744
Mit tegyünk az állatkínzás ellen?
-
#89 Az ilyen hybrid kutyák is állatkinzások :) Szerencsételenet lehetetlenné tették az emberek. -
#88 Az ember mindenevő, magyarul ragadozó is lehet, tehát a természet rendje, hogy húst eszünk. Az oroszlán sem poénból öli meg a gazellát. -
#87 Ne is lőjje agyon! Mi a szart ártott neki egy kutya? Még csak megsem harapta! Mi a faszért nem lehet visszaállítan i halálbüntetést!? -
#86 Ezek a leggyengébb emberek a földön. -
#84 A cikk a Népszabadságban volt, szerintem, lényegretörő... -
#82 Vigyél rongyot. :) -
#81 ezzel csak az a baj, mi van a foso
és ha nem az zacskón keresztül fogdossam a szart
még oda is hánynék mellé -
#80 Te kis szadi:) -
#79 Melyik marha találta ki, hogy szabálysértés legyen? Nyílván nem véletlen belezik ki szegényeket .. Hiába, ez a mi országunk:-,C -
#77 Simán meg lehet tanítani a kutyát hogy csak bizonyos pontokra szarjon:) Az én kutyám az csak bokor alá vagy fa tövébe szarik. Ott max a bunkert építő gyerekek lépnek bele de ők megbírják:) -
#75 Vagy azt kéne itt is bevezetni, mint Angliában, hogy a gazdának fel kell takarítania a kutyája mocskát. Egyszer láttam Pesten egy embert aki a járda közepére szaratta a kutyáját. Azt hittem beszólók neki, de mivel egy nagydarab izmos állat volt, inkább nem. :) -
#73 inkább nem kellett volna látnom
"mocskos" amcsiban ezért börtön jár -
#72 Látnod kellett volna
Lemaradt az első szó -
#71 kellett volna..
Vagyis inkább mégsem.
Amerre néztünk macska volt, a tulaj nem tudta követni, melyik kiscica éppen melyik macskához tartozik.
S szartak mindenhová, ágy alá, szekrény alá, székre, fotelba, mindenhova -
#69 nohát az ilyet tényleg nem kellene engedni -
#68 a java nem neked ment -
#66 És hol szarik a kutya?:) -
#64 A mi lakásunkban is két kutyát tartottak az öregek, akiktől vettük. Egy bazinagy fekete valamit (lehet, hogy éheztették, mert felzabálta a parkettámat ), meg egy irtóbüdös, fosos palotapincsit. Egy évig (felújítás) szellőzött utánuk a lakás. Mondjuk az még hozzátartozik, hogy földszinten lakunk, és nemmessze van egy rakás szabad tér -
#63 Az a baj, hogy mostanában ha a zsaruk így elkalapálnak valakit, akkor mindjárt rendőri túlkapásról van szó. Ha nem ez lenne, akkor pl az Erzsébet-hidat valsz fél óra alatt letakarították volna (engedély nélkül voltak ott asszem), meg a grípísz sem úszta volna meg ennyivel Pakson -
#62 LOL -
#61 egyetertek
vegre vki, aki konyit is a emahoz, es nem beszel zsigerbol faszsagokat
-
#60 mennyi elfojtott szadizmus
te mennyivel vagy jobb naluk? -
#59 vegig is gondolod amit leirsz? -
#58 evvel nem ertek egyet
a kedvtelesbol tartott allat, nem azert van, hogy dolgozzon
es itt inkabb nem mennek bele, hogy mire van szuksege egy kutyanak, ha nagy testu, ha nem
csak egy mondat abba a sotet agyatokba:
te sem a szobaban futkosol -
#57 idiota
fingod nincs a dolgokrol -
#56 Ez apróság a mostani témához képest, de így rögzülnek a téves infók ;):
a véreb nem egyenlő a harci kutyákkal, sőt mi több - semmi köze hozzá - ő egy vadászkutya
További infók róla
A másik megjegyzésem: egy normálisan tartott (napi több séta, találkozás más kutyákkal, kaja, állandóan a gazda közelében lehet stb.) városi kutyának legalább, de inkább jobb élete van mint egy falun, kertben tartottnak. Persze fajtája válogatja (pl. kuvaszt, komondort stb. soha nem tartanék lakásban), de nagy általánosságban mégis igaz. -
#55 Egyáltalán nem mindegy, hogy város vagy falu. Persze az állat megszokja egy idő után a lakást, de az mégsem az igazi élet. Mi is megszoktuk a panelt, de valahol szarul érezzük magunkat. -
#53 Azért annyira nem más dolog a vágásra menő állatok kínzása sem... Azért amikor az ártatlan állatot a lábánál fogva húzzák végig a földön, belerúgnak ok nélkül, az mértnem kínzás? Minden állat elpusztul egyszer, azoknak mértne lehetne rendes az élete? Az én kutyámat egyetlen egyszer húzta ki egy csávó a farkánál fogva a kocsijábol, mert még kicsi volt, és beleugrott a csomagtartóba. A csávóba belerúgtam, és leköptem. Ha ma látja a kutyámat, megsimogatja. Azokat is összerugdosnám, akik a véreb kutyákat ölni, vagy ahogy azok az "értelmes" emberek mondják harcolni tanítják. Mért van rá szükségük?? Nem értem. Aki akármilyen állatot is bánt, vagy kínoz, az nem ember, de nem is állat. Az állatok nem kínozzák egymást.
A két biztonsági őrt meg lecsuknám életfogytig. De előtte hozzákötném őket egy forma1-es autóhoz, és fussanak ha tudnak. A kutyámat egyszer megharapta egy véreb, hálIsten túlélte. A gazdája kiment a hegyekbe, keresett egy kóborkutyát, kiütötte a fogait, majd széttépette a kutyájával. A gyereket lecsukták. Persze nem emiatt. /Inkább emiatt csukták volna le/
A panelház x-edik emeletén is érezheti jól magát a kutya. Ha lent van, és van hol mozognia, nem olyan sokban különbözik attol, amelyik családi háznál van. Azok is a nap nagyrészét fekve töltik. Hogy kutyaszarosak az utcák? Az kisebb időn belül eltűnik magátol, megy lefele a humuszba. :) Sokkal több az a szenny, amit a csövesek széttúrnak a kukákból, meg amikor megy a vagánysrác, és össze-vissza turházza az utat, és eldobja a cigijét. -
#52 Aki megöl egy állatot, halált érdemel! -
#51 az EU ban már azért "humánusabbak" -
#50 Mi van tovább már nem volt erőd olvasni hogy miért írta ezt? Hát én meg neked gratulálok. -
#47 Tartsanak teknősőket, vagy hörcsögöt. (persze nekik is a legjobb kell) -
#46 Egyetértek. Nagyon hülye dolog a belvárosban nagy mozgást igénylő állatokat tartani. Iszonyú undorító, amikor sétálok az utcám (mondjuk esőben, hogy még gusztább legyen) és felázik a sok kutyaszar, bűzzel feltöltve egész utcákat. -
Cat #45 én hogy őszinte legyek nevetségesnek tartom azt az állatimádatot ami itthon van
egymillió kutya és másfélmillió macska van budapesten
kutyaszarosak az utcák, a boltokban az állatkajás részleg messziről bűzlik, és a legtöbb állat szenved egész nap a lakásokba bezárva
persze ha kertes családi házban élnék biztos lenne kutyám, de belvárosban nem kell, mégis minden második családnak van
beteges dolog ez az állatimádat, szüljenek gyereket ha szeretet vagy szeretetadási hiányuk van -
#44 Nekem az egyik papagájom pusztult el nemrég. A legrosszabb az volt, hogy az állatorvos egyszerűen semmit sem tudott vele csinálni, mert gyógyszer nem volt, ráadásul tapasztalata sem... Sajnos nálunk sokan egyszerűen úgy állnak hozzá, hogy egy állat él ameddig él, ha megbetegszik akkor meg vagy túléli vagy nem... Olyan szintű kezelésről, mint nyugaton, hogy még meg is műtik az állatokat ha szükséges, szó sem esik... -
#43 Sajnos ez így van, részvétem a hörcsögödért, egy másik ismerősömmel is történt már meg ugyanez.. Nem bírják a nyílt napfényt... Én 8 éve tartok höriket, és sajnos előfordulnak ilyenek, nekem már volt olyan is hogy kimászott ablakba mikor nem figyeltünk és kiesett... a negyedikről. Nem a legkellemesebb érzés, de sajna nem lehet elkerülni, főleg ugy nem hogy átrágják magukat a szunyoghálón is. -
#42 Pedig a városokban vannak a brutális állatkínzók. -
#41 Nekem egyszer volt egy hörcsögöm. A rohadt nevelőanyám /mondjuk nem az de így rövidebb leírni/ folyton mondta, hogy vigyem ki az erkélyre, hogy kapjon friss levegőt. Egyszer kiraktam, aztán meg felmentem Pestre. Szegény hörcsögöm meghalt a melegben. Kibaszott szar érzés volt, a végén a büdös kurva meg azt mondta a szemembe, hogy soha nem bocsátja meg ezt nekem. Bazdmeg az én állatom volt, megöltem az unszolására, furdalt a lelkiismeret, aztán még le is vagyok baszva. -
Cat #40 amikor állatkinzásról beszéltek feltétlen különböztessétek meg a vidék/város viszonylatot
vidéken sokkal másképpen állnak hozzá az állatokhoz
a kismacskák vizbefojtása, a kacsák tömése teljesen más kategoriába esik. De kérdezem én, egy mai budapesti háziasszony mikor fogna meg egy ÉLŐ csirkét, vágná le a nyakát, tollazná le stb., sztm ez ma már elképzelhetetlen
annyira eltávolodtunk a tényleges állatoktol, hogy számunkra a kutya/macska az aranyos, mig vidéki rokonaimnál a macska egérfogásra, a kutya meg házőrzésre való, és leteremtettek amikor kolbászdarabot dobtam neki, mondván hogy az "pazarlás" -
#39 Nem csak annyit kellett volna... Megalázni minden szinten ahogy embert meg lehet alázni. Megölni nem mert az ilyenbe kár a golyó. Aztán éljén megkínzott testtel és lélekkel tovább, ha már ő is ezt tette a kutyával.