24504
  • Ability
    Ezt biztos úgy érted, hogy Te igenis alaposan utána néztél mindennek, és Te annyira nagyon értessz hozzá, és Te nem vagy arrongáns és Te ....
    Nem tudom, én nagyon kedvellek Pyro, sokat köszönhetek neked, és nem is akarom, hogy megromoljon a viszonyunk, de én ebben a vitában tőled még csak szubjektív véleményt láttam. Egyszer raktál képet, de az nem ér semmit (ha érdekel miért, akkor elmondom), linket pedig még nem láttam. Lac-coo legalább bele ment a technikai háttérbe, és sokkal hozzáértőbbnek tűnik. Lehet, hogy feleslegesen erőlteti az igazát, vagy hogy túlzásba viszi, de ebbe most ne menjünk bele. A real time shadows-t már láttam más helyeken is leírva, és Lac-coo már előtted is említette máshol. Írd be Google-be, ki is ad több oldalt is, ahol említik. Ha emlékezetem nem csal, akkor pedig Te szóltál be elsőként Lac-coo-nak. Félreértés ne essék, neki sem kéne ilyen stílusban írnia, de azért.....
  • lac coo
    Azt gondolsz amit akarsz :))))
    Én is éppen hogy adatokkal próbáltam alátámasztani azt amit állítottam...
    Csak ásod magad mégjobban a szarba....
  • PyRex
    no látod? ennyi vagy. én az igazamat megpróbálom képekkel, linkekkel, egyéb dolgokkal bizonyítani, te meg? lököd a dumát de mögötte nincs más csak a nagy semmi :)
  • lac coo
    Hát ha egy nagképű , arrogáns, hazudozó , nevetséges ember , 0 angol tudással rájött akkor neked is menni fog.....Vagy vegyél magadnak fakockát!
  • PyRex
    még mindig várom a mesét arról, hogy hol lehet a realtime shadows-t bekapcsolni a far cry editorában...
  • lac coo
    Na, jó, bocsánat a kirohanásért!

De bakker....! El nem tudod képzelni menny-mennyi energiát, időt fektettem abba hogy ezt véges tudást is megszerezem a 3D játékokról, hány ezer oldalt olvastam el, mennyit költöttem könyvekre, gyakorlatilag nulla angol tudással, szótárazva mennyi időt és éjszakát töltöttem el midenféle forumokon stb....

Nem mondtam soha, hogy én job vagyok mint a Crytek, nem mondtam hogy néhány csúszkával létrehozok egy full Crysis-t a Far Cry-ból!
    Csúpán annyi a lényeg , hogy pl. a tengeralattjáró belsejében egy számomra brutál gép 30 FPS-t hoz, és kint a nyílt téren a sok tekintetben igenis ocsmány low grafikán akadozik 25 fps-el..az enyhén szólva gáz......

Próbálom leírni normálisan mi hogy van... Amennyire lehet egyszerűsítve, mert nem sok mindenkit érdekel, és aki abszolut nem vonzódik a témához nem is értené..Erre te kapásból, szánalmasnak nevezel......

Hogy a francba ne lennék arrogáns??? Te magad állítod, hogy nem nagyon tudod hol-hogyan lehet az árnyékokat állítani, de azért megmosolyogtató csacsiságokat írsz.. amivel semmi bajom nem lenne, még örömmel ki is javítanálak, és megmutatnám...De még ehez is hozzá teszed csupa nagy betűvel, hogy SZÁNALMAS......

Hát nehogymá.....;)
  • Stalker
    FC vmiért nem szereti az nvidia karikat... A legtöbb patch azért jött ki ehhez a játékhoz, h nvidia karikon is fusson rendesen, úgyhogy az 1.4 vélhetően megoldja a te problémád is.
  • PyRex
    nesze semmi fogd meg jól...
  • lac coo
    Láma vagy és kész, de legalább befognád a szád, és nem nagyképűsködnél ....

VAN realtime árnyék, nem fekete paca, meg semmi baromság amit írtál: rendes árnyék ahogy kell, eggyütt mozog pl. a fával a szélben.....

Ha meg találod a gombot , honnan fenéből érzed magad feljogosítva arra hogy le baromozál, és honnan tudod, hogy működik ott egy árnyék????? De persze szokás zserint én vagyok szánalmas és nekem nincs igazam...

Na jóccaka.....
  • dronkZero
    Ja, most pakolom fel. Egyébként nem csak a fekete textúrákkal volt gond, hanem a napsütéssel is. A kunyhók vakító fehéren világítottak... De olvasom a patch changelogban, hogy a magas lighting beállítások okozhatnak grafikai problémákat.

Köszi mindenkinek. Remélem ez most megoldja a gondot.
  • PyRex
    Én nem vagyok szerintem nagyképű, ellenben veled, aki azt hiszed magadról, hogy mert el tudod indítani otthon a 3d studiot, most azt gondolod, hogy te szartad a spanyol viaszt és TE A NAGY LACCO majd bebizonyítod a világnak, hogy a cryteknél pancserek ülnek és a Far Cry is nézhetne így ki a saját engine-jével, ha az editorban 3 csuszkát arrébb tolunk. Hát öregem: ez SZÁNALMAS.

Tudod milyen a real shadow a crysis-ben? Egyáltalán láttad már élőben a Crysis-t? Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem... A Fra Cry-ban egy fa, vagy egy (nem mozgatható) objektum földre vetett árnyéka egy kurva nagy fekete paca. Ha az objektet arrébb rakod az editorban, akkor az érnyéka ott marad az eredeti helyen, mivel azt az editor a pálya elmentésénél külön legenerálja, azt csá. Ellenben crysis-ben mindennek rendes, relatime árnyéka van, ami azt jelenti, hogy mozog is, ha a fákat fújja a szél, vagy ha kidől a fa, nem marad ott az árnyéka lol. De ezt már leírtam egyszer de annyira értetlen vagy, hogy megint elbeszélsz másfelé.

Még mindig nem találom az editorban a real time shadows gombot, nyugodtan belökheted screenshotba, vagy elmondhatod, hogy hol lehet bekapcsolni, most már kíváncsi vagyok és utána megyek a témának...

Amúgy meg kurvára arrogáns vagy - ráadásul még mindig nincs igazad.
  • Stalker
    Tedd fel az 1.4-es patchet, az vélhetően segíteni fog.
  • lac coo
    Ezt még megigértem : te mint gyakorlott grafikus: megtudnád-e a nagyobb képet olyan részletességgel rajzolni mint ami a kicsin van ??? Mert a Far Cry a nyagyobbat használja, a Crysis-é a kicsi, arányaiban így viszonyulnak egymáshoz....Majd ha megkérsz egy végtelenül buta embert, talán elmagyarázza miért néz ki mégis szebbnek a Crysis-é...Mi az az egyetlen egyszerű beállítás ami miatt ilyen különbségek vannak a játékban az egyébként jóval ócskább map javára....

• dronkZero
    Intel Core Duo 2.66, 1G RAM, Geforce 7500LE 512M. 163.71-es forceware van fenn, Gef7esekhez azóta nincs újabb, legalábbis az nvidia.com ezt adja ki most is.

Tudom, hogy a videokártya egy rakat szar, de ennek elvileg most nem kéne gondnak lennie...
  • lac coo
    Aha... És mire vagy te ilyen nagyképű ??? Lövésed sincs az egészeről, én sem vagyok profi, de nehogy már te verd a melled, mikor egy egyszerű kapcsolót nem találsz meg az editorban,vagy halvány lila gőzöd sincs róla miből áll össze egy shader?????

Azt a legkönnyebb bakker, hogy hülye vagy és hagyjuk abba, de aki azt így kijelenti, hogy nincs semmi objekten real shadow, az fogja be a száját, és ne szóljon semmit, főkép ne , hogy még én vagyok hülyének beállítva !!!

azért elég fura, hogy még engem nevezel butának , és egy láma vagy a témában :)))))))
    Na most hagyjuk abba, ha egyszerűen azt, mondod, hogy eleged van az ok, de hogy még "emberi butaság" .....
  • PyRex
    Ehh, lacco... Á nem is mondok semmit. Tudod mit? Tényleg: gondolj amit akarsz, de én az ilyenfajta emberi butasággal egyszerűen nem tudok mit kezdeni, na. Ez van. És MEGKÉRLEK, hogy ne reagálj többet a témában. Köszimindenjótnekedszia!
  • WiZZ
    helo
    cooler pálya végén vagyok, mikor meg kell menteni Valerie-t. Igazából nincs kitől megmenteni, egyedül ácsorog a vízben és nem lehet semmit kezdeni onnantól a játékkal. utánolvastam, úgyhogy kiderült,h ez a játék egyik hibája. fennt van minden patch, úgyhogy a devmode-os cheat dologgal próbálkoztam,h átléphessek a következő pályára. mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, de kritikus hiba jött ki. visszacsináltam mindent, de megintcsak ugyanaz a hiba, szal már el sem indul.
    ha másolatot készítek a mentéseimről, újratelepítem és utána bemásolom a mentéseket el fog indulni ugyanonnan?
  • Bence94
    írd le a configod.én driver-re gondolok hogy frssítsd meg a játékot.
  • dronkZero
    Újra előszedtem ezt a cuccot, és van egy olyan problémám, hogy néhány textúra teljesen fekete. Low-on nem volt ilyen gond, de feltettem high-ra, és így nem okés. Mediumon sem. Mi lehet a gond?
    Még high-on is elég FPS van, a videokártyám 512M, elvileg bele kéne férnie a textúráknak, nem? Igaz, a RAM csak 1G, lehet, hogy az a baj?
  • grebber
    De fogjad már fel hogy senkit nem érdekel miért kell neki bivaj gép!
    Aki teljes pompájában akarja tolni ugyis vesz hozá gépet majd egyszer!
  • lac coo
    DE HA MÉG VALAKI NEM FOGNÁ FEL SZÁZADSZORRA SEM, NEM AZON AKAROK VITÁZNI MELYIK A SZEBB !!!!!!!!!
  • lac coo
    Lehet meglepődsz de a REAL TIME SHADOW felirat melletti fülön kell kipipálni :)))))))))))
  • lac coo
    Ami baromsá gszerinted: ez a kő nem sima bump , hanem displace map... Eddig ezt nem nagyon hsználták mert , rohadt gépigyényes volt, állítolag az újjabb (más verzio számú shader , tehát gyakorlatilag semmi köze ehez ) már annyival gyorsabban állítja elő. hogy talán beválalják a fejlesztők ... De pl, a gránát robbanáskor FC is számolt realtime displace-t, mikor egy mélyedés keletkezett a földön.....Tehát displace map, displace map, de a kettőnek gyakorlatilag semmi köze egymáshoz (DX9-DX10) mert homlokegyenest másként működnek, csak a hatás ugyan az ...Ezen mi a baromság azt nem tudom :))))))

A képed :)))) Kaja után megkeresem neked ehez a betonhoz tartozó összes mapot , mellérakom valami FC mellé és te mint grafikus rájössz egyből, hogy mindenféle méretnövelés nélkül simán meg tudnád csinálni FC alá is :))))De még az is lehet, hogy lecserélek valami betont FC-ben erre....Csak rohadt nehéz megtaláln i, iszonyat sok van :))

Emlékezz csak: van olyan map FC alatt , ahol minden fűszál látszi, gondolog ezeket a fél-öklömnyi kavicsokat nem lehetne rárajzolni (az ugyanakkora pixelméretű) mapramindenféle minőség romlás nélkül ?! Nemá...

Hogy ez béta vagy sem, nekem 8 lassú és kész, az hogy gyorsulni fog azt erősen kétlem :))))
  • lac coo
    1. És hol látsz a Crysis demoban valós hullámokat? Mert amit látsz , az egy animált bump-map , ugyan az amit FC alatt is mozgatja a vizet.Az is egy sima szürkeárnyalatos dds-el dolgozik, ami semmivel nem részlketesebb vagy nagyobb mint Fc-ben... Ergo miért is ne lehetne ugyabolyanra megcsinálni ? Mint a víz többi jellemzőit, amit lentebb már írtam ....

2.Mármint mi ??? Ha valamit beállítok egy fához pl, akkor az játékban is úgy lesz, ezért van az editor.....Ezt most nem hiszed el , de pl Training pályán szinte minden fán van árnyék, csak olyan láma módon (erre nem tudok mást mondani..) , hogy akkora blur van ráállítva, hogy olyan elmosódott az árnyék hogy szinte észre sem venni ....De ha alá sétálsz fegyverrel ott szépen látszik ...Egyébként ebben a demoban sincs minden egyes objekten real time árnyék, de ha lenne is low-ra véve az árnyékot is keservesen döcög .És nem kell semmir brutál részletesre állítani, mert ebben a demoban sincs semmi brutál részletes dolog!!!

3.Blur: keresd meg Crysisi topikban a képet amin FC látható blurral... Nekem nincs kedvem hozzá :)))

4. Láttam én is a demót , persze van úkdonság benne, pl a mélységélesség.... Csakhogy mikor azt nem használja éppen akkor is csiga lassú....

5.Fák: csinálgatom a saját pályámat abban ennél szebb fákat láthatsz, mikor van kedvem haladok előre vele, majd egyszer kész lesz :)))A kép meg csalás, közelről kéne mindkettőt lefotozni, ennyire ne tarts lámának, hogy ezt így beveszem :))) Ugyanolyan távolságról már nem is olyan óriási a különbség, leszámítva a texturát, ami csak más ,de nem részletes vagy jobb...

5.Ember , nézzd meg már a szerkezetet meg mindent!!! Tiszta Cryengine1, persze kerültek bele új dolgok, foltoztak rajta, javítgatták az editort.... Mindenki így csinálja, aztán megkapja a csábító 2-es verzió számot... Persze ez nem baj, hisz tényleg vannak új dolgok is benne....Ha belegondolsz nem is az "új" engine tartott 4 évig, hanem maga a játék: a sok modell, textura, animáció, script hang stb... Irdatlan mennyiségű munka.....Persze tök ugyanilyenre nem lehett volna az elsővel megcsinálni, de mint mondtam van benne pár új dolog , de ez nem egy 100%osan új motor.... Hiba is lett volna ezt kukába dobni, alig valamit kellett csak javítani rajta...

7. A géphez képest ocsmány, de láttam én már szabáélyos hányinger low képeket is, ami épp hogy elmegy egy mai közepesnek számító gépen (amin az FC még mindig 200-al futkos...)

8. lusta vagyok lefordítani :)))))))

• PyRex
    az \r_hdrrendering is 1-től megy 13-ig asszem és ott is változik, hogy mit hogyan jelenít meg.
  • Ability
    Google. Amúgy valami ilyesmi: "\r_hdrrendering 1", és intenzitását pedig a "\r_hdrlevel x" paranccsal lehet állítani, ahol az x egy szám 1-től 11-ig... ha emlékezetem nem csal.
  • Peetboy
    Igen tudom, az 1.33-as Patch-al bevan téve a Shader Model 3.0.
    De a sima Far Cry 1.0 az DirectX 9.B. Akkor a Patchal átváltozik DX 9c-re??
    A HDR-t még mindig nem tudom bekapcsolni. 1.40 Patch van fent.
    Azt hogyan lehet? Purga írta, a konzollal jön be. Hogy is?????
  • PyRex
    a far cry is shader model 3.0(dx9c), HDR-t bekapcsolva sincs ilyen szintű fény-effekt, stb...
  • Peetboy
    Ezen a 2 képen leginkább az a feltünő,hogy a a Far Cry-os képen nincsenek Shaderek, vagyis nincs az a vakító napsugár.
    De azt szögezzük le,hogy a Far Cry az DirectX 9 B. Ha már DX9-C vel csinálták volna meg, sokkal szebb lenne.
    A fák kinézete valóban részletesebb a Crysisban,de nem olyan sokkal. A Far Cry-ban van 1-2 egyszerü lombkoronájú fa.
  • kisgabo
    mi ez a szar aszfalt?
  • PyRex
    Ja és hol lehet a Far Cry Sandbox editorban bekapcsolni a real-time shadows-t???
  • PyRex
    Na ez a legjobb, még a saját csapdádba is estél! :)

Először leírod pár hozzászólással lejjebb ezt:

"Megnéztem :ezek szinte egytől eggyig DX10 efektek"

Aztán pedig ezt:

"DX10 nek nem az a fő újdonasága , hogy meg tudja csinálni (pl ezt a követ), hanem itt arról van szó, hogy újabb logaritmussal sokkal gyorsabban képes előállítani ezt az efektet"

Egyébként a második állításod helyes, csak akkor megint az első mondtatot nem tudom hova tenni (=baromság).

És álljon itt egy szép kép egy szép textúráról, ami persze nem olyan részletes mint a far cry -ban (loooooool), de azért egy hasonló nincs a far cry-ban :)

Ja, a vitához még annyit, hogy a Far Cry megjelenésekor az akkori 9800pro csúcskártyámon (115 ezer forint volt) NEM lehetett maxon játszani max felbontással, mert nem érte el a 30fps-t. A Crysis beta demo egy jelenlegi 100 ezer forinto kártyán 40fps-t simán megy ÉS DX10 alatt ez gyorsulni fog. Meg ugye megintcsak leszögezem, ez egy beta... ^^
  • PyRex
    laccó:

1. - te a far cry-ban hol látsz VALÓS hullámokat? Mellesleg SOHA nem fogod tudni beállítani a vizet még csak negyed ennyire szépnek sem ott, mint amennyire szépen néz ki LOW-on a crysis-ban.

2. - az, hogy be lehet kapcsolni az editorban, meg hogy a játékban mi van beállítva ugye megintcsak 2 külön dolog (mellesleg: ha az editorban az összes pályán mindennek realtime shadow-t állítasz be, akkor mennyire is esik le az FPS-ed a farcry alatt?) Bocsi laccóka: megintcsak saját tapasztalat, ha az editorban elkezded a részletességet, árnyékot, állítgatni, stb, akkor ugyanúgy (az én gépemen) 5 fps-t megy egy pálya. Akkor most megint miről beszélünk?

3. - "Blur tényleg nincs, illetve van (bár nem néztem de tuti be is lehet kapcsolni valahol )" Aha.. Én is láttam már egy kéményseprőt, aki evangélikus...

4. - "Azt ugye leszögeztük, hogya Beta Demo-ról van szó, ami full DX9, szal semmi újdonság nem is lehet benne" Már hogy ne lehetne? Szerinted a Far Cry a DX9 minden rohadt effektjét rendesen kihasználta?

5. - fák: "szemre annyival nem részletesebb" - szemorvos megintcsak... az alábbi képen jól láthatsz 1-1 fát (némi egyéb dolog kíséretében) hú tényleg igazad van, a far cry alig marad el a crysis-tól!!

6. - Te még mindig azt mondogatod, hogy a Cryengine 1, a cryengine 1 - közben 2 klön dologról beszélünk. Ha a Crysis-t meg lehetne csinálni a Cryengine 1.x változattal, akkor nem tartom valószínűnek, hogy 4 évet elb*sznak a fejlesztők egy új engine-re, de megint nagyon okos vagy ^^, biztos igazad van.

7. - "Ez fut ocsmányon az erőműveken?!" Ocsmányon? Nézd már meg a képeket amit linkeltem lejjebb basszus. Az neeked ocsmány? Te ne haragudj de magadnál vagy amikor ilyeneket mondasz?

8. - "Megnéztem :ezek szinte egytől eggyig DX10 efektek" Ez megintcsak nem igaz, jóformán az összeset tudja a DX9 is, pár kivétellel. Amúgy pedig: "Our renderer provides seamless support for both indoor and outdoor environments on DirectX9 and 10, as well as support for next generation consoles such as the Xbox360 and PS3 (under development)." ^^
  • kisgabo
    úúúúúú, de beindult a topik. lát még valaki privát szervereket?
  • Peetboy
    Na igen, tudom én ezeket, hogy a DX10 gyorsabban állitja elő az effekteket. De akkor a maximum textúrát (mint pl.a követ) miért nem teszik bele a Highba is?? Ami még ugye DX 9 kategória.

(Bocs az Offért, ez már kicsit Crysis Topikos és DX9 vs DX10 téma.)
  • lac coo
    DX10 nek nem az a fő újdonasága , hogy meg tudja csinálni (pl ezt a követ), hanem itt arról van szó, hogy újabb logaritmussal sokkal gyorsabban képes előállítani ezt az efektet ....És vannak benne olyanok is amit ugyan eddig ismertek, de nem tudtak megfelelő sebességgel megcsinálni, pl a részecske efektek , füst, 3D felhő stb . Aztán majd meglátjuk mi lesz belőle;)
  • Peetboy
    Én is láttam a 4 képet. A Very Highon(DX10) azt vettem észre, hogy alul a kavicsok szép kiemelkednek és gömbölyűek.
    Na röhögök ezen, mivel ezt simán DX-9 ben is megtudnák csainálni.Ehhez DX10?
    Pl. az Oblivion-ban láttam már ilyen kavicsot.
  • lac coo
    Ja..Csak érdekességképpen: emlékeztek, mostanában kijött négy összahasonlító kép a Crysis-ról DX9 low, high és Dx10 very...
    Na ott elég kamu szaga van a fullos DX9 képnek: az árnyékok a létrehozó objektumtól távolodva életlenednek nem pedig fordítva:)))) Na ez vagy Photoshop vagy nem tom .....
  • Peetboy
    Hát igen én is erre gondolok. Alig látni a különbséget aztán mégis Lowon is nagyon akad. Ez érthetetlen számomra.
    Na persze a Crysison már látni,hogy Lowon sok olyan dolgot már bele tettek, amit Pl. a COD-2be csak a maxba tettek bele.
  • lac coo
    Ezek a dolgok semmit nem jelentenek ...Egy mai játék tudhat akár 10-szer annyit lowon mint egy 5 éves játék fullon.....Viszont ekkor meghajolok és azt mondom, ne ennek kell a vas....Na de mikor egy zárt belső tér, 20 db primitivvel, egy fényforrással, és kb 20 MB texturával 25 fps-el megy egy dual procin és 8800-on, ott már valami nem stimmel:))