45215
  • exTrem
    De ez mar lassan el is keszulget nem ? Ahogy elnezem vagy meg mi kell bele ?
  • exTrem
    Koszi szepen remek munka igy tovabb. Jah, felretszek 1€-ot
  • airbus
    Szerintem csak ismételni tudjuk magunkat: Gyönyörű!! Habár szerintem ahányszor ezt leirjuk, annyiszor ugrik az ára egy eurot ;)
  • alert
    Na itt már nagyobb az élet.

• exTrem
    Holnap toltesz fel uj kepeket Alert ? Kossz
  • Pitti
    bogarat ültettél a fülembe, nekem az alaplapi hang tiltva van, sblive-ot használok... asszem ezt kipróbálom :)
  • alert
    Most kipróbáltam poénból bekapcsoltam mindkét hangkártyát és minden kötekedés nélkül simán megy :) TeamSpeak-be csak kiválasztom, hogy az Integráltra adja a hangot (ebbe dugom a fülhallgatót), a Windows default hangkártya pedig a Sound Blaster így alapértelmezettként minden más hang arra megy. Nem is értem régen miért kellett annyit tökölni vele :)
  • alert
    Ez nem rossz ötlet. Először is VATSIMmel nem tudom hogy lehet megoldani de IVAOn működik mert az teamspeak-et használ aminek a hangkimenetét lehet állítani. SquawkBox-nak tudtommal nem. Szóval első dolog, hogy kell 2 hangkártya. Ez sok embernél nem jelent problémát, pl nálam van egy alaplapi integrált hangkari és egy SB Live. De egy gagyi is 2-3ezer Ft-ért beszerezhető. Ha mindkettőt engedélyezed és tudsz egy kicsit ügyeskedni akkor a kettő együtt fog működni. A teamspeak-nek pedig megadhatod, hogy melyik hangkártyára adja a kimenetet. A többi hang meg ugye az FS-ből megy a normál hangkarira. Ez tutira működik mert 1-2 éve próbáltam :) De sokat szívtam a driverrel, hogy a két kártya együtt működhessen. Másik megoldás hogy anno jópár éve létezett és valószínűleg ma is vannak olyan SoundBlaster meghajtóprogik, amik a sok channeles hangkarik csatornáit külön tudják vezérelni. Na ezzel csak az a gond hogy programozónak kell lenned hogy megold, hogy melyik hang hova menjen, ugyanis az SBt de ha jól tudom még a TeamSpeak-et se lehet konfigolni, hogy melyik channelt használja. Persze lehet hogy azóta már vannak erre is progik.
  • airbus
    Pontosan!! Én szeretem ha "dörömböl" a flight, de akkor hogy hallom szerencsétlen irányítót?!?!?! ;)
  • Pitti
    Ezen még én sem gondolkoztam pedig tényleg nem hülyeség!! Növelné a realitás érzetet, ha a "környék zaja" a hangfalakon a rádió meg fejhallgatón szól!!
  • ttukacs
    ja, sejtem mi a gond. Szal azt szeretnéd, hogy a fejhallgatón csak a Vatsimes kommunikáció szóljon? A többi pedig egy másik hangszórón? Ha igen, akkor fogalmam sincs, hogy ezt hogy tudod megvalósítani. Én még nem próbáltam.
  • ttukacs
    na, most ezt nem értem... hogy hogy külön hangfalra? Tudsz kommunikálni a vatsimen, vagy sem? pl. sqawkbox az kelleni fog... de nem értem kristály tisztán a problémát
  • exTrem
    Alert azert ne hogy mar 10000-ert add majd ... :-(
    Kossz
  • airbus
    sziasztok!
    van arra valamilyen lehetőség, vagy legalább remény, hogy a vatsimes kommunikációt külön hangfalra (fülhallgatóra)lehessen irányítani. Illetve ha ez megoldható milyen hangkártya szükséges hozzá? Nekem most egy 5.1-es van, de még nem sikeült megoldanom...
  • chicco
    mondjuk abból,hogy a többi add on jó lesz rajta vagy sem
  • alert
    Ez a sok kérdőjel minek ide? Egyébként szerinted mi a válasz? Mert ha kicsit belegondolsz, honnan a túróból lehetne tudni, hogy milyen lesz az FSX amíg ki nem jön?
  • chicco
    és mennyire fogod tudni optimalizálni az fsx hez mert lehet már abban a környezetben kéne gondolkodni?????????????????????????????????????????????????????????????,,,,,
  • alert
    Benne van a FAQ-ban vagy 3 oldalon keresztül ;)
  • exTrem
    Hat ez eleg hosszu, de roviden az approach az megkozelitest jelent. Az rajtad all hogyan hajtod vegre pl: visual(latas utjan), vagy ILS(Instrument Landing System). Ugytudom ,hoyg azert esik par szo errol a faqban, de ha nem akkor nezzd meg a tobbi magyar fs-es oldalt. Biztos talasz ott leirast.
  • w77d
    Hello mindenki! Nem szeretnék hülyeséget kérdezni (a faq-ban nem találtam rá választ) de mi az az approach mód és hogy kell használni? a választ előre is köszi!
  • w77d
    Hello mindenki! Nem szeretnék hülyeséget kérdezni (a faq-ban nem találtam rá választ) de mi az az approach mód és hogy kell használni? a választ előre is köszi!
  • w77d
  • alert
    Úgy néz ki az lesz. De ez lényegtelen mint mondtam :)

A P4 proci kifejlesztése a már meglévő technológiák alapján történik a régit tovább tupírozzák. Sebességben gyakorlatilag akár 10 vagy 20 GHz-en rezgő magokat is elő tudnak állítani csak minek. Egyelőre nincs rá kereslet másrészt szépen adagolják a közte lévő 200 féle verziót hogy minden pénzt beszívjanak vele amit csak lehet :) A mostani árat a jónéhány évvel ezelőtti tudásra alapozzák ami teljesen jogos hisz aki ilyet tud az kérjen is érte pénzt. Csak az nem tetszik hogy mire a végfelhasználóhoz eljut az ár duplázódik gyakran triplázódik és azt nem az eredeti fejlesztő kapja.
  • Nyiri
    Tenyleg fizetos lesz?
  • Nyiri
    P4 proci kifejlesztese nem 2 forint volt.
  • alert
    Nemjól csinálod. Elindítod az FS-t, beállsz egy parkolóhelyre, majd elindítod az Ivap-ot (fs-ben benne lesz a felső menüben). Az létrehoz egy sessiont és rá is csatlakozik magától. Ezután megjelenik az Ivap kis ablaka ahol a megfelelő beállítások elvégzése (név, hívójel, stb), majd a szerver kiválasztása (célszerű ivande szervert választani) után csatlakozhatsz (jobb alsó -CONN- gomb az Ivap ablakban). Bővebb infóért olvasd el a FAQ-ban lévő leírást (click a bannerre).
  • Dires
    Srácok!

PLS segítsetek egy 1.0-ás FS useren! Szeretnék observer-ként csatlakozni és tanulgatni a virtuális légtérben. IVAO-n regisztráltam, letöltöttem az IvAp és TeamSpeak2 progikat. Elolvastam, hogy mit kéne tenni, de az FS idítása után a Multiplayer menüben nem jelenik meg egyetlen session sem, hiába írom be az IP-met. Mit csinálok rosszul?
  • alert
    Jó kérdés. A fogyasztói ár 30 EUR körül ahogy az átlag. Ez persze csak az adók és illetékek miatt ennyi a tényleges ár ebből kb 12 EUR. Elég gáz. De erről szól a nemzetközi piac :) Szerintetek egy vadiúj P4 proci előállítási költsége mennyi? Na megmondom 4-6 ezer forint. És mennyibe kerül boltban? 120 ezer. A tudást fizeted és az illetékeket. A 120-ból kb 60 ezer az illetékek és adók. Még a szart is kiverik az emberekből. Mármint az utolsó forintot is.
  • Papirzacsi
    Há abban biztos lehetsz. Amúgy tényleg tetszetős.
  • exTrem
    Es mennyibe fog kerulni a "kicsike" ? Nagyjabol
  • alert
    Köszi! Valószínűleg mostmár fizetős lesz, mert túl sok meló van benne és szépen is alakul a kicsike + ki kell fizetnem 1-2 embert a szakmai segítségért textúrák és egyéb téren :) Zsebből meg nem akarom. A hozzám visszajutó pénz meg max zsebpénznek elég, lehúzni senkit nem akarok. Viszont véleményem szerint teljesen mindegy, hogy fizetős-e vagy sem, mert sokan többek közt ebből a fórumból is úgyis összewarezolják majd innen-onnan
  • Falabu #5203
    Ez rátesz, már várom hogy kész legyen és kipróbálhassam!
  • Nyiri
  • chicco
    hát nem látom a kocsimat a parkóloban.Amúgy cool kérek 1 sárga Ignis oda tenni mert igy nem életszerű

• Goliath
    Hú... basszus.... ez nagyon szép...

gratulálok!!!

Remélem nem lesz fizetős, gondolj a szegény egyetemistákra, meg főiskolásokra. :-))
  • airbus
    Alert! Tényleg minden elismerésem! Profi munka! ;)
  • alert
    Néhány újabb kép LHBP-ről. A képeken a hiányosságokat nézzétek el, még fejlesztés alatt vannak. A képek között néhányon láthatók az új gurulók (idő közben utánajártam), amik mai napig le vannak zárva :)

• alert
    Wilco 777. Próbálta valaki? Bár továbbra sem várok semmit a wilco-tól.
  • ttukacs
    online, vagy offline? Nem mindegy
  • exTrem
    meg van nem kell :-)