45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#5273 Aeroplex KFT. We take Care of Your Aircraft .Nagyon jó referenciáink vannak.
-
ttukacs #5272 Micsoda? FSpassangers? Bocs, ha nagyon felkészületlen vagyok, de ez mi? Valami menedzser játék? Ha igen, írjatok róla valamit, mert nagyon érdekelne... -
Az IvAc és a TeamSpeak progik kellenek neked, ha IVAO-n szeretnél irányítani. Megfigyelőként (Observer) is tudsz csatlakozni, így bele tudsz hallgatni az irányítók és a pilóták közötti forgalmazásba és a radaron látod is a gépeket. A pilóták látnak téged is, de tudják, hogy megfigyelő vagy és nem kérhetnek tőled irányítást. Az IvAe progival pedig azt tudod megnézni, hogy éppen kik repülnek és irányítanak az egész IVAO-n. Érdemes felcsatlakozni, én hétvégén vettem fel a kapcsolatot a magyar irányító srácokkal és csak azt tudom mondani, hogy mindegyikük rendkívül barátságos a kezdőkkel és segítőkészek! Egyikük szombat éjféltől hajnali kettőig csak velem foglalkozott és tanított. Egyébként az IVAO-n Magyarországon mindig a hétfői nap a nagy esemény, ilyenkor van bent a legtöbb irányító és pilóta.
Ezekre lesz szükséged:
Ivao Magyarország főoldal Innen letöltheted az ATC kézikönyvet
IvAc sector (a legalsó link)
TeamSpeak
IvAe
IvAc
-
hefi #5270 Azt tanusítom én is, hogy online után az offline már kicsit uncsi lesz (igazi válaszok helyett csak számokat nyomkodni, és a gépi hang meg majd visszaolvassa helyesen..). Offline én már csak fspassengersel repülök. Indítottam egy légitársaságot. Vettem egy 737-est 100% álaapotban. Eddig 3szor repültem vele. 2szer volt vele gond. -
ttukacs #5269 Biztos, hogy a VATSIM -en vizsga van? Én ott vagyok, de nem kellett vizsgáznom. A Malév Virtual -hoz kell vizsgázni...
Egyébként délutánonként Frankfurt és München vonatkozásában elág jó a helyzet, mert viszonylag sok az irányító. És az a tapasztalatom, hogy Ferihegyen van jópár irányító, aki figyelmes és előzékeny a kezdőkkel...
Szal én nem akarok kampányolni a VATSIM mellett, de nem kell tőle félni.
Egy biztos: akár IVAO, akár VATSIM, mindenképpen csak ajánlom! Ha valaki ráérez az ízére, soha többé nem repül offline... ez biztos.
Gyertek minél többen, mert az a legjobb, amikor sűrű a légtér...
Gyertek!!! -
#5268 köszönöm az infókat, utánanézek. aztán fél éve múlva, lehet, hogy találkozunk valahol. :) (addig még gépet is kell fejlesztenem, hogy ne csak fusson, de szép is legyen a játék. :)) ) -
#5267 Én irányítottam és repültem is. Ha egyszer megtanulod és belejösz, garantált, hogy többet nem fogsz offline repülni vagy irányítani. Most egy sceneryn dolgozom, azért nem vagyok aktív. Először is el kell döntened, hogy melyik hálózaton repülsz. 2 van:
VATSIM / magyar oldal
IVAO / magyar oldal
A VATSIM-en szinte csak profik vannak, eleve vizsga a belépő stb. Személyes vélemény, hogy jóval kevesebben vannak, mint az IVAO-n. Kevés az irányítás is. Ebből megint következik, hogy IVAO-n valamivel gyengébbek a követelmények, több a kezdő.
Az irányítást úgy kell elképzelni, hogy természetesen annyi pilóta nem repül a virtuális hálózaton, és nincs annyi virtuális irányító, hogy mindegyik reptéren állandóan legyen irányítás :) Továbbá 1 Ferihegy méretű reptéren általában 4 irányító dolgozik stb.
Na de mindez még odébb van. A fent említett hálózatok magyar oldalain rengeteg infót találsz, a repülésről, a szabályokról, az irányításról, szóval mindenről. Minden úgy működik mint a valóságban, úgyhogy ha komolyan érdekel készülj fel több száz oldal áttanulmányozására és megtanulására, mert csak azt engedik be, akik tényleg jól csinálja, hogy meglegyen a realitás érzés :) Természetesen az adott hálózat magyar Supervisor-jaitól lehet oktatást kérni akár pilótaként, akár irányítóként, ahol elmagyaráznak mindent. Persze nem illik úgy odaállítani, hogy nem tanultad meg alap szinten a dolgokat.
További millió infó és link a FAQ-ban (klikk a bannerre).
MSFS 2k4 drága mint minden repszimes cucc. Nagy üzlet van benne. Nézz utána ezeknek a FAQ-ban. Ha nem akarsz fizetni, akkor olvasgasd ezt a topicot ;) -
#5266 köszi, nem tudtam ezeket, igazából én csak az atc-vel bénáztam anno (a dosossal), azért lett volna jobb a magyar üzlet, mert itthoni dvd-t el tudok számolni. :)
ha jól értem, akkor vmi kiegészítőt kellene szerezni az FS 2k4-hez, azzal gyakorolni, tanulni (gondolom vmi FAQ-t csak kidob a gugli), aztán megpróbálni vizsgázni? elég izgalmasan hangzik, mondjuk azt nem tudom, hogyan osztják be, hogy mikor ki irányítja a gépeket... van vmi kalendárium erre?
valaki próbálta már? MS FS 2k4 hol a legolcsóbb itthon? ahogy néztem, elég jól tartja az árát... -
#5265 Jó igen, meg a magyar pilotshopban is a Kozma féle BP2004, a külföldi ár 2x-eséért, na és ezzel ki is fújt. Neki nem ezek kellenek és 99%-ban igazat mondtam :) -
#5264 Na pl a cdgalaxisnál pár aerosoft termék megvásárolható, úgyhogy állításod hamis. -
#5263 Szia!
Sajnos a repülésszimulációval kapcsolatos program, kiegészítő vagy bármely egyéb szoftver sem szerezhető be Mo-n sehol. Azonban mindent megrendelhetsz egy hitelkártyával a megfelelő oldalon. A repülőszimulátoros oldalak nagyon korrektek általában választhatsz hogy postázzák-e a CD-t vagy letöltöd. Utóbbi esetben fizetsz a kártyával és általában fél órán belül már töltheted is a cuccot. Nos amire te gondolsz az egy az FS-től független szoftver, az ATC Simulator 2, de ez elég gagyi :) sőt, ahogy én kipróbálgattam ezeket mindegyik az :) Vagy írnod kell az utasításokat, vagy hangfelismerő szoftver próbálja értelmezni amit beszélsz angolul. Itt általában 2 dolog valósul meg. Vagy annyira gagyi, hogy a realításhoz nem sok köze van :) vagy pedig nem érti meg mit mondasz. Szóval ezekre szerintem teljesen felesleges pénzt kidobni. Nem szoktam ilyet mondani de akkor már "warezold le" a netről vagy vannak gagyibb ingyenesek is, ahol gépelned kell az utasítást. Ami már sokkal reálisabb az a következő: Nem tudom mennyire vagy otthon a témában, de léteznek online hálózatok, ahol Flight Simulatorral repülnek az egész világon mindenhonnan. Ezeket a pilótákat természetesen irányítók irányítják akik egy radar programmal csatlakoznak a hálózathoz. Kiválasztasz egy repteret és azt irányítod. Valódi pilótákat irányítasz akik valóban repülnek az FS-el. A dolog egyetlen kikötése, hogy pontosan ugyanúgy működik, mint a valóságban. Ugyanúgy az angol speciális fónia nyelvét használják, ugyanazok a szabályok érvényesek, szóval minden pontosan a valóság mása. Így megtanulni az egészet kb 1-2 hónap ha minden nap foglalkozol vele legalább egy 4-5 órát. Ezen kívül még jópár hét megtanulni egy repteret, mert minden reptérnek mások az eljárásai, a kikötései, stb. Szóval az egész a valóság mása. A rendszer úgy működik, hogy nem is enged csak úgy belépni, fokozatosan valódi vizsgákat kell tenned, hogy előre léphess és beállhass irányítani, amit a hálózaton magyar és külföldi supervisor ellenőriz. Ebből van teszt, és van gyakorlati. Ezzel biztosítják, hogy mindig jó és élvezetes legyen a szimuláció és a nagyon kezdők ne rontsák el mások élményét. Csak ajánlani tudom, rendkívül jó dolog :) Ha már mindezt tudtad, akkor sorry a hosszú szóbeszédért. -
#5262 sziasztok, láttam pörög viszonylag jól ez a topic, ezért ha nem gond, itt kérdezném meg, hogy ha jól hallottam anno van vmi légiirányító game, ami Flight Simulator 2004-gyel együtt megy.
igazából ennek a neve, Mo.-i beszerezhetősége érdekelne, v. ha van vmi újabb légiforgalom irányító progi pc-re (játék ofkorz :) ), akkor annak a neve ill. szintén beszerezhetősége.
(cdgalaxis.hu ill. ami lett belőlük, azt néztem, de semmi ilyet nem találtam. vagy csak figyelmetlen voltam. :) )
köszike. -
b734 #5261 Az eredeti DVD-t hol forgalmazák? -
#5260 Ez érdekes. Passzolok. -
b734 #5259 A letöltésItt van -
#5258 Nem tudom mit szedtél le én kölcsön kaptam anno és 1.4 GB volt a dvd-n telepítve meg mégtöbb. -
b734 #5257 A web-ről letöltőtt Traffic 2005, 267Mb ez 1 Gb foglal el? -
#5256 Ja és az földi árnyékokat és a repülők árnyékát kapcsold ki. -
#5255 Mindent rakhatsz max-ra, a Scenery Complexity-t vedd le NORMAL-ra. A hardver beállításoknál a hardvare rendered lights-nak és a mip-map-nek elég 5-6.
Sajnos ez van a LAGO-nál. Normal-on egész játszható FPS-t ad, de ez esetben nem jelennek meg a taxilámpák és az autók a termináloknél + 1-2 részlet. Ha ennél feljebb viszed a scenery complexityt, egy brutál gépen se kapsz jó FPS-t megnyugtatlak. Ez van. -
#5254 Nem. Csak nagyon sok helyet foglal. 1 DVDs. -
b734 #5253 Köszi,a traffic 2005 telepítése próblémás? -
#5252 Egy scenery beallitast letudnal irni hogy mit milyen mercere huzzunk fel?
Kossz. Csak felsorolas szinten. Mert a lago bp-nel ha nagyon leveszed akkor mar a lampak a taxiut mellet nem jellenek meg ... -
#5251 Mind a kettő erre szolgál. De ha másik kell, akkor Mytraffic. Ez valamivel egyszerűbb, mert nem kell konfigolni, felteszed és kész. A kettő amit említettél még új irányító hangokat is ad stb. Hogy melyik mit tud, olvasd el a leírásukat a fejlesztők oldalain. Google-el rákereshetsz. -
b734 #5250 Sziasztok! lenne 1 kérdésem:) az Ultimate Traffic, vagy a Traffic 2005 kiegészitő
ad real air traffic forgalmat, útvonalakkal vagy esetleg másik? -
#5249 Elkezdtem foglalkozni a gurulóút jelzésekkel és világítás rendszerrel.
-
samhun #5248 ok, de mondtam ucsso mondatban hogy jo lett :P :kiszedtem egy pár felesleges scenery t, és igy nmár jo lett. -
#5247 videokari driver frissitést próbáhatsz, esetleg ha nincs fent, akkor megpróbálhatod az omega-t! -
#5246 Akkor rakd ujra. Csak ezt tom javasolni ... -
samhun #5245 megprobáltam amit most irtál, igy is akadt.
kiszedtem egy pár felesleges scenery t, és igy nmár jo lett. -
#5244 A sceneryk és kiegészítő repülők lassítják az FS-t, de nagyon. Ha sima 9600-as kártyád van az nem igazán megfelelő az FS-hez. Mennyire akad? Mennyi az FPS? Próbáld meg, hogy kirakod magad valahova, mondjuk Cairóba tök mind1, ahol alap scenery van és az alap B737-es gépet töltsd be. Ott nézd meg, hogy akad-e ugyanis default scenerynél default géppel a te konfigodon jól kell futnia. Az igényesebb scenerykhez és repülőkhöz (PMDG) sajnos a konfigod már nem a legjobb. -
#5243 Wilco A380. Ultragagyi. -
samhun #5242 hi.
ez a kép az fs04 bol van?
milyen scenery?
milyen repgép? -
samhun #5241 nemtudjátok, hogy mér akad már vagy 3hete az fs04 madjnem minimum on? 768RAM, amd 2300+, R9600 256VRAM
ugyanazok a programok vannak fenn azota
lehet hogy a scenery k lassitják amiket beleraktam?
de viszont mindig akad, akárhol vagyok, ugyanugy akad... -
#5240 keresd meg clidey forumtársat bizti segít.Ha nem engem kell szidni -
#5239 A Kozma féle Budapest Scenerynél egyelőre jobb a teljesítmény. FlyTampa sceneryket próbáltál? Na ahhoz hasonló. Árnyékok nélkül 24-30 FPS @ AMD2700+, 768 MB RAM, Radeon 9800 Pro. A leggyengébb amit mértem eddig amikor 2es terminálok fölött vagy és az 1es terminálra nézel. Így sokminden látszik, ilyenkor 21-22 FPS. Ezen kívül ha az apronokon vagy és kívülről nézed a gépet 24 felett van. -
#5238 Nem tudom mi lesz az emlékparkkal. Ezen én is gondolkoztam de nem tudok repülőt modellezni :D -
#5237 Jaj ne az pluss 1 het. En mar nem tudok varni es szerintem mas se ;) -
#5236 Ennél a reptér melletti emlékpark is benne lesz? :) -
#5235 Ez mennyire fogja zabálni a gépem erőforrásait? Le kell költöznöm Paksra vagy maradhatok itthon? -
#5234 Hát még sajnos rengeteg munka van hátra. A 3D-s taxilámpák 80%-a még nincs kirakva, ugyanez a helyzet a gurulóút jelzésekkel, amik még meg sincsenek rajzolva. A ground festések kb 10%-a még szintén hiányzik. Ezen kívül nincs egyetlen éjszakai textúrám se, azokat mind meg kell csinálni. Ja és a szezonális textúrákat is :) Nagyon sok kisebb 3D-s tárgy hiányzik még (antennák, bódék, stb), plusz apróbb korrekciók a termináloknál. + optimizálás, ez is modellezést jelent. Ja és mindennek a tetejébe még nincs futópálya világítás, nincsenek a gurulók közepén a zöld kis fények és még sorolhatnám :) még pár hét attól függően, mennyi időm van rá.