24504
  • PyRex
    "Ocsmány graffal tényleg jobb az FPS, de úgy sok helyen nagyon ronda."

de multi közben nem az a lényeg, hogy nézegesd a szépségét :D
  • PyRex
    mind a 3 mondat, amit idéztél, tök ugyanaz.

Igen, azokra a pályákra, amik a multiban vannak (de ugye a te gépeden tárolódnak) nem raktak füvet a készítők, tehát nincs rajta fű, nem a szerver miatt, hanem mert ilyen a pálya. Mindenkinél ilyen. Mert így lett kitalálva. Egyszerűen nem tudom neked jobban elmagyarázni. Sajnálom, ha ennyire nem érted.
  • PyRex
    igen azokon a pályákon, de basszus, azok a pályák is a te gépeden vannak. OMG, ennyire nem lehetsz értetlen :))))))) Szerinted a multiplayer pályákat a szerverről tölti be a játék?
  • Peetboy
    Értem. Tehát a multiban már egyáltalán nincs fű. Erre én is gondoltam,ha egyik embernél lenne, a másiknál nem, akkor az egyik jobban észrevenné a másikat. A bokrok azok mindenkinél vannak.
    Pyrexnek: Ocsmány graffal tényleg jobb az FPS, de úgy sok helyen nagyon ronda.
    Én először full grafon játszottam, de már lejjebb vettem (kb mediumra), így több fps-em van.
  • Peetboy
    Pyrex ezt irtad: "a grafikát nem a szerver határozza meg, hanem a te gépeden lévő beállítások." - Milyen beállitások? "ha a multiban nincs fű, az azért van mert ott (azokon a pályákon) nincs fű." - ja ekkor még ezt írtad,hogy "azokon" a pályákon.

Utána meg #23611: "Valószínű, hogy alapból a játék multi pályáira nem raktak füvet a készítők." - Itt már írod: egyáltalán nem raktak füvet a multiba.

Ezt csak azért írtam le, mert a 2 hozzászólás nem ugyanaz.
  • PyRex
    "Hát a víz így is átlátszó"

OK, de nálam (és még rengeteg embernél, aki a multival játszik) ilyen:

És ez nem csalás, csupán minden low-on van a víz meg mediumon, vagy valami ilyesmi. A lényeg, hogy grafikai beállítás kérdése az egész.
  • lac coo
    Hát a víz így is átlátszó, de pl növényekkel tuti sokan variálnak, főként mivel -ha jól tudom_ valami bug van és HDR-el átlátszó lesz sok minden, ha úgy állítják be ...
  • PyRex
    mondjuk így is lehet haxolni - mint tudjuk :)

pl. teljesen átlátszó víz ugye...
  • lac coo
    Ezért is nem lehet füvet rakni eleve az MP pályákra :)
    Talán egy féle van asszem ,de az is valami nagyon kicsi ....
    Mivel a fű már a graf beállítástól fűggően jelenik meg, érdekes lenne , hogy valakinél derékig ér , valakinél meg semmi nincs .
  • PyRex
    és 3: minél részletesebb a grafika (értsd: sok bokor, növény, tükröződő víz), annál nehezebben veszed észre az ellenségeket... :)
  • PyRex
    ok, akkor leírom még egyszer: NEM A SZERVER mondja meg a gépednek, hogy legyen-e fű egy pályán. Valószínű, hogy alapból a játék multi pályáira nem raktak füvet a készítők.

Én ocsmány grafikával játszom, mert:

1. úgy jó az fps
    2. multiban nem a graFIKA a lényeg
  • lac coo
    Na de azt csak tudnám azt látnom kéne nem? Az ilyen területek pirosra váltanak ha jól emlékszem ( AI , Sound..) De egyébként ha újra kezdem a pályát is ez van : amit egyszer lerakok azt nem tudom többet kijelölni, egyedül csak a növényeket... Lehet újra rakom az egészet, 1.4 nélkül mert ez így nálam olyan bugos, hogy elmondani nem tudom ....
  • lac coo
    A multi pályán eleve nincs semmi cicoma, nem is enged semmi ilyent berakni az editor.
    Pályán nem tölt le magátol a játék, ez nem CS , itt fapad van: neked kell megszerezned :)
  • Peetboy
    Mármint mutass multis képet amin van fű.
    (Na most alvás van. Majd holnap)
  • Peetboy
    De ha nem hiszed,hogy nincs bekapcsolva semelyik serveren a fű,akkor mutass képet nekem a multiból! De ne régi képet, hanem mostanit :D
  • Peetboy
    Ez jól hagzik a +100 Fps régebbi gépen is. De ha annyira szar lenne a kinézet, akkor úgysem játszanék vele. Pl. ha a Textúra Low-on van, az már nem tetszik.
    De a fű nem azokon a pályákon nincs, hanem 1 pályán sincs. Már az összes pályát megnéztem. Az én gépemen hiába teszek mindent maxra,akkor se látok füvet. Valszeg lehetséges a server bútitja, de méginkább lehet az 1.4-es patch miatt. A gyorsaság miatt.
    Hiszen ha ha rajtam kívül csak 1 ember van a pályán akkor sokkal gyorsabb ,mint amikor 10-en vagyunk. A graf az is még lelassitaná a játékot.
  • PyRex
    kis kavarodás van...

a grafikát nem a szerver határozza meg, hanem a te gépeden lévő beállítások. ha a multiban nincs fű, az azért van mert ott (azokon a pályákon) nincs fű. nem azért mert le van véve a graf. amúgy meg van multihoz egy igen komolyan butított konfig, amivel 100+ fps hozható ki a játékból még egy régebbi gépen is :)
  • Peetboy
    Hát azért nem minimumon van. Akkor nagyon szarul nézne ki. Talán a környezet mediumon van.
  • Nevem senki
    szar az egész multis rész. A graf minimumon van, mertz igy gyorsabb
  • Peetboy
    Köszi a gyors választ. Ja tudom nem multizol sokat, csak úgy általánosságban mondtam,hogy aki sokat multizik az látott már ilyet. És utána jutottál eszembe. Várni kell. Hát de meddig? Utána kitesz a menübe, és nem fogadja el a cd kulcsot.
    Volt,hogy újra is inditottam a gépet és akkor jó lett.

"mert nincs meg neked az adott pálya..Ilyenkor"beragad " - Hát nálam eddig még 1 új pályát sem töltött le.

A másik amit észrevettem, hogy az összes serveren le van butítva a grafika. Hiába teszek mindent maxra, akkor se látszik Pl. a Fű. Hanem sima az egész föld. Csak levelek, növények vannak. De a fű az nincs.
  • Nevem senki
    Mert nyílván van egy jóval nagyobb, már kijelölt részed, pl. hangterület, stb.
  • lac coo
    Hát nem multizok sokat, de tapasztaltam :))))
    Azért lép ki a játék azzal az üzenettel , mert nincs meg neked az adott pálya..Ilyenkor"beragad " Ubisoftnál a kulcsod , és kicsit várni kell míg újból beenged.
    Ez mindig is ilyen volt sajna...
  • Peetboy
    Valaki meg tudná mondani nekem,hogy miért írja ki sokszor a Far Cry a multinál,hogy CD Key Already Use?
    Nem tudok olyankor belépni a serverekhez. Vagy ha játszok egy serveren, utána nem tudja betölteni a következő pályát. Error Loading.
    Utána kilépek a menübe és megint nem enged be a server listához.
    Nem fogadja el a CD kulcsot. Máskor meg elfogadja.
    Mi a szarért van ez?? Már az agyamra megy.

(Aki sokat multizik, az biztos tapasztalt már ilyet. Mint Pl. Laccoo)
  • lac coo
    Tiszta vicces: teleraktam disznóval meg emberekkel a pályát, erre neki állnak disznót kergetni :)))
    A malacok is mennek oda hozzájuk és dugják oda az orrukat , ezek meg előrehajolnak és farkasszemet néznek velük :))))

• lac coo
    Gondolnám én is ,de nem jelöli ki :))))
  • Nevem senki
    Nem értelek vazze, rákattintasz és kész
  • lac coo
    Valaki feltöltene nekem néhány nagy felbontású texturát a Crysis-ból ?
    Pálmafa, fű, víz, néhány terrain kéne ....Grass , homok meg ilyenek .
  • lac coo
    Nem szívatlak, nem tom kijelölni sehogy !
  • Nevem senki
    Különben ha csináltál valami jó kis pályát én is kiprószálnám
  • Nevem senki
    Ne hülyéskedj már. Nem tudtam, h csak szivatsz
  • lac coo
    Köszi ! A flie menüben nem is néztem, fene se gondolta , hogy abban vannak ilyenek ...

A másk kérdésem már elég láma :)))) De esküszöm nem jövök rá :)))

Ha egy objektumot elhelyezek valahol, beállítok rajta mindent , utána ha valamit változtatni szeretnék rajta, hogya fenében lehet kiválasztani újból ?
  • Nevem senki
    FILE-GENERATE SURFACE TEXTURE
  • grebber
    Ha kened az angolt kérdezd meg hivatalos oldalon ott biztos többet értenek hozzá!
  • lac coo
    No , senki nincs aki keni-vágja az editort? :))
    Két egyszerű kérdésem lenne ....
  • grebber
    Obsidian Edge modot elég az alap Far Cry-ra feltenni semmi más nem kell hozzá??
  • XeeN
    bug...
  • XeeN
    nug, mapot ujrakezd.
  • Foky
    Hy all!

Most kezdtem el játxani a Far Cry-t, mert régen nem volt gépem hozzá, de akadt egy problémám srácok. A gond az, hogy a 4. pályán, a mólón nem jutok át. Belopózok a táborba, kinyírok mindenkit, megvan a zöld kulcskártya és a robbanószert, de nem engedi felrobbantani a lőszerraktárat és be sem enged a kártyával. Egyszerűen nem írja ki, hogy "használ". Ez valami bug?

Bocsex, ha már kérdezte valaki!

Üdv és thanx a segítséget előre is!
  • lac coo
    Van itt valaki aki nagyon ért az editorhoz?

Hogy a fenében lehet a terrainról eltávolítani a light mapot? Az gyakorlatilag valami fake árnyék , amit Pyro említett egyszer, ha arrébb húzom a fát akkor ott marad az árnyék, tehát csak a földre van "festve"...
    Van craet lightmap. reload lightmap, de ahogy logikusnak gondolnám, úgy em tudom sem változtatni, (pl ha máshová rakom a fényforrást) sem eltűntetni ....
  • lac coo
    Mondjuk amit igértem, hogy elérem a demo low beállítását az már meg van, elég csak mediumra raknom az FC-t:))))))Bár az már sok mert ott még átnyékok is lesznek :)) És megy 200 fps-el :))))