744
Mit tegyünk az állatkínzás ellen?
-
#344 Tisztelet a kivételnek!! Én is találtam egyszer két újszülött kiskutyát. Egyik oldalon a patak, másikon az út, döngető kocsikkal.
Hazavittem őket. Sikerült odaadnom, már azóta kölykeik vannak. Csak azért nem tartottam meg, mert két cica mellé, kutya mellé nem tarthattam meg. De, ha nem viszik el, akkor biztos megmaradtak volna nálam is. Addig is fura módon minden állatorvos azt mondta, el kell őket altatni. Nem hagytam!
Megvan a saját baja.... Ja, az biztos! Sajnálom is érte a hülyét! -
#343 Milyen fura, embertárs..... Szégyenlem, főleg ilyen mocskokkal kapcsolatban, hogy ember vagyok. Az állat soha nem ilyen szemét. Aranykéz, csak úgy mondom, az embert nem sajnálom! Csupán a csecsemőt, aki még ártatlan.
-
#342 nálunk Novemberben kitettek 1 kiskutyát a vasúti átjáróba , de úgy hogy a száját össze szigetelőszalagozták totál még hangja sem volt neki, inni sem tudott, legalább 2 órahosszát kergettük szegényt mire nagynehezen elkaptuk leszedtük róla a szalagot és haza vitte az eggyik srác :SSSS
Nagyon kiboritó érzés volt, a bakter monnya,hogy vagy 2 napja ott van a kutya, mondom neki miért nem szólt valakinek??
Erre vállat vont, megvan a saját baja is :SSSSSSS -
#341 én ezért nem börtönt adnék, hanem ugyanazt megcsinálnám az emberrel mint a szegény kutyával!! -
Sund #340 Tegnap kidobtak egy kutyát az autópályán, Kecskemét magasságában, miután kiszúrták a szemét. :/ Vazze, képtelen vagyok elhinni, hogy mi mindenre képesek "ember"társaink. Kár, hogy ezekért nem jár börtön, még akkor sem ha kiderül ki tette. -
Ronny #339 "Teljesen mindegy, hogy magyarázkodsz, a diktátor alatt nyögő, éhező afrikai kiskölyök szarról se tehet."
és mi van a történelmi felelősséggel? Az afrikaiak azért éheznek, mert a felmenőik nem voltak képesek élhető környezetet létrehozni. Tudod, a tücsök és a hangya története...
-
#338 Helyes, akkor nézd meg talán az emberkínzás topicot! Vagy azt, ahol az éhezőkről van szó!
Ha az állatokat nem kedveled, minek írsz ide? Mert a lényeg itt az!
Az emberekről meg inkább én nem írok több vélemény, mert minek. Egy faj, ami rosszabb az állatnál. Hogy 2 milliárd ember éhezik, az más topic! Talán te is nézd meg, én mire válaszoltam.
-
Sund #337 Hmm...túl sok minden nem történt azóta a médiában, a PETA kínai/dél-koreai piacon forgatott videója ellenére, nem történt egyetemleges és nyilvános tiltakozás.
No nem mintha sokra mennénk vele, de hát mindjárt itt az olimpia, és csak a szmog problámájáról hallottam eddig. -
AranyKéz #336 Te is kicsit figyelmesebben olvasd már el, nem kínaiul írtam.
-
#335 Ez már megvolt, van! -
#334 "A #328 állításait cáfoltam meg, de ne zavarjon."
Nem cáfoltál te semmit, merthogy nem látsz!:) Mi a cím?
Inkább bizonyítottál!:))) Béna! -
#333 Mit cáfoltál meg, okos?
Itt állakínzókról beszélünk. Mi köze az afrikai gyerekeknek ehhez?
Különben meg, a kroki azért eszik, mert éhes, nem azért, hogy esetleg fájjon a nyakad, ha leesik a fejed róla.
Semmit nem cáfoltál, csupán emberi példákat hoztál fel ugyanarra! Milyen emberi!!:))
"ÉS A SOK BUNKÓ, főleg azok, akik ellenzik az állatkínzást, DE NEM a de facto emberkínzást"
Miért bunkó, aki ellenzi az állatkínzást? Áruld már el, te bunkó! Majd az ember kínzást abban a topicban emlegesd, ahol annak a helye van, ne az állatoknál. Nem látsz! Bunkó!:))) -
AranyKéz #332 A #328 állításait cáfoltam meg, de ne zavarjon.
-
Sund #331 most nem tom miről beszélsz, de ennek nincs köze az állatkínzásokhoz. -
AranyKéz #330 << Sokszor az állatokat jobban sajnálom, mert akárhogy is nézzük, az ember a nagy intelligenciájával tönkreteszi a Földet! >>
Teljesen mindegy, hogy magyarázkodsz, a diktátor alatt nyögő, éhező afrikai kiskölyök szarról se tehet.
<< az embernek van esze, amivel fordíthat a sorsán >>
És vajon lehetősége is van? Még az Egyesült Államok, egy szuperhatalom is mennyit szívott Afganisztánnal és Irakkal, ÉS A SOK BUNKÓ, főleg azok, akik ellenzik az állatkínzást, DE NEM a de facto emberkínzást, felháborodott a háborún. Még ha afrika összes diktatúráját is felszabadítaná, a zöld fabaszó hippik akkor is kifogásolnák.
<< És sajnos az éhezők is ki vannak szolgáltatva a fejlett országoknak! >>
Az éhezők a SAJÁT ORSZÁGUK diktátorának vannak kiszolgáltatva, NEM a fejlett országoknak. A dependenciaelmélet úgy ahogy van egy nagy faszság, az afrikában található instabil környezetben és képzetlen munkaerővel kifejezetten nem éri meg normális cégnek ott termelni. Van néhány gátlástalan cég ami ezerrel kihasználja olcsó fizikai munkára az ott levőket, de ez a fejlett országokban SEM legális.
<< Állat még sosem ölt élvezetből!!!!!! >>
Akkor esetleg betennéd a fejed egy tele hasú krokodil szájába ?
Macska játszik az egérrel; a hímek küzedenek az alfa pozícióért ?
-
Gyuszmók000 #329 Tisztelt Állatvédők! A duma ideje lejárt, értelmetlen dolog netes fórumon állatkínzó szadistákkal vitatkozni. Itt az ideje tenni valamit támogassátok munkátokkal ill. anyagiakkal a Fehérkeresztligát www.feherkeresztliga.hu, a Fauna egyesületet www.fauna.hu, egyéb állatvédelmi szervezeteket és szavazzatok zöld pártokra pl. www.zd.hu . Végül de nem utolsó sorban vegyetek részt tüntetéseken és legyetek vegetáriánusok www.veg.hu, www.vegetarianus.hu ! Minden jót! -
#328 Sokszor az állatokat jobban sajnálom, mert akárhogy is nézzük, az ember a nagy intelligenciájával tönkreteszi a Földet!
Hogyne sajnálnám az éhezőket, de az embernek van esze, amivel fordíthat a sorsán. Az állatok és a természet ki van szolgáltatva az emberiség fene nagy eszének! És sajnos az éhezők is ki vannak szolgáltatva a fejlett országoknak! Ennyit az intelligenciáról!
Egy fontos dolog! Állat még sosem ölt élvezetből!!!!!! -
#327 Szia!
Bár csepp a tengerben, de sok csepp egy tenger!:)
Ők már látták ezt a videot. Gondolom, végignézték már. Ezt kéne csinálni azokkal is, akik ezt teszik az álatokkal. -
Sund #326 Szia,
Ez jó ötlet volt, hogy elküldted Dalai Lámának, bár azt kicsit furcsállom, hogy nem nézték végig. Követem a példádat, és elküldöm én is egy-két fontosabb helyre. Csepp a tengerben, de hátha valamit jelent...
Hihetetlen amit a kínai kormány művel ezzel a kérdéssel. Sok fasz, a fülük botját se mozgatják. -
Sund #325 Aranykéz,
nem szoktam ilyet mondani, de hatalmas baromság amit írtál.
1. mondta valaki, hogy az éhezés senkit sem érdekel?! Ennek a topicnak a témája alapján az idevágó dolgokat beszéljük meg, az éhezés nem tartozik ide.
2. Itt nem "egy kóborállat" megkínzásáról van szó, hanem 100 ezrével ölik le a lehető legbrutálisabb módon a kutyákat, macskákat, mosómedvéket stb. stb.
3. Ja és nézd meg a videót. Ha az után is fenntartod ezt a véleményt, hogy az élve megnyúzott kutya a kamerába néz, majd elájul...nos a lelked rajta.
-
AranyKéz #324 Hmmm... Az senkit nem zavar hogy 2 milliárd ember éhezik, de az hogy megkínoznak egy kóborállatot, az fúj.
-
#323 Szia.
Én is elküldtem, kaptam visszajelzést. Kb. 3-szor küldtem el, mire írtak. Annyit írtak, hogy tudnak róla és már foglalkoznak vele. Hogy ez mennyire igaz? Elküldtem a Dalai Lámának, akinek a titkárnője talán az első volt, aki reagált rá. Tibetnek már így is eléggé fagyos a kapcsolata a hülye kínaiakkal, de, mint írta, ezzel a kérdéssel már a Láma is foglalkozik. Írta, hogy nem is nagyon tudták végignézni a videot. Egyértelműen elítélik!
Azok is nagyon alacsony IQ-jú emberek, akik megveszik a prémből készült ruhákat, és az igazi állat szőréből készült mű állatkát! Ehhez már hozzá sem tudok szólni, annyira hülyeség. Ha nem lenne kereslet, talán nem lenne kínálat sem. Bár az állatokat akkor is kizsigerelnék mindenükből! Egyáltalán milyen jogon veszi a fene nagy intelligenciájú ember, hogy más élőlényt megkínozzon? Csak az emberben van meg a tudatos élvezete az ölésnek, kínzásnak! Hát akkor ezek szerint ugyanakkor az ember a legalacsonyabb érezlmi IQ-jú élőlény!
-
Sund #322 ja, egy kis utózönge még az anyaghoz:
a nyúzós videót a Peta magyarországi partnere, a Fauna Egyesület is ismeri. Dömötör Erika, a Fauna munkatársa az Indexnek elmondta, 2005 telén kapták meg először a videót, más európai állatvédő szervezettel együtt. "Egy több országban zajló akció keretein belül arra kértek bennünket, jutassuk el a videót a magyarországi kínai nagykövetségnek. Mi ezt megtettük, azóta sem kaptunk semmilyen visszajelzést" ? fogalmazott.
---------------
Sir Paul McCartney megfogadta, hogy soha többet nem lép fel Kínában....
cikk -
Sund #321 nem olyan régen is véletlenül rátaláltam az ominózis hozzászólásban található videóra. Azt hiszem nem kellett volna megnéznem.
...
Igazából az bánt, hogy erről nem igazán tudtam korábban. És mivel jól reprezentálom az átlagot, szerintem kurvára sokunknak sincs arról fogalma, hogy milyen könyörtelen faszok élnek Kínában vagy éppen Dél-Koreában. Lehet arról tudni valamit, hogy milyen sikereket értek el (ha egyáltalán voltak ilyenek) az állatvédő szervezetek? Egyáltalában mi az oka, hogy ilyesmit a youtube-ról kell megtudni??? ( a tájékozatlanságomon kívül)
Komolyan mondom el fogok menni nyáron dolgozni vmi kutyamenhelyre, ha már fejbelőni nem tudom ezeket. Ja és itthon meg repkednek a fogházak, meg felfüggesztettek. Hát nagyon sok visszatartó ereje van, mondhatom.
Aki lemaradt volna róla:
(Figyelem, tényleg felkavaró)
Állatkínzások Kínában 18+
Ennek van egy lájtosabb verziója, ez talán nem veri le rögtön a biztosítékot:
KATT -
#320 Az agressziót az ilyen agyament emberek, vagyis csökevények hozzák ki a másikból, akik természetesnek tartanak állatkínzásokat, és emberkínzásokat!! Soha nem bántanék IGAZ EMBEREKET, állatokat, és ártatlanokat! De az ilyeneket, akik élvezik a szadistaságot, igenis megérdemelnék ugyanezt!!! Monitorvitézek?? Ha egyszer itt lehet vele összeakadni?? Különben meg nálam ez nemcsak a monitoron valósult már meg!:)) Az életben is! Aki szadista, és az életben találkozom vele, akkor neki, személyesen mondom meg! -
#319 nemcsakfél, te egy analfabéta, hülye csökevény vagy! Ki kéne nyírni a fajtádat! Elszaprodtál már nagyon!:) Rajtad kéne gyakorolni a kínzást!:)) Szerencsételenség, sajnálatraméltó csökevény! Se ember, se állat, semmmmmi sem vagy!:) -
#318 Demokrácia?? Ne beszélj arról, amiről nem tudod, mi az!! Nem trendi a véleménye? Ez nem trend kérdése, te hülye! Neked a trendről szól minden, agyalágyult hülye! Az ilyen emberek annyit sem érnek, mint a legkissebb állat farka vége!! -
#317 Hello!
Igen, én is elküldtem és a múltkor mutatták is. De elküldtem mindenhova. Szerencsére sokan válaszoltak is. Nem hülyeség, minél többen hívják fel a figyelmet, annál jobban törődnek vele azért!! A Petánál is, a Care2Groupsnál is aláírtam a petíciót ezügyben. Lehet, hogy hülyeség, de elküldtem a kínai környezetvédelmi minisztériumba is, a rohadt divatcégeknek, és nem hiába! Tényleg sok helyről jeleztek vissza. Nem érdekel engem, hogy ki kicsoda, de az ember ne alázza meg magát azzal, hogy élvezi más élőlény kínzását!!! -
#316 Akkora baromságokat beszélsz, hogy fáj! Ha ilyeneket kínoznának, mint te, azt nyugodtan végig nézem, röhögve!! Egy állat százszor többet ér, mint te! Egy hangya élete is sokkal fontosabb, mint te:)) Érted nem lenne kár! És mi az, hogy az indiánok és a rabszolgák arra születtek, hogy megkínozzák őket? Senki és semmi nem azért születik! -
#315 Én ha látnék vkit, hogy kínoz egy állatot, akár csak egy hangyát is, és nem lenne nagyobb nálam, szal lenne esélyem, az biztos, hogy szarrá verném. az egyetlen probléma az, hogy ebben a kurva jó rendszerben én szopnám meg. Engem leültetnének 2 évre, plusz fizessek több 100.000et a kis fasznak, ő meg a több százezerből lecsenget egy kisebb összeget, és ő már meg is úszta. Az állatkínzással együtt a szemetelést is több 10 évvel büntetném, és egyszerűen nem értem meg, hogy erre mért nincs lehetőség. Nem jobb világban élnénk, ha ezt a sok faszkalapot lecsuknánk és nem csak pár 10.000et kifizettetnénk velük? -
#314 Szerintem ez elrettentő lenne, s kétszer meggondolnák, hogy kinoznak-e állatot vagy sem... -
#313 Szerintem azt az embert, bár én nem nevezném embernek, ugyanúgy meg kéne kinozni, mint ahogy azt az állattal tette. Ha a kocsi után kötötte, akkor őt is oda kéne kötni és kilómétereken keresztül addig húzni, amig már nem lehet felismerni, hogy mi is volt valójában. (Nem vagyok pszihopata :) -
KnightRider #312
Megnéztem a videót és sokkban vagyok. Ezek lennénk mi, a nagy emberi faj? Édes Istenem, ez borzasztó! Képesek voltunk megérteni az életet, eljutottunk a legtávolabbi földekre, a legmélyebb vízekre, képesek voltunk elhagyni az egész bolygót is!!! És mégis, ez maradtunk, egy faj, amely kihasználja a kegyetlenségét, mely oly naggyá tette.
Meg vagyon írva, hogy Isten minden földi és vízi állatot nekünk, az emberek szolgálatára adott, de ezzel nem kéne ilyen gonosz módon visszaélnünk.
Mondják a nagyokosok, hogy nem lesz semmi baj, mert a technológia segítségével képesek leszünk mindent helyreállítani. Mondják, hogy leigáztuk a természetet! Ostobák! Mégis mi a fenét hisz magáról az emberiség? Ennyire önteltek lennénk? Elhisszük magunkról, hogy mi irányítjuk a világot, miközben még arról sincs halvány fogalmunk sem, hogy mi van egy rohadt csillaggal odébb! De nem, jönnek a nagy eszméikkel, hogy kiküldjük a szondát a Titánra, mert a Föld olyan volt XY millió évvel ezelőtt! A rohadt életbe, szétrohad a Föld miattunk, a mi ostoba önteltségünk miatt, nem mindegy, hogy milyen a múlt, mikor a jelen problémái mellett lehet, hogy nincs jövő?!
A történelem árja megállíthatatlan, halad előre, feltaróztathatatéanul, s mi csak sordódunk vele. Nem állhatunk a világ erőinek útjába. A természet megjutalmazhat minket, nem hagyja, hogy idő előtt eltűnjünk (lásd a nagy szaporulatokat a háborúk után), de manapság úgy érzem, megszámláltattak a perceink. Túlléptünk egy határt, talán már nem léphetünk vissza és most fizetjük meg fajunk évezredes bűntetteit a Föld ellen. Csernobilban csak az ember hal meg, az állatoknak semmi baja. És most jön a sok betegség, az AIDS, a H5N1, az új TBC... És az idő többé talán nem nekünk dolgozik...
-
Hajnalcat #311 "Mocskos állatkínzók"
Egyet értek. Ahogy ők kínozzák az állatokat, úgy ők is megérdemelnék, hogy kínozzák őket, aztán majd megtudnák, hogy milyen érzés. Azt hiszem, azután elmenne a kedvük az egésztől. Szemetek!
Nem nézem meg egyik videót sem, mert nagyon fájna a látvány... -
#310 Sziasztok MINDENKINEK!:)
Tegnap idekeveredtem, megnéztem a videot!
Iszonyat!
Ha rám azt mondják, állat, akkor büszkén kihúzom magam!!! Az emberi fajnál alantasabb, mocskosabb élőlény, aki pusztítja a környezetét, nincs a világegyetemben!! Egy önmagát, és minden jót felemésztő parazita!!
Tisztelet a kivételeknek! Akik pl., mint itt is, nem kívánnak ebben részt venni!!!!
Annak a szerencsétlen, kiszolgáltatott kis állatnak a szemét mikor néztem..... Borzasztó érzés, hogy nem tudom megvédeni őket!!!! Szeretnék minden percben mindenhol ott lenni, ahol segíteni kéne! De minden másodpercben a föld minden pontján, ahol éppen kínoznak egy állatot, nem lehetek!! Borzasztóó!
Egyszerűen, nincsenek szavak, amik leírhatnák ezt a kegyetlenséget!! Annyit tudtam tenni, hogy a legnagyobb divatházaknak, szőrmekereskedőknek, stb-knek elküldtem a linket. Gondolom, törlik a mailt. Őket nem ez érdekli. De akkor is muszály valamit csinálni, mert nem lehet ép ésszel kibírni! -
#309 Én nem néztem meg a videot. Mikor bejött az oldal, és ott voltak rajta a rinyák a bundában sejtettem, hogy milyen tartalom lesz. Meg sajnos már láttam hasonló video-t és ezért is inkább kihagytam. Egész napomat el tudja baszni... -
#308 és még mi emberek hivunk állatnak valakit ha kirivóan viselkedik...ez sértés az állatokra nézve. borzasztó -
Ez sok(k) volt...
Nem tudok mit mondani erre...
Láttam pár durva képet, videot itt a neten de egyik sem hatott így rám.
Főleg azok nem ahol ember vs ember szerepel rajta.
Ennyi. -
#306 Az állatkínzó garázda fiatalokat elkapták
Fiatalok kukaborogatása torkollott kegyetlen állatkínzásba Dunaújvárosban - értesült a HavariaPress. Hajnal négy óra után érkezett a bejelentés a rendőrkapitányságra ismeretlen tettesek ellen. A telefonáló a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház portása volt.
Elmondta, hogy látta, amint három személy a Korányi utcában kukákat borogat, a kórház mellett lévő térhatároló oszlopot a helyéről kihúzzák, és azzal egy sünt agyonvernek. A kisállat fejét a felismerhetetlenségig összeverték, hasfala kirepedt, belei darabokban voltak az úttesten. Ezután a hármas még egy virágágyásból tulipánokat tépett ki, majd a Dózsa György úton további kukákat vertek le helyükről, és tartalmukat kiborogatva, az úttestre dobálták azokat. A bejelentő által adott személyleírás alapján a rendőrök igazoltatás alá vontak egy 19 és egy 20 éves fiút, valamint a társaságukban lévő 16 éves fiatalkorú lányt. Mindegyiküket előállították a kapitányságra, ahol a fiúkat csoportos garázdaság és állatkínzás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A lányt csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. A fiatalok kihallgatásuk során a terhükre rótt bűncselekményeket elismerték.
Link -
#305 Egyetértek.