45215
  • sebipetya
    Sziasztok.A Just Flight Traffic 2005-őt kipróbálta már valaki?Mi ez egyáltalán?Valaki mondjon róla pár szót légyszíves.
  • chicco
    itt lehet van a sceneryk közt
  • w77d
    az alap flightsimban van repülőgép anyahajó amire le lehet szállni? Ha nincs akkor hogy tudok belevarázsolni eggyet?
  • airbus
    ;) Privátban megbeszéltük, szóval a KÉRDÉS TOVÁBBRA is érvényes és várom a válaszokat! :D
  • alert
    Ezt nem igazán értem. A mért sebességértékbe a földön is beleszámít a szél bármelyik gépnél, mivel ugyanúgy a pitot rendszer méri. Próbáld ki a default boeing-et ha 10 csomós széllel szembe taxizol pont 10 csomóval, akkor 20-at fog mutatni.
  • alert
    Egyébként ezek az autópilóta beállításai okozzák. Az aircraft.cfg-be ha belenézel vissza tudod írni ezeket a normálra. Az FSPassengersnek meg szvsz muszály belenyúlnia a cfg-be, mert csak így tud adatokat gyűjteni. De ilyet még nem láttam, hogy átírta volna az általad említett értékeket.
  • airbus
    Sziasztok.
    Már napok óta próbálom a pss panel és az ifdg 320 modellt perfektül "egybeolvasztani" és már csak egy dolog hibádzik, amire nem találok megoldást. Még hozzá a PSS Ground speedje! Ugyanugy beleszámolja a szelet... Így a földön csak saccolni tudom a sebességem. Tud valaki erre valamilyen megoldást? Hol kell az ilyet szerkeszteni? pff..
    Előre is köszönök bárminemű segítséget!
  • alert
    Úgy tudom igen, belenyúl az aircraft.cfg-be. De ilyeneket még soha nem tapasztaltam. Melyik gépet használod? Bár elvileg egyikkel se történhetne ilyen ugyebár :) Szerintem nézz szét a hivatalos fórumán, biztos más is tapasztalt hasonlót és akkor mondtak rá megoldást.
  • ttukacs
    Még egy kérdés:

Az FSpassangers belenyúl az aircraft configba is? Csak mert olyan hülyeségeket csinál a gépem mióta ezt használom, hogy csak pislogok...
    Pl. 32000 ft -ről lvlchg 14000 ft -re 260 knots sebességgel és elkezdet 4600 -as varióval sűllyedni... az utasok elégedettsége sűrű ordibálás közepette hamar 0% -ra apadt az addigi 100% -ról... hadd szokják... utána mindíg varióval sűllyedtem...
    A másik pedig az, hogy approachnál 2000 ft -ről egyszer csak 1 másodperc alatt 500 ft -en találtam magam, de úgy, hogy közben a sebességem 160 csomóról 130 -ra csökkent...

Ez kissé érthetetlen volt számomra... eléggé ellentmond a repülés fizika szabályainak...

Szóval elgondolkodtató dolgokat csinál a gép ha a FSpassangerst használom...
  • ttukacs
    Köszönöm a segítséget mindenkinek!
    Délután kipróbálom
  • m814
    Szia
    Az IVAO Nemzezetközi oldalán a softver development menü alatt találod az Ivap nevü progit a csatlakozáshoz, és még néhány másik programot pl Ivac az irányitáshoz vagy az Ivae nevü progit ami a servinfo IVAO-os megfelelője sok hasznos dologgal pl.METAR lekérés stb.Az elöttem szólóhoz az EUX-os leckékkel kapcsolatban csak annyit tennék hozzá hogy minden résztvevőnek egyéni tematika szerint zajlik,tehát az iskolakörtöl a legösszetettebb eljárásokig mindenkinek a meglévő tudásához igazítva.
  • alert
    Ivao-hoz teljesen más szoftverek kellenek. Ami a squawkbox helyett van a neve: IvAp, de ehhez még szükséged lesz a TeamSpeak 2-re, mert nincs beépített hangszoftver. Mindegyikről pontos magyar leírás és kezelési útmutató a http://www.ivao.aero/hu címen és a FAQ-ban is van némi gyorstalpaló.
  • exTrem
    Az Europen Express az egy egesz kis jo Virtual Airline. Akik kezdok es ONLINE szeretnenek repulni, annak erdemes oda jelentkezni. Nem kell vizsga csak az online repuleseket egy un. PIREP-el kell leadni. Igy regisztarold, hogy merre jartal es mar fel is rakjak a honlapra is. Azonkivul csutortokonent es szombatonkent kozos gyakorlasok szoktak lenni este kilenctol. Mostanaban a VOR-ral foglalkoznak, de erdemes menni, mert sokat lehet tanulni ...
  • ttukacs
    Thx
  • airbus
    Hali. European Express
  • ttukacs
    Üdv. Én eddig főleg VATSIM -en repültem, de ki fogom próbálni az IVAO-t, viszont lenne néhány kérdésem:

1. Említetted a European Expresst. Erről a légitársaságról hol lehet többet megtudni és hogy lehet jelentkezni? Én a MALEV Virtualnak vagyok a tagja, de még le kellene vizsgáznom.

2. A squawkbox -szal nem tudtam fölcsatlakozni az IVAO-ra. Nem is lehet? Esetleg IVAO -ra van más szoftver? A squawkbox engem csak a VATSIM -re enged fel.

3. Milyen kiegészítő szoftverek kellenek az IVAO -s repüléshez?

Előre is köszönöm a válaszokat...
  • m814
    Szevasztok. Én ritkán szoktam ide írni, de annak örömére hogy úgy látom ,egyre többen érdeklődtök az online repülés világa iránt most mégis írnom kell.Az IVAO már önmagában is sok lehetőséget biztosít a minnél valósághűbb repülés szimuláció elsajátításához,mindenkinek javaslom a nemrég elkészült MAGYAR NYELVŰ oktató anyagok letöltését az IVAO magyarország oldalárol, de annak aki úgy érzi hogy szüksége van segitségre,vagy csupán szeretne szervezetten jó társaságban repülni, tudom ajánlani hogy lépjen be valamelyik magyar virtuális léitársaságba.Részremről az European Express va tudom említeni ahol szervezett keretek között van lehetőség tanulni, akár teljesen kezdőként is,mellette lehetőség van real world pilótákon keresztül találkozók keretében közelebb kerülni a valós repülés világához is.
  • Air
    Van belso algoritmusa is az FS-nek a toresre, csak nincs aktivalva. A kovetkezo keppen aktivalhatod:
    A kivalasztott gep aircraft.cfg fajljaban az [fltsim.X] szekcioba beirod, hogy "visual_damage=1" (idezojelek nelkul).
    Egyszerubb eljaras ha letoltod a www.ranainside.com laprol a FlightSim Manager, ingyenes progit. Ebben az Aircraft Administration alatt van egy olyan ful, hogy Mass Tweak. Itt kivalaszthatod, hogy melyik gepekre akarod alkalmazni az "Enable Crash Damage" tweak-et, es nyomsz egy Apply-t. Ez a fenti sort fogja beirni mindenhova, ahova kell.
  • airbus
    köszönöm!
  • alert
    Hívójel: Aero Lloyd
    ICAO kód: AEF
  • airbus
    akkor megtaláltam saját kérdésemre a választ, viszont ettől függetlenül ha esetleg valaki repül/repült ezzel a társasággal egy ICAO kódra és egy Callsign-ra lenne szükségem!
    Előre is köszönöm
  • airbus
    Sziasztok!
    Tudna nekem valaki valamilyen infót adni az Aero Lloyd légitársaságról? Üzemel még egyáltalán?
  • alert
    Nemigazán. De ha csak a hiba szimulálása miatt érdekel akkor miért nem használod a beépített hibagenerátort?
  • w77d
    tehát olyan abszolut nincs ami mondjuk hajtóműtüzet generál?
  • alert
    Változó. Általában megy de van hogy nem érnek rá az irányítók. De szerintem ha nem jön össze azért jó, mert még akkor is marad egy csomó másik lehetőség, ahol van irányítás. Nézegesd az ivao főoldalán a naptárat, ott minden esemény hetekkel előre be van írva.
  • ttukacs
    Nos, regisztráltam az IVAO-ra... így első látásra valóban jobbnak tűnik. Sokkal több lehetőség van benne. Oktatások, de főleg a vizsgák és az előmenetel. Nagyon tetszik... ez így már olyan, mint egy virtuális légitársaság.

A VATSIM messze nem nyújt ennyit szerintem. És ha tényleg jól működnek a szervezett online napok, az még csak hab a tortán.
  • alert
    Nincsenek hozzá textúráim. Le kéne fotózni őket minden profilból.
  • alert
    #5285 dominál de a törzs is törik. Alapvetően kiszedték a törést a játékból a WTC miatt.
  • exTrem
    En nem ismerek ilyet, de viszont vannak olyanok amelyekben mondjuk a gep szarnya letorik de ennel tobbet nem tudnak. Meg lezuhanast szimulalo progi van meg ami robbanst csnal amikor becsapodsz. Szerintem nemnagy durranasok. Van fizetos es van ingyenes is. Az ingyenes valtozatok kb. olyanok mint a fizetosek. Az AVSIM-rol letudod oket szedni csak ird be a kereseobe hogy: Crash effect vagy vmi hasonlo :)
  • w77d
    hello. van olyan progi ami törhetővé teszi a gépeket?
  • exTrem
    ALERT majd Malevos buszokat is a repterre jo sokat
  • ttukacs
    Ok.... már látom a linket. Le is jött
  • alert
    Ott a link hsz-emben. Kipróbálhatod a fullos demót mielőtt megveszed.
  • Hypo #5280
    :}} egyetertek en is hasznalom szuper kis addon
  • ttukacs
    Ez nagyon tetszik... hol lehet beszerezni? Gondolom fizetős...
  • alert
    Félre ne érts én sem kampányolok mert mindig leszólnak :D csak saját tapasztalat.
  • ttukacs
    OK, meggyőztél... asszem kipróbálom az IVAO -t.
  • alert
    Az FSPassengers egy nagyon jó kiegészítő. Szimulál egy légitársaságot, és tulajdonképpen azon belül egy pilótaként repülhetsz és menedzseled a céget. De minden számít, tehát hogy egy útra mennyi üzemanyagot viszel, mennyi marad, stb. Repülés során folyamatosan értékeli az utat, ha valamit nem pontosan csinálsz hibapontot ír le, kevesebb a fizetésed, nem tudsz új gépet venni, csődbe mész stb :) Olyanokra figyel, hogy kikapcsolod e az approach light-ot 10000 láb felett meg hasonlók :) Az igazi élmény azonban abban van, hogy utasokat és életet szimulál a gépbe. Gurulás előtt hallod elhangozni a légiutaskísérők mondókáját, kijelzi ahogy szállnak be az utasok, mennyi biztonsági öv van becsatolva, mennyire félnek az utasok, szóval mindent. Ha csúnya dolgokat csinálsz sikítanak stb :) De még kellemes háttérzenét is berakhatsz miközben boardingolnak az utasok, fönt kaját szolgálsz ki, egyszóval tele van hangeffektekkel is. Tényleg 100%-al élvezetesebbé teszi a repülést FS-ben. Valóság szaga lesz a dolognak.
  • alert
    Persze mindkettő korrekt végülis. Én személy szerint azért használom többet az IVAO-t, mert néha ugyan összefutsz kezdőkkel, de nem csak München, Budapest, Anglia és 1-2 célállomásnál van irányítás, hanem pl Németo-ban kb minden nap úgy minimum 10 reptéren és ez érvényes a legtöbb európai országra, főként: Olasz, Svájc, Hollandia, Ausztria, stb. Esténként és hétvégén meg zicher, hogy minden tele van. Sőt minden héten megvan, hogy melyik országnak melyik nap van online napja így azon tuti hogy van irányítás. Ez össze van szervezve 1-2 országgal mindig, így pl nekünk hétfőnként Ausztriával, Spanyollal stb-vel együtt van. Lényeg a lényeg, midig rengeteg cél közül választhatsz, ahol van irányítás. Az meg kibírható szerintem, hogy néha összefutsz egy-két tanulóval aki nem teljesen profi. A legjobak természetesen a nagyobb rendezvények, amikor Eu-ban több száz irányító dolgozik és mégtöbben repülnek, így márt érdekessé válik a dolog mert néha akkora forgalom alakul ki a kisebb reptereken is ami még a valóságban sincs :) Holdingoltam már 50 percet Düsseldorf vagy Mallorca fölött :) A kezdőkkel való előzékenység pedig mind pilóta mind irányító oldalról ugyanúgy jelen van. Irányítás szempontból pedig én anno a Vatsim-be kóstoltam bele, de az IVAO-nak sokkal reálisabb és szebb a radar programja, és megint csak az csábított át, hogy többen vannak. Itt ugyanis nagyon számít, mert ha nincs gép, ülsz akár 1-2 órát is a semmiért.

Ezen kívül én is csak ugyan azt tudom mondani amit a többiek, akár Vatsim akár Ivao, repüljetek online és az offline-t 1 hónapon belül elfelejtitek :) fényévekkel más a hangulat.
  • alert
    Irányítóknak mindenhol van vizsga. Repülni repülhetsz vizsga nélkül is, de elküldenek a búsba ha nem tudod fóniát stb :)