744

Mit tegyünk az állatkínzás ellen?
  • Cuchulainn
    Senki nem mondta, hogy egyenrangúak. De az, hogy ha választani kell, akkor az emberi élet "többet ér" mint egy állati még bőven nem teszi elfogadhatóvá az állatok kínzását. Mások is,, én is leírtuk: aki tisztában van azzal, hogy feleslegesen szenvedést okoz egy állatnak és ennek ellenére megteszi (vagy azért mert élvezi, vagy azért mert olyannyira közömbös az egész iránt) az más emberekkel szemben sem fog sok empátiát felvonultatni.
  • Rundstedt17
    Nem lehetne ezt mondani mert embertársunkat bántani aljas és szemét dolog.De az állatok nem egyenrangúak!
  • Cuchulainn
    Azért, mert a legtöbb helyen fel sem veszik azt, hogy egy kutyát/macskát megkínoznak. Nagyon sok helyről hallani pl. olyanokat, hogy építkezésnél a telep őrzésére vesznek egy kutyát, aztán mikor kész az egész akkor szélnek eresztik (jobb esetben) vagy bezárják a kenneljébe/ kikötik pórázra míg szomjanhal. Van olyan ismerősöm akinek így lett kutyája.
  • Cuchulainn
    Pont ugyanezzel a logikával lehetne azt is mondani, hogy menj és rugdoss meg néhány öreg nénit és lökjél föl pár kisgyereket. Nem dől össze a világ! Mégis erkölcsileg elítélendő. Ne is haragudj de ritka színvonaltalan gondolkozásra vall amit leírtál.
    Ami a kóbor állatokat illeti azok nem az égből pottyantak ide közénk. Ezenfelül megvannak a megfelelő illetékes szervek akik felelősek a velük kapcsolatos problémák intézésével. Ugynakkor nem tudom hallottad-e már: "Te egyszer és mindenkorra felelős lettél azért amit megszelídítettél" Lehet, hogy nyálasnak hangzik de nagyon igaz. És ebbe a felelősségbe igenis beletartozik az, hogy mindent megteszel azért, hogy hamár muszáj elpusztítani akkor legalább ne szenvedjen a szerencsétlen. Nem hiszem, hogy ez annyira elborult ötlet lenne...
  • Rundstedt17
    Szerintem inkább az embereket kell megvédeni az állatok támadásaitól..Nem az állatokat az embertől..Szerintem sokkal gyakoribb hogy egy kóbor kutya emberre támad itt magyarországon mint hogy itt kutyát kínoznak..
  • demiandi
    Ez is csak egy bugyuta emberi gondolkodásmód! Megkínzása, kiölése.... nem dől össze a világ! De attól, hogy az ember így gondolkodik, nem lesz jobb a világ, sőt, ocsmányabb lesz, végül el is fogy! Na, ez az ember!:)
  • Rundstedt17
    Aha pl a ragadozó oroszlán kiölése pusztulásra ítélne minket...Vagy pl egy kutya macska megkínzása..Nem dől össze a világ...Személy szerint én inkább a kóbor kutyáktól félek mint attól hogy megkínozzák őket...
  • demiandi
    Teljesen jogos! Ez így van. Sokat köszönhetnénk nekik, ha még hagynánk is, hogy élhessenek nyugodtan!
  • demiandi
    De igen! Kérdeztem, mitől vagy Te más? Attól, hogy eddig belédplántálták? Attól, hogy iskolában tanultál? Az állatról mit tudsz, tudod, mit gondol, tudod, mit miért tesz?
    Ha az ember nem képes megvédeni a környezétében lévő más élőlényeket, akkor rég pusztulásra van ítélve!
  • Rundstedt17
    Igazad van részben.Például egy embergyilkos bünőzénél sokkal többet ér egy állat,tehát egyes embereknél többet.De alapjában véve alsóbbrendű egy állat.Semiképpen sem ér annyit az életük hogy emberek életét vegyük el.
  • w77d
    szerintem sok állat különb az embereknél és igenis többet ér az élete:
  • Rundstedt17
    Értsd meg az élőlények nem egyenrangúak a földön..
  • Rundstedt17
    Szerencsére nem rajtad áll:)
  • demiandi
    Mitől vagy több? Attól, hogy leírod, amit gondolsz? Nem vagy több! Csak más!
  • Rundstedt17
    Én nekem nem lenne hozzá szívem...Mert állat élet NEM ÉR ANNYIT MINT EGY EMBERÉ!
  • demiandi
    Az emberi agy csodákra képes, de amennyire csodákra képes, annyira a gonoszságra is! Tehát amíg ez nem változik jó irányba, addig nem sokat jelent, csupán annyit, hogy tönkreteszi a Földet!
  • w77d
    a buksis esetet persze, én sem büntetném börtönnel, de a fejbevágósat IGEN!
  • Rundstedt17
    Az a próbléma hogy egy állat életért nem vehetünk el emberi életet éveket az életéből..Tehát a tett súlyossága nem áll arányban a büntetéssel.Egyedül a pénz büntetés elfogadható,de az sem azért mert pl a szomszéd kutyája buksi nem kap naponta friss ételt és hideg vizet és szegény buksi mennyit szenved a napon..na az ilyen túlzásokat nem bírom
  • w77d
    NEM ÉN IS FEJBEVÁGNÁM AZTÁN ZÁRNÁM BE!
  • Rundstedt17
    Igen elöszőr pár ezer forint ha visszeső még többet...NEM ÉRDEMLI MEG TE KÉPES LENNÉL BÖRTÖNBE ZÁRATNI EGY FIATALT MONDJUK 5 ÉVET ELVENNI AZ ÉLETÉBŐL PUSZTÁN AZÉRT MERT MONDJUK FEJBE VÁGOTT EGY KÓBOR KUTYÁT EGY KŐVEL?
  • demiandi
    Igen, engem minősít! Nem érdekel, mást mi minősít, az sem, Te mit gondolsz rólam. Mint már mondtam, az embert nem sajnálom, csupán a csecsemőt, aki még ártatlan! Ezt kifelejtetted!
    De! Az emberi agy még nem fejlődött olyan szintre, hogy a kegyetlenséget elfelejtené! Tehát sajnáld magad!
  • Sund
    a jelenlegi törvény nem ér semmit, ez a baj. Én nem ragaszkodnék a börtönhöz, ha a a pénzbírságnak visszatartó ereje lenne. De nincs, tehát akkor szigorítani kell. Mi itt a probléma?
  • w77d
    Te meg azt értsd meg, hogy EGY ÁLLAT ÉLETE ÉS SZENVEDÉSE IGENIS ÉR ANNYIT HOGY A KÖCSÖG AKI ELKÖVETI LEÜLJÖN JÓPÁR ÉVRE!

neked alapvetően a világszemléleteddel van baj!
    persze, hogyha a közül kéne választani, hogy egy ember meneküljön meg vagy egy állat, akkor az embert választanám, de a legjobb az is is! És mi az hogy egy állat élete nem ér börtönt csak pár ezer forintot? egy picit kapj már magadhóz, mert ezekszerint te is csak "dolgoknak" tekinted a téged körülvevő élőlényeket!
  • Rundstedt17
    Te nem érted meg..Szerintem egy állat élete nem ér annyit hogy egy ember szabadságát veszíthesse ha elpusztít egyet..Azt kell megérteni hogy az állatok nem egyenragúak az emberrel..Ennek ellenére nem szép dolog az állatkínzás elismerem de például 18 év alatt semmiképpen sem szabad vagy szabadna büntetni.18 év felett már pénzbírság de úgy hogy tanuljon belőle.
  • w77d
    a gyengeelméjűeknek sem! Az állatkínzást pénzbírsággal büntetni egy nagy semmi! az összes abellárt akkor folytatni fogja! Azt is értsd már meg hogy ehhez semmi köze nincs az emberi gyilkosságokhóz!! Az más ügy!
    Amúgy a hozzászólásaidból ítélve te az az ember vagy aki tök nyugodtan átmegy kocsival egy állaton! Na én meg az olyanokon mint TE!!! És akkor mondhatod, hogy embert ölök! De akkor nem embert ölök hanem egy alsóbbrendű állatot (amivel szerinted semmi baj sincs)!

Bocs ha sértő amit írok, de tényleg nem értelek meg!
  • Sund
    majd pár év múlva más véleményen leszel. Ha mégsem, akkor max. megmaradsz olyan egyszerű gondolkodásúnak mint most vagy, nagy ügy.
  • Rundstedt17
    Ellenzem nehogy már tilos legyen az állati szörmét vásárolni az embereknek...
  • Rundstedt17
    Az állatoknaknak nincsenek jogaik.A természet törvénye hogy az erősebb faj életben marad a gyenge elpusztul.Ez a evolúció.
  • Sund
    "Érdekes módon az állatkínzás hamarosan súlyosabb tetté válik mint maga az emberölés..."

Ez egy feltételezés a részedről, ráadásul nincs túl sok valóságalapja. Mondhatnám úgy is, hogy butaság.

"...de maximum csak pénz bírsággal és csak kiróvó kegyetlenség esetén."

Az állatkínzás elleni törvénynek nem az a célja, hogy minél több pénzt lehessen beszedni azoktól, akit elítélnek, hanem, hogy visszatartó ereje
    legyen. A jelenlegi törvénynek sajnos nincs meg ez a tulajdonsága. Ezért
    kellene súlyosabb büntetési tételeket alkalmazni..

Az emberöléssel és egyéb bűncselekménnyel meg felesleges párhuzamot vonni. Mind2-t üldözni kell.
  • skate00
    JA meg leadni a fókuszban az a VIDEO t amin a mosómedvéket ütik a földhöz
    majd lenyúzzák, persze (CENZÚRÁZVA)

és akkorse vennének iylen sokat olyan ruhát ami eredeti ször böl.

ja és amugy meg BIRNAK CSINÁLNI oylan másolatokat ami nem EREDETI ször böl van

MERT SOKAT elmennek egy bálba velvesznek egy ilyet de csak hogy lássák hogy őő gazdag és neki telik eredetile
    de amugy meg leszarná hogy eredeti van nem csak azt nézi ha őő egy iylet megvesz akkor látják rajta hogy ő tehetős....
  • skate00
    Az kéne ide hogy minden országban lenne egy oylan törvény hogy:

akit meglát a rendör EREDETI szörme kabátba menni az uccán letartóztathatné (utánna lenne valami PÉNZBÍRSÁGG VAGY ILYESMI)

és egyböl meggondólná valaki hogy vesz egy ilyet

és nem lenne rá annyi keresett a bundákra és nem nyúznák le az állatokat mert nem venne meg senki

ha megis venné valaki akkoris NEM LENNE ENYI ÁLLATKINZÁS!
  • Rundstedt17
    Érdekes módon az állatkínzás hamarosan súlyosabb tetté válik mint maga az emberölés...Hamarosan már jobban kell velük bánni mint az emberekkel..Nem azt mondom hogy ne büntessék az állatkínzókat,de maximum csak pénz bírsággal és csak kiróvó kegyetlenség esetén..Off:Nevetséges a túlzott állatvédelem..Jellemző hogy az emberek többsége már gyereket sem vállal sok párnak a kutya a gyereke......
  • Sund
    -eket.
  • Sund
    szvsz elég lenne, ha végre jogerős börtönbüntetést kapnának. Nem ilyen pénzbüntetéseket, meg felfüggesztettek.
  • w77d
    azért mert néhány embernek rossz és szenved az állatok is szenvedjenek? ez két külön tészta! egy állatot megkínozni megbocsájthatatlan bűn! Ha visszahoznák a halálbüntetést én ezt biztos, hogy oda sorolnám be! De hogy a mai büntetési rendszerrel is életfogytiggal díjaznám egy nagydarab köcsög kancigány társaságában az biztos!!!
  • Cuchulainn
    Már ne is haragudj de a te logikád alapján akkor már ne is próbáljunk segíteni az állatokon mert vannak emberek is akiknek bajuk van? Ez kb. olyan mint a Lenin elvtársas vicc (-De Móricka, ha Lenin elvtárs ordítozva elzavarta a gyerekeket akkor miért gondolod, hogy olyan jó ember volt? -Hát, közéjük is lövethetett volna)
    Én személy szerint Sund-dal értek egyet: akiben annyi empátiakészség nincs, hogy átérezze mennyire szenved egy állat (mert nem, nem érzik kevésbé a fájdalmat mint mi) amikor olyasmiket tesznek vele mint amit a korábbi hozzászólásokban leírtak arról nem vagyok képes elképzelni, hogy bármi más módon intelligens, jószándékú emberként tudna viselkedni.
    Vannak olyan helyzetek, amikor nem tudod elkerülni, hogy más élőlények elpusztuljanak miattad, de ez egészen más kategória mint amikor valaki szándékosan kínoz egy állatot.
  • AranyKéz
    " Aranykéz, csak úgy mondom, az embert nem sajnálom! "

Ez téged minősít, nem az embereket.
  • Sund
    Igen nálunk is volt a cégnél egy kiscica, akit elütött az autó. Sajnos erről csak az eset után 2 nappal értesültem, amikor láttam, hogy a földön fekszik de még él. Elvittem a kórházba, de megmenteni már nem tudták. Viszont legalább fájdalomcsillapítot kapott az utsó pár órájában.

Na lényeg az, hogy látta a biz. őr, amikor elütötték az állatot meg azt is ahogy ott feküdt 48 órát, de nem szólt senkinek. Kérdem tőle, hogy miért nem. Erre azt mondja: nem a cégünkhöz tartozik.

Sokat gondolkodtam ezen a válaszon, mire rájöttem, hogy miért gondolkodnak így ezek a típusú emberek. Egyszerűen a legminimálisabb empátiás készség sincs meg bennük. Voltaképpen ez volt a válasza mögött: annyira sem érdekel, hogy hogyan szenved az az állat, hogy felemeljem a telefont.

A következő fokozata ennek az érzelmi sivárságnak, hogy te kínzod az állatot. Szóval én a maga részéről nem kívánok ilyen emberek társaságában lenni, elkerülöm őket, ha kell akkor kirúgom őket, mint fog történni a bizt. őrrel is.

Ha már az állatkínzók nem kapnak börtön tetteikért, legalább tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, hogy rámutassunk arra, hogyan kellene bánni az állatokkal. Ezért is értek egyet a #346-os hozzászólóval aki feljelentést tett.
  • SHADOWEYES7
    Önkormányzatnál ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk, a baktert is belevontuk mivel ő mondta, h 2 napja ott a kutya, azóta nem tom mi lett a vége!
  • w77d
    amikor csak így odavágta volna, hogy megvan a maga baja is, én azonnal betörtem volna az orrát! a rohadt anyját az ilyen köcsögnek, legalább annyira bűnös mint aki tette!