45215
  • alert
    Köszi!
  • exTrem
    Alert a kepem az fpssel ... :)
  • Papirzacsi
    Tudod amit te mondasz egy tök más mint ahogy a scenery alapja készült. A 4,8 méter/pixel az a hagyomásnyos talajtextúráa vonatkozik, mint ami a budapest sceneryben van, ami budapest alapját adja.
    Ebben az esetben a scenery alapját nem az a fajta megoldással kifeszített ground textúra adja, így nincs semmilyen megkötés arra, hogy mekkora felbontású lehet, max a gépek teljesítménye.
  • exTrem
    Megnézem milyen lesz :)
  • throttle
    Szervusz Péter!
    Ha ok nélkül írtam mindezeket, akkor most itt mindenki előtt megkövetlek...
    Ennek ellenére, fenntartom amit írtam, hogy editáljad ki az LRI feliratot - persze ezt nem muszáj követned - mert ha én azonosságot véltem felfedezni az itt közölt képed alapján, ebbe a hibába mások is beleeshetnek.
    Ráadásul, a Budapest Airport rendelkezik egy új, saját logóval amin egymás mellett három repülőgép függőleges vezérsíkjának a sziluettje látható.
    Az utak problámájára pedig azt tudom tanácsolni, hogy keress a neten egy jó minőségű légi fotót Ferihegyről, ezt alakítsad át 4.8 méter/pixeles méretre, ha ezzel megvagy, kaphatsz tőlem egy regkódot ahhoz a profi programhoz, amelynek a professional változata megcsinálja Neked a ground texturát.
    A légi felvétel megvásárlása is egy járható út, de mivel a FÖMI-től én vettem két szektort, potom 10 ezerért, mellé aláirattak velem mindenféle jogi nyilatkozatot, ezért ajánlom a neten való keresgélgetést.
    A pixelenkénti belerajzolgatás az valóban nem megoldás.
    További sok sikert, ha kell valami segítség -és tudok is segíteni -nyugodtan írjál.
    Üdvözlettel: Lénárth János
  • alert
    Szervusz János!
    Nem voltam benne a scenery készítésében. A textúrákkal kapcsolatban viszont tévedsz, egyetlen textúrát sem használtam a Kozma András scenery-jéből. Az összes textúra saját és digitális fotókról vagy grafikus által lett elkészítve. Néhány textúra, ami hasonlíthat a Kozma féle scenery néhány textúrájára, a Terminal 1 mögötti épületek. Ezeket ugyanis a Kozma féle textúrák alapján újra készíttettem nem túl igényes mondhatni igénytelen kivitelben egy grafikussal (mivel nem lényegesek), de a különbség egyértelmű. A tesztelések és scenery végső látványának megtekintése érdekében a FlyTampa-tól használtam fel néhány textúrát (kizárólag földre vonatkozóan pl: guminyomok stb), természetesen a végleges scenery-ben ezek sajátokra lesznek cserélve (ez már meg is történt). Viszont az valóban érdekelne, hogy LRI logó illetve Malév vagy bármilyen valós logó lehet-e a sceneryben jogi következmények nélkül? Véleményem szerint igen, mert nem hinném, hogy a nagyobb fejlesztő cégek a DLH-tól kezdve 50 cég logójához engedélyt kértek volna.
    Üdv: Péter
  • alert
    Kozma félére gondoltam, ha az megvan, tökéletes lenne.
  • exTrem
    Viszont a grafikabol rewndesen alldoztam. Sokat levettem de azert nem annyira hogy pixelhaboru legyen. A scenery kidolgozottsag az eleg magas. Anziotrp szures be van allitva 16X vonalsimitas 4x
  • exTrem
    Nekem nincs meg a tesztverzió :D
  • throttle
    Szervusz Péter! (Orosz)
    Az 5829 számú hozzászólásodból gondoltam, hogy benne voltál a Budapest scenery készítésében, de ez nem volt egyértelmű..
    Az én munkám viszont benne van..Dunakeszi..
    Csak azért bátorkodom írni minderről, mert az általad használt texturák, amik a beszálló folyosókon, és azok oldalain vannak, azok a Budapest scenery texturái..Ha publikálni akarod valamikor ezeket, azt javaslom, hogy először nyissad vissza a DXT fájlokat, ezeket az LRI feliratokat editáljad át, mégpedig úgy, hogy a PSP-ben editálva eltünteted ezeket, majd vissza konvertálod DXT formátumba, és ekkor már nem lehet jogi kockázata a dolognak.
    Csak el kell olvasnod egy LAGO ejnye-bejnye figyelmeztetést, "hogyha ők rájönnek a neten való böngészgetéseik során arra, hogy valaki netalán csak a regisztrációját megossza másokkal, akkor mi fog reá várni"..
    Egyebek iránt tisztelettel adózom Neked, ha valóban javítani, szépíteni akarod a Ferihegy sceneryt, csak arra kérlek, vigyázz a jogi dolgokra is.
    Én pedig, ha netalán ezekután elfog újra az ihlet, akkor a saját Hungary2002 scenerymet az FS-X kiadáshoz majd újra elkészítem.
    Üdvözlettel: Lénárth János
  • alert
    És milyen szintre van állítva a grafika? Élsimítást, anizotróp szűrést használsz? Egy screenshotot tudnál feltenni (terminálok közelében külső nézetből ha lehet)? Köszi! Ja és a lényeg! Mennyi az FPS? :)
  • exTrem
    p4 3.2 ghz 2 gb RAM ati 9600 xt
  • alert
    A ground textúrák viszonylag elég nagy területre vannak szétfeszítve, ezért akárhogy is rajzolok rá vonalakat, nyújtottak lesznek. Újakat rajzolni fölé gmax-ban iszonyú körülményes lenne és rengeteg poligont emésztene fel. Előreláthatólag ezen nem fogok változtatni. Ha megfigyeled pl a Seattle scenery-t, úgy emlékszem ott is hasonló technikát alkalmaztak. Ezek az utak közelről általában nem látszanak, magasról pedig szerintem nem olyan szembetűnőek és nem olyan zavarók. Viszonylag szép nah :D
  • Clidey
    Persze, én is tisztában vagyok vele hogy ezek ground textúrák. Épp ezért is lehetne őket cserélni valami fotoríl(ebb)re szerintem. Nekem voltaképp a felfestéseivel (fehér szaggatott vonal, szegélyvonalak) van a bajom. Az látszik számomra olyan (bocs) gagyinak.
  • alert
    ExTrem lenne egy kérdésem. Milyen gépen játszol, hogy Virtual Cockpitet használsz? :)
  • alert
    Várom köszi :) Sajnos az utakkal nem igen tudok mit kezdeni. Azok közelről nem látszanak, szerintem nem lesz gond. Több sceneryben láttam ezt a megoldást. A ground textúrára vannak rárajzolva, így nem esznek külön FPS-t. A dinamikus sceneryt azonban kicsit vissza kell fognom, mert van egy 64k-s fájl limit, így csak az apronokon fog néhány jármű mozogni. Amint a guruk kifejlesztik a technikát, hogy hogyan lehet a 1023 frames gmax-os animációs mátrix korlátot kiterjeszteni, jobb lehetőségek lesznek. A technika már megvan csak elég bonyolult programozás, a tutorial még váratik magára :)

Zacsi megkaptam a mailt, köszi! Este lesz időm kipróbálni.
  • Papirzacsi
    AA? na akkor basszák meg, mert aa nélkül elég gagyi a dolog. És akkor most kikapcsolt AA-val nyomulsz, vagy találtál vmi jó drivert?
  • eyecandy
    Alert, nagyon jónak néz ki!
    Zacsi, kiderült a hiba a popup ablaknál, tényleg driver volt, a bekapcsolt AA okozza az nvidiánál.
  • Clidey
    Este küldöm a static járműveket, készülj!

Ellenben ezekkel a gyorsforgalmi utakkal a pálya körül nem tudnál valamit csinálni? Kicserélni valami fotoríl dologra... mert k*vára látszik, hogy pixelenként rajzoltad...
  • Clidey
    Jani bácsi nyugi, ez egy teljesen különálló, más scenery! Semmiféle jogellenes dolog nem történt/történik.
  • Papirzacsi
    Gőzenincs miről beszél. :-)
  • alert
    Szervusz!

Nem tudom honnan azonosítasz be, mert nem hiszem, hogy ismerlek és fordítva :) Nem értem mire gondolsz, nem voltam benne eddig semmilyen projectben. Az Andrást pedig akiről beszélsz, nem ismerem (maximum hallásból, ha egyre gondolunk). Mindenféle cégtől függetlenül magánszorgalomból készítem a sceneryt, nem voltam és nem is szándékozom tagja lenni semmilyen fejlesztőcsoportnak :) Úgy látom Te tudsz valamit (vagy többet tudsz), amit én nem :) Habár Kozma András (már ha rá gondolsz) jó régen megcsinálta a scenery-t, nem hiszem, hogy probléma lenne, hogy én készítek egy másikat. Tudtommal nincs jogilag korlátozva, hogy egy reptérről csak egy scenery készülhet. Várom válaszod, akár privátban.

Üdv: Péter
  • throttle
    Szervusz Alert!
    Köszönöm a válaszodat, elnézést, hogy csak most válaszolok.
    Igen, a scenery alapjaira gondoltam, de a válaszod megnyugtatónak tűnik, azt hiszem, már be is tudtalak azonosítani, ki is vagy valójában.
    Ennek ellenére, ha valóban benne voltál a projectben, akkor Andrissal azért zongorázzad le ezt a dolgot, mert a Lago is az EU-ban van, és eléggé félelemetes jogászaik vannak...
    Üdvözlettel: L.J.
  • w77d
    B.E.A.UTIFUL
  • alert

• alert
    dynobj crash disabled :) az tény hogy alapból szar :)
  • Papirzacsi
    És milyen jó lessz 10 méterre összetörni tőlük, mert ennyire jól számol az fs...
  • Nyiri
    Vegre rajottek, hogy az eletben van elet is reptereken es nem csak repulok. Jo lesz majd mozgo cuccokat latni.
  • Clidey
    Egy kis magyar érdekeltség az FS-X-ben...

Besenyei Peti Extra 330L Red Bull + scenery! WOW!
  • exTrem
    Pedig már nagyon nagyon várom :D
  • alert
    Igazából szinte minden kész. Megvannak a szezonális textúrák, éjszakai textúrák szóval minden. Ami még hátra van azok a dinamikus objektumok, a repmúzeum, 1-2 apron díszítő jármű (ezeket Clidey csinálja rá várok :), és a dokkoló rendszer. Az egészet olyan 5-6 óra lenne befejezni. Najó még egy-két díszítő elemet rakok be de ez már nem munka. A nagyobb gond hogy jövő héten is vizsgázgatok nincs most elég időm :/
  • exTrem
    Alert mikor keszulsz el ?
  • Lazlow86
    Nos... Általában a PMDG 737-800-assal repülök. A headinget az AP tartja, amíg ki nem sorolok a pályáról, így kiküszöbölöm a problémát. De van olyan gép, amiben csak vertikálisan lehet trimmelni (vagy egyátalán nem), ezek mindig elhúznak balra. Amúgy a probléma megoldódott. Tényleg úgy tűnt a kalibrálás során, hogy középen van a 3. tengely. Átkalibráltam úgy, hogy húzzon egy kicsit jobbra és így már nincs hiba. :-)
  • alert
    Én már mindent megnéztem :D semmire sem csinál semmit. El tudom tüntetni és megjeleníteni. De se felirat se ikon nem kerül vissza rá soha.
  • Papirzacsi
    Az "m" billentyűvel hívható elő a material editor. Nem tom a megoldást így hirtelen. De talán a customize menüben kéne keresgélni, hátha ott a megoldás. :-)
  • alert
    Zacsi vagy Clidey! Láttatok már ilyet? Mi a francot csináljak? Ha a gombok fölé viszem az egeret kiírja hogy mi az így még klikkelni tudok, de a material editor már nincs is a main toolbaron. Hogy lehet azt másképp elérni? De mégjobb lenne ha tudnátok megoldást :D Sehogy nem tudom visszaállítani és ötletem sincs mitől lett ilyen.

• w77d
    Hali! A Madeira sceneryben miért van az ha a kifutópálya végén a visszafordítóra megyek a gép leesik a beton alá? Eléggé idegesítő! Help please!
  • kad
    Sziasztok!

X52-es kerdesem lenne. A gazkaron levo csuszkara szeretnem beallitani a toloero visszaforditot. Sajnos eddig sikertelenul. Sikerult ez mar valakinek? Lekotelezne ha tudna valaki segiteni!

Andras
  • Papirzacsi
    Ismét felteszem a kérdést. Melyik "minden gép"? Mert ez pilótahiba gyanús. Legalábbis tudatlanság gyanús, ha az van amire gondolok.
    Húzd le a realism settingsben az összes csúszkát, és próbáld úgy.
  • alert
    Némelyik joy esetében (okozhatja hogy nem a megfelelő driver van fent, de az is hogy szimplán nem pontos) előfordul hogy a kalibrálásnál te úgy látod középen van, de valamennyi eltérés mégis van. Ez nálam a noname joyoknál vagy geniusnál fordult elő. Ilyenkor szimplán ellenkalibráltam egy kicsit :D