24504
-
#23422 Ez ám a nem mindegy :D -
#23421 Nem mindegy,hogy a Far Cry 2004-ben akkori FX 5200-on,512Rammal Mediumon elment 30-40 FPS-el. Vagy most 2007-ben 6600GT-n, 1,5GB Rammal elmegy Full Lowon 15 FPS-el. -
#23420 Hát én erre azt mondom, 2004-ben egy 20 ezres videókarimon ment 40 FPS-el közép beállitáson a Far Cry. Sőt még Full Maxon is ment 15 FPS-el néhol. -
#23419 Persze kár vitázni rajta, de ne is magyarázzk bele milyen überbrutál, ás azért kell erőmű alá :))
Így jártunk, kellett nekünk az a sok warez.... :))))) -
Stalker #23418 (én is így jártam). :D
Igaz, ha lenne zsetonom, akk se vennék gépet 1 db játék miatt, crysis miatt meg különösen nem, de ez már más tészta. :P -
Stalker #23417 Csak szerintem felesleges ezen vitázni, mindenki törődjön bele, h a crysis ilyen, úgy sem tudunk semmit sem tenni ellene. Aki akarja, és megteheti, az vegyen gépet, és akkor tud majd játszani vele, aki meg nem teheti, az így járt. :P -
Stalker #23416 én is értem :P -
#23415 Esküszöm Abi az egyetlen aki érti mit szeretnék mondani :))) Lehet hülyén fogalmazok .....Nem vagyok én író :))) -
#23414 Persze nyár elején nem árulhatnak téli ruhát, de azért jó lenne, ha úgy jönnének ki a játékok, hogy az aktuális (értsd még az egy éves) középkategóriás gépeken is fussanak. Én is új géppel úrrajátszottam a FC-t, de hát ugye a meglepetés tényező már elmaradt -
#23413 Az ok, én pl egy 32 megás valami 900SE-vel kezdtem :))) Le is fagyott állandóan :))))
Csak azt nem értem ez most hogy jön ide a vitánkhoz? ;)Ugyanannyival ment mint most a crysis, csakhogy ez a CrysisDX9 kicsivel tud többet :))) És egy 9600 messze van egy 8800 -tól :))))
-
CUCLI #23412 vúúú hogy pörög a topig O_o -
#23411 Akkoriban már piacon volt pl. a 9800-as sorozat, amivel nagyon is szépen futott. Lehet, hogy nem volt maxon az élsimítás, de valamilyen szinten mehetett rá az is. Látványban nem sok különbség lenne ettől, és teljesen korrektül futatta. Nekem 9600 van, ezt is akkoriban dobták a piacra, és ezzel is elég jól elmegy single-ben maximum részletesség mellett, csak látványjavítókat nem tehetek rá.
Egyébként Lac-coo még mindig arra akar rávilágítani, hogy látványban nem látja azt a fejlődési szintet, ami indokolná a magas gépigényt. -
#23410 Már lementettem, meg elolvastam. :))))))))))) Biztos igazad van, de azért újdonságok is vannak ,amik a FC-ben nincsenek benne. És azt a DX 9 Bétában is látom. Persze én nem értek a 3D-hez, én csak arról tudok beszélni, amit a szememmel látok. -
#23409 Akkor ismétlem önmagam:
2004-ben hány FPS-sel met az FC az akkori gépeken? Ugyanannyival, mint most a crysis... Erről ennyit.
-
#23408 Ne mentsd a full tök más lesz !:) -
#23407 ÁÁÁ ,most látom mennyit irtál a Crysisról. Le is mentem ezt a tudományos írást,meg legyen később is. -
#23406 Megnéztem :ezek szinte egytől eggyig DX10 efektek , szal ebből egy pixelt sem látsz ebben a demoban ....
A legjobb a Poly-bump2 :)))) Eddig úgy tudtam az a Bump-map, vagy normál map, amit már jó néhány éve használ a DX9 :))))) -
#23405 Ma már voltam.... -
#23404 Csak hangsúly: erről a demoról veszélünk ugye? Ez fut ocsmányon az erőműveken?! És alig több mint a Cryengine1 :))) Aztán a DX10 műár durvul, de oda már egy SLI sem elég :))))
És persze egy percig sem hiszem, hogy értek a3D-hez:minél többet sikerül megtanulnom, annál inkább érzem, hogy milyen bonyolult:))))
Na már nem írok többet, mert a farkam tele van a sok gépeléssel :))
Ahogy nézem van benne elgépelés rendesen ,remélem el lehet olvasni :)))) -
#23403 Lac Coo mikor jössz jáccani a Far Cry-al?
(Igen szerintem se olyan nagy szám az a Crysis. Rengeteg új fényt tettek bele, meg árnyékot. Azért akad annyira régi gépen.) -
#23402 Hú bazz... Akkor sorban megpróbálom :)))
A víz : miért ilyen itt és miért olyan ott? (Jó lenne leírni milen :)))
Egyszerű: másként vannak beállítva dolgok : már FC-ben is állítható a hullámok sűrűsége magassága, a víz átlátszósága, tükröződése, texturája, az animáció sebessége, a fog színe és sűrűsége ( ezt nagyon jól belőtték Crysis alatt )...Több nem jut eszembe .. De beláthatod ezekből a paraméterekből ,nem hogy ezer fajta-és kinézetű víz születhet, hanem szinte végtele sok bármilyen anyag !Tehát azért szebb mert sokkal realisztikusabbra állították be, rajzolták meg stb ... Ez egyébként az egész Crysis-ra igaz, valszeg hallgattak a sok kritikára, hogya FarCry kissé rajzfilmszerű lett....
Shadow: szinte minden objektumon be lehet kapcsolni az árnyékot ,ami most fejből eszembe jut: az árnyék sűrűsége, elhalványodosá( ezt itt még gradient -,ap szabályozza, DX10 ben már részecske alapon számol fényt, állítólag...), self-shadow, real time shadow, és shadow-recewier 8 hogy megjelenjenek-e rajta más objektek árnyékai ) Van még de fejből nem tudom, de nem is fontos dolog a többi .... Nézzrá editorra , kiböki majd a szemed a realtinme shadow fülecske ;) Lámpán nem shadow van hanem, projektion map, (mint egy diavetítő kb .)
A fény átcsollogást csak a néhány növényen néztem meg, de azokon működött, ha ekapcsoljuk akkor a diffuse -mapot használva átlátszóssági mapként át lehet látni rajta ( és persze -mint minden-ez az átlátszósság 0-100 ig álítható . (Ez de szép mondat vót :)))
Egyébként: az editorban: minden objekt: transzfolmálható ( méret, forgatás, döntéd, nyújtás stb ), sötétíthető-világosítható, kapcsolható és állítható a hajlékonysága(a növényeknek) stb, szal ez tényleg nagyon szuper dolog...
Blur tényleg nincs, illetve van (bár nem néztem de tuti be is lehet kapcsolni valahol ) csak kéne hozzá a script, hogy mikot -hol-mennyire-hogyan használja ... Pl.: ha szemhez emeled a fegyvert akkor méterben megadva ettő-eddig éles a kép .... Itt ez ugye nincs de fix értékekkel beleht ne kapcsolni valszeg, asszem a másik topikban valaki be is rakott valami képet .....
A fák észletességét igazából csak szemre tudom megnézni, mert mint mondtam nem jön be a max-ban, de szemre annyival nem részletesebb ....A texturák nem hogy részletesebbek 8 és most méretről beszélek, nem arról, hogy mi van rárajzolva!!!) , hanem sokszor még kissebbek is ;)
Azt ugye leszögeztük, hogya Beta Demo-ról van szó, ami full DX9, szal semmi újdonság nem is lehet benne ......Ez a demo a maga tulajdonságaival megy úgy ahogy megy... Jó lassan :)))
Vannak benne részletesebb dolgok is , persze, de pl a katonákon és talán a járműveken kívül semmit nem tudok mondani most így hirtelen ....
Az hogy látod a lábad némi plussz poligon és a modellleíró file (nem tom itt hogy hívják) kérdése:minden testrész külön objekt, és egyszerűen egy file leírja melyik nézetben mit láss ebből ...Ugyanúgy ahogy az alkal bele van írva (kiemelve a teljes test modeljéből) a lábat is hozzá lehet írni. Ha megtalálod ezt a filet-ezekhez a dolgokhoz te értesz jobban) meglátod mire gondolok .
A köd ugyan az a köd mint FC-ben van. ez is tetszés szerint paraméterezhető , multkor poénból pros ködöt raktam be, olyan volt mint egy tök reális naplemente :)))
És a Cryengine1 nem piskóta: nem rövidtávú használatra készült, majd rakok be MAX-ból képet hány féle shadert ismer a motor aminek FC az ötödét sem használta.... Kicst foltoztak rajta, kapott egy-két DX10 shadert , de mondom alapvetően az még sok évig megállja a helyét így is ...
A 3d felhő asszem DX10 efekt, az gizdáskodik ezekkel a részecske alapú dolgokkal .....
Most így ennyi jut eszembe, semmi bajom veled, de miért nem lehet valamit elhinni, amit állítok ?:)))) Gondold azért teszem, hogy bosszantsalak?! Nemá.....
Az van amit Stalker is írt : a wrezért cserébe ezzel fizetnek a PC játékosok: a végeláthatalan, hw -vásárlással :((((
Jó péld erre a -Chrome-motor= X-pand Rallx olyan szép volt, hogy még manapság sem sok olyan játék van, aztán semmi nem fejlődött, sőt néhol rondább lett, viszont ma már hol tart a gépigyénye???? És nehogy már egy kis Cseh csapat ennyi éven át a játékaiból tartsa fenn magát! Szmorú de ez van :(((
A Crysis DX10- ben valóban álomszép, de én kiváncsian várom, az hogy fog futni azon a gépen, amit még ez a demo is megizzaszt !:))))Mert ugye ott még hozzá jön néhány brutál efekt...
A optimalizációt meg felejtsd el:ez egy kiforrott engine, nem kell ezzel már sokat bűvészkedni, ez ennyit tud, max annyit tehetnek, hogy butítják a lodokat, mip-mapokat , levesznek némi árnyékot, volumetric-fog -ot és akkor gyorsabb lesz.. Ha akarják, hogy gyorsabb legyen ;)
Szal , peace, ha kérdésed van szívesen válaszolok :)))))
Gondoltam rá, hogy segíthetnél a páylámat összerakni mert az editorban nem bírok az AI-val meg ilyen dolgokkal, de már rég letettem erről :)))
-
#23401 nem ellenség csak most azt hiszi, hogymert egy éve használja a 3ds maxot akkor már ért a 3d grafikához. A cryengine 2 kb. 4x annyit tud mint az 1.x, bár igazán össze sem lehet hasonlítani, olyan mintha egy opel és egy maserati kötül kellene eldönteni, hogy melyik jobb autó.
erre lacco tudod mit mondana? A maserati nem jobb annyival, mint amennyivel több benzint eszik... na ezt a hozzáállást nem csípem. -
#23400 Arx Fatalisban is láthatod a lábad, ha lenézel. A látvány is változik attól függően h. milyen ruhát v. páncélt viselsz. :) -
#23399 Hm szép kis leírás! Kiváncsi vagyok erre mivel kontráz majd az "ellenség". -
#23398 amúgy itt le van írva feketén és fehéren, hogy mit tud a cryengine 2 (és a menüben ott van az 1 is - hasonlítsd össze...)
http://www.crytek.com/technology/cryengine-2/specifications.html -
#23397 lacco, ne haragudj, nem köcsögöt, hanem nevetségest mondtam. ha valamiről leírom, hogy az szerintem miért piros és te folyton azt szajkózod, hogy márpedigazkék, akkor nem tudok veled mit kezdeni. sorry de nekem az, hogy 3d studioban otthon próbálkozol, az SEMMIT nem jelent. egy 3d-s tervezőprogram és a real-time 3d grafika sem ugyanaz. a crtyteknél olyan emberkék dolgoznak (magyarok is) akiknek a közelébe nem érsz tudásban (hozzáállásban meg pláne nem) és ez nem bántás, hanem tény.
ha szerinted a far cry-ban a vízhez ugyanolyan effekteket használnak akkor mondd már el, hogy ott miért olyan a víz és a crysis-ben meg miért ilyen? Mert akkor ugye pontosan ugyanúgy kellene kinéznie ^^
FC-ben NINCS real-time shadow (kivéve az embereknél és a járműveknél, meg mondjuk a lelógó lámpáknál), Crysis-ben minden árnyék realtime. Ez önmagában minimum 3x annyira számításigényes. Minden egyes rohadt levél árnyékot vet és ha a fákat fújja a szél, akkor az árnyék is mozog... Far Cry-ban kb. nulla effekt van a Crysis-hez képest, pl. blur sincs, ami ugye az utóbbiban alap, ami szintén eszi az erőforrást - viszont iszonyat élethű lesz tőle minden. Far Cry-ban nem csillog át a fény a vízen, a leveleken, stb. Crysis-ban meg igen komolyan... És folyatathatnám végeláthatatlanul. Pl. Crysis-ban igen durva a tűz is! A Fák kb. 20x olyan részletesek, a textúrák (homok, tenger alja, beton, stb. szintén - nem beszélve a karakterekről!!) - és igen, ez mind-mind erőforrást zabál. persze biztos lesz jobban optimalizálva, hiszen ez BETA (ugye-ugye...)
De látványban ilyen valósághű játék nincs mégegy (FPS-ek közül persze).
A poligonszám sem maradt, mert minimum 3x részletesebb egy katona a crysis-ban, mint a far cry-ban - meg lehet nézni pl. a nanoruha kidolgozottságát. Azért az sem mindegy, ha lenézek látom magam alatt a lábaim, stb.
Aztán a köd és a pára is igen komoly és valósághű, nem beszélve a real-time 3D-s feléhőkről, ami nem egy kép, hanem 3d-ben vannak ott az égbolton.
Most tényleg aztszeretnéd, hogy mindent felsoroljak? még tudom folytatni sokáig, a negyedénél nem tartok de már önmagában ezek amiket leírtam (egyik sincs a far cry-ban) is megkövetelik az igen komoly gépigényt.
-
#23396 Na látom itt is megy a hüdeszar a Crysis mert alig tud többent mint a FC mégis izomüberhyperbrutál gép kell alá vita.
Itt csak 1-et kérdeznék Lac coo-n kivül érdekel valakit??
Így fut hát így fut a Crysis ez van eztkell szeretni.
Vannak sokkal csunyább játékok aminek izombrutál gép kell.
-
#23395 lacco b+ ne égesd már magad! szerinted egy textúra azért élethű, mert úgy van megrajzolva? szerinted hány effekt kell ahhoz, hogy valami minden helyzetben élethűnek látszódjon? (közelről, távolról, ha fény esik rá, ha nedves, ha csillog, stb)
Kérlek : ez a CS demo ugyan azokat az efekteket használja mint FC: Diffuse, Bump, shine és néhol reflection map ..... néhány animált textura, és néhány animált karakter .....se több se kevesebb.... Az , hogy pl élethűbb a víz, csak textura, bumpmap, reflection map, meg smog color kérdése... ezek mind-mind ott vannak FC-ben is... Poligonszám nagyjából maradt, texturaméret maradt, Talán csak az értelmetlen árnyékhasználat változott.. Ennyi, Feketén ,Fehéren . És ehez jött egy P43000 X800=>Core2 8800....
Állítólag a single demohoz kijön az editor meg talán az SDK, akkor korrekt összehasonlítást tudok mutatni, így csak Far Cry modelljeit, animációit, shadereit tudom alaposan megnézni MAX-ban mert a Crysis új kódolást kapott..... -
#23394 Ja, mindig ez van : köcsög vagyok, de senki nem tud semmi konkrét dolgot felhozni :))))Én fel tudok.... Azt nem értem, akkor mi a fenéért kell hülyének nézni ???
:)))) Na én is befejeztem ,tényleg, béke ! -
#23393 bocs lacco, nem akarlak megbántani de egyszerűen nevetséges vagy. na én befejeztem. -
#23392 És ezen mi van új a Far Cry-hoz képest? Egyett mondj .... Ami legalább is racionálisan igényelné a nagy gépet ....Leszámítva a realisztikusabb texturát, a Far Cry kissé meseszerű kinézetével ....Az meg ugye teljesítmény tekintetében mindegy .
Áááá.. Tényleg bejeztem, semmi értelme ennek, amúgy is ez van ezt kell szeretni, csak legalább ne az én pofámba dobálna mindenki szart, mert ezt le mertem írni ! :)) -
#23391 Ott a pont ;)
Pont ez volt az állításom amiért 200 ember szájából ömlött rám a szar :)))))
Hogy ez a kinézet amit a demo nyújt , ezzel a gépigénnyel egy szégyen! Főképp hogy ez egy kissé kifoltozott FC motor, ami ugye had ne mondjam milyen gépen megy :)))Aztán ez fordították ki arra , hogy szerintem nem szebb mint FC ....Aztán ezen ment kicsit a flém :)))
Pedig mindenki elgondolkodhatna azonm, hogy loww-on milyen ocsmány ronda a publikus DX9 demo, és milyen gép kell még ahoz is, hogy azt vigye 30 fps-el...
-
#23390 Nem nyitok vitát arról melyi kszebb !!! :)
Nyílván a Crysis .....Technikailag viszont (leszámítva néhány efektet) semmi vel nem több ez a demo mint FC.. Ez tuti....
És elhiheted nagyon jól tudom milyen effekteket használ ez a DX9 demo, sőt , mivel épp autót modellezek játékba (már lassan fél éve, de rohadt nagy szívás:))) alkalmazom is azokat .....És bizony kioktatom a Cryteket: ha már tök ugyanazt a modellt berakja 5X egymás mellé ,legalább elforgatná, méretezné, döntené kicsit őket... És nem ordítana messziről ...Mindez az editorban 5 kattintás ;)
De mondom ebből nincs vita, eddig is én voltam a hülye , hogy ráharaptam erre ....... -
Stalker #23389 Laccoo, én nem olvastam, mit érveltél crysis ellen, úgyhogy lehet már megválaszoltad azt, amit most kérdezek, de azért megkérdezem.
Tulképp mi ellen lázadsz? Az ellen, h a crysis milyen sokat eszik? Igazad van, biztosan lehetne sokkal jobban optimalizálni, de az hol érné meg a hardver gyártóknak, és így közvetetten a Cryteknek és egyéb játékfejlesztő cégeknek is? A crysisnak annyira jól sikerült a marketing stratégiája, h hülyék lennének optimalizálni a játékon, gondolj bele, így is mennyien vettek emiatt a játék miatt új gépet (még Magyarországon is...). Minden piaci szegmens így működik egyébként, csak itt a pc-k területén talán még könnyebben észrevehető ez.
Ha nem ez ellen lázadsz, akk bocs. :P -
#23388 Igazad van...
Én maradok a Far Cry-nál. :) -
#23387 Na ezek a képek, bár kicsik, de legalább mindegyik high. Szerintem az általad linkelt képhez képest is ég és föld, hát még a farcry-hoz képest...
-
#23386 lacco b+ ne égesd már magad! szerinted egy textúra azért élethű, mert úgy van megrajzolva? szerinted hány effekt kell ahhoz, hogy valami minden helyzetben élethűnek látszódjon? (közelről, távolról, ha fény esik rá, ha nedves, ha csillog, stb) basszus azért mert tudsz 3d studióban 2 poharat csinálni, ne hidd már, hogy értesz a 3D grafikához.
"a crytek még mindig nem tanulta meg"
ugye nem TE akarod kioktatni a crytek-et?
A másik dolog: sikerült találnod egy szar képet, ami nem high beűllítással készült (ami még mindig fényévekkel jobb, mint a far cry ultra high grafikával ugye), ráadásul egy képről nem látszik egy rohadt effekt sem. A Far Cry-ban egy screenshot megmutatta milyen játék közben, itt meg nem, mivel a motion blur és az egyéb cuki dolgok akkorát dobnak rajta, hogy hihetetlen. Egyáltlán te próbáltad a játékot, vagy csak így vagdalkozol? -
#23385 Hát lökd a képeket ! ;) Vagy itt van egy szép a demo-ból ...
Most őszintén: ez az élethűbb texturákon kívül mivel több mint az FC ???
Lehet én vagyok bolond de semmit nem látok rajta... Ez alig döcög 8800-on ....Az FC vigan elmegy jóval kisebb teljesítmény alatt is .Külön vicc , hogy a crytek még mindig nem tanulta meg, hogy ha van egy jelenetben 50 tök egyforma fa, akkor legálabb átméretezné, elforgatná azokat, ne legyenek már egymás klónjai ...
Na de off vége, inkább azt írjátok majd be hol játszotok, vagy próbáljunk már összejönni a magyar szerveren ! ;) -
#23384 Hát spec a Crysis témában érveltem annyit, hogy már én unom :))))Ellenérv viszont semmi nem volt.
Amúgy meg nem lehet minden oldalon 100 hsz-em, mert alig néhány topikot látogatok .
Igazából az a nagy bajom, hogy nem tudom lenyelni a békát, ha valaki valami neki nem tetsző dologra rögtön elküld kapálni, persze olyan dolgokkal, hogy csinálj jobbat, vagy ne játsz vele !:)Vagy mert csak ...! :))
Majd ezt is megtanulom az élettől valamikor..Ha akarom :))) -
Purga #23383 Bár ha így jobban átnézem, van pár 100 hozzászólásod minden oldalon, amik közül van egy-két értelmes :)