45215
  • throttle
    Itt senki nem Bill Gatesre, és csapatára gondolt a leírtakban..
  • gfarkas
    Kedves w77d!
    Néhány jó olasz scenery.
    repterek
    ezek is
    Ezek ingyenesek és jók is.
  • alert
    Kedves Gábor :)

Merülj bele a témába kicsit, mielőtt hozzászólsz. A kiegészítőknek (adott esetben Wilco 737) semmi köze a Microsoft-hoz, mind egyéni vagy csapatba vergődött mezei FS userek készítik őket szabadidejüket feláldozva.
  • bgabor
    Támogatni a Microsoftot? Ez a mondat magában vicc.
  • samhun
    rakj fel drivert...
  • throttle
    És ha az FS-ből a leírt úton leellenőrzöd, akkor rendesen kitér a joystick körben az ellenörző négyszögben?
  • Speedbreaker
    dehát érzékeli a joy-t, ez nem kétség. Vezérlőpultban is. Semmi hibát nem jelet. Bellításoknál próbáltam már a sensitivity-t max-ra venni, de így sem érzékelt többet. A joy-om még gtaSA-ban is működik :S
  • throttle
    A joystickodat be kell kalibrálni a programhoz (ami a saját nézetem szerint nem játék program, hanem egy nagyszerű oktató, és pilóták számára navigációs karbantartóként jól funkcionáló program..)
    Ezt úgy teheted meg, hogy belépsz az Option\Controls\Calibrate Joystick menűpontba, és itt értelemszerűen elvégzed a beállítást, és a leellenőrzést.
    A program megismeréséhez pedig kitartást, és sok élményt kívánok!
  • exTrem
    Az ariane 737-600-700-800-ra gondoltam :). A classicjei már elavultak ...
  • Speedbreaker
    Felraktam a játékot, már gyakorolgattam, de a joy-t nem fogadja el. Csak balra, és az előre tolást érzékeli. Mit tegyek? Lock on-ban, és IL2-ben tökéletesen működik a joy
  • throttle
    Kedves w77d!
    Esküszöm, semmi számdékom nem volt hogy tőlem megkapjad..
    Mindenki úgy szerzi be magának a számítógépe táplálékát, ahogy a lehetőségei adottak. Azt tudni kell azonban, hogy van aki ezeket idő és energia befektetésekkel állítja elő, sőt van olyan, aki ezt úgy teszi, hogy ellenértéket is vár érte..
    Nos, annak idején, amikor az Abacustól megvásároltam az FSDS első verzióját, akkor bizony borítékban küldtem Amerikába 59 dollárt..
    Én is szánom a bűneimet, mert azóta van bankkártyám, és általában banki átutalással veszek meg olyan dolgokat, amiket nagyon szeretnék, mégis akadnak olyan dolgok, amiket szeretnék, de vagy irreálisnak tartom az árát, vagy pofátlanul pimasznak azt, aki azt hiszi, hogy nincsen Win32Dasm és Softice program, meg szürkeállomány, amivel semlegesíteni lehet bizonyos eljárásokat, nos ezekért én sem fizetek..
    De ilyen helyen, mint ez a fórum is, mindezeket nyíltan leírni szerintem nem helyes. Vannak erre szakosodott szervek, és emberek, akik az ilyen jellegű számítógép ételek felkutatásával foglalkoznak...
    Már csak idő kérdése, kihez mikor jut el először egy apró kis figyelmeztetés..
    Nos, mindenki -még én is - szabad akarata szerint teszi azt amit tesz ezügyben, de arra kérek mindenkit, hogy ne verje senki nagy dobra ezeket az eljárásokat a fórumon.
    A fórum inkább arra való, hogy megosszuk egymással a repüléshez kötődő tudásunka, és elképzeléseinket.
  • samhun
    a 747-200 bol milyen kiadások vannak? PMDG n kivül
  • w77d
    Nah ezt jól megkaptam :) A félreértések elkerülése végett a flightsim nekem is teljesen eredeti! Jah és amiért nem nagyon vásárolok kiegészítőket, az az hogy elég bonyolult a beszerzésük. A legtöbb megvásárlásához bankkártya kéretik, na azzal jelenleg még nem szolgálhatok! Én teljesen megértem a készítőket és a kiegészítők mögött rejlő nagyon hosszú munkát, de hiába akarnék NEM tudnék kifizetni egy flightsim gépért ennyi pénzt! Nah ja sokan most vágják rá: Akinek nincs rá pénze az ne is nyomja vele! De elnézést kérek, de én is kurvára rajongok a repülésért! Már régóta csorgattam a nyálam a neten a sok zsír kiegészítő láttán és örültem mint majom a farkának mikor sikerült egy-kettőt beszereznem! Most kérek mindenkitől elnézést: Igen, megkísértett a sátán, nem tudtam ellenállni és letöltöttem egy párat! Azóta szenvedek bűneim miatt! Bocs mindenkitől de ezek a gondolatok csak úgy kicsúsztak belőlem, nem akartam bármilyen vitát kialakítani sem!
  • Gerygrey
    Én is épp a 2006-os BP sceneryt szándékozom megvenni, meg esetleg egy pár jobb repzit, sceneryt. Sajnos nem állok olyan jól anyagilag hogy mindent megvegyek, ezért szelektálnom kell. A MS nem abba fog tönkremenni hogy warez az alapjáték, viszont az addon készítőktől nem sajnálom. Egyébként nincs arra lehetőség, hogy egy-egy sceneryért az azt elkészítőknek fizessek, a kiadók megkerülésével? Utálom a kiadókat, írtózom tőlük :)
  • throttle
    Egyetértek ALERT 6055-ös írásával.
    Igaz, én már nem a fiatalabb korosztályhoz tartozom a magam 54. évével, de az FS3-tól kezdve megvan minden verzióm, és ebből talán kettő kiadás az, ami nem eredeti, hanem másoktól kaptam...A többit megvásároltam.
    Persze mellette sok más repülős szimulátor programot is..
    Én is használok sok kiegészítőt, sőt, scenery készítéshez még arra is vetemedtem, hogy megvegyek két darab légifotót potom 10 ezer+ÁFA. áron a FÖMI-től, de szent azért én sem vagyok, de azt, hogy mindent csak akarunk, de semmiért ne fizessünk....ez azért túlzás...
    Az ilyesfajta beszerzések amúgy sem mindíg sikeresek, mert nekem például a PSS B777 PFD, ND, EFIS paneljain a betűk és a számok meg sem jelennek, bár mit is csinálok vele, ezért nem is használom. Amúgy is az Airbus típusokat repülöm, néha a PMDG B747-400 típussal szoktam hosszabb távokat repülni, de mostanában rákaptam a vitorlázó repülésre. Néznek is néhányan nagyot az IVAO-n, hogy Namíbia felett repülök AWS-22-vel.
    No de visszatérve a témához: azért illik néhány dolgot megvenni, ha mást nem, akkor az alap programot, vagy Kozma Andris Budapest sceneryjét, bár Ő sem ebből fog már megélni, de én legalább tudom, Neki mennyi munkája fekszik benne.
    Arról meg ne is beszéljünk sokat, Péternek mennyi munkája lesz még az új kiadással..:_))
  • alert
    Most felkeltettétek az érdeklődésem :) Van benne FMC? Online-hoz fontos.. valamicskét látok a leírásokban, de nem találom az infót róla lehet hogy vak vagyok. Viszont nem látok hozzá sehol friss airac-ot és sid/star-okat sem :( a műszerezettség se tűnik nagyon jónak. Sajnos ezek nélkül nem sokat ér legalábbis számomra a realitás miatt :( valami bővebb infót tudnátok mondani róla? Köszi!
  • chicco
    a classicokat használom.Nekem bejött.100x inkább mint wilco
  • exTrem
    Teljesen egyet értek veled Alert. Én most fogom megvenni a pmdg egész családját. Azonkívül még az ariane gépekbe fektetnék bele de hát azokról nem sokat tudni :(
  • alert
    Attól függ kinek milyen addon tetszik. Azt azonban sokan nem értik meg, hogy mekkora munka áll ezek mögött. Nem azért árulják drágán, mert mindenki ebből akar meggazdagodni. Aki FS-hez készít kiegészítőt az 99%-ban mondhatni FS rajongó vagy minimum "gamer", mivel ezeket a kiegészítőket nem tudja csak úgy akárki elkészíteni. A scenery-knél apróságok és részletek, a repülőknél kemény fizika van, amikhez érteni kell. Manapság rohadt sok idő a grafika miatt elkészíteni bármilyen igényes addon-t, ez alatt hónapokat kell érteni napi jópár óra munkával nem ritkán 12 órával (saját tapasztalat). Ez bizony sok idő és ezalatt élni is kell valahogy nameg ha valaki ennyi időt tölt ezzel, akkor már nem bánja ha jön egy kis pénz belőle. A gond a mentalitással van, a legtöbb tizen és gyakran huszonéves egyszerűen nem hogy nem fogja fel, hanem el sem tudja képzelni pl a PMDG mint gép mögött rejtőző tudást. Valószínűleg az ilyen illetők 90%-a soha nem is lesz olyan szinten, hogy ezt felfogja már bocs. Iszonyatos mennyiségű forráskód, amiben fizika, aerodinamika, grafika, stb tornyosul. A sok büszke ingyenélőt nem tudom megérteni, szerintem ők nem értenek semmit az egészből, hogy a példámat említsem talán a PMDG is csak egy modell meg egy kapcsolótábla... A nálunk drágának nevezett kiegészítők árából mellesleg az eredeti designer az adók és kiadók miatt szinte semmit nem kap vissza. Sajnos ezek általában csak itthon drágák, nyugatra a többségnek azért ha nem is olcsó, de elfogadhatóbb árnak számít. Én azt ajánlom mindenkinek, hogy töltse le amit akar, de ha tetszik és megteheti, akkor vásárolja meg. Nem kell mindent, de amiért tényleg úgy érzi, hogy az már valami, azt érdemes. Ezzel támogatod a készítőt és az FS társadalmat is, hogy minnél jobb addon-ok születhessenek. Kicsitt off, de talán azon is el lehet gondolkozni, hogy nem véletlenül kapnak programozó játékfejlesztő csoportok milliós fizetést. A semmiért biztos nem. Azért ezek az emberek tudnak valamit. Van aki pedig egyszerűen nem hajlandó fizetni semmiért és ingyen használja. Ilyenkor abba kellene belegondolni, hogy mit szólnál ha a saját munkádat leszarnák, és olyan keményen dolgoznál valamin hogy éjjeleket izzadsz át... erre jön a sok idióta és gyakorlatilag ellopja a cuccot, mondván jó cucc nekem ez kell, de szarok rá ki mennyit dolgozott vele...
  • exTrem
    Nekem semmi sem erdeti. Még a flight sem. . nem tom addon lapu la kis dvdken :), de sok. Én egy fillért nem vagyok hajlandó kidobni ezekért.
  • Papirzacsi
    Nem az a ciki, hanem ez a helyzet ,hogy azt érzed cikinek, ha vmi eredeti...
    Amúgy spec én egy fillért nem adnék a wilco 737-ért, már korábban leírt véleményem miatt, és hiába a pecs, csomó dolog nem javult.
  • w77d
    Támogassa őket a becsületes ember, ne én! :D Szerintem többen megvennék az eredetit ha nem ilyen kurva drágán adnák! Könyörgöm nekem még benzin kell a Volvo S80-asba és ki kell tisztíttatnom a medencét az adriai nyaralómban! Nincs nekem pénzem az ilyenre! :D
    Na de komolyra fordítva a szót, egy kérdés: ti hány eredeti cuccost vettetek meg? ( ja félre ne értsétek, semmi kötekedés, csak az általános kíváncsiság, mert ha ti vettetek eredetit lehet hogy én is rászánom magam, csak olyan ciki ha egyedül én veszek egy ilyen közösségben eredetit :D )
  • Matth3w
    Valakinek van bh-ja mert érdekes képen oda most rakták fel:)
    sry az offért
  • alert
    Jahj jahj... Mi az hogy nagyon kéne? :) ha nem tudsz warezolni, akkor vedd meg inkább. Legalább támogatod a készítőket a rohadt sok munkájukért.
  • kozak74
    Innen biztos le tudod tolteni.
    Ha jol tudom, ez nem w@rez forum ;) :P
  • w77d
    Sziasztok! Valakinek nincs meg a wilco 737- pilot in command? Nagyon kéne és a "helyről ahonnan be szoktam szerezni" az ilyeneket nem találom. Fontos lenne please! Ha megvan légyszi írj privátban!
    Előre is köszi!
  • Gerygrey
    Köszi, ez jónak tűnik. A nemzetözi ivao oldalról letöltött doksit valamiért nem tudom a mobilomon megnyitni, és pár napig nem vagyok most számítógép-közelben, de legalább most már tudok a telefon segítségével okosodni :))
  • throttle
    Szervusz Gergely!
    Csak ajánlani tudom az IVAO nevű hálózat magyarországi diviziójának a honlapját, itt elég sok anyagot megtalálsz majd a kérdéseid megválaszolására.
    Az site címe: http://hu.ivao.aero
    Az oktatás címszó alatt találod majd azokat az anyagokat, amelyek eligazítanak a repülés alapjainak a megértéséhez, és elsajátításához.
    A sejtésed viszont félig hamis, mert van ugyan VOR eljárás szerinti megközelítés, és leszállás, de erre leginkább az ILS (instrument landing system) rendszert használjuk.
    Többen rengeteg időt és energiát fektettünk ezekbe az anyagokba, megismerésük pedig sokakat segített a repülés, sőt a hálózatokon történő angol fóniás repülések biztonságos elsajátítására, és vizsgák letételére.
    Üdvözlettel: L.J.
  • Gerygrey
    Hát én azért ilyen hardcore-szinten nem nyomom majd a FS-t, a kevés szabadidőmben mással is szoktam játszani, talán tudom majd kímélni a joyt. Bár tegnap kb 10 órát repültem egyhuzamban :) Csak leszállni nem tudok, nem tudom betájolni a leszállópályát. Ha jól sejtem ez a VOR kütyü való erre a célra, de nem tudom beállítani, valami jó leírást tudtok nekem linkelni?
  • bgabor
    Hát nekem volt vagy 4 logitech joystickom, kábé 1 évig tartott mindegyik, utána el lehetett dobni őket, nem bírták az intenzív Lock On-ozást meg IL-2 zést.
    Aztán vettem egy Saitek Cyborg 3D-t, és azóta ezzel repülök. Még Toca Race Driver3-at is ezzel játszom. Több mint két éve megvan már, de semmi baja.
  • throttle
    Elnézést, de egy kicsit offra kell vennem, ugyanis Katona Dávid nemrégiben írt nekem egy emailt, de hiába próbálkozom válaszolni rá, két hete állandóan visszadobja a szerver az email címét..
    A kérdéseire itt próbálok válaszolni:
    - Az Airbus típuson a BIRD előhívása a HDG/TRK billenőkapcsolóval lehetséges.
    A megjelenő jelzés kiértékelését az Airbus iskolában úgy emlékszem leírtam
    részletesen, itt csak annyit akarok megjegyezni, hogy parancsadó üzemmódban
    működik, tehát arra kell mindíg korrigálni, amerre az eltérés mutatkozik.
    - A Gally, vagy Galley a konyhai főkapcsolót jelenti.
    Ennek azért van szerepe, mert a konyhai szekcióban működő infra melegítő eszközök elég nagy áramfelhasználással működnek, egy generátor kiesés, vagy rossz esetben az összes generátor kiesése esetén az akkumulátorból tovább szívják az energiát, ami súlyos következményekkel járhat.(Lásd a MALÉV Kiev mellett lezuhant TU-134 gépét, melynek a műhorizontja nem vezette volna félre a hajózó személyzetet annak idején, ha lekapcsolják a konyhai szekciót..)
    Tehát, ez a kapcsoló azért található az Airbus - és több típus - overhead panelján, hogy lekapcsolható legyen a konyhai energia felhasználás.
    Remélem, ezzel másoknak is segíthettem.
    Üdvözlettel: Lénárth János
  • throttle
    Szervusz GeryGreyhound!
    Nekem sokáig egy méregdrága F16 FLCS Joystickom volt, amíg az egyik potméter fel nem adta, ezt azon vettem észre, hogy a PSS 737-es elkezdte elhagyni a magasságot és az irányt, mert a potméter közepe annyira instabil lett, hogy az autopilot állandóan lekapcsolt, mint az életben, ha megfelelő erővel érsz hozzá a yoke-hoz.
    Most egy Saitek EVO wirelles joystickot használok, igaz, az ára kicsit húzós, de csak a rádió miatt.
    A közepét forgatva használni lehet oldalkormányként a levegőben, vagy a földi gurulásnál szépen tudod követni a guruló utak jeleit.
    A nem rádiós, olcsóbb Saitek darabok ugyanezt tudják, a programozhatóságukkal egyetemben.
    Csak ajánlani tudom a Saitek joystickokat mindenkinek.
  • alert
    Csatlakozom az előttem szólóhoz. Egyébként 1GB ram elég ha van mellette egy jó 256 megás vga.
  • Marksz
    Helló. Én Extreme 3d pro-t használok, és tökéletesen meg vagyok elégedve vele, FS-hez, Lock on-hoz Il-2höz és a Battlefield 2-höz is használom szoval volt lehetőségem tesztelni. Csak ajánlani tudom.
  • Gerygrey
    Nem vonom kétségbe hogy egy 50 ropis szarv jobb mint egy 5-6 ezres joy, de sajnos nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust, ha olyan sok pénzem lenne, még bőven lenne mit fejleszteni a tervezett konfigon, és 50-ből inkább pár giga ramot és/vagy egy komolyabb VGA-t vennék.

Amúgy tegnap a Media Marktban járva nézegettem a joyokat, ez a Saitek Cyborg EVO egy kicsit furcsa, nem tűnik túl masszívnak. Ami ki volt állítva, azon például tapadókorong sem volt, és ahogy mozgattam, eléggé csúszkált. Valahogy mintha a Logitech Extreme 3D precízebb, finomabb lenne, persze lehet hogy azok a kirakott joyok már agyon voltak nyúzva...

• kozak74
    Ha valaki meg szimulatorepitesen gondolkodik, es B737-ben, a wilco 737-esben a billentyuzetparancsok programozhatoak...
  • airbus
    sorry, kicsit elsiettem a kérdést, már meg is van :)
    további jó repülést mindenkinek!
    DK
  • airbus
    Sziasztok!
    Meg tudná nekem mondani valaki, hogy a FLIGHT1 ATR 72-500-on hol tudom bekapcsolni a panel megvilágitást? a shift-L re csak felvillan aztán semmmi!
    Előre is köszi
    DK
  • w77d
    Hellosztok! A PMDG honlapján olvastam hogyha vkinek megvan a 737-es és a 747-es is akkor először a 737-est és csak utána lehet a 747-est felrakni! Mit tudtok erről? Ha fordítva telepítek okozhat hibát?
  • Papirzacsi
    Egyetértek. A rumble-t eröltetni kicsit túlzás. Ezt a minőséget 8 ropiért megkapod a saitek cyborg 3d platinumban is.