt is a hatása alatt vagyok, nem akartam elhinni, hogy ezt ki lehet hozni egy Vkártyából. Annak pedig kifejezetten örülök (bár reméltem és számítottam rá), hogy egy DirectX8.1 kompatibilis kártyával is bízonyít és teljes részletességgel lehet élvezni. Bár amikor anno vettem a kártyát, kifejezetten a DOOM III-ra vettem. Most már teljesen biztos vagyok, hogy annak is elég lesz, mert mint írtam a belső terekben egy és ugyanaz a két program. Max. a felbontást egyel lejebb kell venni, de ez majd kiderül nemsokára úgyis.
Ami nem tetszett: De ez nem homályosít semmit a program tökéletességén:
Nem lehet elkóricálni, megkerülni a szigetet, mert az érkező helikopterek, mindig kiszednek. Persze az okát értem, de azért mégis.
Pár apróbb AI hiányosság, de ezt a DEMO-nak tudom be a véglegesben vagy kijavítják, vagy sajna nem, de szerintem ezt kifogják. Elakadásokra gondolok legfőbbképpen.
A malac túlzottan ezüstszínű, inkább tűnik polcra helyezhető dísztárgynak, mintsem egy élő vadon élő malacnak, ettől függetlenül, ahogy elfut, meg mozog, na meg ahogy meghal az nagyon ász. De ez megint a rongybabát dicséri.
Az ég csak statikus textúra. Nem mozog, nem csinál semmit. Ez kissé idejétmúlt, de van annyira szép és van annyi más látnivaló, hogy azért ez ne legyen gond.
Néha a belső terek, de inkább a kis házikókban és a moló tájékán kissé kevés berendezéssel vannak ellátva, de nem túl zavaró, mindenesetre észreveszi az ember. Hisz láttunk már ennél bővebb kidolgozást is.
Kár, hogy nincsen még több élőlény a tengerben.
A messze lévő tárgyak, fák, textúrák kissé mosottak és nem túl kidolgozottak, de igazából ez fel sem tűnik, csak észre lehet venni, na meg írjon már valaki olyan motort, ahol még ez is kivan dolgozva. STALKER tudom. Egyenlőre így is a célnak megfelelő és bent a szigeten már egészen jól oldották meg, ott nem zavaró. Ha az ember kinéz a tengerre egy magasabb pontról mondjuk.
Ami még tetszett: Maga a küldetés. Abszolult izgi és viszonylag hosszú is, no meg a vér terjedése a vízbe esett hullák után. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ... Nagyon ott van.
Szóval zárszóként: Forradalmian új grafika és új technológiák (fizika, rongybaba, sérülésmodell, ballisztika) egyvelege a FAR CRY, aminek ráadásúl jó a játékmenete is, mert taktikus is, de lehet akár hentelősebb, és feltehetőleg remek sztori, plussz istentelenül jól kinéző belső terek, parával és rehgeteg bump mappingal, meg majd szörnyikék tömkelege, ami már a Fullt fogja jellemezni: Sok a duma, egyszóval:
MEGJÖTT A KIRÁLY, ÉS ÉLJEN A KIRÁLY és ÉLJEN A PC újra sokáig!!!! -
tbundy #1048 nekem is ez van csak gef3-al, és csak low-n bír elmenni játszhatóan :) -
#1047 Minimum konfig: amd 2800+ + 1 GB DDR ram + Gef4 Ti4200
Ezzel nekem simán megy mindent very high-re állítva. (valszeg tehát a sok ram kell neki) -
#1046 Sulyzaras Remington?! -
#1045 meg több pisztoly, bár állítólag lessz benne G11 ami a kedvencem:)(bár nem pisztoly). -
Sufa #1044 Jaja, az jó lenne bele!:)
-
#1043 a shotgunt még hiányolom belőle, mármint a sima pump action shotgunt. -
Sufa #1042 :D Engem annyira nem emlékeztet semmire, nekem új az élmény!A multi feelingje számomra BF1942 szintű!!!
Corynak:
A demoban, fent a radarnál,mielőtt bemész a security-s ajtón, letekintve a tájra 35 Fps, de átlagban mindenhol ugyanennyi, vagy több!(max 60 volt a vizen,csónakból a tengerre nézve!:)) )
-
#1041 engem a project igi2-re emlékeztet. Azt nagyon szerettem. -
Sufa #1040 Jó ez a game multiban, akárki, akármit mond!Ugye LSC!:)
Ma is tök jót játszottunk Corey-val és .Relic.-kel!:)
Csak kevesen vagyunk!:( -
#1039 Ubi nem arról híres hogy "hagy" multizni. -
antijedi #1038 szvsz törés arra is lesz, ha meg nem akkor kár csorgatni az embernek a nyálát egy vacak béta miatt... :P -
#1037 a fullal te már nem fogsz multizni az az érzésem hacsak meg nem veszed. -
antijedi #1036 majd ha kijön a full ako megyek mutyzni énis, bétákal meg nem paktálok le :P -
#1035 Hát, nem tudom, engem valahogy összességében nem fog meg a játék...
...biztos bennem van a hiba, na meg valahogy a dzsungeles helyszínek nem tartoznak a kedvenceim közé... -
#1034 jó lenne már pedig mert unalmas 4-en. -
antijedi #1033 a válaszokbol itélve nem sokaknak van meg a béta :P -
antijedi #1032 hát kb... :P -
#1031 4 en vergődünk a szerveren nem jöttök? -
#1030 de a beta az multi. -
#1029 jah mint anno duke-ba...rávan irva "idelöjj, ez a robbanós hordó" -
antijedi #1028 de azert itt is vannak robbanós hordok :P