45215
  • exTrem
    Es ezt honnan tudom letoteni koszi.
  • Air
    Vagy Traffic View Board.
    Ez ingyenes es ilyesmi infot ad:
  • Air
    AVsim-en AIRound, de csak 10 FS session-ig ingyenes.
  • ttukacs
    hú de abbaradtak a hozzászólások...
  • b734
    Az FS-hez keresek olyan kiegészítőt, amin látni lehet a légiforgalmat 1 adott
    területen.
  • ttukacs
    Innen le lehet tölteni a servinfot... ezzel bármikor meg lehet nézni, hogy éppen milyen a légiforgalom a neten. Ha te is röpülsz, magadat is látod...

link: Servinfo download
  • ttukacs
    Meg az eddigi tapasztalataim szerint leggyakrabban Frankfurtban és Berlinben van légiirányítás
  • ttukacs
    Én általában vagy LHBP -ről indulok, vagy oda megyek és mivel 2 - 2,5 óránál több időt nem tudok szakítani a gaméra vagy München -be, vagy Frankfurt -ba megyek. Ezért csak német nyelvterület "fölött repülök"... de egyszer kipróbálom az ukránokat, vagy az oroszokat is... mondjuk egyszer-kétszer megesett, hogy egy orosz gép jött Ferihegyre és én éppen azon a frekin voltam, úgyhogy valóban nagyon érdekes az akcentusuk...
  • airbus
    nyelvlecke szempontjából az akcentusokat szerintem elég jól meg lehet tanulni, tehát ebből a szempontból a valós életben is megkönnyítheti a dolgunkat. pl a kínai akcentus nem semmi :D én az oroszokét bírom ;)
  • ttukacs
    Pontosan erre gondoltam... Alert leírásából mindenki láthatja, hogy egészem más dimenzió... én VATSIM -en vagyok.
    Angol nyelvlecke teljesen jogos, valóban csak a fónia keretein belül történik...

Valóban kell egy kis tanulás, mert ez gyakorlatilag ugyan az, mint a valóságban, de MEGÉRI... én kizárólag online nyomom (kivéve, ha éppen tanulok egy géptípussal egyáltalán navigálni, pl jelenleg Tu-154B)

Szóval mindenkinek csak ajánlom. Ha valaki beletanul, többet garantáltan nem repül offline...

Hasznos oldalak:
    www.vatsim.net
    www.virtualairlines.hu
    www.navdata.at

illetve a többi az Alert hozzászólásában...

Ha kell segítség csak bátran!
  • exTrem
    Nem. Csak ha F1 view-vel akarsz nezetet valtoztatni akkor CTRL+F11 amivel Active Camera kikapcsolod. Ha nem nyomod ki az Active Camot akkor pl. F1 view-ban menni akarasz hatrebb a geptestben az egergorgovel -> ez bekapcsolt Active Camera eseteben zoomot jelent. Ezekert erdemes kikapcsolni amikor vmelyiket hasznalod. de amugy semmit sem zavarnak egy masnak :)
  • quack
    f1view nem zavarja az active camera-t?
  • alert
    :) Vatsim-re vagy Ivao-ra csatlakozz, ahol több százan vannak egyszerre. Általában este, hétvégén vagy különleges alkalmakkor. Infók a FAQ-ban. Én pl offline nem is játszom, csak online van értelme FS-ezni szerintem. Igazi irányítás, igazi forgalom szóval jó :) Angol leckéről vitatkoznék, igazából ha meg tudod érteni a fóniát mások szavából és tudod használni saját szavaiddal, akkor egyéb angol nyelvtudás nem kell hozzá. Persze online csak akkor lehet repülni, ha tisztában vagy a valós repüléssel. Mármint hogy pl milyen sorrendben kell engedélyeket kérni, hogyan működik a légiirányítás, mit, hogy merre... hogyan kell kitölteni egy fullos repülési tervet, vannak térképeid az adott területről, amit értesz is és tudod is őket használni, le tudod követni az irányítók által megadott útvonalat és végre tudod hajtani amit mondanak. Ha fejből nem is, de térképről szintén végig tudod repülni a SID/STAR-okat úgy kézzel, mint FMC-vel, tudod követni a légifolyosókat, tehát tökéletesen tisztában vagy az adott géptípus navigálásával úgy műszeresen, mint vizuálisan stb. Szóval pontosan ugyanúgy, mint a valóságban. Mindezekről bőven találhattok magyar nyelvű leírást (most már a légiirányítás mikéntjéről is!!!) az IVAO magyar oldalán az oktatás menüben (http://www.ivao.aero/hu), valamint a VACCHUN oldalán.
  • airbus
    szerintem vatsimre vagy ivao-ra gondolt, nem multira ;)
  • chicco
    66.105.121.185 ezt a servert használom ha van más írd le légyszi.Ritkán szoktam onlány nyomni
  • ttukacs
    Egy kérdés: online nyomjátok az FS -t???
    Csak mert úgy egészen más. És mellékesen nem rossz angol leckének sem...

Azért kérdem, mert erről senki sem nagyon írogat, pedig nem lehet összehasonlítani. Nagyságrendekkel jobb az online és ráadásul nem szaggat be a leszállásnál, mert nincs akkora forgalom.
  • airbus
    szerintem ha ez problémát jelentene a mai pilótáknak, már biztos tettek volna valamit, de mint látszik, nincs vele probléma ;)
  • chicco
    én az Airbusról nem beszélek.Nem ismerem nyáron megyek Genfamre majd utána nyilatkozom milyen.Most annyit mondanék,hogy nem tudnám elképzelni a joyt bowden nélkül.
    Mi van ha mondjuk jobb kezes vagy 2 évet repülsz F.o ként majd Cpt leszel és bal kézzel kell vezetned???
  • airbus
    szerintem mindenkinek ;) jó érzés azért egy hosszú út után a shutdown checklist ;)
  • samhun
    a legjobb rész a jatekban, (nekem) a leszállás
    viszont a többbi is jó
  • airbus
    a pálya felett kikapcs ma már nem igazán érvényes, nézzük pl. az airbusokat ami szebb flare-t csinál mint bármelyik pilóta, persze ezt nem azért mondom mert ajánlanám, sőt! még rossz időben se bizzuk a leszállást a robotra, csak kövessük le az ILS-t, hisz virtuális pilóták vagyunk, élvezzük! :D
  • chicco
    a meg köz sebb az az app speed
  • chicco
    távol használunk ILs a pálya felett meg kikapcs és manual.Nem minden látási körülmény megfelelő visualra tehát a robot finomabb pontos munkát végez csak időben kell rányomni az APP-ot mikor minden megvan és a megfelelő meg köz seb is akkor nincs baj
  • samhun
    okke, probálgatom...
  • airbus
    ILS megközelitésnél ne a fényeket nézd ;) van neked műszered fedélzeten, nah inkább azt, néha van egy kis eltérés a papi és az ils között
  • samhun
    ahogy montad, a 4fény jo volt, 2piros, 2feher.
  • alert
    Újból volt szerencsém ma próbálgatni az FS-t egy szép kis konfigon. Akinek van pénze, ez megéri. PMDG géppel minden grafikai beállítás a maxon (ÁRNYÉKOK IS!!) + 4xAA + 16xAF + Cloud 9 Amsterdam Schiphol scenery + AI Traffic 40%: 28 FPS. A konfig AMD 3500+, 1792 MB DDR SDRAM, nVidia 7800 GTX 512MB. Ugyanezen beállításokkal ugyanabból a kameranézetből nekem (árnyékok nélkül!) 10 FPS :) (AMD 2700+, 768MB DDR SDRAM, Ati 9800Pro). Azért hasonlítgatok általában az Cloud 9-es Amsterdamhoz, mert szépen terheli a gépet a reptér nagysága miatt.
  • airbus
    láttátok már az új wingletes 320-t?
  • airbus
    az hogy a kifutó előtt, az nálad mit jelent? ;D nem mindegy milyen messze kezded el az ils-t, meg persze (én legalábbis így szoktam) hogy manuálisan ráviszed a siklópályára és akkor app
  • alert
    Megnyugtatlak, biztos, hogy rosszul csinálod
  • ttukacs
    ez igaz ...
  • samhun
    freika helyett freki
  • samhun
    én sztem rosszul csinalom az APP t mert benn van a freika, mutatja is az op siklopalyat, beis alltam, minden oke, benyomom a kifuto elott, de vmikor késő ereszkedik, a kifutovegere, vmikor meg a füre, mert elöbb leér.
    fmc nem hasznalok, mert nem tudok :)
  • Papirzacsi
    2-5 FPSnél olykor jól jön az APP mód. :-D
  • ttukacs
    Amúgy még az életben nem szálltam le approach módban, mert ha már azt is használom, akkor tényleg semmit nem én csinálok. De majd kipróbálom
  • ttukacs
    nocsak, ezt nemtuttam... köszi
  • alert
    Nem az FMC vezérli. Ha be van állítva nav1-re az ILS freki ugyanúgy lehozza a gépet az approach mode-al csak villog az FMC First felirat és nem világít az APP gomb. Persze csak akkor áll rá a siklópályára ha az előírtaknak megfelelően kapod el.
  • ttukacs
    És figyelmedbe ajánlom Nyíri 5154 -es hozzászólásának 2. mondatát...
  • ttukacs
    De ne nyomj approach -ot... azt az FMC vezérli. Ha nem használsz FMC -t, akor nem tudsz approach módban leszállni, de ennek nem sok köze van az ILS -hez.
    Állítsd be az ILS frekit, semmi approach, hanem szállj le manuálisan.
  • Goliath
    De ez a baj, hogy vor1-re beállította, a frekit, nyomom az approach-ot és kigyullad az fmc first és nem kapcsolja be és nem is kezd ráálni.