45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Air #5353 Ehhez ugye legalabb 2 gep kell + WidevieW vagy FlightSim Manager. En meg csak a wideview-t probaltam, de a kliens gepen folyton kimerevedett az FS. -
#5352 a fsimben alapból lehet hajtóműtüzet előidézni (úgy hogy az külső nézetben látszódjon) ? -
#5351 hát mondjuk 320-hoz? -
#5350 És mondjuk melyik IFDG-hez? :) -
#5349 Sziasztok
Ha bárki tudna IFDG-hez goodJet reapintet készíteni, nagyon szépen kérem szóljon!!!
Köszönöm
-
#5348 Régen többen érdeklődtek, hogy hogyan lehet több monitoron FS-ezni stb. Amit most kérdezek azt még nem próbáltam hátha valaki tudja, mi a legegyszerűbb. Van 4 monitor. 3 panoráma elrendezésben, szóval erre kéne a tájat rakni nagy látószögben. A 4.-re pedig a panelt. -
#5347 és a mostani Hamburgi expón ez volt a fő téma.A mobilok használata fedélzeten központi antennán keresztül.A fokkerek alitalia Avio interior székeiben benne is van csak sokan kilopták suvenirnek. -
#5346 nos ahol használhatsz laptopot első osztályon ott általában ki van építve a hálózat a székben a laudán láttam ilyet.Elméletileg a mi weber székeink is ilyenek csak fax tudja mért nincs benne az Ifében .LHB,LHA -
Nyiri #5345 Nemtom ki volt aki Somaval beszelt, de attol meg tartom a velemenyem a ESUX-al kapcsolatban :) -
#5344 Koszi mindenknek akkor nem fog visszatartani semmi a jo kis videofelvetelektol. Majd jol el kell dugnom a kamerat es sutyiban elovenni amikor ulnek a sztyuvik.
Bar egy ropke 16 oras ut var ram azert remelem jo lesz .... :) -
Pitti #5343 Ezeket én soha nem értettem, a business class-on 50 ember 55 laptopon dolgozik online, akkora interferenciával, hogy a gép radar nélkül látható kicsit ügyesebb rádioamatőröknek is emellett turista osztályon lenyakaznak ha a számológépedet nem kapcsolod ki... -
Air #5342 Miert szerinted hol kellene leszallniuk? Tokolon? Es onnan betaxizni?
Egyebkent a beepitett ATC-ben egyetlen egy dolog van jol megcsinalva szvsz, a ground iranyitas. A tobbi valoban pocsek. Van egy ATC kiegeszito az FS-hez, Radar Contact a neve. Most eppen a 4-es verzional tart. Abban minden eleg jol meg van csinalva, kiveve a ground iranyitast. -
#5341 Felvehetsz (tapasztalat). Csak akkor kapcsold be amikor a pilóták szóltak a sztyuiknak hogy csüccs :) vagy vigyázz, hogy ne vegyék észre, mert elrakatják. A géppel semmi nem történik. Igazából olyan biztonsági okai vannak, hogy ne sértsd meg magad ha dúrván érkezik a gép, vagy hogy tényleg biztosan ne okozzon semmi galibát. Igazából azért tiltanak minden elektromos berendezést mert sokszor a usereknek sincs fogalmuk, hogy az hogy működik. Az igazi probléma a rádióhullám kibocsátás miatt van. Ez tényleg okozhat zavart. De egy kamera nem ad ki jelet. -
#5340 Csak egy apro kis kerdes. Vettunk egy DVD-s Kamerat es nyaron edesanyammal mennenk nyaralni. Nos en a repulon felszeretnem venni a fel es leszallasokat a kameraval. Azt mondjak mindig, hogy nem szabad ilyen eszkozoket hasznalni, mert INTERFERENCIAT okoznak. Nos ebbol mi igaz. Tnyleg ennyire veszelyes a lezer sugar miatt. Vagy siman aggodalom nelkul felvehetek majd mindent ? Valaszoakt elore is koszonom. -
ttukacs #5339 Köszi... erre nem is gondoltam. -
#5338 Szia! FSUIPC problema lehet. Probald meg lecserélni mas verziora.
Jozsi -
ttukacs #5337 Gyertek IVAO -ra... most közlekedek haza Münchenből.
-
#5336 Nincs mit. Én is -
kad #5335 Kosz Alert, el sem merem mondani mennyit kuzdottem vele!
Andras -
ttukacs #5334 Sziasztok!
Van valakinek PMDG Express B1900D -je? Beruháztam, felinstalláltam és legnagyobb meglepetésemre a műszerek helyén csak szép fekete foltok láthatók.... jó vétel mi? -
#5333 A generátorokat kapcsold be a felső panelen. -
kad #5332 Sziasztok!
Egy kis PMDG B737 segitsegre lenne szuksegem. Valamit biztosan elcseszek. A kovetkezoket csinalja illetve nem csinalja:
Bekapcsolnam az A/T ARM gombot a sebessegtartas miatt, erre 1 masodpercre bekapcsol eg a zold lampa de azonnal ki is kapcsol es elkezd villogni alatta a figyelmezteto A/T FIRST piros lampa.
Szerintetek mi a baja, ezt ugye nem csak az FMC-vel egyutt lehet hasznalni hanem nelkule is. Vagy meg valamit be kell kapcsolni hozza?
Kosz
Andras -
#5331 Már pár hónapja EEP szerintem. Legalábbis amikor utoljára irányítottam már az volt :) A hívójel (szóban) pedig European. -
#5330 Először nézz utána hogy működik a forgalomirányítás :) azután olvasd el az utsó 100 hozzászólást és megkapod a választ. -
#5329 VATSIM nem jó? -
samhun #5328 hi. az fs 04 hez van valamilyen "aircontrol" kiegészitő? pl a grond a reptéren, vagy a tower. mert az alap sajnos nem a legjobb, pl nekem volt olyan, hogy azt mondja hogy menjek ki a 31L re, aztán közben ott szálltak le a gépek. -
Nyiri #5327 Amugy az EUX-t nem ajanlom. Elegge alap legitarsasag. Ha valaki tanulni akar az nagyivben kerulje el. -
#5326 "három betűs megnevezése" = ICAO kód ;) -
#5325 Mar nem EUX !!! Most valtozott egy par napja EEP-re. -
samhun #5324 az igazi pilotáknak nem akad a 'játék' :) -
Nyiri #5323 EUX -
ttukacs #5322 Hello.
A European Express -nek mi a három betűs megnevezése? /pl. Malávnek MAH/
És szóban a European Expresst kell használni, vagy csak Express?
Köszi -
#5321 Ezeket speciel nem :) Screenshot-oltam a Ferihegy Titkai című, a repteret bebumató filmből. -
#5320 ahaa, thx. ezeket a képeket most csináltad mobillal ;-)
na, remélem a hónap végére meglesz a szélessávom (kell egy telefonpózna a ház elé hozzá... november óta várunk erre...), és akkor kipróbálom a dolgot.
-
#5319 Először is nem az irányítóronyból irányítanak :) ott csak a fel és leszállásokat koordinálják. Az igazi irányítás a reptértől nem messze a Hungarokontrol épületében történik. De a kérdésedre a válasz: hasonlít a program. Az igazi annyiban különbözik, hogy pontosabb és több dolgot tud, kicsit más a felülete. Vannak olyan funkciók, hogy Pl kijelölsz két gépet és folyamatosan mutatja a közte lévő távolságot és az útvonalukat, és számos mást is. Azt hiszem ivac-ban húzni kell a kurzorral egy egyenest. Szóval a valódi azért profibb, de hasonló az IvAc-hoz ha a megfelelő színeket beállítod. Meg mondjuk az igaziban sokkal több kisablak és infó jelenik meg rajta, köztük infó a szomszédos irányítókról/tól, meg ott ez nem gond mert kb 30"-os speckó monitorokon nyomják :)
-
#5318 csak natúr érdekelne, hogy valaki volt már irányítótoronyban irl? esetleg van ilyen ismerőse, aki netán véleményezte is az FS-(pl.)IVAO cuccot? nekem nagyon profinak tűnik a dolog, tetszik, olvasom, csak érdekelne, hogy a használt szoftveren, hardveren kívül mik azok a fő dolgok, amikben különbözik az irl (pl.)az ivao-tól.
(azon felül, h a trú légiirányítók gondolom 57 diplomás repülőgépmérnökök. ;-) ) -
ttukacs #5317 Ahha... értem. Ez így jónak tűnik -
#5316 Nem kell. Másnap 12:00-kor zulu szerint hozzáadódik a repült óráidhoz. Igazából járatot foglalni se kell, persze nyugodtan lehet. Foglalni inkább nagyobb eseményekkor célszerű, hogy a szervezők tudják, hogy valaki már biztos lesz. De általában ez se nagyon működik, mert pl a magyar rendezvényekre foglalnak 3-an és vannak 70-en :D Jelenteni csak akkor kell, ha egy túrát kezdesz el. Lehet VFR, IFR, mindegyikről bővebb infó az adott divízió honlapján. Azt, hogy kinek milyen túrái vannak az ivao központi oldalán tudod valahol megnézni, nem tudom fejből :) Nos ha ilyeneket repülsz, akkor minden lerepült távot (LEG) jelenteni kell. Hogy milyen oldalon és hogyan, azt a túra szervezői határozzák meg és a túra leírásánál feltüntetik. -
ttukacs #5315 Sziasztok!
Az IVAO-n, ha foglalok egyjáratot és lerepültem, akkor le kell jelentenem, vagy ez automatikus.
Ha le kell jelenteni, akkor hogyan? Mert sehol nem találom.
Köszi -
#5314 Szia! 10x leírtuk az elmúlt 50 hsz-ben vagy nézd meg a FAQ-ban :) kösz!