Far Cry

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PyRex
Én nem vagyok szerintem nagyképû, ellenben veled, aki azt hiszed magadról, hogy mert el tudod indítani otthon a 3d studiot, most azt gondolod, hogy te szartad a spanyol viaszt és TE A NAGY LACCO majd bebizonyítod a világnak, hogy a cryteknél pancserek ülnek és a Far Cry is nézhetne így ki a saját engine-jével, ha az editorban 3 csuszkát arrébb tolunk. Hát öregem: ez SZÁNALMAS.

Tudod milyen a real shadow a crysis-ben? Egyáltalán láttad már élõben a Crysis-t? Mert nekem nagyon úgy tûnik, hogy nem... A Fra Cry-ban egy fa, vagy egy (nem mozgatható) objektum földre vetett árnyéka egy kurva nagy fekete paca. Ha az objektet arrébb rakod az editorban, akkor az érnyéka ott marad az eredeti helyen, mivel azt az editor a pálya elmentésénél külön legenerálja, azt csá. Ellenben crysis-ben mindennek rendes, relatime árnyéka van, ami azt jelenti, hogy mozog is, ha a fákat fújja a szél, vagy ha kidõl a fa, nem marad ott az árnyéka lol. De ezt már leírtam egyszer de annyira értetlen vagy, hogy megint elbeszélsz másfelé.

Még mindig nem találom az editorban a real time shadows gombot, nyugodtan belökheted screenshotba, vagy elmondhatod, hogy hol lehet bekapcsolni, most már kíváncsi vagyok és utána megyek a témának...

Amúgy meg kurvára arrogáns vagy - ráadásul még mindig nincs igazad.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

Tedd fel az 1.4-es patchet, az vélhetõen segíteni fog.

lac coo
Ezt még megigértem : te mint gyakorlott grafikus: megtudnád-e a nagyobb képet olyan részletességgel rajzolni mint ami a kicsin van ??? Mert a Far Cry a nyagyobbat használja, a Crysis-é a kicsi, arányaiban így viszonyulnak egymáshoz....Majd ha megkérsz egy végtelenül buta embert, talán elmagyarázza miért néz ki mégis szebbnek a Crysis-é...Mi az az egyetlen egyszerû beállítás ami miatt ilyen különbségek vannak a játékban az egyébként jóval ócskább map javára....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

dronkZero
Intel Core Duo 2.66, 1G RAM, Geforce 7500LE 512M. 163.71-es forceware van fenn, Gef7esekhez azóta nincs újabb, legalábbis az nvidia.com ezt adja ki most is.

Tudom, hogy a videokártya egy rakat szar, de ennek elvileg most nem kéne gondnak lennie...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

lac coo
Aha... És mire vagy te ilyen nagyképû ??? Lövésed sincs az egészerõl, én sem vagyok profi, de nehogy már te verd a melled, mikor egy egyszerû kapcsolót nem találsz meg az editorban,vagy halvány lila gõzöd sincs róla mibõl áll össze egy shader?????

Azt a legkönnyebb bakker, hogy hülye vagy és hagyjuk abba, de aki azt így kijelenti, hogy nincs semmi objekten real shadow, az fogja be a száját, és ne szóljon semmit, fõkép ne , hogy még én vagyok hülyének beállítva !!!

azért elég fura, hogy még engem nevezel butának , és egy láma vagy a témában 😊))))))
Na most hagyjuk abba, ha egyszerûen azt, mondod, hogy eleged van az ok, de hogy még "emberi butaság" .....

PyRex
Ehh, lacco... Á nem is mondok semmit. Tudod mit? Tényleg: gondolj amit akarsz, de én az ilyenfajta emberi butasággal egyszerûen nem tudok mit kezdeni, na. Ez van. És MEGKÉRLEK, hogy ne reagálj többet a témában. Köszimindenjótnekedszia!

helo
cooler pálya végén vagyok, mikor meg kell menteni Valerie-t. Igazából nincs kitõl megmenteni, egyedül ácsorog a vízben és nem lehet semmit kezdeni onnantól a játékkal. utánolvastam, úgyhogy kiderült,h ez a játék egyik hibája. fennt van minden patch, úgyhogy a devmode-os cheat dologgal próbálkoztam,h átléphessek a következõ pályára. mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, de kritikus hiba jött ki. visszacsináltam mindent, de megintcsak ugyanaz a hiba, szal már el sem indul.
ha másolatot készítek a mentéseimrõl, újratelepítem és utána bemásolom a mentéseket el fog indulni ugyanonnan?
Bence94
írd le a configod.én driver-re gondolok hogy frssítsd meg a játékot.

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

dronkZero
Újra elõszedtem ezt a cuccot, és van egy olyan problémám, hogy néhány textúra teljesen fekete. Low-on nem volt ilyen gond, de feltettem high-ra, és így nem okés. Mediumon sem. Mi lehet a gond?
Még high-on is elég FPS van, a videokártyám 512M, elvileg bele kéne férnie a textúráknak, nem? Igaz, a RAM csak 1G, lehet, hogy az a baj?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

grebber
De fogjad már fel hogy senkit nem érdekel miért kell neki bivaj gép!
Aki teljes pompájában akarja tolni ugyis vesz hozá gépet majd egyszer!

Next PC upgrade: 2022

lac coo
DE HA MÉG VALAKI NEM FOGNÁ FEL SZÁZADSZORRA SEM, NEM AZON AKAROK VITÁZNI MELYIK A SZEBB !!!!!!!!!

lac coo
Lehet meglepõdsz de a REAL TIME SHADOW felirat melletti fülön kell kipipálni 😊))))))))))

lac coo
Ami baromsá gszerinted: ez a kõ nem sima bump , hanem displace map... Eddig ezt nem nagyon hsználták mert , rohadt gépigyényes volt, állítolag az újjabb (más verzio számú shader , tehát gyakorlatilag semmi köze ehez ) már annyival gyorsabban állítja elõ. hogy talán beválalják a fejlesztõk ... De pl, a gránát robbanáskor FC is számolt realtime displace-t, mikor egy mélyedés keletkezett a földön.....Tehát displace map, displace map, de a kettõnek gyakorlatilag semmi köze egymáshoz (DX9-DX10) mert homlokegyenest másként mûködnek, csak a hatás ugyan az ...Ezen mi a baromság azt nem tudom 😊)))))

A képed 😊))) Kaja után megkeresem neked ehez a betonhoz tartozó összes mapot , mellérakom valami FC mellé és te mint grafikus rájössz egybõl, hogy mindenféle méretnövelés nélkül simán meg tudnád csinálni FC alá is 😊)))De még az is lehet, hogy lecserélek valami betont FC-ben erre....Csak rohadt nehéz megtaláln i, iszonyat sok van 😊)

Emlékezz csak: van olyan map FC alatt , ahol minden fûszál látszi, gondolog ezeket a fél-öklömnyi kavicsokat nem lehetne rárajzolni (az ugyanakkora pixelméretû) mapramindenféle minõség romlás nélkül ?! Nemá...

Hogy ez béta vagy sem, nekem 8 lassú és kész, az hogy gyorsulni fog azt erõsen kétlem 😊)))

lac coo
1. És hol látsz a Crysis demoban valós hullámokat? Mert amit látsz , az egy animált bump-map , ugyan az amit FC alatt is mozgatja a vizet.Az is egy sima szürkeárnyalatos dds-el dolgozik, ami semmivel nem részlketesebb vagy nagyobb mint Fc-ben... Ergo miért is ne lehetne ugyabolyanra megcsinálni ? Mint a víz többi jellemzõit, amit lentebb már írtam ....

2.Mármint mi ??? Ha valamit beállítok egy fához pl, akkor az játékban is úgy lesz, ezért van az editor.....Ezt most nem hiszed el , de pl Training pályán szinte minden fán van árnyék, csak olyan láma módon (erre nem tudok mást mondani..) , hogy akkora blur van ráállítva, hogy olyan elmosódott az árnyék hogy szinte észre sem venni ....De ha alá sétálsz fegyverrel ott szépen látszik ...Egyébként ebben a demoban sincs minden egyes objekten real time árnyék, de ha lenne is low-ra véve az árnyékot is keservesen döcög .És nem kell semmir brutál részletesre állítani, mert ebben a demoban sincs semmi brutál részletes dolog!!!

3.Blur: keresd meg Crysisi topikban a képet amin FC látható blurral... Nekem nincs kedvem hozzá 😊))

4. Láttam én is a demót , persze van úkdonság benne, pl a mélységélesség.... Csakhogy mikor azt nem használja éppen akkor is csiga lassú....

5.Fák: csinálgatom a saját pályámat abban ennél szebb fákat láthatsz, mikor van kedvem haladok elõre vele, majd egyszer kész lesz 😊))A kép meg csalás, közelrõl kéne mindkettõt lefotozni, ennyire ne tarts lámának, hogy ezt így beveszem 😊)) Ugyanolyan távolságról már nem is olyan óriási a különbség, leszámítva a texturát, ami csak más ,de nem részletes vagy jobb...

5.Ember , nézzd meg már a szerkezetet meg mindent!!! Tiszta Cryengine1, persze kerültek bele új dolgok, foltoztak rajta, javítgatták az editort.... Mindenki így csinálja, aztán megkapja a csábító 2-es verzió számot... Persze ez nem baj, hisz tényleg vannak új dolgok is benne....Ha belegondolsz nem is az "új" engine tartott 4 évig, hanem maga a játék: a sok modell, textura, animáció, script hang stb... Irdatlan mennyiségû munka.....Persze tök ugyanilyenre nem lehett volna az elsõvel megcsinálni, de mint mondtam van benne pár új dolog , de ez nem egy 100%osan új motor.... Hiba is lett volna ezt kukába dobni, alig valamit kellett csak javítani rajta...

7. A géphez képest ocsmány, de láttam én már szabáélyos hányinger low képeket is, ami épp hogy elmegy egy mai közepesnek számító gépen (amin az FC még mindig 200-al futkos...)

8. lusta vagyok lefordítani 😊))))))

PyRex
az \r_hdrrendering is 1-tõl megy 13-ig asszem és ott is változik, hogy mit hogyan jelenít meg.

Ability
Google. Amúgy valami ilyesmi: "\r_hdrrendering 1", és intenzitását pedig a "\r_hdrlevel x" paranccsal lehet állítani, ahol az x egy szám 1-tõl 11-ig... ha emlékezetem nem csal.
Peetboy
Igen tudom, az 1.33-as Patch-al bevan téve a Shader Model 3.0.
De a sima Far Cry 1.0 az DirectX 9.B. Akkor a Patchal átváltozik DX 9c-re??
A HDR-t még mindig nem tudom bekapcsolni. 1.40 Patch van fent.
Azt hogyan lehet? Purga írta, a konzollal jön be. Hogy is?????

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

PyRex
a far cry is shader model 3.0(dx9c), HDR-t bekapcsolva sincs ilyen szintû fény-effekt, stb...

Peetboy
Ezen a 2 képen leginkább az a feltünõ,hogy a a Far Cry-os képen nincsenek Shaderek, vagyis nincs az a vakító napsugár.
De azt szögezzük le,hogy a Far Cry az DirectX 9 B. Ha már DX9-C vel csinálták volna meg, sokkal szebb lenne.
A fák kinézete valóban részletesebb a Crysisban,de nem olyan sokkal. A Far Cry-ban van 1-2 egyszerü lombkoronájú fa.

kisgabo
mi ez a szar aszfalt? <#idiota>

PyRex
Ja és hol lehet a Far Cry Sandbox editorban bekapcsolni a real-time shadows-t???

PyRex
Na ez a legjobb, még a saját csapdádba is estél! 😊

Elõször leírod pár hozzászólással lejjebb ezt:

"Megnéztem :ezek szinte egytõl eggyig DX10 efektek"

Aztán pedig ezt:

"DX10 nek nem az a fõ újdonasága , hogy meg tudja csinálni (pl ezt a követ), hanem itt arról van szó, hogy újabb logaritmussal sokkal gyorsabban képes elõállítani ezt az efektet"

Egyébként a második állításod helyes, csak akkor megint az elsõ mondtatot nem tudom hova tenni (=baromság).

És álljon itt egy szép kép egy szép textúráról, ami persze nem olyan részletes mint a far cry -ban (loooooool), de azért egy hasonló nincs a far cry-ban 😊

Ja, a vitához még annyit, hogy a Far Cry megjelenésekor az akkori 9800pro csúcskártyámon (115 ezer forint volt) NEM lehetett maxon játszani max felbontással, mert nem érte el a 30fps-t. A Crysis beta demo egy jelenlegi 100 ezer forinto kártyán 40fps-t simán megy ÉS DX10 alatt ez gyorsulni fog. Meg ugye megintcsak leszögezem, ez egy beta... ^^

PyRex
laccó:

1. - te a far cry-ban hol látsz VALÓS hullámokat? Mellesleg SOHA nem fogod tudni beállítani a vizet még csak negyed ennyire szépnek sem ott, mint amennyire szépen néz ki LOW-on a crysis-ban.

2. - az, hogy be lehet kapcsolni az editorban, meg hogy a játékban mi van beállítva ugye megintcsak 2 külön dolog (mellesleg: ha az editorban az összes pályán mindennek realtime shadow-t állítasz be, akkor mennyire is esik le az FPS-ed a farcry alatt?) Bocsi laccóka: megintcsak saját tapasztalat, ha az editorban elkezded a részletességet, árnyékot, állítgatni, stb, akkor ugyanúgy (az én gépemen) 5 fps-t megy egy pálya. Akkor most megint mirõl beszélünk?

3. - "Blur tényleg nincs, illetve van (bár nem néztem de tuti be is lehet kapcsolni valahol )" Aha.. Én is láttam már egy kéményseprõt, aki evangélikus...

4. - "Azt ugye leszögeztük, hogya Beta Demo-ról van szó, ami full DX9, szal semmi újdonság nem is lehet benne" Már hogy ne lehetne? Szerinted a Far Cry a DX9 minden rohadt effektjét rendesen kihasználta?

5. - fák: "szemre annyival nem részletesebb" - szemorvos megintcsak... az alábbi képen jól láthatsz 1-1 fát (némi egyéb dolog kíséretében) hú tényleg igazad van, a far cry alig marad el a crysis-tól!!<#zavart2><#rolleyes>

6. - Te még mindig azt mondogatod, hogy a Cryengine 1, a cryengine 1 - közben 2 klön dologról beszélünk. Ha a Crysis-t meg lehetne csinálni a Cryengine 1.x változattal, akkor nem tartom valószínûnek, hogy 4 évet elb*sznak a fejlesztõk egy új engine-re, de megint nagyon okos vagy ^^, biztos igazad van.

7. - "Ez fut ocsmányon az erõmûveken?!" Ocsmányon? Nézd már meg a képeket amit linkeltem lejjebb basszus. Az neeked ocsmány? Te ne haragudj de magadnál vagy amikor ilyeneket mondasz?

8. - "Megnéztem :ezek szinte egytõl eggyig DX10 efektek" Ez megintcsak nem igaz, jóformán az összeset tudja a DX9 is, pár kivétellel. Amúgy pedig: "Our renderer provides seamless support for both indoor and outdoor environments on DirectX9 and 10, as well as support for next generation consoles such as the Xbox360 and PS3 (under development)." ^^

kisgabo
úúúúúú, de beindult a topik. lát még valaki privát szervereket?

Peetboy
Na igen, tudom én ezeket, hogy a DX10 gyorsabban állitja elõ az effekteket. De akkor a maximum textúrát (mint pl.a követ) miért nem teszik bele a Highba is?? Ami még ugye DX 9 kategória.

(Bocs az Offért, ez már kicsit Crysis Topikos és DX9 vs DX10 téma.)<#buck>

lac coo
DX10 nek nem az a fõ újdonasága , hogy meg tudja csinálni (pl ezt a követ), hanem itt arról van szó, hogy újabb logaritmussal sokkal gyorsabban képes elõállítani ezt az efektet ....És vannak benne olyanok is amit ugyan eddig ismertek, de nem tudtak megfelelõ sebességgel megcsinálni, pl a részecske efektek , füst, 3D felhõ stb . Aztán majd meglátjuk mi lesz belõle😉

Peetboy
Én is láttam a 4 képet. A Very Highon(DX10) azt vettem észre, hogy alul a kavicsok szép kiemelkednek és gömbölyûek.
Na röhögök ezen, mivel ezt simán DX-9 ben is megtudnák csainálni.Ehhez DX10?
Pl. az Oblivion-ban láttam már ilyen kavicsot.

lac coo
Ja..Csak érdekességképpen: emlékeztek, mostanában kijött négy összahasonlító kép a Crysis-ról DX9 low, high és Dx10 very...
Na ott elég kamu szaga van a fullos DX9 képnek: az árnyékok a létrehozó objektumtól távolodva életlenednek nem pedig fordítva😊))) Na ez vagy Photoshop vagy nem tom .....

Peetboy
Hát igen én is erre gondolok. Alig látni a különbséget aztán mégis Lowon is nagyon akad. Ez érthetetlen számomra.
Na persze a Crysison már látni,hogy Lowon sok olyan dolgot már bele tettek, amit Pl. a COD-2be csak a maxba tettek bele.

lac coo
Ezek a dolgok semmit nem jelentenek ...Egy mai játék tudhat akár 10-szer annyit lowon mint egy 5 éves játék fullon.....Viszont ekkor meghajolok és azt mondom, ne ennek kell a vas....Na de mikor egy zárt belsõ tér, 20 db primitivvel, egy fényforrással, és kb 20 MB texturával 25 fps-el megy egy dual procin és 8800-on, ott már valami nem stimmel😊)

Peetboy
Ez ám a nem mindegy 😄 <#wow1><#mf1>

Peetboy
Nem mindegy,hogy a Far Cry 2004-ben akkori FX 5200-on,512Rammal Mediumon elment 30-40 FPS-el. Vagy most 2007-ben 6600GT-n, 1,5GB Rammal elmegy Full Lowon 15 FPS-el. <#levele><#csodalk>

Peetboy
Hát én erre azt mondom, 2004-ben egy 20 ezres videókarimon ment 40 FPS-el közép beállitáson a Far Cry. Sõt még Full Maxon is ment 15 FPS-el néhol.

lac coo
Persze kár vitázni rajta, de ne is magyarázzk bele milyen überbrutál, ás azért kell erõmû alá 😊)

Így jártunk, kellett nekünk az a sok warez.... 😊))))

(én is így jártam). 😄
Igaz, ha lenne zsetonom, akk se vennék gépet 1 db játék miatt, crysis miatt meg különösen nem, de ez már más tészta. 😛

Csak szerintem felesleges ezen vitázni, mindenki törõdjön bele, h a crysis ilyen, úgy sem tudunk semmit sem tenni ellene. Aki akarja, és megteheti, az vegyen gépet, és akkor tud majd játszani vele, aki meg nem teheti, az így járt. 😛

én is értem 😛

lac coo
Esküszöm Abi az egyetlen aki érti mit szeretnék mondani 😊)) Lehet hülyén fogalmazok .....Nem vagyok én író 😊))<#nemtudom>

Nevem senki
Persze nyár elején nem árulhatnak téli ruhát, de azért jó lenne, ha úgy jönnének ki a játékok, hogy az aktuális (értsd még az egy éves) középkategóriás gépeken is fussanak. Én is új géppel úrrajátszottam a FC-t, de hát ugye a meglepetés tényezõ már elmaradt

Minden nap egy alma és a doktor alma!

lac coo
Az ok, én pl egy 32 megás valami 900SE-vel kezdtem 😊)) Le is fagyott állandóan 😊)))

Csak azt nem értem ez most hogy jön ide a vitánkhoz? 😉Ugyanannyival ment mint most a crysis, csakhogy ez a CrysisDX9 kicsivel tud többet 😊)) És egy 9600 messze van egy 8800 -tól 😊)))

vúúú hogy pörög a topig O_o

http://thenamelessphoto.com/

Ability
Akkoriban már piacon volt pl. a 9800-as sorozat, amivel nagyon is szépen futott. Lehet, hogy nem volt maxon az élsimítás, de valamilyen szinten mehetett rá az is. Látványban nem sok különbség lenne ettõl, és teljesen korrektül futatta. Nekem 9600 van, ezt is akkoriban dobták a piacra, és ezzel is elég jól elmegy single-ben maximum részletesség mellett, csak látványjavítókat nem tehetek rá.

Egyébként Lac-coo még mindig arra akar rávilágítani, hogy látványban nem látja azt a fejlõdési szintet, ami indokolná a magas gépigényt.
Peetboy
Már lementettem, meg elolvastam. 😊)))))))))) Biztos igazad van, de azért újdonságok is vannak ,amik a FC-ben nincsenek benne. És azt a DX 9 Bétában is látom. Persze én nem értek a 3D-hez, én csak arról tudok beszélni, amit a szememmel látok. <#hawaii>

XeeN
Akkor ismétlem önmagam:

2004-ben hány FPS-sel met az FC az akkori gépeken? Ugyanannyival, mint most a crysis... Errõl ennyit.

lac coo
Ne mentsd a full tök más lesz !😊

Peetboy
ÁÁÁ ,most látom mennyit irtál a Crysisról. Le is mentem ezt a tudományos írást,meg legyen késõbb is. <#taps>

lac coo
Megnéztem :ezek szinte egytõl eggyig DX10 efektek , szal ebbõl egy pixelt sem látsz ebben a demoban ....
A legjobb a Poly-bump2 😊))) Eddig úgy tudtam az a Bump-map, vagy normál map, amit már jó néhány éve használ a DX9 😊))))

lac coo
Ma már voltam....

lac coo
Csak hangsúly: errõl a demoról veszélünk ugye? Ez fut ocsmányon az erõmûveken?! És alig több mint a Cryengine1 😊)) Aztán a DX10 mûár durvul, de oda már egy SLI sem elég 😊)))
És persze egy percig sem hiszem, hogy értek a3D-hez:minél többet sikerül megtanulnom, annál inkább érzem, hogy milyen bonyolult😊)))

Na már nem írok többet, mert a farkam tele van a sok gépeléssel 😊)
Ahogy nézem van benne elgépelés rendesen ,remélem el lehet olvasni 😊)))

Peetboy
Lac Coo mikor jössz jáccani a Far Cry-al?

(Igen szerintem se olyan nagy szám az a Crysis. Rengeteg új fényt tettek bele, meg árnyékot. Azért akad annyira régi gépen.)