24504
-
#23581 Még próbálgatom, de olyan bugos ez az editor mint a fene:)))))
ezt nem lehet frissíteni ? Alig jelennek meg a változtatások, simán tologatásra jó, de ha már shaderben piszkál az ember stb,, rögtön behal :(((( -
#23580 "De ha másnál is ilyen akkor jellezze nekem, mert akkor itt hagyom abbaaz egészet, akkor ez az engine valóban nem bír ennyit :))))"
jeleztem, hogy szarfos bugos nálam is (az árnyékok nálam is fordítva mozognak, mint nálad amúgy, sőt olyan fának is mozgott az árnyéka, amit nem fújt a szél + eltünedeztek + recés szélűek voltak + leesett az fps a szokásos felére - harmadára)
Akkor ugye megbeszéltük, hogy ez engine nem bírja? :) -
#23579 Felvétel alatt stabil 30 fps volt mikor kilöttem a felvételt 30-60 fps között volt, átlag azt nemtudom! -
#23578 És így low-ban mennyivel fut nálad? -
#23577 Hm. Pedig így néz ki jól. Hülyén jön ki, hogy a fűnek nincs árnyéka csak a fának. Én az élethűség miatt meg szoktam mozgatni rendesen a növényeket is. Na jah, a gépet azt eszi. -
#23576 -
#23575 Crysis multi béta 1280*1024 LOW -
#23574 -
#23573 Igen csinálok! Kb 45 perc és feltöltöm azt is! -
#23572 Tudnál egyet low beállítással is csinálni ? -
#23571 THX. megnézem . -
#23570 Crysis multi béta 1280*1024 HIGH
Felvétel alatt 6-7 fps volt stabilan :D Felvétel nélkül azthiszem 9-12 talán.Élsímítás nincs mert elkurja nálam a lépet :( -
#23569 Bakker, had csináljam már meg :))) Nem öt perc, de meglesz, élvezem az ilyen kreatív munkát.....
Nálad fut egyébként? Rakhatnál be képet, fps-el, abban a minőségben ahogy játszani tudsz vel ..És nem akarok semmit vele, csak tudni szeretném, hogy néz ki és hogy fut egy az enyémhez hasonló nem épp csúcs gépen ....THX ! -
#23568 "Azért mert ezt a minőséget, ami a legfelső gépen van simán elérem FC alatt is, és a gépeden kb 3X olyan gyorsan fog menni ... "
duma duma dumaaaa, MAJD ha eléred (sosem fogod), akkor MAJD elismerem, hogy igazad van. Addig azonban állítasz valamit, amit még soha senki sem látott. :) -
#23567 Azért mert ezt a minőséget, ami a legfelső gépen van simán elérem FC alatt is, és a gépeden kb 3X olyan gyorsan fog menni ... Ez tuti....
Nézd csak meg objektíven: alig van poligon, alig van árnyék stb.... Tuti hogy ez így is alig vánszorog a gépeden ...Ha jól tudom neked kicsivel erősebb géped van mint nekem, szal az jó lenne viszonyítási alapnak .
Az Editorhoz van valami frisítés, vagy azt is a patchek javítják ? -
#23566 de miért egyszerűbb gépen? A Far Cry az akkori csúcsgépemen épphogy elment, mint ahogy a crysis is a mostani csúcsgépeken. -
#23565 Igazad van bakker, valamit csúnyán ellőttem már az editorban az árnyékoknál, ott is olyan pixeles:))))))
Pedig tud tökéletes lenni . -
#23564 Így van textura a legfontosabb, az legyen realisztikus. -
#23563 Volumetrikus árnyék az minek? Volumetrikus fények és égbolt, az már jobban néz ki szerintem.
De a Textúrák szerintem a legfontosabbak, amit először megnézek egy játékon. Jó nagyra kéne megcsinálni őket, de még olyant játékban nem láttam, ami számomra igazán elfogadható lett volna.
Szerintem eltellik pár év, amire Pl. a fák, levelük is egészen aprólékos kidolgozottsággal fognak kinézni.
De sajnos a Crysisban is csak egyszerű fák vannak. Legalábbis amit a Bétában láttam. Az abszolút nem tetszett,mint Pl.a #23556 képen.
-
#23562 Megint olyant cáfolsz amit nem tudsz ! :))))
Nem azt mondtam, hogy a 2 nem tudja a volumetrikus árnyékot, hanem ,hogy a legbrutálabb videón sem láttam... Oda már szuperszámítógép kell :)))) -
#23561 Minden :)))
Ebben semi olyan nincs ami már most ne lehetne FC-ben ! Csak ott egye valami hülye művészember megálmodta ezeket Minimax kinézetű texturákat.....
De ez a kép így ahogy most megy hány fps? Olyanokat rakhatnál be, mert egyszerűbb gépen még nem láttam olyan képeket.... -
#23560 "Hát nem , mert editorban , teljesen ugyanolyan mint a Crysisban, és ott is eldöcög nálam 20 fps-el . "
hát az editorban sem olyan sajna, meg sem közelíti. teljesen értelmetlen a vita, hiszen már bebizonyosodott számomra, hogy képeken kívül még nem láttál crysis-t. így meg hiába mondasz bármit, értelmetlen.
"azt még Crysis videoban sem láttam ...."
ja igen, a cryengine 1.x valójában még többet is tud, mint a 2, na pihenjél szerintem picit. :) jóccakát én mentem aludni! -
#23559 Hát nem , mert editorban , teljesen ugyanolyan mint a Crysisban, és ott is eldöcög nálam 20 fps-el .
Egyébként utána néztem a gyári pályát eleve csak a leggyengébb árnyékokra ervezték, és generálva avn a talajra egy un, ligtmap azzal bugzódi k szerintem .....És tud akár volumetrikus árnyékot is ... ami azért már durva dolog , azt még Crysis videoban sem láttam .... -
#23558 mi van, ami lehetne?
mondom, csináld meg....
soksikert, találkozunk, ha kész :) -
#23557 Bakker :)))
Ezt komolyan mondjátok ? A felső képen mi az isten van ami ne lehetne FC-ben??? Grafikailag.... -
#23556 fény és fák:
víz alatt:
vízesés:
rendes, valósnak tűnő árnyék:
na majd ha ilyen, akkor szólj :)) addig játszom a crysis-szel, azaz nem, mivel a far cry 2 KENTERBE VERI minden szempontból :))) -
#23555 wráh laccco ne idegesíts. nálam 800x600-ban 5x ilyen részletes volt dx9 alatt. ezen a képen semmi effekt nincs és kb. minden textúra mediumra van állítva. -
#23554 'Mondjuk most árnyék mennyiségben 10-szereset vertem a Crysisra :)))'
ja, csak 100-ada minőségben, tehát még mindig a crysis vezet :) -
#23553 A #23530 Pier Shadow Test-re és a Pier-re hittem azt ,hogy azok videók.
A Pier Shadow Test linkre kattintva nem jön be semmi.
A Pier pályát (mappát) hova kell bemásolni?
Loadolni kell,mintha mentést töltenék be? - ez hüleség lehet.
Vagy ezt csak az Editorba lehet bemásolni? -
#23552 De van itt egy full DX9 kép.....
Na ezt el fogom tudni érni, csak nézd meg alaposabban: semmi extra..
És szerinted nem lámaság így egymás mellett hagyni 20 db egyforma fát, mikor 2 mp alatt el lehet forgatni , dönteni kicsit és méretezni ? :)) -
#23551 Milyen többi ??? :))))Amúgy kancsók benne vannak az editorban:)))) -
#23550 Megnéztem az első videódat a pályából. Tetszik, látom csináltál bele kancsókat különböző textúrákból.
Most kiváncsi vagyok a többi videódra is. Szedem is le. -
#23549 A DX9 demonak? Dehogynem ! Ugye az új dolgokat leszámítva nyílván .....
-
#23548 Kész pályával nehéz dolgozni, van pl. generálva valami shadow a talajra ,lehet azzal bugzik, ha két felület pontosan egy magasságban van, nem tudja az engine melyik van felül mivel a távolságuk egymáshoz képest 0.. ez minden játékban így van, szal valszeg új pályán ez nem lesz ....
Azt hogy miért ilyen ocsmány az árnyék nem tom, Illetve tudom : a shadow map méretété meg lehet adni pixelben :64X64, 128X128 stb ...Csak nem találtam (igaz eddig nem is néztem mert az editorban full részletes volt), hogy hol lehet ezt megtenni ....
A full DX10-et meg senki nem ismeri, abban van csak real time napszak ...
Bár ebből a szempont-ból ez is "realtime" mert ha elmozdul a fényforrás iit nyúlik- mozog az árnyék ... Mint alámpáknál, vagy itt a mozgó fáknál (ugye mindegy hogy a fa mozog vagy a fényforrás...). Ami DX10 ben új ebből a szempontból, az az, hogy az ég is valós modell, felhő objektumokal stb. nem pedig egy egyszerű kép ....
Nagyon nem ismerem még ezt az Editort, szal sokat kell nézegetnem még, mert tudom, hogy mit-hogyan kéne állítanom csak nem találok semmit:))))
Mondjuk most árnyék mennyiségben 10-szereset vertem a Crysisra :))) -
#23547 "Én viszont továbbra is fenntertom, hogy FC alatt is simán el tudom érni a Crysisi közeli, megdöbbentő hatást ; A DX9 demoét..."
lefogadom egy üveg jó borban, hogy soha még csak a közelébe sem jutsz a crysis látványának (legalábbis úgy biztosan nem, hogy ne esne vissza az fps 5 alá...) -
#23546 figy de ezt mondom, egyszer majd nézd meg milyen a crysis, ég és föld a kül. a javára. és ugye csak az árnyékról beszéltünk, ott van még 100 másik dolog. crysis-ban amúgy minden realtime (mivel ugye van napszak változás (legalábbis a fullban) ami azt jelenti, hogy megnyúlnak az árnyékok, stb...
ennyi növény nincs mint ezen a pályán, de itt sem látszik mind egyszerre, csak aminek a közelében vagy és már attól így beakad.
és bugos is :(
szerintem el kéne fogadni, hogy a cryengine 1 (maga az engine) nem igazán van erre felkészítve SAJNOS.
azért azt a modot még megvárom, mert az érdekesnek nézett ki... -
#23545 Nálam sebességgel nincs gond, 30 alá nem megy, igaz HDR-em nincs de minden más maxon, full szűrésekkel .... -
#23544 Hát azért beszarnék ha így lőnék be a Crysis-t :)))) Ez kb 10 000 (!) növényt jelent a játékban! De mondtam is , hogy ez értelmetlen, valszeg ők is csak a jellegzetes fákra, jól látható helyen raknak árnyékot rá ....És pl, sűrű erdőben sem kell mert semmi nem látszik belőle.
És pl ami nem mozog az alá sem kell real time .....
Azt így hirtelen nem tudom, mitől ilyen rossz a minősége ajátékban, valszeg valami konfig file.ban van levéve, az editorban még tökéletes ......
Szal ésszel használva azért teljesen használható dolog ez .És ha hozzáadod, hogy a crysisi multi pályályán mennyi növény van ehez képest és az milyen gépen megy szintén 25 fps-el nem is olyan nagy a különbség ;) Ott egyébként mozognak az árnyékok ?
Ja, még tegnap kérdezted: a dds-t nyugodtan lecserélheted, simán felül kell csak írni arra figyelj, hogy az arányokat tartsd....
Azt viszont számtalanszorleteszteltem, hogyha elég a videomemoria 0 fps vesztéssel jár a csere ..
Én viszont továbbra is fenntertom, hogy FC alatt is simán el tudom érni a Crysisi közeli, megdöbbentő hatást ; A DX9 demoét... -
#23543 na megnéztem, a tapasztalataim a következőek:
1. - valóban van végre mindennek real-time árnyéka a földön is! (ójee)
2. - iszonyat bugos! pl: az árnyékok el-eltünedeznek, azon kívül angyon ocsmány a minősége (kockás a széle, mintha lónagy pixelekből állna)
3. ami a legfontosabb, játszhatatlanná teszi a játékot. 1024x768 minden maxon (HDR on) árnyékokkal 15-23 fps :((((
És amúgy én pontosan erre céloztam, hogy ez mondjuk EGY lépés volt a kb. 100-ból a cryengine felé és már ezzel is élvezhetetlen. Képzeld, ha megpróbálnád teljesen úgy belőni, olyan minőségű árnyékokkal, amilyen a crysisben van, olyan víz effekttel ésatöbbi... Szóval gondold el, akkor lehet, hogy olyan sebességet kapnánk, mint a crysis-nál ÉS még úgy sem közelítené meg annak a minőségét, hiszen csomó dolgot alapból nem tud az engine.
Szal fenntartom az állításomat, miszerint cryengine1 az cryengine 1 és a 2 nem véletlenül 2.... És nem véletlenül kell erőmű alá. -
#23542 kiprószálom